Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και από μένα , παρακολουθώ εδώ και μήνες το thread καθώς σκέφτομαι να αγοράσω ψησταριά υγραερίου [έχω διαβάσει ακόμη και τις συνταγές για τα ψωμιά :) ] . Έχω αρκετό μεγάλο μπαλκόνι και σκέφτομαι να κάνω μια γωνιά BBQ μιας και το κάρβουνο έχει αρκετή αγγαρεία παραπάνω. Ήθελα την γνώμη σας τι θα επιλέγετε ανάμεσα σε μια Napoleon 525 (η κάτι παρεμφερές σε ποιότητα)  ή μια επαγγελματική τύπου 

https://www.north.gr/new/product/v25-schariera-ygraerioy-neroy-plaka/. Ο χώρος και η διαμόρφωση του πάγκου όπου θα μπει η v25  δεν αποτελεί πρόβλημα . Ψήνουν εξίσου καλά αυτές οι επαγγελματικού τύπου ,και εσείς ποια θα διαλέγατε ?

  • Απαντ. 22,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2504

  • ilpapacha

    2199

  • sndev

    1178

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, skskre είπε

Είναι όμως εξαντλημένο.... Είδα οτι χρησιμοποιείς το infrared για πατάτες, την ένταση με το μαντέμι που την έχεις, αντέχει δυνατή φωτιά? Επίσης, έχω μια παλιά κατσαρόλα για πέταμα, να την δοκιμάσω για πατάτες στο μάτι θα αντέξει?

Το μάτι το έχω στη μέση. Πρέπει εξάλλου να είναι καυτό το λάδι όταν πέσουν οι πατάτες. Το μαντέμι είναι από τα υλικά που αντέχουν στις υψηλές θερμοκρασίες. Όπως είπαν και τα παιδιά σε προηγούμενα ποστς, μπορείς να το «ρίξεις» απευθείας στην φωτιά (τζάκι, κάρβουνα κτλ).

Όσο για την παλιά κατσαρόλα που αναφέρεις, ίσως να αντέξει, αναλόγως και το υλικό της, αν το έχεις τελείως χαμηλά, αλλά από την άλλη δεν θα ανεβάσει θερμοκρασία το λάδι και δεν θα μπορέσεις να τηγανίσεις πατάτες, όποτε δεν θα κάνεις δουλειά.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, ilpapacha είπε

Το μάτι το έχω στη μέση. Πρέπει εξάλλου να είναι καυτό το λάδι όταν πέσουν οι πατάτες. Το μαντέμι είναι από τα υλικά που αντέχουν στις υψηλές θερμοκρασίες. Όπως είπαν και τα παιδιά σε προηγούμενα ποστς, μπορείς να το «ρίξεις» απευθείας στην φωτιά (τζάκι, κάρβουνα κτλ).

Όσο για την παλιά κατσαρόλα που αναφέρεις, ίσως να αντέξει, αναλόγως και το υλικό της, αν το έχεις τελείως χαμηλά, αλλά από την άλλη δεν θα ανεβάσει θερμοκρασία το λάδι και δεν θα μπορέσεις να τηγανίσεις πατάτες, όποτε δεν θα κάνεις δουλειά.

Θα έβαζα το τηγάνι αλλά θα τα κάνει γύρω γύρω μπάχαλο... πρεπει να βρω κανα καπάκι να βάλω. Η κατσαρόλα  αφού ανεβάζει θερμοκρασία στην επαγωγική και κάνει πατάτες γιατί όχι και στο infrared?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, skskre είπε

Θα έβαζα το τηγάνι αλλά θα τα κάνει γύρω γύρω μπάχαλο... πρεπει να βρω κανα καπάκι να βάλω. Η κατσαρόλα  αφού ανεβάζει θερμοκρασία στην επαγωγική και κάνει πατάτες γιατί όχι και στο infrared?

Ανέφερες ότι έχεις μια παλιά κατσαρόλα για πέταμα την οποία θέλεις να βάλεις στο infrared για να κάνεις πατάτες.  Την χρησιμοποιείς ήδη σε εστία ηλεκτρικής κουζίνας και φτιάχνεις πατάτες;

Έχε υπόψη σου ότι το infrared σηκώνει μεγάλη θερμοκρασία και μπορεί να παραμορφώσει το σκεύος που θα βάλεις πάνω του αν δεν αντέχει. Γι αυτό πρότεινα να το βάλεις στο χαμηλό. Το αν θα είναι αρκετό ή όχι ή αν θα αντέξει το σκεύος ή όχι, μόνο με δοκιμή θα το δεις, αλλά θέλει προσοχή.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, ilpapacha είπε

Ανέφερες ότι έχεις μια παλιά κατσαρόλα για πέταμα την οποία θέλεις να βάλεις στο infrared για να κάνεις πατάτες.  Την χρησιμοποιείς ήδη σε εστία ηλεκτρικής κουζίνας και φτιάχνεις πατάτες;

Έχε υπόψη σου ότι το infrared σηκώνει μεγάλη θερμοκρασία και μπορεί να παραμορφώσει το σκεύος που θα βάλεις πάνω του αν δεν αντέχει. Γι αυτό πρότεινα να το βάλεις στο χαμηλό. Το αν θα είναι αρκετό ή όχι ή αν θα αντέξει το σκεύος ή όχι, μόνο με δοκιμή θα το δεις, αλλά θέλει προσοχή.

Ναι την έχω χρησιμοποιήσει και κάνει την δουλειά της στην εστία μια χαρά και σκέφτομαι να την βάλω και στο μάτι αλλά θέλει δοκιμές για να μην την κάνω κάρβουνο😁😁

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, skskre είπε

Ναι την έχω χρησιμοποιήσει και κάνει την δουλειά της στην εστία μια χαρά και σκέφτομαι να την βάλω και στο μάτι αλλά θέλει δοκιμές για να μην την κάνω κάρβουνο😁😁

Παρεμπιπτόντως στο παρακάτω κατάστημα, αναφέρει ότι το σκεύος θα είναι διαθέσιμο από 5/4

https://ecofrost.gr/l8dd3-lodge.html

Κάνε, αν θες, μια επικοινωνία με την αντιπροσωπεία (https://www.kyso.gr) μήπως σε ενημερώσουν καλύτερα για το πότε υπολογίζουν να είναι διαθέσιμο ξανά. Πραγματικά τα αξίζει τα λεφτά του.

Επεξ/σία από ilpapacha
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, skskre είπε

Είναι όμως εξαντλημένο.... Είδα οτι χρησιμοποιείς το infrared για πατάτες, την ένταση με το μαντέμι που την έχεις, αντέχει δυνατή φωτιά? Επίσης, έχω μια παλιά κατσαρόλα για πέταμα, να την δοκιμάσω για πατάτες στο μάτι θα αντέξει?

εγώ την είχα πετύχει Κωτσόβολο στα 75€

πήρε κάνα μήνα σχεδόν να έρθει, αλλά ΟΚ, είναι από τα πράματα που δε τα βιάζεσαι...

και επειδή με τσιγκλίσατε, πάω να ψήσω μια μοσχαρίσια στο καπάκι 😂

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, 1ceman είπε

Καλησπέρα και από μένα , παρακολουθώ εδώ και μήνες το thread καθώς σκέφτομαι να αγοράσω ψησταριά υγραερίου [έχω διαβάσει ακόμη και τις συνταγές για τα ψωμιά :) ] . Έχω αρκετό μεγάλο μπαλκόνι και σκέφτομαι να κάνω μια γωνιά BBQ μιας και το κάρβουνο έχει αρκετή αγγαρεία παραπάνω. Ήθελα την γνώμη σας τι θα επιλέγετε ανάμεσα σε μια Napoleon 525 (η κάτι παρεμφερές σε ποιότητα)  ή μια επαγγελματική τύπου 

https://www.north.gr/new/product/v25-schariera-ygraerioy-neroy-plaka/. Ο χώρος και η διαμόρφωση του πάγκου όπου θα μπει η v25  δεν αποτελεί πρόβλημα . Ψήνουν εξίσου καλά αυτές οι επαγγελματικού τύπου ,και εσείς ποια θα διαλέγατε ?

Θα επέλεγα τη Napoleon
α) παραπάνω καυστήρες - Άμεσο/έμμεσο ψήσιμο, λειτουργία φούρνου (άνοιγμα μόνο των ακριανών καυστήρων)

β) καπάκι - δεν θα έχεις πρόβλημα με αέρα/κρύο κτλ, οπότε θα ψήνεις πολύ καλύτερα

γ) πλαϊνό μάτι; (δεν αναφέρεις ποιό μοντέλο κοιτάς)

δ) ντουλάπι για την μπουκάλα και φύλαξη αξεσουάρ/σκευών για την ψησταριά

ε) δυνατότητα σούβλας - πλήθος αξεσουάρ

στ) εγγύησηimage.png.4a99688a6f94bfb7497e2729ffb6a8cf.png (δεν είδα κάποια αναφορά περί εγγυήσεως στη ν25)

Επεξ/σία από ilpapacha
  • Like 2
Δημοσ.

Νομίζω είναι διαφορετικά τα συστήματα. Η Napoleon είναι μια κλασική ψησταριά υγραερίου, με πολλές δυνατότητες να κάνεις ποικιλία ψητών, από σούβλα μέχρι φούρνο κλπ. Η ν25 μου φαίνεται επαγγελματική, δηλαδή πιστεύω ότι το grilling θα το κάνει καλύτερα από την Napoleon, χωρίς να την ξέρω. Εικάζω ότι έτσι θα είναι όμως. Από την άλλη στην ν25 δεν μπορείς να κάνεις τίποτα άλλο εκτός από το ψήσιμο στην σχάρα. Και μπορεί να πεις στην αρχή ότι μόνο αυτό θέλεις να κάνεις, αλλά στην συνέχεια σίγουρα θα θέλεις να δοκιμάσεις και ένα low and slow, ένα κάπνισμα, ένα φαγητό στο ταψί, ψήσιμο ψωμιού που αναφέρεις, κλπ. Αυτά δεν μπορείς να τα κάνεις στην ν25.

  • Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, 1ceman είπε

Καλησπέρα και από μένα , παρακολουθώ εδώ και μήνες το thread καθώς σκέφτομαι να αγοράσω ψησταριά υγραερίου [έχω διαβάσει ακόμη και τις συνταγές για τα ψωμιά :) ] . Έχω αρκετό μεγάλο μπαλκόνι και σκέφτομαι να κάνω μια γωνιά BBQ μιας και το κάρβουνο έχει αρκετή αγγαρεία παραπάνω. Ήθελα την γνώμη σας τι θα επιλέγετε ανάμεσα σε μια Napoleon 525 (η κάτι παρεμφερές σε ποιότητα)  ή μια επαγγελματική τύπου 

https://www.north.gr/new/product/v25-schariera-ygraerioy-neroy-plaka/. Ο χώρος και η διαμόρφωση του πάγκου όπου θα μπει η v25  δεν αποτελεί πρόβλημα . Ψήνουν εξίσου καλά αυτές οι επαγγελματικού τύπου ,και εσείς ποια θα διαλέγατε ?

Όπως είπαν και οι προλαλήσαντες, μια ψησταριά τύπου Napoleon 525 είναι κατάλληλη για εξωτερικό χώρο και σου δίνει μεγάλη ευελιξία με πολύ περισσότερες δυνατότητες από το συμβατικό ψήσιμο επάνω σε σχάρα/πλάκα.

Η επαγγελματική έχω τη διαίσθηση ότι προορίζεται να κάνει αξιόπιστα τη δουλειά της ακόμη και αν πρέπει να δουλεύει όλη την ημέρα. Σίγουρα θα έχει ευκολότερο καθάρισμα και σίγουρα ενδείκνυται για ταβέρνες, εστιατόρια, καντίνες κλπ. Για μπαλκόνι όμως ίσως και όχι... Δεν είμαι σίγουρος επίσης για το αν θα καταφέρεις καλύτερα ή χειρότερα αποτελέσματα από άλλες απλές υγραερίου.

Όπως έχει ξανασυζητηθεί εδώ αρκετά, το αποτέλεσμα εξαρτάται από:
[ποιότητα κρέατος] > [ικανότητα του ψήστη] > [εργαλεία που χρησιμοποιούνται]

Εάν δεν έχεις πρόθεση να ταΐζεις μεγάλα πλήθη μέρα-νύχτα δεν βλέπω άλλο λόγο να πας σε επαγγελματική.

Κάτοχος Napoleon 525 SE εδώ και κάποιους μήνες είμαι παραπάνω από ευχαριστημένος! Το infrared είναι απίστευτο και δεν θα το άλλαζα με τίποτα!

5 ώρες πριν, Evgenios_V είπε

Κάποιος φίλος χρήστης από εδώ ..παρέλαβε πριν 2-3 εβδομάδες μια ναπολεον 525 από Γερμανία αν δεν κάνω λάθος...

 

Μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις αν έκανες αλλαγή σε ανταπτορα ή όλο το ρουξουνι για να ταιριάξει την ελληνική μπουκάλα...?

 

Όχι τίποτε άλλο πλέον όλα είναι δύσκολα λόγω λοκνταουν και όλα πρέπει να παραγγελθούν...δεν πας απλά κάπου να βρεις...

Ευχαριστώ πολύ

Δεν είμαι αυτός που παρέλαβε από Γερμανία, αλλά ίσως σε βοηθήσει στο αν πρέπει να παραγγείλεις κάτι, η φωτογραφία του ρυθμιστή που έχει η δική μου Napoleon 525 από την ελληνική αντιπροσωπεία.

regulator.jpg

  • Like 3
Δημοσ.
13 ώρες πριν, sndev είπε

κανετε καποια  συντήρηση  στη ψησταρια στο σύστημα κατανομής αεριού στους καυστήρες?

οταν βαλω τη γκρι θα σας πω εντυπώσεις αλλα θα αργήσει , η απορία μου ειναι 

α. αν κραταει το ιδιο

β. αν θα δω διαφορα στις θερμοκρασιες

γ. οταν στις κόκκινες μένει 1 κιλο κ κατι που επιστρεφετε σε αυτη θα μεινει κ αν ναι ποσο.

Για το (γ) που πρόσφατα μου τελείωσε επάνω στο ψήσιμο 😅 η προπανίου που είχα, δεν έμεινε μέσα τίποτα. Μέχρι το τελευταίο λεπτό η ψησταριά έδινε ακάθεκτη.

Για το (α) δεν ξέρω στην πράξη, θεωρητικά το βουτάνιο έχει περίπου 9% μεγαλύτερη θερμιδική απόδοση ανά λίτρο 27.5MJ/L (αντί για 25.3 MJ/L του προπανίου). Αλλά οι φιάλες που αγοράζουμε πάνε με το κιλό περιεχομένου, όπου το προπάνιο είναι κατά περίπου 5% πιο αποδοτικό 49.58MJ/kg (αντί για 47.39 MJ/kg του βουτανίου). Η λογική θα έλεγε ότι περισσότερες θερμίδες ανά 10κιλη φιάλη = μεγαλύτερη διάρκεια. Είναι δύσκολο να συγκρίνεις και μπορεί να μη δεις και διαφορά. Σίγουρα θα δεις πιο μπλε φλόγα με λιγότερο ή καθόλου κίτρινες άκρες στο προπάνιο.

Για το (β) αν κρατούσαν ακόμη τα κρύα θα έβλεπες σίγουρα. Εγώ έκανα πυρόλυση μετά από low & slow με -5°C έξω και τερμάτισε το θερμόμετρο. Για τις θερμοκρασίες που έχουμε τώρα, νομίζω πως δεν θα δεις αισθητή διαφορά.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, 1ceman είπε

Καλησπέρα και από μένα , παρακολουθώ εδώ και μήνες το thread καθώς σκέφτομαι να αγοράσω ψησταριά υγραερίου [έχω διαβάσει ακόμη και τις συνταγές για τα ψωμιά :) ] . Έχω αρκετό μεγάλο μπαλκόνι και σκέφτομαι να κάνω μια γωνιά BBQ μιας και το κάρβουνο έχει αρκετή αγγαρεία παραπάνω. Ήθελα την γνώμη σας τι θα επιλέγετε ανάμεσα σε μια Napoleon 525 (η κάτι παρεμφερές σε ποιότητα)  ή μια επαγγελματική τύπου 

https://www.north.gr/new/product/v25-schariera-ygraerioy-neroy-plaka/. Ο χώρος και η διαμόρφωση του πάγκου όπου θα μπει η v25  δεν αποτελεί πρόβλημα . Ψήνουν εξίσου καλά αυτές οι επαγγελματικού τύπου ,και εσείς ποια θα διαλέγατε ?

δες και αυτή 

 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, nikpar00 είπε

δες και αυτή 

 

Αυτή είχα μιλήσει με την εταιρία που τις φτιάχνει...

Μου ειχε κάνει καλή εντύπωση διαστάσεις σχάρας 60χ37,5εκ, κόστος 630 με το ΦΠΑ συν 10ευρω μεταφορίκα. Ειχε πει οτι σε περίπτωση που δεν θέλεις ΦΠΑ τοτέ μπορεί να το αφαιρέσει αρα η τιμή πέφτει αρκετά.

Με αυτή ψήνει ο HOMO CARNIVOROUS στα τελευταία του βιντεο με απο οτι λέει καλα αποτελέσματα...

Δειχνει καλη και τίμια επιλογή αλλά ας μιλήσουν οι ποιο εμπειροί... 

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...