Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Nαι καταλαβα. Ειναι το μονο που εχω δοκιμασει απο τις μεθοδους του Βιτο. Θα το κανω ομως μια φορα γιατι λενε οτι εχει διαφορα και στη γευση. Εγω εχω καταληξει σε απλη ζυμη που κανει 24ωρες fermentation στο ψυγειο. Η πιο απλη και με το καλυτερο αποτελεσμα εως τωρα. Και το poolish καλο, αλλα δεν ειδα διαφορες με την αλλη στη γευση ή στην ευκολια.

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Aυτο το κανουν γιατι αναπτυσεται διαφορετικα η γλουτενη κ η ζυμη στο ανοιγμα δεν σπαει με τιποτα.Και η αληθεια ειναι οτι αυτο φανηκε,παρολο την υγρασια που ειχε,δεν με ζορισε καθολου στο ανοιγμα αν κ την στρετσαρα στα ακρα.Αλλα ζυμαρια με λιγοτερη υγρασια δεν τα σηκωνω καν απ το παγκο γιατι ειναι τοσο αδυναμα που σκιζονται με το παραμικρο.Στην γευση ολες ειναι ωραιες,δεν καταλαβα κατι το παραπανω.Η αγαπημενη μου εμενα γευστικα ειναι αυτη που εχει τυπου Bari.

Επεξ/σία από alimentas
  • Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Nαι καταλαβα. Ειναι το μονο που εχω δοκιμασει απο τις μεθοδους του Βιτο. Θα το κανω ομως μια φορα γιατι λενε οτι εχει διαφορα και στη γευση. Εγω εχω καταληξει σε απλη ζυμη που κανει 24ωρες fermentation στο ψυγειο. Η πιο απλη και με το καλυτερο αποτελεσμα εως τωρα. Και το poolish καλο, αλλα δεν ειδα διαφορες με την αλλη στη γευση ή στην ευκολια.

Αν μπορείς κανε τον κοπο να ποστάρεις την συνταγή, για να δω διαφορές με την poolish εκδοχή που κάνω...

Η Biga εχει πολύ καλο αποτέλεσμα αλλά θέλει προσοχή στο fermentation ειδικά στην θερμοκρασία για να βγει σωστό αποτέλεσμα και προσωπικά δεν μπαινω σε τετοια διαδικασία...

Δημοσ.

Nαι οντως, ισχυει αυτο που λες, αλλα και στο 24ωρο bulk fermentation γινεται πολυ δυνατο. Σκεψου εγω κανω 70% πλεον και παλια επαιζα στα 60%. Νομιζω αυτο ειναι το sweet spot για μενα.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, alimentas είπε

Η αγαπημενη μου εμενα γευστικα ειναι αυτη που εχει τυπου Bari.

Νομίζω οτι και ειναι και αυτή που μπορουμε ποιο ευκολά να πετυχουμε χωρίς ειδικό φουρνάκι κτλ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Evgenios_V είπε

Αν μπορείς κανε τον κοπο να ποστάρεις την συνταγή, για να δω διαφορές με την poolish εκδοχή που κάνω

Σου κάνω copy paste τις σημειώσεις μου γιατί βαριέμαι να τα ξαναγράφω.

Best pizza:

70% hydration
24h cold ferment

Vito recipe
1kg flour
700g water
30g salt
3g instant dry yeast 

Πρώτα ανακατεύω αλεύρι, μαγιά και 95% του νερού και το αφήνω μισή ώρα. 
Μετά προσθέτω νερό και αλάτι και ανακατεύω στο μίξερ 10'. Ξεκούραση 10'. Ανακάτεμα λίγο ακόμα. Slap and fold μέχρι να γίνει μπάλα και το βάζω ψυγείο σκεπασμένο για 24 ώρες. 
Βγάζω από το ψυγείο και φτιάχνω μπάλες και αφήνω δύο ώρες να φουσκώσουν.

Preheat Ooni till 430-450°C and then put at lowest flame
Launch pizza and put mid flame
Remove pizza and put lowest flame

Βιντεο με τη μεθοδο, αλλα χρησιμοποιω τη δοσολογια που εχω παραπανω.

 

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, SagoniasSlutRos είπε

Σου κάνω copy paste τις σημειώσεις μου γιατί βαριέμαι να τα ξαναγράφω.

Best pizza:

70% hydration
24h cold ferment

Vito recipe
1kg flour
700g water
30g salt
3g instant dry yeast 

Preheat Ooni till 430-450°C and then put at lowest flame
Launch pizza and put mid flame
Remove pizza and put lowest flame

Πρώτα ανακατεύω αλεύρι, μαγιά και 95% του νερού και το αφήνω μισή ώρα. 
Μετά προσθέτω νερό και αλάτι και ανακατεύω στο μίξερ 10'. Ξεκούραση 10'. Ανακάτεμα λίγο ακόμα. Slap and fold μέχρι να γίνει μπάλα και το βάζω ψυγείο σκεπασμένο για 24 ώρες. 
Βγάζω από το ψυγείο και φτιάχνω μπάλες και αφήνω δύο ώρες να φουσκώσουν.

Ευχαριστώ πολύ...

κανουμε την ιδια σχεδόν συνταγή...

μόνο που εγώ βάζω το 30-40% του αλευριού και το 70% του νερού (δεν χτυπάω με μιξερ) και σε δευτερο χρόνο, δλδ μετά το 16-24ωρο fermentation, βάζω το υπόλοιπο νερο και αλεύρι...και μετά ακολουθω ακριβώς τα ιδια στάδια... 

θα δοκιμάσω την δική σου μπορεί το αποτέλεσμα να ειναι καλυτερο και ποιό ευκολο...

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Evgenios_V είπε

Ευχαριστώ πολύ...

κανουμε την ιδια σχεδόν συνταγή...

μόνο που εγώ βάζω το 30-40% του αλευριού και το 70% του νερού (δεν χτυπάω με μιξερ) και σε δευτερο χρόνο, δλδ μετά το 16-24ωρο fermentation, βάζω το υπόλοιπο νερο και αλεύρι...και μετά ακολουθω ακριβώς τα ιδια στάδια... 

θα δοκιμάσω την δική σου μπορεί το αποτέλεσμα να ειναι καλυτερο και ποιό ευκολο...

Με poolish το κανεις δλδ?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, SagoniasSlutRos είπε

Με poolish το κανεις δλδ?

ναι οπως ειχα πει παραπάνω...με BIGA δεν μπαινω στην διαδικασία γιατι θελει πολυ σταθερές θερμοκρασίες κτλ...

  • Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, remalis είπε

Επειδή με ενδιαφέρει, έχει να προτείνει κάποιος καμιά καλή πέτρα σε λογική τιμή?

εγώ έχω 2 https://www.skroutz.gr/s/22950822/Smile-Πέτρινη-Πλάκα-Ψησίματος-Πίτσας-SKP-1-33cm.html

Χωράνε και οι 2 μαζί στην Spirit II 310, απλά την μια την έχω με το σιδεράκι ανάποδα (που φαίνεται στην φωτο). Για 30ευρώ πολύ ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα και 2 πίτσες ταυτόχρονα!

@alimentasΠόσες ώρες άφησες το ζυμάρι να φουσκώσει; Πολύ καλό...

  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, panossubs7 είπε

 

@alimentasΠόσες ώρες άφησες το ζυμάρι να φουσκώσει; Πολύ καλό...

1 με 2 μερες ψυγειο,το βγαζεις κανεις τις μπαλες κ μετα σε θερμοκρασια δωματιου 2 ωρες φουσκωμα.

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια ερώτηση για την Naterial Kenton 4b επειδή διάβασα καλά λόγια αλλά μπερδεύτηκα λίγο με το ψήσιμο των ψωμιών και την χάλια  κατανομή θερμότητας...αξίζει τα χρήματα της ή να βρω καμμία Broil king gem?

Επεξ/σία από livaspy
Δημοσ.
Στις 7/4/2021 στις 2:48 ΜΜ, xenos3 είπε

Πάρε τηλ. Πήρε ένας γνωστός μου και του είπαν ότι υπάρχουν στο Μαρούσι και με αποστολή, παρότι δεν δείχνει (εγώ την πήρα από άλλο κατάστημα και παραλαβή, παρότι δεν με βόλευε).

Από περιέργεια ενημέρωσε με για το αποτέλεσμα.

Είχες δίκιο και σε ευχαριστώ. Την παρήγγειλα τηλεφωνικά αν και έχει 47e μεταφορικά για Γιάννενα. 

Για την kenton με τους 4 καυστήρες πιστεύετε  χρειάζεται 3η έξτρα σχάρα  ή 2η εχτρά πλάκα? 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Athanasop είπε

Είχες δίκιο και σε ευχαριστώ. Την παρήγγειλα τηλεφωνικά αν και έχει 47e μεταφορικά για Γιάννενα. 

Για την kenton με τους 4 καυστήρες πιστεύετε  χρειάζεται 3η έξτρα σχάρα  ή 2η εχτρά πλάκα? 

την έχει ο γαμπρός μου και πήρε άλλη μια σχάρα. τώρα έχει σύνολο δυο σχάρες και μια πλάκα

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Athanasop είπε

Είχες δίκιο και σε ευχαριστώ. Την παρήγγειλα τηλεφωνικά αν και έχει 47e μεταφορικά για Γιάννενα. 

Για την kenton με τους 4 καυστήρες πιστεύετε  χρειάζεται 3η έξτρα σχάρα  ή 2η εχτρά πλάκα? 

Γιατί τόσα πολλά για Γιάννενα? Εγώ ότι έχω πάρει με τέτοια μέγεθος max 20€ ήταν τα μεταφορικά.. 47 μου φαίνονται πολλά.. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...