dimitris_sg Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Και απο τις δυο μεριες. Υπαρχουν πλεον φακοι επαφης σιλικονης υδρογελης που μπορεις να τους φορας 24ωρα. Παντα με σωστο καθαρισμο. Χωρις σωστο καθαρισμο το ματι δεν μπορει να τους ανεχτει πανω απο μερικες ωρες χωρις να ενοχλουν, να στεγνωνουν, να θολωνει η οραση κτλ.
haris013 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Και απο τις δυο μεριες. Υπαρχουν πλεον φακοι επαφης που μπορεις να τους φορας 24ωρα. Παντα με σωστο καθαρισμο. Χωρις σωστο καθαρισμο το ματι δεν μπορει να τους ανεχτει πανω απο μερικες ωρες. για δώσε λίγες πληροφορίες παραπάνω. θα πάω σε οπτικό αύριο αλλά καλό είναι να ξέρω 2 πράγματα για παν ενδεχόμενο
dimitris_sg Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Για τον καθαρισμο εγραψα λιγο πιο πανω. Για τους φακους τσεκαρε purevision, biofinity, air optix night and day. Πιστοποιημενοι απο FDA για να κοιμασαι με αυτους η καλυτερα οτι αν κοιμηθεις με αυτους δεν κινδυνευει το ματι σου απο κατι.
haris013 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Για τον καθαρισμο εγραψα λιγο πιο πανω. Για τους φακους τσεκαρε purevision, biofinity, air optix night and day. Πιστοποιημενοι απο FDA για να κοιμασαι με αυτους η καλυτερα οτι αν κοιμηθεις με αυτους δεν κινδυνευει το ματι σου απο κατι. ευχαριστώ πολύ!! κάτι άλλο επειδή έχω και μυωπία και αστιγματισμό παλιά που είχα πάει για φακούς μου είπαν οτι πρέπει να κάνω ειδική παραγγελία κλπ κλπ και το κόστος ήταν 150 ευρώ 12 μηνιαίοι φακοί(δεν φέρναν λιγότερους φακούς μου είχαν πεί) αυτό ισχύει ρε παιδιά ? πρέπει να σκάω τόσα λεφτά? δεν μπορώ να πάρω κάτι στους βαθμούς μου(5 μυωπία 2 αστιγματισμος) αλλά για 1-2 μήνες να δω αν θα τα καταφέρω πάλι? οι φακοί ήταν της johnson acu κάτι
tsourakis13 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Παιδιά φακοί επαφής και pc δεν πάνε μαζί. Σε εμένα δηλαδή. Είναι λογικό άλλωστε γιατί όταν κάθεσαι στον υπολογιστή δεν ανοιγοκλείνεις αρκετά τα μάτια σου ώστε να τα κρατάς ενυδατωμένα, κάτι που είναι απαραίτητο για τους φακούς. Όσες φορές κάθομαι δηλαδή μετά από λίγα λεπτά κοκκινίζουν τα μάτια μου και πρέπει να τα ανοιγοκλείνω συνέχεια.Εγώ πάντως τους τελευταίους έξι μήνες χρησιμοποιώ φακούς επαφής σιλικόνης υδρογέλης(μηνιαίους) και γενικά δεν αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα. Μόνο κάποια πρωινά που δεν έχει περάσει πολλή ώρα αφότου ξύπνησα, δακρύζουν τα μάτια για κανένα λεπτό αλλά μετά προσαρμόζονται κανονικά.Γενικά πάντως όσο λιγότερο τους φοράμε τόσο καλύτερο είναι γιατί ξεκουράζονται και τα μάτια. Για αυτούς πάντως που ρωτάνε για τη θάλασσα, εγώ όσες φορές πάω για μπάνιο φοράω αναγκαστικά τους φακούς γιατί αλλιώς δεν βλέπω (-3 και στα 2 μάτια). Φυσικά καλό είναι να μην βουτάς το κεφάλι στη θάλασσα αλλά και να το κάνεις (ΟΧΙ ανοιχτά τα μάτια μέσα στο νερό!) δεν παθαίνεις κάτι. Απλά για 1-2 ώρες αφότου στεγνώσεις νιώθεις το αλάτι που έχει μένει. Επίσης καλό είναι για τη θάλασσα να χρησιμοποιούνται ημερήσιοι φακοί γιατί οι μηνιαίοι ίσως να φθείρονται πιο γρήγορα από το αλάτι ενώ αν χαθούν δεν έχεις πρόβλημα. Στο θέμα των μικροβίων τώρα: Σε καθαρές θάλασσες δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για βουτιές αλλά σε μέρη που πάει πολύς κόσμος και φαίνονται να έχουν υψηλό αριθμό μικροβίων (+ πολύ κάτουρο ) εγώ δεν θα έβαζα μέσα το κεφάλι. Επίσης σε πισίνες είναι ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ καθώς τα νερά είναι στάσιμα και είναι πολύ εύκολο να αναπτυχθούν μικρόβια(+ ότι δεν ξέρεις αν έχει κατουρήσει και κανένας μ@λ@κ@ς + το χλώριο που έχουν). Το ίδιο ισχύει και για τις λίμνες. Ευτυχώς 1-2 φορές που μπήκα σε πισίνα δεν έπαθα κάτι.... Ο γενικός κανόνας πάντως είναι ότι όσο λιγότερο τους φοράμε, τόσο το καλύτερο για τα μάτια μας. 1
Pankar95 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Τώρα με την δυσανεξία στους φακούς που φαίνεται να έχω πάθει σκέφτομαι να το ψάξω και να κάνω λέιζερ μέσα στο καλοκαίρι. Είχα μετρηθεί με 3,25 και 3,75 ή 4 βαθμούς πριν από αρκετά χρόνια. Φέτος το πάσχα μετρήθικα πάλι 3,25 στο ένα αλλά το παράξενο είναι ότι στο άλλο βγήκε 3,50 σαν αν έχει μειωθεί δηλαδή. Ο οφθαλμίατρος είπε ότι το πιθανότερο είναι να είχα μετρηθεί λίγο λάθος την πρώτη φορά και φάνηκε αρκετά σίγουρος ότι είμαι σε σταθερούς βαθμούς αλλά δεν ξέρω...
JimasGR Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Εγώ ποτέ σχεδόν δεν τους τρίβω. Απλά γυρνάω τον φακό ανάποδα ρίχνω πάνω υγρό το αφήνω να κυλήσει και μετά χωρίς να ακουμπήσω την μέσα μεριά το βάζω στο μάτι. Το έχω βάλει και σε πισίνα και δεν έπαθα κάτι. Τώρα το πόσο σωστό είναι δεν το γνωρίζω αλλά με 3+ βαθμούς δεν πας πουθενά Αποστολή από το C2105 με τη χρήση Insomnia App
sistah Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Γενικα ειναι λιγο πως θα του κατσει το αλλου ο φακος στο ματι.Eμενα πχ καθονται αψογα πανω στην καμπυλοτητα του ματιου μου-αρα εφαρμοζουν στα μπαμ-και δεν με ενοχλουν στο pc και 12 ωρες να τους φοραω.Τα τελευταια χρονια σιγουρα δεν αντεχει το ματι οπως παλια λογω "κακης χρησης" (κοιμομουν καταλαθος/βαρεμαρα με τους φακους κτλ)Οι αστιγματικοι θελουν 2 βδομαδες να ερθουν λογω παραγγελιας και κοστιζουν απο ελληνικα καταστηματα γυρω στο 100ρικο οι 6μηνοι.Γενικα αμα δεν σου δειξουν αναλυτικα και δεν διαβασεις να δεις ποιος ειναι ο σωστος τροπος να του τοποθετεις στο ματι,θα κανεις ανετα 20+ λεπτα να τους βαλεις.Ειδικα αμα φοβασαι να ακουμπησεις το ματι λες και θα κανει τζιζ....Στην θαλασσα/πισινα τους εχω φορεσει, εχω ανοιξει και ματι και δεν εφυγαν εκτος απο μια φορα.Εκτοτε, μιας και κοστιζουν οι αστιγματικοι, τους φοραω μεν, με μασκα παντα μεσα δε.Απλα στο τελος της ημερας εχουν στεγνωσει αρκετα.Παντα καθαρα χερια, εννοειται με σαπουνι.Οχι σαν κατι τυπισσες που βλεπω κατα καιρους που βαζουν φακο στο μετρο...... 2
frou frou Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Λοιπον εγω εχω 7.00 μυωπία και στα δυο μάτια,απο τον περασμενο ιούλιο και για καθε μερα χρησιμοποιουσα τους μηνιαιους φακούς aqualens oxygen plus επειδη δουλευω 7 μιση ωρες περιπου μπροστά σε υπολογιστή και οι φακοι αυτοι επειδη ηταν σιλικόνης υδρογελης δεν ξερενοταν πολύ λογω υπολογιστή οπως οι απλοι,βεβαια εβαζα φυσιολογικο ορό στα ματια μια φορα κατα τη διάρκεια της δουλειας οταν ενιωθα να ξερένονται ελσφρά οι φακοι,τους τρεις τελευταιους μήνες αγόρασα και φοραω γυαλιά στην δουλειά και μόνο οταν βγω εξω πχ για καφε,βολτα βαζω φακους,τωρα παιρνω απλους μηναιους τους aqualens uv,απο υγρο επαιρνα το aquasoft που τους καθαριζει σε 5 λεπτά το οποιο ειναι παρα πολύ καλό υγρό,αλλά τους τελευταιους εξι μηνες παιρνω το new sept total που εχει χαμομηλι γιατι ειναι πιο φθηνοι και ειναι 500ml το μπουκαλι,το υγρο το χρησιμοποιω για να καθαριζω τους φακους για να τους αποθηκευω δηλ. Για το ξέπλυμα των φακων και της θηκης χρησιμοποιω τον φυσιολογικο ορο meni clean.
aekoriginal21 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Δεν ξέρω αν έχει γίνει πιο πίσω η ερώτηση αλλά οι πιο άνετοι φακοί που έχετε φορέσει πιοί είναι (μυωπία 2); Ανάμεικτά τα συναισθήματα με τους Bausch&Lomb που φοράω εδώ και χρόνια.
Tempor Δημοσ. 14 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2015 Γεια σας κυριες και κυριοι. Θελω να αγορασω φακους απο το ιντερνέτ. Ομως μου βγαζει επιλογη καμπυλοτητος 8.80 και 8.60. Τι επιλεγω; Αποτι ξερω στα καταστηματα δεν ερωτουν τη καμπυλοτητα σου. Τελος, τα νουμερα κυμμενοται απο αρνητικη σε θετικα. Για μυωπια ποια πρεπει να ειναι η επιλογη μου;
sistah Δημοσ. 14 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2015 Η συνταγη σου ή τα κουτια των προηγουμενων φακων σου τα ανεφερουν ολα αυτα.Μην παραγγειλεις στα τυφλα ομως..
Super Moderators billdanos Δημοσ. 14 Ιουλίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 14 Ιουλίου 2015 Δεν ξέρω αν έχει γίνει πιο πίσω η ερώτηση αλλά οι πιο άνετοι φακοί που έχετε φορέσει πιοί είναι (μυωπία 2); Ανάμεικτά τα συναισθήματα με τους Bausch&Lomb που φοράω εδώ και χρόνια. http://coopervision.com/contact-lenses/avaira-toric, αλλά είναι αστιγματικοί οπότε δεν ξέρω αν έχεις και εσύ. Η μυωπία μου είναι 2 και κάτω απο 2 στο άλλο μάτι αλλά έχω και αστιγματισμό (0,75 & 2). Και κάθε φορά που θέλω ανανέωση τους περιμένω μέχρι και ένα μήνα μιας και δεν υπάρχουν έτοιμοι όπως για την σκέτη μυωπία...
Anorymous Δημοσ. 14 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2015 Δεν ξέρω αν έχει γίνει πιο πίσω η ερώτηση αλλά οι πιο άνετοι φακοί που έχετε φορέσει πιοί είναι (μυωπία 2); Ανάμεικτά τα συναισθήματα με τους Bausch&Lomb που φοράω εδώ και χρόνια. εγω που εχω πολυ μεγάλη μυωπια πιο καλους βρηκα τους air optix
dionisis1925 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2015 καλησπέρα, σκέφτομαι να βάλω φακούς και να ξεφορτωθώ επιτέλους τα γιαλιά που φοράω 15 χρόνια. το θέμα είναι οτι είχα δοκιμάσει και παλιώτερα αλλά λόγο έλληψης υπομονής(έκανα 20 λεπτά να τους βάλω ) τα παράτησα. θέλω να ξαναπροσπαθήσω τώρα γιατί είμαι πολλές ώρες στο pc και με κουράζουν τα γιαλιά. γενικά τι πρέπει να προσέξω με τους φακούς ώστε να μην διατρέχει κίνδυνο η υγεία των ματιών μου? για καθημερινή χρήση πρέπει να προσέχω κάτι? γενικά τι αρνητικά έχουν οι φακοί για το μάτι ? Και εγώ νόμιζα πως μόνο εγώ δεν είχα υπομονή χχαχαχαχχαχα,από τότε δεν επιχείρησα να κάνω νέα δοκιμή,περιμένω τον χειμώνα να κάνω laser για να τελειώνω με το μαρτύριο των γυαλιών,16 χρόνια τα φοράω... Οι φακοί θέλουν φροντίδα και δεν μπορείς να τους φοράς πολλές ώρες ή κατά λάθος σε πάρει ο ύπνος. Γυαλιά και πάλι γυαλιά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα