Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια, πηρα κι εγω σημερα φακους με συνταγη γιατρου εκανα ολα τα βηματα αλλα φοβαμαι λιγο και τις δυο φορες που τα καταφερα κι δεν κομπιασα τους ακουμπησα στο ματι μου αλλα νιωθω να με τσουζουν και τους τραβαω αφθορμητα. Τι μπορω να κανω;

• Απαντ. 968
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μήπως τους βάζεις ανάποδα?

Δοκίμασε από την άλλη μεριά.

Επίσης πιστεύω να έχεις καθαρά χέρια/φακούς.

Δημοσ.

Εννοειται οτι τα πλανω τα χερια μου πρωτα. Δεν μπαινουν καν για να πω οτι τους βαζω αναποδα.

Παω να βαλω αλλα μολις ακουμπαει ελαχιστα νιωδω ενα τσουξιμο και τραβαω το χερι αυθορμητα. Ξερετε κανενα τιπ μπας μπουν;

Δημοσ.

Μηπως απλα επειδη ειναι η πρωτη σου φορα το νιωθεις περιεργα?
Βαλτους παλι, ανοιγοκλεισε τα βλεφαρα μερικες φορες, κοιτα πανω κατω αριστερα δεξια
και αστους για 5 λεπτα να "κατσουν". Ιδανικα ενα τεταρτο.
Αν και μεχρι τοτε δεν τους αντεχεις, πηγαινε σε οπτικο να σε συμβουλευσει.

Δημοσ.

Εννοειται οτι τα πλανω τα χερια μου πρωτα. Δεν μπαινουν καν για να πω οτι τους βαζω αναποδα.

Παω να βαλω αλλα μολις ακουμπαει ελαχιστα νιωδω ενα τσουξιμο και τραβαω το χερι αυθορμητα. Ξερετε κανενα τιπ μπας μπουν;

Άφησε το για σήμερα ... να ηρεμήσουν λίγο τα μάτια σου , μήπως

είναι ερεθισμένα  από την προσπάθεια και δοκίμασε ξανά αύριο ... 

Για το αν τους φοράς ανάποδα ή σωστά δες τη φώτο ...

post-269357-0-27435400-1441823106_thumb.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστω για τις συμβουλες. Οταν τους πηρα μου τους εβαλε ο οπτικος για να μου δειξει εγω βεβααια ετρεμα αλλα μετα πολλα και αφου εβγαλα την παναγια της κοπελας μου τους εβαλε. Ενιωθα οπως νιωθουν ολοι απο οτι εχω διαβασει και μετα μου τους εβγαλε. Του φορεσα για καμια ωρα και μετα μου τους εβγαλε. Σημερα ομως επαθα αυτα που επαθα. Εκανα περιπου κανα 20 λεπτο μεχρι να νιωσω σιγουρος οτι ειναι απο την σωστη μερια μετα αλλα 20 λεπτα μεχρι να βρω την αυτοπεποιθεαη να τους ακουμπησω ε και μετα τα ξερετε. Και ελεγα ιτι θα ηταν πανευκολο αλλα πιστευω οτι ειναι μεχρι να του παρω τον αερα. Βεβαια αυτο ειναι το πιο δυσκολο

Δημοσ.

Ευχαριστω για τις συμβουλες. Οταν τους πηρα μου τους εβαλε ο οπτικος για να μου δειξει εγω βεβααια ετρεμα αλλα μετα πολλα και αφου εβγαλα την παναγια της κοπελας μου τους εβαλε. Ενιωθα οπως νιωθουν ολοι απο οτι εχω διαβασει και μετα μου τους εβγαλε. Του φορεσα για καμια ωρα και μετα μου τους εβγαλε. Σημερα ομως επαθα αυτα που επαθα. Εκανα περιπου κανα 20 λεπτο μεχρι να νιωσω σιγουρος οτι ειναι απο την σωστη μερια μετα αλλα 20 λεπτα μεχρι να βρω την αυτοπεποιθεαη να τους ακουμπησω ε και μετα τα ξερετε. Και ελεγα ιτι θα ηταν πανευκολο αλλα πιστευω οτι ειναι μεχρι να του παρω τον αερα. Βεβαια αυτο ειναι το πιο δυσκολο

Φοράω εδώ και 10 ημέρες περίπου φακούς και εγώ και μπορώ να σου πω οτι στην αρχή έτρεμα σκεφτόμουν μην πάει ο φακός πίσω απο το μάτι , να μην ακουμπήσω το χέρι μου στο μάτι κτλπ. Μπορώ να σου πώ οτι με υπομονή θα γίνουν παιχνιδάκι σε δευτερόλεπτα θα τους βάζεις και θα τους βγάζεις και εγω μεσα σε 5 ημέρες τους έχω κάνει παιχνίδι βάλε βγάλε απλα το πάν ειναι να έχεις υπομονή.

Αν δείς πχ οτι δεν βγαίνει ο φάκός μην πανικοβληθείς απλά σύρε τον πρός τα κάτω στο μάτι σου απαλά και μετα με τα ακροδάκτυλα ( οτι τα νύχια φυσικά ) βγάλε τον τσίμπα τον ίσα ισα και τράβα τον , δεν ειναι τίποτα αν έχεις υπομονή θα τα καταφέρεις , πίστεψε με αφου τα κατάφερα εγώ μπορείς και εσυ που δεν έχω καθόλου ψυχραιμί με αυτα γενικά με πιάνουν τα νεύρα μου

Δημοσ.

Για να τους φορέσετε πιο εύκολα κοιτάτε λίγο πάνω, αφήνετε τον φακό στο ασπράδι του ματιού και ύστερα κοιτάτε ευθεία και ανοιγοκλείνετε 2-3 φορές το μάτι ώστε να φύγει ο αέρας που έχει μείνει μέσα. Εγώ έτσι κάνω και δεν έχω κανένα πρόβλημα.

Επίσης όταν είναι να τους βγάλεις, τον τραβάς λίγο κάτω ενώ ταυτόχρονα κοιτάς πάνω ώστε να πάει στο ασπράδι και μετά τον τσιμπάς πιο εύκολα.

Δημοσ.

αν δεν τους βαζεις αναποδα τοτε δεν τους εχει συνιθισει εγω που ειχα να βαλω 10 χρονια και τους εβαλα για 3 μηνες στην αρχη με ετσουζε και δακριζα για λιγο μετα απο λιγες μερες δεν ενιωθα τιποτα.

για να δεις αν μπαινουν σωστα δες αν το νουμερακι που εχουν φαινεται σωστα δηλαδη 123 και οχι 321, για τιπ που λες εγω με το ενα χερι ανοιγω καλα το ματι και με το αλλο φερνω το φακο απο την ακρη ακουμπαω στο ματι και σιγα σιγα κεντραρω σπροχνοντας, μετα κλεινω το ματι απαλα και ειμαι ετοιμος,

• Like 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας

Γενικα κι εγω δεν ειμαι πολυ ψυχραιμος spank και μπορω να πω οτι ειμαι και λιγο φοβητσιαρης.θα προσπαθησω παλι αυριο ακολουθωντας οσα μου ειπατε. Εγω προσπαθουσα να το βαλω κατευθειαν πανω στο ματι. Θα προσπαθησω οπως ειπατε να κοιταω πανω και να το βαλω στο ασπραδι μπας και μπει επιτελους γτ δεν ξερετε τι εχω τραβήξει σημερα, νευρα, αγχος και βρισιδια και τελικα δεν τα καταφερα.θα δω τι θα κανω αυριο και θα σας πω. Παντως μην φανταστειτε οτι εχω και πολυ μυωπια 2 βαθμους αλλα προτιμουσα τον εαυτο μιυ με φακους στο σχολειο παρα με γυαλια και δυστυχώς ειμαι πολυ επιμονος. Τελος οαντων θα δείξει αυριο. Καληνυχτα

Δημοσ.

και εγω νομιζα οτι θα εμπαινε κατευθειαν στο ματι αλλα που τετοια τυχη :P

βασικα εχεις 2 επιλογες η απο την ακρη που δεν το κανουν πολλοι αλλα εμενα με βολευει η κοιτας κατω προς την μυτη και το βαζεις απο κατω που κανουν οι πιο πολλοι.

Δημοσ.

Βασικά εγώ το βάζω και απο απο την κάτω μεριά αλλα και στην μέση :P , δεν ξέρω μαλλον έχω βρεί καποιο κόλπο

Δημοσ.

Καλησπερα. Σημερα επειτε απο πολλη ωρα καταφερα να βακω τον δεξι (yeah :) ) ομως η ατυχια που με κατατρεχει ειπε να αντιστρεψει τα πραγματα. Εκανα πολλες προσοαθιες αλλα οι φακοι δεν εβγαιναν. Μετα πολλα πηγα στον αφθαλμιατρο μου και μου τον εβγαλε. Θελει εξασκηση ειπε οποτε σκοπευω να ξανα δοκιμασω σε λιγο

Δημοσ.

Δεν ειναι οτι δεν εβγαιναν, ειναι οτι δεν ξερεις τον τροπο γιατι φοβασαι.
Δες καποιο video, η ακομα και τις οδηγιες του υγρου φακων.
Σε καταλαβαινω αλλα δεν ειναι τοσο φοβερο οσο σου φαινεται.
Εχει αντοχες το ματι δεν ειναι απο ζαχαρη για να λιωσει,

ουτε "χανονται"  πισω απο το ματι και πανε στον εγκεφαλο ουτε τιποτα.
Προσπαθησε να εξοικειωθεις με το ματι σου για να σου φυγει ο φοβος.

Δημοσ.

Παιδια σας ευχαριστω ολους. Οι συμβουλες σας με εσωσαν. Σημερα εβαλα και τους δυο φακους μεσα σε 15 λεπτα και τους φορεσα για 7 ωρες στον αγιασμο του σχολειου χωρις προβληματα. Τους εβγαλα πολυ ανετα. Και παλι ευχαριστω.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...