Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 968
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπερα ξανα. Μετα απο τοσες μερες πλεον οι φακοι ειναι μερος της ζωης μου. Ολα ειναι καλα κι τους βαζω μεσα σε δευτερα. Βεβαια οταν ειμαι νυσταγμενος ακομα πολλες φορες τους βαζω αναποδα γιατι ξεχναω να δω εαν ειναι απο την σωστη μερια :). Τωρα θα αλλαξω φακους και θελω να ρωτησω: Τους βγαζω απο το κουτι και το υγρο του κατασκευαστη και τους βαζω κατευθειαν στο ματι μου η πρεπει να τους βγαλω μια μερα νωριτερα και να τους βαλω στο υγρο που εχω;

• Like 2
Δημοσ.

Καλησπερα ξανα. Μετα απο τοσες μερες πλεον οι φακοι ειναι μερος της ζωης μου. Ολα ειναι καλα κι τους βαζω μεσα σε δευτερα. Βεβαια οταν ειμαι νυσταγμενος ακομα πολλες φορες τους βαζω αναποδα γιατι ξεχναω να δω εαν ειναι απο την σωστη μερια :). Τωρα θα αλλαξω φακους και θελω να ρωτησω: Τους βγαζω απο το κουτι και το υγρο του κατασκευαστη και τους βαζω κατευθειαν στο ματι μου η πρεπει να τους βγαλω μια μερα νωριτερα και να τους βαλω στο υγρο που εχω;

Μπορείς να τους φορέσεις αμέσως αφού τους ξεπλύνεις

με το υγρό φακών που χρησιμοποιείς ...

• Like 1
Δημοσ.

Ωραία ερώτηση αυτο που ρώτησε ο φίλος γιατι μετα το δείγμα παράγγειλα και εγώ σήμερα 2 κουτιά για 3 μήνες και ήθελα να σιγουρευτώ για αυτο με το υγρό

Δημοσ.

Το εχω ακουσει και εγω αυτο.
Προσωπικα μεετα απο 10 χρονια απλα δεν εχουν την ιδια "καφρικη" ανεκτικοτητα στις ωρες.
Ειναι λιγο πιο ευαισθητα αλλα τιποτα ακραιο.

Δημοσ.

Ισχυει αυτο που λενε οτι μετα απο αρκετα χρονια το ματι δεν δεχεται τον φακο?

Φοράω φακούς ανελιπώς εδώ και 24 χρόνια για όσες ώρες είμαι ξύπνια.  Τα τελευταία 3 χρόνια μάλιστα φοράω αυτούς που είναι για ένα μήνα συνεχούς χρήσης (μέρα-νύχτα).  Τα μάτια μου πλέον διαμαρτύρονται όταν ΔΕΝ υπάρχει φακός πάνω τους.  Πέρα από την πλάκα ο φακός προστατεύει το μάτι από διάφορα, π.χ. όταν καθαρίζεις κρεμύδια με φακούς δεν αισθάνεσαι καμία ενόχληση. 

• Like 2
Δημοσ.

Φοράω φακούς ανελιπώς εδώ και 24 χρόνια για όσες ώρες είμαι ξύπνια.  Τα τελευταία 3 χρόνια μάλιστα φοράω αυτούς που είναι για ένα μήνα συνεχούς χρήσης (μέρα-νύχτα).  Τα μάτια μου πλέον διαμαρτύρονται όταν ΔΕΝ υπάρχει φακός πάνω τους.  Πέρα από την πλάκα ο φακός προστατεύει το μάτι από διάφορα, π.χ. όταν καθαρίζεις κρεμύδια με φακούς δεν αισθάνεσαι καμία ενόχληση.

Δεν σε κουράζει αυτό; Με τον ύπνο δεν έχεις κανένα πρόβλημα;

Επίσης τους φακούς αυτούς, τους ξεπλένεις μετά τον ύπνο και τους φοράς απευθείας;

Δημοσ.

Τους φακούς παρατεταμένης χρήσης δεν τους βγάζεις καθόλου από το μάτι για ένα μήνα.  Άπαξ και τους βγάλεις για οποιοδήποτε λόγο θα πρέπει να τους απολυμάνεις κανονικά για 4-6 ώρες.  Δεν κολλάνε όμως όπως οι απλοί φακοί.  Αν αισθάνομαι καμιά μέρα ξερά τα μάτια μου ρίχνω και καμιά σταγόνα τεχνητό δάκρυ. 

Δεν είναι ό,τι καλύτερο, είναι όμως μια καλή λύση ανάγκης για μένα που λόγω άστατων ωραρίων ύπνου κοιμόμουνα πολλές φορές με τους φακούς ούτως ή άλλως.  Απλά το ανέφερα για να δείξω ότι οι φακοί ακόμα και με κατάχρηση δεν προκαλούν απαραίτητα προβλήματα στα μάτια μακροχρόνια.  Χωρίς βέβαια να αποκλείεται κάποια πιο ευαίσθητα μάτια να αναπτύξουν δυσανεξίες ή ξηροφθαλμία με τον καιρό. 

Δημοσ.

Mετά απο 11 χρόνια εχω αποκτήσει περισσότερη ευαισθησία (Δλδ με κουραζουν σε πιο λιγες ωρες απο οτι παλιοτερα)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...