Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Prof_Chaos είπε

αρα μήπως οφείλεται σε ξηροφθαλμία και κουρασμένα μάτια ; κανε μια εξέταση και ενημέρωσε αν θέλεις.

Εγώ Τετάρτη εχω ραντεβού οπότε θα πετάξω ενα μηνυμα εδώ να σας ενημερώσω τι γίνεται.

Ναι οφείλεται, απλά ειμαι σιγουρος οτι ανέβηκε για μένα μιλώντας γιατι καθαρίζει για ελάχιστο χρόνικο διάστημα. Πήγα την Δευτέρα 1/3 και θα ξαναπάω ξανά απο βδομάδα για να μου γράψει γυαλιά. Ολά αυτά πήγα σε 2ο γιατρό γίατι πριν 1 χρόνο που πήγα στον γιατρό που με έκανε επέμβαση με βρήκε όλα καλά και οτι έχω το 0.5 (monovision) μονο στο ένα μάτι. Τεσπα υπομονή και δύναμη σε όλους μας.

5 λεπτά πριν, dionisis1925 είπε

Ξηροφθαλμία,βλεφαρίτηδες και όλα αυτά σίγουρα επηρεάζουν και παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στην όραση , εγώ έπειτα από θεραπείες(για τα 2 που αναφέρω) ξαναβλέπω όπως πριν καιρό και ας έχω στο ένα μάτι 0,50 αστιγματισμό και στο άλλο 0,50 μυωπία, δεν με επηρεάζει πουθενά.

Είναι και θέμα κατασκευαστικό το καταλαβαίνω. Απλά μετά την επέμβαση σίγουρα εγώ τουλάχιστον ένιωθα τα μάτια μου πιο ξέρα.

Φυσικά και δεν μετάνιωσα που έκανα την επέμβαση απλά μου φάνηκε  λίγο η σχεδόν 10ετία  για να ξαναβγάλω αυτόν τον 0.75 που απέκτησα. Επίσης οποιος θέλει ρίχνει μία ματιά στο παρακάτω άρθρα  1 και 2 ειναι ξένο και αναφέρει πολύ ωραία πράμγατα και για την περίπτωση μου για άτομα σε υπολογιστή και επίστροφή βαθμών απο 0.5 - 1. 

Απλά στα ελληνικά δεν βρήκα τιποτα.

• Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ βάζω ακόμα σταγόνες όταν νιώθω πως τα μάτια μου ξηραίνονται.

Εγώ είχα 6 βαθμούς μυωπία και 1 με 1,5 βαθμό αστιγματισμό στο κάθε μάτι 

Επεξ/σία από dionisis1925
Δημοσ.

Η κοντινή δραστηριότητα φαίνεται ότι μπορεί να έχει συνέπειες στην εμφάνιση ή την αύξηση της μυωπίας σε οποιαδήποτε ηλικία, ανεξαρτήτως αν μιλάμε για μάτια χειρουργημένα ή όχι.

Σε όλους όσους περνούν αρκετό χρόνο σε κοντινή δραστηριότητα, πρέπει να υπενθυμίζουμε να κάνουν μικρά, συχνά διαλείμματα κοιτώντας μακρυά. Ο made in USA κανόνας 20-20-20 (κάθε 20 λεπτά ένα μικρό διάλειμμα 20 δευτερολέπτων με τα μάτια να κοιτάζουν μακρυά πέρα από τα 20 πόδια (~6 μέτρα)) είναι μια καλή ενδεικτική καθοδήγηση.

Επίσης, όταν βρισκόμαστε μπροστά από οθόνη ανοιγοκλείνουμε τα μάτια με μικρότερη συχνότητα με αποτέλεσμα τα δάκρυα να εξατμίζονται ευκολότερα. Είναι καλό να τα βοηθάμε με κάποιο τεχνητό δάκρυ, είτε υπάρχουν συμπτώματα, είτε όχι.

Τα παραπάνω ισχύουν για όλους και όχι μόνο για αυτούς που έχουν κάνει διαθλάστική επέμβαση. Και πολύ περισσότερο για τα παιδιά που είναι πολύ πιο εύκολο να εμφανίσουν ή να αυξήσουν μυωπία.

• Like 7
Δημοσ.
1 ώρα πριν, DrNick είπε

Η κοντινή δραστηριότητα φαίνεται ότι μπορεί να έχει συνέπειες στην εμφάνιση ή την αύξηση της μυωπίας σε οποιαδήποτε ηλικία, ανεξαρτήτως αν μιλάμε για μάτια χειρουργημένα ή όχι.

Σε όλους όσους περνούν αρκετό χρόνο σε κοντινή δραστηριότητα, πρέπει να υπενθυμίζουμε να κάνουν μικρά, συχνά διαλείμματα κοιτώντας μακρυά. Ο made in USA κανόνας 20-20-20 (κάθε 20 λεπτά ένα μικρό διάλειμμα 20 δευτερολέπτων με τα μάτια να κοιτάζουν μακρυά πέρα από τα 20 πόδια (~6 μέτρα)) είναι μια καλή ενδεικτική καθοδήγηση.

Επίσης, όταν βρισκόμαστε μπροστά από οθόνη ανοιγοκλείνουμε τα μάτια με μικρότερη συχνότητα με αποτέλεσμα τα δάκρυα να εξατμίζονται ευκολότερα. Είναι καλό να τα βοηθάμε με κάποιο τεχνητό δάκρυ, είτε υπάρχουν συμπτώματα, είτε όχι.

Τα παραπάνω ισχύουν για όλους και όχι μόνο για αυτούς που έχουν κάνει διαθλάστική επέμβαση. Και πολύ περισσότερο για τα παιδιά που είναι πολύ πιο εύκολο να εμφανίσουν ή να αυξήσουν μυωπία.

Πολυ χρησιμο @DrNick

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, DrNick είπε

Συμφώνω απόλυτα αλλά αυτά εμένα κανεις δεν μου τα είπε τότε. Κάνεις προσωπικά δεν μου είπε οτι μπορεί να ξαναβγάλω ή το ένα ή το άλλο ή να κάνω αυτές τις ασκήσεις που αναφέρεις. (Αν και ειναι απειρα δυσκολο να τις ακολουθήσεις ακριβώς) τουλάχιστον πλέον θα προσπαθήσω. Το μόνο που με είπε αν ξαναβγάλω που δυσκολα  θα είχα επανεμφάνιση, θα μου την ξανακάνει χωρίς κόστος (Λες και ειναι ρουτίνα να  κάνεις χειρουργίο στα μάτια) ...Τώρα ακομα δεν εψαξα να δώ να ξανακάνω τίποτα και αν πάρω γυαλιά εστω και για 0.75 για ξεκούραση λόγο δουλειάς θα μείνω με τα γυαλιά.  Δεν μετανιώνω και φυσικα θα ξανα έκανα την επέμβαση απλά ειναι αλλιώς να ξερεις και τι μπορεί να γίνει. Οι γιατροί κυρίως αποφεύγουν να σου πουνε και τι μπορεί να συμβεί αρνητικά λές και δεν θα πάς σε άλλον γιατρό για μια δευτερη άποψη οπως κάνουν οι περισσότεροι. Τεσπα εγώ προσωπικά είμαι υπέρ όλων των τεχνολογικών εξελίξεων που έχουν σαν σκοπό την βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας. Φυσικά και ενα laser είναι ενα χειρουργείο και δεν το ξέχασα πότε αυτό και δεν πρεπει κανείς να το ξεχνάει. Τεσπά υπομονή σε όλους και δύναμη.

• Like 1
Δημοσ.
22 ώρες πριν, DrNick είπε

Γι αυτο λεει η παλια γενιά.. Εμεις δεν ειχαμε να φαμε και δεν παρουσιαζαμε τετοια προβληματα υγειας!!!

Δημοσ.

Να γράψω κι εγώ την εμπειρία μου. Έκανα την μέθοδο Lasic κοντά στο 2000, ίσως 2001, το 2017 στο ίδιο μάτι , επέμβαση καταρράκτη (είμαι πριν τα 50).

Για 1-2 βαθμούς,  δεν χρειάζεται η επέμβαση ή εάν γίνει,  δεν πρέπει να μηδενιστεί.  Μου το είπε ο γιατρός μου (τότε) και το καταλαβαίνω απόλυτα τα τελευταία 5-6 χρόνια που στο μάτι που δεν διόρθωσα (0.75-1) δεν χρειάζεται να φοράω γυαλιά (πρεσβυωπιας) για να διαβάσω κοντά. 

• Like 2
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, george1994 είπε

Να γράψω κι εγώ την εμπειρία μου. Έκανα την μέθοδο Lasic κοντά στο 2000, ίσως 2001, το 2017 στο ίδιο μάτι , επέμβαση καταρράκτη (είμαι πριν τα 50).

Για 1-2 βαθμούς,  δεν χρειάζεται η επέμβαση ή εάν γίνει,  δεν πρέπει να μηδενιστεί.  Μου το είπε ο γιατρός μου (τότε) και το καταλαβαίνω απόλυτα τα τελευταία 5-6 χρόνια που στο μάτι που δεν διόρθωσα (0.75-1) δεν χρειάζεται να φοράω γυαλιά (πρεσβυωπιας) για να διαβάσω κοντά. 

γιατι να μην μηδενιστει?

Δημοσ.

Όταν θα έρθει η πρεσβυωπία δεν θα χρειαστεί να φοράς γυαλιά. Σε κάθε περίπτωση εγώ έγραψα τι έγινε σ'εμενα,  ρωτήστε τον ιατρό σας.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, george1994 είπε

36 λεπτά πριν, george1994 είπε

Όταν θα έρθει η πρεσβυωπία δεν θα χρειαστεί να φοράς γυαλιά. Σε κάθε περίπτωση εγώ έγραψα τι έγινε σ'εμενα,  ρωτήστε τον ιατρό σας.

Ετσι ακριβως εκανα κι εγω στα 50 μου .Τεχνικη Monovision και ειαμι 13 χρονια χωρις γυαλια  ουτε για κοντα ουτε για μακρυα με καποιους συμβιβασμους βεβαια . Δεν βλεπω το ιδιο καλα μακρυα με το ενα ματι αλλα σε συνδιασμο με το αλλο μια χαρα ειμαι .

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Ετσι ακριβως εκανα κι εγω στα 50 μου .Τεχνικη Monovision και ειαμι 13 χρονια χωρις γυαλια  ουτε για κοντα ουτε για μακρυα με καποιους συμβιβασμους βεβαια . Δεν βλεπω το ιδιο καλα μακρυα με το ενα ματι αλλα σε συνδιασμο με το αλλο μια χαρα ειμαι .

Μου είχε πει η βοηθός του οφθαλμίατρου που μου έκανε τον καταρράκτη,  "έχεις τα μάτια που θέλουν οι ηθοποιοί (σε μεγαλύτερη ηλικία) ένα για κοντά κι ένα για μακριά... γενικά τα μάτια μου δεν είναι τα καλύτερα. 

• Like 1
Δημοσ.

Είναι μεγάλο δίλημμα τι πρέπει να γίνει και τι όχι. Αν κάποιος κάνει την επέμβαση στα 20 και δεν αυξηθεί η μυωπία του ναι καλό είναι να έχει monovision. Προσωπικά κα εγώ είχα στο ένα μάτι 0.5 αλλά το θέμα είναι ότι αυξήθηκε η μυωπία λίγο πριν την 10 ετια... Δεν μιλάμε για το ιδανικό σενάριο.. Όταν φτάσω στα 50 μου και εγώ θα σας πω αν τελικά είναι καλό. Αλλά έχω ακόμα 15+ χρόνια μπροστά μου... 

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα σας.

Έχω διαβάσει όλα τα παραπάνω σχόλια. Και τα κακά και τα καλά. Έχω κάνει πριν 14 μέρες ακριβώς λέιζερ με την μέθοδο λασικ. Το έκανα το λέιζερ για να βελτιώσει την ποιότητα στην δουλειά μου. Ξέρω και το γνωρίζω ότι είναι νωρίς να πω τι έχω. Απλά θέλω να ρωτήσω το εξής. Σε περίπτωση που δεν μου φύγουν τα starbursts και το ghosting από το ένα μάτι κάποιος εδώ μπορεί να απαντήσει τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις? Έχω μπλέξει με γιατρό που δεν μου λέει τίποτα και μου λέει υπομονη. Βάζεις κάνα γυαλί ειδικό? Κανείς Επαναδιορθωση? Τι γίνεται ακριβώς δεν βγάζω άκρη στα ελληνικά φόρουμ. Σας ευχαριστώ. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Chris00007 είπε

Καλησπέρα σας.

Έχω διαβάσει όλα τα παραπάνω σχόλια. Και τα κακά και τα καλά. Έχω κάνει πριν 14 μέρες ακριβώς λέιζερ με την μέθοδο λασικ. Το έκανα το λέιζερ για να βελτιώσει την ποιότητα στην δουλειά μου. Ξέρω και το γνωρίζω ότι είναι νωρίς να πω τι έχω. Απλά θέλω να ρωτήσω το εξής. Σε περίπτωση που δεν μου φύγουν τα starbursts και το ghosting από το ένα μάτι κάποιος εδώ μπορεί να απαντήσει τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις? Έχω μπλέξει με γιατρό που δεν μου λέει τίποτα και μου λέει υπομονη. Βάζεις κάνα γυαλί ειδικό? Κανείς Επαναδιορθωση? Τι γίνεται ακριβώς δεν βγάζω άκρη στα ελληνικά φόρουμ. Σας ευχαριστώ. 

Σε αυτά ρωτάς τον γιατρό σου. Υπομονή και δύναμη. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...