Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πήγα σήμερα και έκοψα την αναβολή. Ο υπάλληλος του ΚΕΠ μακράν ο πιο χαζός που έχω συναντησει στο δημόσιο μέχρι σήμερα. Έκανε ένα κάρο λάθη (που διόρθωνε στην συνέχεια) συμπληρώνοντας την αίτηση. Στο τέλος την έλεγξα πριν υπογράψω και ήταν σωστά τα στοιχεία μου αλλά στο δεύτερο χαρτί που μου έδωσε έλεγε την αντιστοιχία διαστήματος που κόβεις αναβολή με το αντίστοιχο ΕΣΣΟ. Και τα έλεγε τελειώς διαφορετικά. Α' ΕΣΣΟ Φεβρουάριο αν κόψεις από 1 Αυγούστου μέχρι 31 Οκτώβρη για παράδειγμα. Τον ρωτάω γιατί τα γράφει αλλιώς και μου λέει ότι το σύστημα είναι παλιό και τα εκτυπώνει λάθος. Ωστόσο ένα μικρό άγχος το έχω για αυτό περιμένω τώρα σε καμιά 10αρια μέρες να ανανεωθεί στην στρατολογία το πότε θα μπω για να ησυχάσω....

Έχει αντιμετωπίσει κανείς παρόμοιο θέμα;

και εμενα στα ΚΕΠ που πηγα πριν λιγες μερες ηταν παρτον ενα και χτυπα τον αλλο.. μονο 10 μερες παιρνει να ανανεωθει;

μια ερωτηση που μπορει να ειναι και αρκετα χαζη.. αν τους ζητησω να με πανε οσο πιο μακρια απτο σπιτι μου (Αθηνα) γινεται δηλαδη σε κανα νησι στην ακρη της Ελλαδας, μπορω η οπου κατσει?

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Χωρίς βύσμα και κατ εξαίρεση μετάθεση θα πας παραμεθόριο, εβρο και νησιά ανατολικου Αιγαίου.

Ποιος ο λόγος; Στην σπάνε οι δικοί σου;

Δημοσ.

Χωρίς βύσμα και κατ εξαίρεση μετάθεση θα πας παραμεθόριο, εβρο και νησιά ανατολικου Αιγαίου.

Ποιος ο λόγος; Στην σπάνε οι δικοί σου;

οχι φιλε απλα επειδη ειμαι ανθρωπος που δεν μου αρεσει ο πολυς κοσμος, θα προτιμουσα να ειμαι σε ενα στρατοπεδο με λιγα ατομα και ας ειναι οπου να ναι..

Δημοσ.

Τα περισσότερα στρατόπεδα έχουν φυλάκια, ορισμένα είναι και εκτός στρατοπεδου που είναι παράνομο.

Αν το ζητήσεις θα σε στείλουν, είναι λίγα άτομα και κάνουν μόνο σκοπιες χωρίς τις αναφορές, φρουρες και άλλες μπούρδες.

Δημοσ.

Τα περισσότερα στρατόπεδα έχουν φυλάκια, ορισμένα είναι και εκτός στρατοπεδου που είναι παράνομο.

Αν το ζητήσεις θα σε στείλουν, είναι λίγα άτομα και κάνουν μόνο σκοπιες χωρίς τις αναφορές, φρουρες και άλλες μπούρδες.

υπαρχει τετοια δυνατοτητα? μια χαρα φιλε σε ευχαριστω πολυ..

Δημοσ.

Μα όλα τα φυλάκια είναι εκτός στρατοπέδου...Όχι απλά εκτός στρατοπέδου αλλά από εμπειρία μου και αρκετών φίλων μου ήταν και αρκετά μακριά από το στρατόπεδο, πολλές φορές και σε βραχονησίδες. Αυτή είναι και η λογική του φυλακίου να φυλάς μια απομακρυσένη περιοχή για κάποιο Χ, Ψ λόγο (κάποιο ραντάρ ή παρατηρητήριο, ή αποθήκες πυρομαχικών)

(τα μόνο "φυλάκια" εντός στρατοπέδου είναι πχ αυτά της κεντρικής πύλης όπου είσαι εντός μονάδας αλλά κοιμάσαι εκεί στο φυλάκιο πύλης)

Οι περισσότεροι είχαν άκρως θετική εμπειρία από τα φυλάκια που πήγαν όπου έκαναν ζωάρα (για του λόγους που αναφέρει ο pablo και κάποιους ακόμα) και δεν ήθελαν να φύγουν. Το μόνο μείον ότι όσο είσαι εκεί δεν έχεις καμία έξοδο.

Στη μονάδα μου βέβαια τα φυλάκια ήταν μεγάλη πίκρα... Με είχαν 40 μέρες( άλλους περισσότερο) στο φυλάκιο σερί με 12 ώρες περίπολο τη μέρα (γύρω στα 32 τετράδια-αποθήκες) ανα 3 ώρες δλδ. Οπότε κοιμόσουν συνεχόμενα max 2,5 ώρες και σε σύνολο max 6,5 (αλλά σπαστά στα 3 που είναι μεγάλο βάσανο) Ύπνος από τις 7 και 30 (εγερτήριο στα φυλάκια είναι 7 και 30 κάθε μέρα) μέχρι τις 3 το μεσημέρι δεν επιτρεπόταν μη τυχόν σκάσει κάνας Ταξμαν ή Δίκας. Αφού δεν έπαθα ψυχολογικά 40 μέρες σερί εκεί χωρίς να βγω στο έξω κόσμο και μονίμως άυπνος πάλι καλά.

Αλλά ξαναλέω στα πιο πολλά φυλάκια γίνεται ζωάρα-αραλίκι... Και βασικά όσο πιο απομακρυσμένα (βραχονησίδες) και πιο απίθανο να σκάσει εξωτερική έφοδος ή κάποιος αστεράτος τόσο πιο χαλαρά και πιο ζωάρα..  Τα δικά μας αν και κάπως απομακρυσμένα ήταν μέσα στο νησί οπότε ήταν προσβάσιμα και υπήρχε διαρκώς ο φόβος και οι ΕΠΟΠ που ήταν αρχιφύλακες ήταν χεσμένοι και μας είχα στη τσίτα.

• Like 1
Δημοσ.

Μα όλα τα φυλάκια είναι εκτός στρατοπέδου...Όχι απλά εκτός στρατοπέδου αλλά από εμπειρία μου και αρκετών φίλων μου ήταν και αρκετά μακριά από το στρατόπεδο, πολλές φορές και σε βραχονησίδες. Αυτή είναι και η λογική του φυλακίου να φυλάς μια απομακρυσένη περιοχή για κάποιο Χ, Ψ λόγο (κάποιο ραντάρ ή παρατηρητήριο, ή αποθήκες πυρομαχικών)

(τα μόνο "φυλάκια" εντός στρατοπέδου είναι πχ αυτά της κεντρικής πύλης όπου είσαι εντός μονάδας αλλά κοιμάσαι εκεί στο φυλάκιο πύλης)

Σωστά, αυτό που είναι παράνομο είναι να βγαίνουν στρατιώτες από το στρατόπεδο πχ. για περιπολα και να πηγαίνουν στα φυλακια, είχαμε πεζο περιπολο που έβγαινε 500 μέτρα εκτός στρατοπεδου και πήγαινε στο φυλάκιο.

Κάποιος μου είχε πει ότι βαραγε και σκοπιες εκτός στρατοπέδου, εντελώς παράνομο και αυτό.

Δημοσ.

Σωστά, αυτό που είναι παράνομο είναι να βγαίνουν στρατιώτες από το στρατόπεδο πχ. για περιπολα και να πηγαίνουν στα φυλακια, είχαμε πεζο περιπολο που έβγαινε 500 μέτρα εκτός στρατοπεδου και πήγαινε στο φυλάκιο.

Κάποιος μου είχε πει ότι βαραγε και σκοπιες εκτός στρατοπέδου, εντελώς παράνομο και αυτό.

Εδω βαζουν κοσμο να φυλαει σκοπια απο το κεντρο(καλη ωρα Τριπολη),και μαλιστα μεχρι και σε Ι4 δινουν οπλο(το ειχα πετυχει live αυτο), εκει θα κολλησουν :P

• Like 1
Δημοσ.

Και έβγαιναν εκτός στρατοπέδου με το G3 δυο φαντάροι μόνοι τους ; Παρανοικό μου ακούγεται... Εγώ δε θα μπορούσα να διανοηθώ πως γίνεται κάτι τέτοιο, όχι γιατί ενδιαφέρονται για τους φαντάρους αλλά για τα όπλα... να χαθεί κάνα g3... χαμός...

Δημοσ.

Και έβγαιναν εκτός στρατοπέδου με το G3 δυο φαντάροι μόνοι τους ; Παρανοικό μου ακούγεται... Εγώ δε θα μπορούσα να διανοηθώ πως γίνεται κάτι τέτοιο, όχι γιατί ενδιαφέρονται για τους φαντάρους αλλά για τα όπλα... να χαθεί κάνα g3... χαμός...

Yep, έβγαιναν κανονικά από την πύλη και πήγαιναν στο φυλάκιο για υπογραφές...

Δημοσ.

Εδω βαζουν κοσμο να φυλαει σκοπια απο το κεντρο(καλη ωρα Τριπολη),και μαλιστα μεχρι και σε Ι4 δινουν οπλο(το ειχα πετυχει live αυτο), εκει θα κολλησουν :P

τωρα που λες σκοπια τριπολη, υπαρχει σε μια γωνια του στρατοπεδου ενας καταυλισμος γυφτων... εκει γινεται το σωσε... μεχρι και να πυροβολιουνται μεταξυ τους :P

οι γνωστες ξερουν τι λεω :D

Δημοσ.

Παίδες μια ερώτηση.

Έχω ένα φιλαράκι που θέλει να φύγει έξω για δουλειά.

Παρόλα αυτά θα φύγει λίγο πριν την ημερομηνία εισαγωγής άρα και όλα δείχνουν πως θα πάει ανυπότακτος.

Το θέμα είναι αν δεν του αρέσει και επιλέξει να επιστρέψει σε κανα χρόνο μπορεί να κάνει τότε την θητεία του χωρίς να πληρώσει το πρόστιμο; 

Δημοσ.

και εμενα στα ΚΕΠ που πηγα πριν λιγες μερες ηταν παρτον ενα και χτυπα τον αλλο.. μονο 10 μερες παιρνει να ανανεωθει;

μια ερωτηση που μπορει να ειναι και αρκετα χαζη.. αν τους ζητησω να με πανε οσο πιο μακρια απτο σπιτι μου (Αθηνα) γινεται δηλαδη σε κανα νησι στην ακρη της Ελλαδας, μπορω η οπου κατσει?

Φαντάζομαι το να γράψει απλά με ποια ΕΣΣΟ θα μπεις, ναι τόσο θα πάρει. Θα δούμε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το θέμα είναι αν δεν του αρέσει και επιλέξει να επιστρέψει σε κανα χρόνο μπορεί να κάνει τότε την θητεία του χωρίς να πληρώσει το πρόστιμο;

Κάθε λίγο και λιγάκι βγάζουν ειδικές ρυθμίσεις, όποιος ανυπότακτος παρουσιαστεί μέχρι τότε σβήνουν το πρόστιμο.

Πριν κάνα χρόνο είχαν βγάλει την τελευταία.

Γιατί δεν το πάει με αναβολές;

Άλλη μια διάκριση για την Ελλάδα.

Όταν σε παλιότερο θέμα είχα αναφέρει ότι υπάρχουν καταδίκες της Ελλάδας ο nomikarios με είχε ειρωνευτει γιατί είχα γράψει ΕΔΑΔ αντί ΕΔΔΑ...

http://www.efsyn.gr/arthro/katadiki-tis-horas-mas-gia-antirrisia-syneidisis

Καταδίκη της χώρας μας για αντιρρησία συνείδησης

Ακόμη μία θλιβερή πρωτιά για την Ελλάδα, η οποία καταδικάστηκε πρόσφατα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) για τις σοβαρές ελλείψεις που παρατηρήθηκαν κατά τη διαδικασία εξέτασης αιτήματος αντιρρησία συνείδησης.

Η απόφαση «Παπαβασιλάκης κατά Ελλάδος» της 15ης Σεπτεμβρίου 2016 είναι η πρώτη καταδικαστική απόφαση που αφορά αυτό καθεαυτό το ζήτημα των αντιρρησιών συνείδησης, με τη χώρα να καταδικάζεται για παραβίαση του άρθρου 9 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) σχετικά με την «Ελευθερία της σκέψης, της συνείδησης και της θρησκείας», λόγω της διαδικασίας που εφαρμόστηκε κατά την εξέταση του αιτήματός του για εναλλακτική υπηρεσία αντί για στρατιωτική, επιδικάζοντας συνολικά στον αιτούντα 5.000 ευρώ (2.000 ευρώ για ηθική βλάβη και άλλες 3.000 ευρώ για δικαστικά έξοδα και δαπάνες).

Ο προσφεύγων υπέβαλε αίτημα να αναγνωριστεί ως αντιρρησίας συνείδησης λόγω των πεποιθήσεών του, καθώς ανατράφηκε κατά τρόπο ώστε να είναι αντίθετος στη βία και τον πόλεμο από τη μητέρα του που είναι μάρτυρας του Ιεχωβά.

Το 2013 υπέβαλε το σχετικό αίτημα προκειμένου να εξεταστεί από το ειδικό όργανο ώστε να υπηρετήσει εναλλακτική κοινωνική υπηρεσία αντί για ένοπλη θητεία.

Το αίτημά του απορρίφθηκε τόσο από το όργανο που αναγνωρίζει ή απορρίπτει το συνειδησιακό στάτους των ατόμων όσο και από τον τότε υπουργό Εθνικής Αμυνας. Ο αιτών υπέβαλε αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης του υπουργού στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η οποία απορρίφθηκε εκ νέου.

Πέραν τούτου, του έχει επιβληθεί και πρόστιμο ύψους 6.000 ευρώ, για το οποίο έχει προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια.

Και ενώ η υπόθεση εκκρεμεί, έχει ήδη κατασχεθεί ένα ποσό από τον τραπεζικό του λογαριασμό.

Το ΕΔΔΑ έλαβε υπόψη του ότι η απόφαση του ειδικού οργάνου βγήκε με παρόντες τους στρατιωτικούς καριέρας και όχι τα μη στρατιωτικά μέλη του. Το δικαστήριο παραπέμπει για το συγκεκριμένο ζήτημα και σε σχετική έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη, παραθέτοντας μάλιστα εκτενές απόσπασμα:

»«Η προσωπική συνέντευξη ως μέσο διαπίστωσης λόγων συνείδησης είναι αυτή καθεαυτή αμφιλεγόμενη, στο μέτρο που υπάγει το ενδιάθετο φρόνημα σε έλεγχο ειλικρίνειας. Καθίσταται όμως ακόμη περισσότερο ανησυχητική τόσο εξαιτίας προβλημάτων στη συγκρότηση και τη λειτουργία της επιτροπής (συχνή απουσία των μη στρατιωτικών, ελλιπής αιτιολόγηση), όπως αυτά προκύπτουν από σειρά σχετικών αναφορών, όσο και εξαιτίας μας πάγιας πρακτικής άνισης μεταχείρισης: ενώ για τους λεγόμενους “θρησκευτικούς” αντιρρησίες η επιτροπή αρκείται στην προσκόμιση πιστοποιητικού της οικείας θρησκευτικής κοινότητας και δεν καλεί καν σε συνέντευξη, οι λεγόμενοι “ιδεολογικοί” αντιρρησίες συχνά καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις που άπτονται ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, όπως η ένταξη σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο».

Να σημειωθεί ότι ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, Δημήτρης Βίτσας, έχει δηλώσει από τις αρχές του τρέχοντος έτους ότι επίκειται (ακόμη) νομοσχέδιο που θα τακτοποιεί τα ζητήματα των αντιρρησιών συνείδηση.

Επεξ/σία από Pablo_Hasan
Δημοσ.

δεν μου ζητανε καθε χρονο. μετα απο 3 χρονια μου ζητησαν για να δουν αν σπουδαζω ακομα για να συνεχιστει.

γενικα εχει σχεση ο στρατος με αυτο,γιατι κατι τετοιο ακουσα και δεν εχει καμία λογικη.

Αν καποιος γνωριζει περισσοτερα, να μας πει

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...