Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Ο κψμτζης δεν ειναι φιδι στην ασκηση γιατι αυτη ειναι η δουλεια του και στην τελικη αν δεν ερχοταν θα κανατε παραπονα.Και μου μιλας για 1 μονο περιστατικο(ασκηση)στους ποσους μηνες που ειναι καποιος στην μοναδα.

Φιδι ειναι ο αοπλος που τον φερνουν ειτε μαζι και δεν κουβαλαει τιποτα,ειτε τον εχουν και καθεται πισω στην μοναδα σαν θαλαμοφυλακας που στην ουσια την βγαζει σε ενα γραφειο χωρις να κανει τιποτα(αφου δεν μενει και κανενας πισω στις ασκησεις).

Επισης δεν ειναι θεση καβαντζα γιατι αυτο ειναι προβλημα της μοναδας που δεν βαζει στελεχος μεσα.

Δεν ειναι μονο οι ασκησεις, σε αναφορες κωλυομενος, οταν τρωγαμε αγγαριες που μας τσιμπουσαν οι αρχιλοχες: "Εππ που πας εσυ ελα εδω, ξεφορτωσε την αποθηκη με τα πυρομαχικα κτλπ." Αυτος μεσα ηταν στην ζεστη και "πατουσε" τα σαντουιτς στην τοστιερα (οπως ελεγαν).

Δεν λεω υπαρχει ποστο αλλα ο αλλος ηταν 7 μηνες, τον καβατζωναν αργοτερα οι ανθυπασπιστες και οι αρχιλοχ. Ελειπε απο καθαριοτητες, απο αγγαριες και αναφορες, οχι και τιμητικες εγω επρεπε να παρω που μεχρι και βαρελι τσουλησα μεσα στα χιονια για να γεμισουν τον λεβητα του Λοχου Διοικησεως που μαντεψε ποιανου λοχος ηταν... του Καψιμιτζη.

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 λεπτά πριν, aris1986 είπε

Δεν ειναι μονο οι ασκησεις, σε αναφορες κωλυομενος, οταν τρωγαμε αγγαριες που μας τσιμπουσαν οι αρχιλοχες: "Εππ που πας εσυ ελα εδω, ξεφορτωσε την αποθηκη με τα πυρομαχικα κτλπ." Αυτος μεσα ηταν στην ζεστη και "πατουσε" τα σαντουιτς στην τοστιερα (οπως ελεγαν).

Δεν λεω υπαρχει ποστο αλλα ο αλλος ηταν 7 μηνες, τον καβατζωναν αργοτερα οι ανθυπασπιστες και οι αρχιλοχ. Ελειπε απο καθαριοτητες, απο αγγαριες και αναφορες, οχι και τιμητικες εγω επρεπε να παρω που μεχρι και βαρελι τσουλησα μεσα στα χιονια για να γεμισουν τον λεβητα του Λοχου Διοικησεως που μαντεψε ποιανου λοχος ηταν... του Καψιμιτζη.

Αυτα που αναφερεις παραπανω ειναι προβληματα που εχουν τα στελεχη-ανωτεροι και πως συμπεριφερονται στους υπολοιπους,δεν φταιει σε κατι αυτος που δουλευει στο κψμ αν εσυ δεν πηρες τιμητικη ή αν σας ειχαν ταραξει στις αγγαριες. 

Και ο αοπλος στην ασκηση που κανεις εσυ καθεται πισω στο γραφειο με τα οπλα και βαραει μυγες/παιζει με το κινητο ή οταν βρεχει στα περιπολα αυτος ειναι παλι μεσα,δεν σε ειδα να αντιδρας αναλογα σε αυτο.

Και ο σημαντικοτερος κανονας.Δεν συμπεριφερονται σε ολα τα στρατοπαιδα το ιδιο στους φανταρους για να το γενικευουμε προς ολους.

Το λεω αυτο γιατι σε εμας στην μοναδα μας για παραδειγμα μια χαρα και στις καθαριοτητες ηταν και στις αναφορες και ανοιγε μετα το Κψμ.Το οτι τα εκαναν σε σας αυτα σημαινει οτι παντου το ιδιο ισχυουν.

57 λεπτά πριν, G.TH. είπε

Δεν υπάρχει ΚΨΜιτζής με 3 και 60. Το "μεροκάματο" ήταν ως 30 ευρώ την ημέρα στα πιο μεγάλα στρατόπεδα.

Δεν εγινε συγκεκριμενος πιο πισω αν αναφεροταν σε κεντρο ή μοναδα(εγω για κεντρο μιλησα ουτως ή αλλως). Δεν γνωριζω σε μοναδα αν ισχυουν τα παραπανω που λες και απο που προκυπτουν,αλλα σε κεντρο δεν παιρνουν ουτε για αστειο αυτα που αναφερεις.

Επεξ/σία από Fulgore
Δημοσ.

Εγώ μία φορά που είχα ρωτήσει  τον υπεύθυνο του ΚΨΜ  μου είχε πει πως το κέρδος από τα προιόντα που συναντάς στο ΚΨΜ είναι από περιορισμένο εώς ανύπαρκτο και ουσιαστικά ότι βγει ανακυκλώνεται στις νέες παραγγελίες.Το κέρδος για το ΚΨΜ προέρχεται αποκλειστικά από τους καφέδες και τα σουβλάκια,σάντουιτς(όχι τα έτοιμα),κρέπες κτλ.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Muchacho είπε

Εγώ μία φορά που είχα ρωτήσει  τον υπεύθυνο του ΚΨΜ  μου είχε πει πως το κέρδος από τα προιόντα που συναντάς στο ΚΨΜ είναι από περιορισμένο εώς ανύπαρκτο και ουσιαστικά ότι βγει ανακυκλώνεται στις νέες παραγγελίες.Το κέρδος για το ΚΨΜ προέρχεται αποκλειστικά από τους καφέδες και τα σουβλάκια,σάντουιτς(όχι τα έτοιμα),κρέπες κτλ.

Ναι αλλά ξέρω άτομο που του πήρε μια κούτα τσιγάρα Marlboro, Χριστούγεννα δωράκι παραμεθωρειου από επίσκεψη συνταξιούχων στρατηγών δεν ξέρω εγώ τι, ενώ δεν κάπνιζε την πούλησε στο κάψιμο. Τα κέρδη δικά του. Και αλλά πολλα εβγαζες λεφτά. Ο πιο κλασικός παρέδιδε στον νεωπα καψιμιτζη και του λέει βάλε υπογραφή κωλοψαρο που θα με αμφισβητήσεις. Βούτηξε 80€ και γεια σας απολύθηκε.

ο επόμενος μου έλεγε είδα και έπαθα (αύξησα τιμές 10 λέπτα) για να τα βγάλω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τα ρουχα οταν απολυεσαι και δεν εισαι ντοπιος μπορεις να τα κρατησεις?

σε περιπτωση μετεκπαιδευσης καποιος επικαλυστει αντιρρησιας αλλαζει το γιωτα του?

Επεξ/σία από jimis98
Δημοσ.
Αναφορά σε κείμενο

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ΄ αριθμ. 170/2010 απόφασή της έκρινε ότι οι αντιρρησίες συνείδησης οι οποίοι υπηρέτησαν κανονικά την στρατιωτική τους θητεία, σε περίπτωση που κληθούν για μετεκπαίδευση εφεδρείας και έχουν ενταχθεί σε δόγματα που δεν δέχονται την ένοπλή στρατιωτική θητεία μπορούν να επικαλεστούν τις διατάξεις περί αντιρρησιών συνείδησης για εκπλήρωση εναλλακτικής πολιτικής κοινωνικής υπηρεσίας.

http://www.kavalanet.gr/enimerosi/news_static/1264368436.php

αν εισαι αντιρρησίας δεν έχει να κάνει με την ΣΙ 

Δημοσ.
20 ώρες πριν, jimis98 είπε

τα ρουχα οταν απολυεσαι και δεν εισαι ντοπιος μπορεις να τα κρατησεις?

To 90% των στρατεύσιμων δεν είναι ντόπιοι. :P

Δεν ισχύει κάτι τέτοιο, τα ρούχα τα κρατάνε σίγουρα οι έφεδροι αξιωματικοί και αν δε κάνω λάθος αυτοί που είναι στις Ειδ.Δυνάμεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, 1988panos2171 είπε

To 90% των στρατεύσιμων δεν είναι ντόπιοι. :P

Δεν ισχύει κάτι τέτοιο, τα ρούχα τα κρατάνε σίγουρα οι έφεδροι αξιωματικοί και αν δε κάνω λάθος αυτοί που είναι στις Ειδ.Δυνάμεις

απο αλλες μοναδες τα κρατανε?

Δημοσ.

Με τους ψεύτο άοπλους φυσικά και είχαν όλοι πρόβλημα. Έγιναν άοπλοι γιατί άκουσαν την μαμά τους, μην αυτοκτονήσουν αμα κουβαλαν όπλο ή πέσουν σε κανένα εσωτερικό εμπόριο τα μόνιμα στελέχη σαν τις ταινίες θα είναι μάρτυρες και θα τους σκοτώσουν και καλά και θα φανεί αυτοκτονία. Κάτι τέτοια σκέφτονταν.τουλαχιστον στις ασκήσεις κουβαλούσαν σαν σκυλιά όσοι δεν είχαν χαρτιά «πειραγμένα» και περιπολία έκαναν αν υπήρχε ανάγκη με μια γεμιστήρα απάνω τους. Όχι και τιμητική ο ΚΨΜ είπαμε. 

Τιμητικη με αυτή τη λογική, πρέπει να πάρει και φαντάρος που είναι 1ο,2ο,3ο,4ο γραφείο αμα το πάνε έτσι, που τυφλώνεται στον υπολογιστή που δεν έχει i7 και ips οθόνη ο κακομοίρης... 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...