Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ έχω πει στη γυναίκα να γίνω παπάς και αυτή παπαδιά να πιάσουμε τη καλή, αλλά δε ψήνεται η χαζή

το σκεφτηκα και εγω ρε φιλε αλλα ειμαι σπανος.Εχεις δει παπα χωρις μουσι?

• Απαντ. 417
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Να ξέρετε ότι εκτός από τους παπάδες υπάρχουν και οι παπατζηδες.. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι κανα δυό μαθήματα του στύλ "Now you see me".. παίρνεις τον κολλητό σου να κάνει τον πρώτο πελάτη με ένα 10ευρο που του δίνεις εσύ.. την στήνεις στην Ομόνοια που μαζεύονται τα γερόντια και σε κανα 2 ωρίτσες το έχεις βγάλει το μεροκάματο..

• Like 1
Δημοσ.

Ρε μαν, αν σε ρωταει ο αλλος τι εχεις σπουδασει και εσυ του λες δικτυα υπολογιστων και ασφαλεια, φαντασου τι εχεις βαλει στο βιογραφικο σου. Επειδη στην σχολη σου (ή τει σου, χωρις να το λεω υποτιμητικα) ειχες ενα μαθημα με δικτυα και ενα που ηταν εισαγωγικο σε ασφαλεια δεν σημαινει οτι εχεις σπουδασει αυτο.  :-)

"Ρε μαν", πριν πετάξεις την πατάτα σου ψάξε και λίγο να δεις ότι υπάρχει τέτοια σχολή. Computer Networks & Security, University of Derby. Έλεος.

Δε θέλω να το παίξω έξυπνος αλλά υπάρχουν σταθερές δουλειές και δεν είναι όλες για βύσματα. Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι η έλλειψη προοπτικής όχι η σταθερότητα. Η σταθερότητα όμως είναι σχετική, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά παντού. Σταθερότητα σημαίνει για μένα ότι νιώθω μια ασφάλεια σύμφωνα με την κρίση μου και αυτό που μου δείχνει η εταιρία. Δεν μπορεί να σου εγγυηθεί κανένας σε καμία χώρα ότι δε θα σε απολύσει σε ένα μήνα εκτός αν δουλεύεις με contracts ορισμένου χρόνου. Πάντα θα πρέπει να παίρνεις ρίσκα αν θέλεις να εξελιχθείς επαγγελματικά. Απλά πρέπει να προσπαθείς να παίρνεις ασφαλή ρίσκα και αυτο εναπόκειται στην κρίση σου. Το καταλαβαίνω πως όλα μπορεί να σε απογοητεύουν αλλά θα σε βοηθούσε το να σκέφτεσαι λιγότερο αρνητικά. 

Μιλάω συγκεκριμένα για την Ελλάδα και την κατάσταση που είναι τώρα. Όταν είσαι σε μια χώρα με οικονομική κρίση δεν υπάρχει σταθερότητα σε τίποτα. Άλλο να είσαι σε μια χώρα που είναι νορμάλ οικονομικά και άλλο εδώ. Αυτό θέλω να τονίσω στο θέμα της σταθερότητας. Προφανώς και έξω να ήσουν παίζει να σε απολύσουν οποιαδήποτε στιγμή αλλά έχεις λιγότερες πιθανότητες αν είσαι σωστός στην δουλειά σου. Εδώ και σωστός να είσαι μπορεί αύριο να κλείσει η επιχείρηση και να βρεθείς στο δρόμο ή να διαμαρτυρηθείς για όλες τις παρανομίες που κάνουν οι εργοδότες ή ή ή ή... Δεν είναι θέμα θετικής-αρνητικής σκέψης, είναι θέμα τι γίνεται στην πραγματικότητα ρεαλιστικά. Δυστυχώς η χώρα αυτή έτσι όπως έχει καταντήσει είναι σκέτη απογοήτευση και τα πράγματα δεν πρόκειται να καλυτερεύσουν.

• Like 1
Δημοσ.

Επίσης φήμες λένε πως τα άτομα που φεύγουν εξωτερικό είναι αυτά που δεν μπορούν να παραδεχτούν πως υπάρχουν καλύτεροι στην χώρα τους που τους πέρνουν τις δουλειές και είναι τόσο τεμπέληδες που δεν μπαίνουν καν στον κόπο να προσπαθήσουν. Και εξωτερικό να πάνε πάλι το ίδιο χάλια θα νιώθουν μέσα τους γιατί θα κουβαλάνε την ρετσινιά της ήττας και του looser. 

Ωραιος αγορινα, θα πας μπροστα! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επίσης φήμες λένε πως τα άτομα που φεύγουν εξωτερικό είναι αυτά που δεν μπορούν να παραδεχτούν πως υπάρχουν καλύτεροι στην χώρα τους που τους πέρνουν τις δουλειές και είναι τόσο τεμπέληδες που δεν μπαίνουν καν στον κόπο να προσπαθήσουν. Και εξωτερικό να πάνε πάλι το ίδιο χάλια θα νιώθουν μέσα τους γιατί θα κουβαλάνε την ρετσινιά της ήττας και του looser. 

Εγω φιλε μου εργαζομαι απο την ωρα που σπουδαζα μεχρι σημερα με ενα μικρο διαλλειμα στο φανταρικο εβγαλα καρτα ανεργιας για 2 εβδομαδες στην ζωη μου.Πλεον ειμαι καλυτερος απο αλλους παροτι το νεαρο της ηλικιας αλλα επειδη ημουν "ΤΥΧΕΡΟΣ" και μου δοθηκε αυτη η ευκαιρια να εργαστω και να αποκτισω αυτην την εμπειρια την οποια εχω.

Και επειδη η δουλεια μου,μου παρεχει αμεση επαφη με την αγορα εργασιας και βλεπω τι παιζει να σου πω το εξης.

Ο οποιοσδηποτε θελει να κανει καριερα το καλυτερο που εχει να κανει ειναι να φυγει εκτος (γιατι θα εξελιχθει ποιο ευκολα αν αξιζει),οταν βλεπω παιδια με μεταπτυχιακα να παρακαλανε για θεσεις με μισθους ξεφτιλλα και μαλιστα για θεσεις τις οποιες προ κρισης ελεγες σιγα μην παω εκει ρε τι ειμαι, και οι προοπτικες εξελιξης ειναι μηδαμινες ειτε στην ιδια εταιρεια ειτε σε αλλη για ποιο λογο να κατσει?

Ακομα και οι "καλες" θεσεις εργασιας σαν προισταμενος,διευθυντης εχουν για τα δικα μου δεδομενα εχουν τραγικους μισθους.

Για να  μην πιασω το γεγονος οτι αδειες,υπερωριες,δικαιωματα στο εξωτερικο ειναι παραδεισος

Επεξ/σία από chrisxkar
  • Like 2
Δημοσ.

Έκατσες να σπουδάσεις και κάτι τρέχει στα γύφτικα φίλε. Δεν είναι πρέπων από τους κανόνες του φόρουμ να πω που την γράφουμε την προσπάθεια σου και τα θέλω σου. Αυτό που θέλεις βασικώς είναι να τα ξύνεις και να πληρώνεσαι. Guess what λοιπόν. 

Πέρα από την ατυχή και ανόητη προσπάθεια για flame που κάνεις, μπορώ από το παραπάνω εμετικό post (και χωρίς να σε γνωρίζω) να πιθανολογήσω για τρία πράγματα.

α) Δεν έχεις δουλέψει ποτέ Ελλάδα.

β) Δεν έχεις πάει ποτέ εξωτερικό να ζήσεις (με δικά σου λεφτά και όχι των γονιών σου).

γ) Δεν είσαι σίγουρα πάνω από 20-25 χρονών αλλά συμπεριφέρεσαι με έπαρση κακομαθημένου 15χρονου.

Και κάτι τελευταίο. Μιλάς στον πρώτο πληθυντικό. Αλήθεια ποιοι είστε "εσείς" και ποιους εκπροσωπείς;

Δεν χρειάζεται να απαντήσεις. Βλέπε παραπάνω (έπαρση, κακομαθημένος κλπ).

Για αρχή ίσως θα ήταν καλό να προσπαθήσεις να μην είσαι αγενής και να μάθεις να σέβεσαι τους συνομιλητές σου. Υπάρχουν και κάποιοι μεγαλύτεροι, έως και πολύ μεγαλύτεροι, ή -ασχέτως ηλικίας-  πιθανόν κάποιοι που έχουν κάνει περισσότερα πράγματα στη ζωή τους από σένα. Ξεκαβάλησε λοιπόν το καλάμι και προσπάθησε να ακούς και να κάνεις διάλογο. Σε forum απαντάς, δείξε την ανάλογη ωριμότητα.

• Like 13
Δημοσ.

Οεο? Είμαι 25, μόλις τελείωσα το προπτυχιακό μου (πληροφορική) και έχω πελαγώσει με τις αγγελίες που βλέπω. Το 99% ζητάνε απαραίτητα να έχεις προυπηρεσία. Δεν κοιτάω μόνο στον τομέα μου προφανώς, περισσότερο κοιτάω θέσεις σε εξυπηρέτηση πελατών, υπάλληλους γραφείου κλπ. Ούτε για πρακτική δεν βρίσκω οπού και εκεί απ' ότι έχω καταλάβει ψάχνουν έτοιμους υπαλλήλους με 0 μισθό.

Δημοσ.

Οεο? Είμαι 25, μόλις τελείωσα το προπτυχιακό μου (πληροφορική) και έχω πελαγώσει με τις αγγελίες που βλέπω. Το 99% ζητάνε απαραίτητα να έχεις προυπηρεσία. Δεν κοιτάω μόνο στον τομέα μου προφανώς, περισσότερο κοιτάω θέσεις σε εξυπηρέτηση πελατών, υπάλληλους γραφείου κλπ. Ούτε για πρακτική δεν βρίσκω οπού και εκεί απ' ότι έχω καταλάβει ψάχνουν έτοιμους υπαλλήλους με 0 μισθό.

Δώσε μας κανένα άλλο στοιχείο.

ψάχνεις για θέση developer?

Αν ναι, τι developer? πχ web? mobile? .net?

Αν ναι, έχεις γράψει καμιά γραμμή κωδικα που να σημαίνει ότι καθησες και ασχολήθηκες και έκανες κάτι μόνη σου; είτε τελειωμένο projektακι, είτε contribution στην open source κοινότητα; ας είναι και 10 γραμμές debugging, πολύ καλά είναι.

Αν όχι dev, τότε τι άλλο θα σε ενδιεφερε σχετικά με τις σπουδές σου;

Δημοσ.

Δώσε μας κανένα άλλο στοιχείο.

ψάχνεις για θέση developer?

Αν ναι, τι developer? πχ web? mobile? .net?

Αν ναι, έχεις γράψει καμιά γραμμή κωδικα που να σημαίνει ότι καθησες και ασχολήθηκες και έκανες κάτι μόνη σου; είτε τελειωμένο projektακι, είτε contribution στην open source κοινότητα; ας είναι και 10 γραμμές debugging, πολύ καλά είναι.

Αν όχι dev, τότε τι άλλο θα σε ενδιεφερε σχετικά με τις σπουδές σου;

Όχι δεν ψάχνω για dev. Η σχέση μου με τον προγραμματισμό δεν είναι και τόσο καλή. Η σχολή που τελείωσα εξειδικεύται στα δίκτυα και την ασφάλεια οπότε ιδανικά θα ήθελα να κάνω κάτι σχετικό με τηλεπικοινωνίες ή it support..Αλλά κοιτάω και δουλειές που δεν είναι σχετικές με το αντικείμενο μου (γενικά οτιδήποτε).

Δημοσ.

Εγώ έχω πει στη γυναίκα να γίνω παπάς και αυτή παπαδιά να πιάσουμε τη καλή, αλλά δε ψήνεται η χαζή

Δεν είναι και τόσο εύκολο πρέπει να είσαι χρόνια διακονος σε κάποιο ιερέα και να σου δώσει συστατικη επιστολή για να μπορείς να χειροτονηθεις.

Ένας παλιός μου φίλος ήταν διακονος πέντε χρόνια μέχρι να γίνει ιερέας.

• Like 1
Δημοσ.

Άντε να του πούμε του ts να πάει εξωτερικό, που έχει τελειώσει και σχολή και έχει και μεταπτυχιακό. Αλλά ρε παιδιά αν τους στέλνουμε όλους έξω, μετά ποιος θα μείνει εδώ πέρα; Ο Μαχμούτ απ'το Πακιστάν κι η Ντανιέλα απ'την Αλβανία;

Δημοσ.

Άντε να του πούμε του ts να πάει εξωτερικό, που έχει τελειώσει και σχολή και έχει και μεταπτυχιακό. Αλλά ρε παιδιά αν τους στέλνουμε όλους έξω, μετά ποιος θα μείνει εδώ πέρα; Ο Μαχμούτ απ'το Πακιστάν κι η Ντανιέλα απ'την Αλβανία;

Ναι γιατί όχι; Ας σώσουν την χώρα αυτοί που την έκαναν έτσι

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...