Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 ώρες πριν, μπιπ μπιπ είπε

Παιδιά δεν καταλαβαινω.μπηκα στο μετρό 2 φορές μέσα σε 90 λεπτά με ένα εισιτήριο και με χρέωσε δεύτερο εισιτήριο στην έξοδο! Σε χρεώνει όταν βγαίνεις άμα περάσει το 90λεπτο; Είναι δυνατόν ; Στα λεωφορεία δε γίνεται αυτό 

Ναι σε χρεώνει δεύτερο εισιτήριο στην έξοδο αν έχει περάσει το 90λεπτο 

• Απαντ. 205
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Dark_son20 είπε

αν δεν έχεις μέσα? τι δεν σε αφήνει να βγεις? 

υπαρχουν μπαρες πια και πρεπει να χτυπησεις για να ανοιξουν(δεν ξερω αν ειναι σε ολους τους σταθμους ακομα).Εκτος κ αν εχει διπλα για ΑΜΕΑ που νομιζω δεν εχει μπαρες.

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, μπιπ μπιπ είπε

Εγω ακόμη δεν κατάλαβα γιατί χτυπάς εισιτήριο για να βγεις. Μάλλον για να βγάζουν πιο πολύ χρημα.

Μπορώ να σκεφτώ πολλούς λόγους...

Κατ' αρχάς πως αλλιως θα μπορουσες να βγεις αν δεν χτυπουσες εισιτηριο; Θα ηταν ανοιχτες οι μπαρες άρα θα μπορούσε να μπει οποιος ήθελε τζάμπα;

Στατιστική παρακολούθηση των διαδρομών, σε ποιους σταθμούς επιβιβάζεται ο κόσμος, σε ποιους αποβιβάζεται, ποιες ώρες της ημέρας, πόσο διαρκεί μια διαδρομή κτλ

Ασε που για να πληρώσεις παραπάνω και αρα να βγάλουν πιο πολύ χρήμα οπως λες, πρέπει να έχεις εξαντλήσει τη χρονική διάρκεια του εισιτηρίου σου, οπότε λογικό δεν είναι να πληρώσεις απο τη στιγμη που επιμηκύνεις τη χρήση της υπηρεσίας.

• Like 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, μπιπ μπιπ είπε

Εγω ακόμη δεν κατάλαβα γιατί χτυπάς εισιτήριο για να βγεις. Μάλλον για να βγάζουν πιο πολύ χρημα.

Η διαρκεια εισητηριου ειναι 90 λεπτα.Καπως πρεπει να ελεγχεται το αν εχει ληξει το εισητηριο.

• Like 1
Δημοσ.

Το αναφέρει αυτό πουθενά στο σάιτ; 

Τόσα χρόνια που δεν υπήρχαν μπάρες δεν χρεωνομασταν για να βγούμε.τις μπάρες τις έβαλαν για να αποτρέψουν την λαθρεπιβιβαση ή για να πολλαπλασιαστούν τα κέρδη τους;

Δημοσ.

φαντάζομαι θα το αναφέρει στους κανονισμούς το οασα. btw αυτός ο κανόνας ισχύει αρκετό καιρό, πριν καν αρχίσει το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

και σου εξήγησαν ήδη ότι δεν πληρώνεις για να βγεις αλλά πληρώνεις για την υπηρεσία που χρησιμοποίησες.

πλέρωσες 90 λεπτά, βγαίνεις στα 120 λεπτά, σημαίνει οτι ξόδεψες 30 λεπτά περισσότερα. άρα λογικό είναι να πρέπει να πληρώσεις για αυτά.

Δημοσ.

θα ήταν απολύτως δεκτό αν εγώ που το παίρνω μόνο για μια στάση μετρό δηλαδή για 5 λεπτά να μην πλήρωνα 1,40 

γιατί 2 μέτρα 2 σταθμά προς το κέρδος τους μόνο? 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, μπιπ μπιπ είπε

Το αναφέρει αυτό πουθενά στο σάιτ; 

Τόσα χρόνια που δεν υπήρχαν μπάρες δεν χρεωνομασταν για να βγούμε.τις μπάρες τις έβαλαν για να αποτρέψουν την λαθρεπιβιβαση ή για να πολλαπλασιαστούν τα κέρδη τους;

Τι πρέπει να κάνω όταν λήξει η χρονική ισχύς του εισιτηρίου μου και δεν ολοκλήρωσα την διαδρομή μου;

Αυτό το ερώτημα είναι σημαντικό. Αν ταξιδεύετε με τις γραμμές  1, 2 και 3 ο αναγνώστης στην πύλη εξόδου θα αναγνωρίσει ότι το εισιτήριο έχει λήξει και δεν θα ανοίξει για να εξέλθετε.
Στην περίπτωση που υπάρχει επαρκής αποθηκευμένη χρηματική αξία, οι πύλες θα ανοίξουν επικυρώνοντας νέο κόμιστρο.
Σε κάθε άλλη περίπτωση,  ζητάτε την συνδρομή του Υπεύθυνου Σταθμού πιέζοντας το κομβίο που βρίσκεται στην πύλη.

Αν ταξιδεύετε με λεωφορείο, τρόλλεϋ ή τραμ, η λήξη του εισιτηρίου σας θα γίνει αντιληπτή στην περίπτωση ελέγχου, οπότε θα σας επιβληθεί πρόστιμο. Θα πρέπει να επικυρώσετε νέο εισιτήριο.

Πηγή: https://www.athenacard.gr/smartafc/general/customers/FAQ.dev

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βασικά όντως, τώρα που το ξανασκέφτομαι, έχει ένα point ο @μπιπ μπιπ... με το παλιό σύστημα, με το χάρτινο εισιτήριο, το ενιαίο είχε διάρκεια 90 λεπτών, αλλά είχες δικαίωμα να ξεπεράσεις το 90λεπτο, αν η τελευταία σου επιβίβαση στο εκάστοτε μέσο είχε ξεκινήσει πριν τη λήξη του χρόνου. Απαραίτητη προϋπόθεση ήταν να ξαναχτύπησεις το εισιτήριο σου πριν τη λήξη του 90λεπτου.

πχ: χτυπάω για πρώτη φορά το εισιτηριο μου στο μετρο στις 10:00, το εισιτηριο λήγει στις 11:30 αλλα αν εγώ έμπαινα σε ενα λεωφορείο και ακύρωνα ξανα το εισιτήριο στις 11:29, τότε θα ήταν έγκυρο μέχρι να αποβιβαστώ.

τώρα με το νέο σύστημα, δεν ξέρω πως μπορεί να εφαρμοστεί πρακτικά κάτι τέτοιο....

Επεξ/σία από kon1to
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...