Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, aregli92 είπε

Καλησπέρα σας θέλω να συμμετάσχω σε μια προκήρυξη ΑΣΕΠ αλλά έχω αναβολή υγείας, αναφέρεται ότι αποκλείονται όσοι δεν έχουν εκπληρώσει στρατιωτικές υποχρεώσεις να φανταστώ αυτό ισχύει ανεξαιρέτως έτσι,?

Για τις περισσότερες θέσεις πρεπει απλα να έχεις ολοκληρώσει τις στρατιωτικές σου υποχρεώσεις. Αυτό μπορεί να ειναι είτε εκπλήρωση θητείας, ή απαλλαγή απο την υποχρέωση αυτής για οποιονδληποτε λόγο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, sennaferrari είπε

Παιδιά καλησπέρα, ξέρει κανείς πώς πάω στο χωριό Ρούσσο και συγκεκριμένα στο ΚΕΣΝ Καρδίτσας από την Καρδίτσα?? Πρέπει να είμαι Δευτέρα πρωί εκεί.

Εμας μας είχαν πάει με όχημα του στρατού, αλλα δε θυμάμαι πως ειχε γίνει η συνεννόηση. Αλλιώς κλασσικά, ταξί. 

Καλό κουράγιο στο ΚΕΣΝ!! 

Επεξ/σία από fmarulezkd
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Έλεος είπε

Εγώ παιδιά πήρα την απαλλαγή μου Ι5 και ησύχασα. ☺️

2-3 χρονια στο περιμενε μεχρι το ι5?

Επεξ/σία από Στεφανος123
Δημοσ.
17 ώρες πριν, Στεφανος123 είπε

2-3 χρονια στο περιμενε μεχρι το ι5?

1 μερα τον χρονο για 2-3 χρονια, απο το να χασεις εινα 12 μηνο 

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπερα παιδια!! Με ΔΜΣ 43 και χαρτι απο δημοσιο νοσοκομειο που να το πιστοποιει παιρνω αναβολη? Ο γιατρος εγραψε νοσογονος παχυσαρκια

Δημοσ.

παιδια μπορουμε να κανουμε ενα recap.  γιατι δεν μπορω να κανω ουτε ctrl F για να βρω αυτο που ψαχνω σε ενα ποστ με 500 σελιδες. και αποτι βλεπω, οι περισοτεροι μηλατε για Ι4, Ι5. αμα εχει παει καποιος στατο 2019-2020 μπορει να μου απαντησει στα παρακατω? 

τι άλλαξε με τον covid19? τι πρέπει να πάρω μαζί μου? τι χρειάζομαι για διακοπή αναβολής? Εχει ζεστο νερο , τουλαχιστον τον χειμωνα? οι τουαλετεσ ειναι τουρκικες? επιτρεπεται κινιτο? Καταργηθηκαν τα κεντρα εκπαιδευσης? οποιαδήποτε άλλη γνώση περί του θέματος δεκτή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Savvaskav1 είπε

Καλησπερα παιδια!! Με ΔΜΣ 43 και χαρτι απο δημοσιο νοσοκομειο που να το πιστοποιει παιρνω αναβολη? Ο γιατρος εγραψε νοσογονος παχυσαρκια

To ΠΔ αναφέρει αυτό :
14. ΔΑ Ι/5 (K/5) Η μεγάλη ιδιοπαθής παχυσαρκία (πάνω από 7/10 περισσότερο από το φυσιολογικό) εφόσον προκαλεί σημαντικό κώλυμα στη βάδιση και τις υποχρεώσεις του στρατιωτικού βίου.(Ως φυσιολογικό βάρος θεωρείται το ανάστημα σε εκατοστά μείον 100).

Αναβολη θα παρεις σιγουρα, για απαλλαγη δεν ξερω. Θα προτεινα πριν αγχωθεις για το αν θα πας φανταρος ή οχι, να επισπευσεις καπως τις διαδικασιες να φερεις το βαρος σου σε φυσιολογικα / ανεκτα επιπεδα. Ειναι πιο επικινδυνο απο τον στρατο.

Επεξ/σία από N3M3SiS
  • Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, N3M3SiS είπε

To ΠΔ αναφέρει αυτό :
14. ΔΑ Ι/5 (K/5) Η μεγάλη ιδιοπαθής παχυσαρκία (πάνω από 7/10 περισσότερο από το φυσιολογικό) εφόσον προκαλεί σημαντικό κώλυμα στη βάδιση και τις υποχρεώσεις του στρατιωτικού βίου.(Ως φυσιολογικό βάρος θεωρείται το ανάστημα σε εκατοστά μείον 100).

Αναβολη θα παρεις σιγουρα, για απαλλαγη δεν ξερω. Θα προτεινα πριν αγχωθεις για το αν θα πας φανταρος ή οχι, να επισπευσεις καπως τις διαδικασιες να φερεις το βαρος σου σε φυσιολογικα / ανεκτα επιπεδα. Ειναι πιο επικινδυνο απο τον στρατο.

Ευχαριστω πολυ

Δημοσ.
11 ώρες πριν, tterminal είπε

τι άλλαξε με τον covid19? τι πρέπει να πάρω μαζί μου? τι χρειάζομαι για διακοπή αναβολής? Εχει ζεστο νερο , τουλαχιστον τον χειμωνα? οι τουαλετεσ ειναι τουρκικες? επιτρεπεται κινιτο? Καταργηθηκαν τα κεντρα εκπαιδευσης? οποιαδήποτε άλλη γνώση περί του θέματος δεκτή.

Θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όσα περισσότερα ξέρω.

1) Αυτό που κυρίως άλλαξε με τον κορωνοϊό είναι ότι πλέον η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στα στρατόπεδα στους κλειστούς χώρους (θαλάμους, ΚΨΜ κλπ) καθώς και στις αναφορές, σε ουρές και γενικά όπου υπάρχει συνωστισμός.

2) Υπάρχουν πάρα πολλά θέματα στο ίντερνετ σχετικά με τα πράγματα που πρέπει να πάρεις μαζί σου. Αν ρωτάς για τον κορωνοϊό συγκεκριμένα έχε πολλά αντισηπτικά, απολυμαντικά μαντηλάκια και τέτοια.

3) Πηγαίνεις σε ένα ΚΕΠ με την ταυτότητα σου.

4) Ζεστό νερό έχει αν και όταν έχει πολλά άτομα τελειώνει γρήγορα.

5) Ναι, οι τουαλέτες είναι τούρκικες.

6) Επιτρέπεται κινητό παντού εκτός από το Κέντρο Εκπαίδευσης της Πολεμικής Αεροπορίας στην Τρίπολη.

7) Για τον Στρατό Ξηράς ναι έχουν καταργηθεί εδώ και καιρό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στα παραπάνω προσθέτω ότι στο ΚΕΠ εκτός από την ταυτότητα πρέπει να έχεις και αποδεικτικό αντίστοιχο του λόγου που είχες κάνει αναβολή. πχ. αν είχες κάνει αναβολή λόγω σπουδών, τους πας αντίγραφο του πτυχίου αν τελείωσες, ενώ αν είσαι ακόμη φοιτητής, πρόσφατη βεβαίωση σπουδών για στρατολογική χρήση.

Επεξ/σία από selianx
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, GroundZero_96 είπε

Ναι, οι τουαλέτες είναι τούρκικες.

Από περιέργεια, αυτό ισχύει και στο ναυτικό? 😛

Επισης, είμαι να μπω Φεβρουάριο αλλά όταν έκοψα αναβολή είχα στείλει και υ.δ. για να μπω νωρίτερα (δλδ Νοέμβριο). Γνωρίζετε περίπου πότε θα ξέρω ότι θα μπω? Οτνα έρθει το χαρτί ήπιο νωρίς στην στρατολογια. 

Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μην τρέχω τελευταία στιγμή για ψωνια, εξετάσεις κτλ με 10 μέρες περιθώριο. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, tsekasfs είπε

Μάγκες οι μεταθέσεις 5 μήνου για την 366 που μπήκαμε Ιούνιο ξέρετε πότε θα βγούνε ;

Τέλη Νοέμβρη αρχές Δεκέμβρη αν όλα είναι νορμάλ μέχρι τότε... Γιατί με τις επιφυλάκες οι μεταθέσεις 365 άργησαν να έρθουν 

Δημοσ.

Υπάρχει κανένας εδώ που να έχει υπηρετήσει 21 ΕΜΑ Αλεξανδρούπολη??? Η έστω να γνωρίζει πως είναι τα πράγματα εκεί??

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...