Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά με τις νέες αλλαγές στον στρατό ξηράς είναι υποχρεωτικό να είσαι παραμεθώριο για 5 μήνες ή δεν ισχύει αυτό ;

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 20/6/2021 στις 1:52 ΜΜ, Vasilhs09 είπε

Καλημέρα ήθελα να ρωτήσω από αεροπορία στρατού μπορείς να πάρεις μετάθεση σε άλλο σώμα; Η είναι αμεταθετο;

Ανετότατα. Εξαρτάται που θες να πας. Αλλά γενικά ΑΣ είναι απο τα καλά όπλα οπότε αν δε πας σε κανα εξεζητημένο πόστο, δεν έχεις λόγο να αλλάξεις...

50 λεπτά πριν, gba είπε

Παιδιά με τις νέες αλλαγές στον στρατό ξηράς είναι υποχρεωτικό να είσαι παραμεθώριο για 5 μήνες ή δεν ισχύει αυτό ;

6 μήνες. Μετά εξαρτάται απο τις γνωριμίες που έχεις...

Δημοσ.

Καλησπερα μια γρηγορη ερωτηση.

Νοεμβριο θα κανω τη θητεια μου, σκεφτομαι να φυγω Κυπρο ΕΛΔΥΚ. 

Ως μελος τριτεκνης οικογενειας η θητεια μου θα ειναι 8 μηνες ετσι;

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, tzortzis911 είπε

Λογικά ναι

Ψάξε νομοθεσίες κτλ

Μην κάνεις πλάνα όσο αναφορά το στρατό!! Ανάλογα που θα παρουσιαστείς και που κάνεις εκπαίδευση, μπορεί να μην έχεις καν δυνατότητα όχι για Κύπρο, ούτε ειδικές δυνάμεις

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, tzortzis911 είπε

Δεν έπαιρναν στην ΕΛΔΥΚ άτομα μειωμένης θητείας. Μονάχα αν υπογράψουν και την απαρνηθούν.

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά.Μήπως έμαθε κανείς από στρατολογία για τα χαρτιά κατάταξης ;(σε λίγο φτάνουμε 25 Ιουνίου και πέρυσι είχαν έρθει από τις 18 Ιούνη)...

• Like 2
Δημοσ.

Λέσχη αξιωματικών και συγκεκριμένα στα Γιάννενα αξίζει για να υπηρετήσεις γνωρίζετε ;

Δημοσ.
6 ώρες πριν, stefanos777777777 είπε

Καλημέρα παιδιά.Μήπως έμαθε κανείς από στρατολογία για τα χαρτιά κατάταξης ;(σε λίγο φτάνουμε 25 Ιουνίου και πέρυσι είχαν έρθει από τις 18 Ιούνη)...

Αυτό ρε συ δεν ξέρω τι παίζει ρώτησα στρατολογια και μου κάνουν ακόμα δεν έχει βγει τίποτα πιστεύω μέχρι την Παρασκευή θα έχουν βγει 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Ers123 είπε

Στρατονομία πιστεύετε αξίζει να πάει κάποιος; Έχει τόσο δύσκολη εκπαίδευση όσο λένε;

Έχει δύσκολη εκπαίδευση γενικά και τουλάχιστον από όσο ξέρω στο Πεντάγωνο δε τους πάει και πολύ καλά απο υπηρεσίες. Γιατί ενδιαφέρεσαι για Στρατονομία;

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

Έχει δύσκολη εκπαίδευση γενικά και τουλάχιστον από όσο ξέρω στο Πεντάγωνο δε τους πάει και πολύ καλά απο υπηρεσίες. Γιατί ενδιαφέρεσαι για Στρατονομία;

Θα μπω τώρα τον Σεπτέμβρη και με όσους εχω μιλησει μου έχουν πει ότι είναι αρκετά χαλαρα μετά την εκπαίδευση και δεν έχουν σκοπιές καθαριότητες κτλ.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Ers123 είπε

Θα μπω τώρα τον Σεπτέμβρη και με όσους εχω μιλησει μου έχουν πει ότι είναι αρκετά χαλαρα μετά την εκπαίδευση και δεν έχουν σκοπιές καθαριότητες κτλ.

Ναι δεν έχουν τέτοια πράγματα μετά την εκπαίδευση αλλά δεν είναι παντού χαλαρά. Ανάλογα τα πόστα, σε κάποια πρέπει απλά να κάθονται όρθιοι και σχεδόν ακίνητοι για όσο είναι η βάρδια τους (π.χ. στο ΥΠΕΘΑ). Για μένα δεν πολυαξίζει εκτός αν δεν έχεις άλλο τρόπο να έρθεις Αθήνα γρήγορα (φαντάζομαι οτι και αυτό σε δελεάζει ως ιδέα)

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

Ναι δεν έχουν τέτοια πράγματα μετά την εκπαίδευση αλλά δεν είναι παντού χαλαρά. Ανάλογα τα πόστα, σε κάποια πρέπει απλά να κάθονται όρθιοι και σχεδόν ακίνητοι για όσο είναι η βάρδια τους (π.χ. στο ΥΠΕΘΑ). Για μένα δεν πολυαξίζει εκτός αν δεν έχεις άλλο τρόπο να έρθεις Αθήνα γρήγορα (φαντάζομαι οτι και αυτό σε δελεάζει ως ιδέα)

Αν και μένω Αθήνα θέλω να πάω παραμεθόριο για να γλιτώσω το 12μηνο. Ξέρεις αν οι 6 βδομαδες στην Καρδίτσα προσμετρούνται για το 9μηνο ή πρέπει μετά την βασική να πάω απευθείας σε κάποιο στρατόπεδο της παραμεθορίου;

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Ers123 είπε

Αν και μένω Αθήνα θέλω να πάω παραμεθόριο για να γλιτώσω το 12μηνο. Ξέρεις αν οι 6 βδομαδες στην Καρδίτσα προσμετρούνται για το 9μηνο ή πρέπει μετά την βασική να πάω απευθείας σε κάποιο στρατόπεδο της παραμεθορίου;

Νομίζω πως η Στρατονομία έχει θέσεις κατα κύριο λόγο στα μεγάλα αστικά κέντρα οπότε δε θεωρώ πως είναι καλή επιλογή για αυτό που θες. Λογικά θα παρουσιαστείς παραμεθόριο οπότε θα ζητήσεις αμετάθετο εκεί για να κάνεις το 9μηνο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά έχω μια απορία σχετικά με την αναρρωτική άδεια, μπορεί κάποιος που ξέρει να απαντήσει. Αν κάποιος έχει τις κανονικές του άδειες (15) και δεν τις έχει χρησιμοποίηση, αν πάρει αναρρωτική άδεια 15 μέρες μετά από έγκριση στρατιωτικού ιατρού, χάνει τις 15 κανονικές του άδειες η μπορεί κανονικά αργότερα να τις χρησιμοποιήσει και αυτές ή είναι στο χέρι του διοικητή τι θα γίνει, με απλά λόγια αυτό που ρωτάω είναι η αναρρωτική άδεια αντικαθιστά τις κανονικές άδειες που δικαιούται ο φαντάρος ή είναι κάτι τελείως διαφορετικό ?

Επεξ/σία από nikosaek2121
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...