Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 378
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, john1987 είπε

Παντως στην Αθήνα τουλάχιστον δεν παίζει να κάνει ο μεσιτης κάτι παραπάνω από την υπόδειξη.

Κυνηγάω έναν μεσίτη επί 3 εβδομάδες : του έχω στείλει 3 email, δεν απάντησε. Τον πήρα τηλέφωνο, δεν το σηκώνει.

Μιλάμε για υπερcult καταστάσεις. Και όλα αυτά χωρίς να έχουμε μιλήσει ποτέ και ενώ η αγγελία για πώληση ακινήτου είναι ακόμα ανεβασμένη στον ιστοτοπό του (με πρόσφατη μάλιστα, ημερομηνία μεταβολής της). 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, pseudonimo είπε

Δεν πιστεύω να νομίζει κανείς ότι η διαπραγμάτευση είναι κάποια "σκληρή" δουλειά; 

Στο μεταξύ, η διαπραγμάτευση είναι το πιο σημαντικό και δύσκολο κομμάτι της δουλειάς ενός μεσίτη. Τόσο που σε πολλά γραφεία η διαπραγμάτευση δεν γίνεται ποτέ χωρίς τη συμβολή του broker, ενώ σε άλλα την κάνει αποκλειστικά ο broker χωρίς να ανακατεύεται ο μεσίτης ή οι μεσίτες που εκπροσωπούν τις 2 πλευρές.

Έχω αφήσει πολλές σαχλαμάρες να περάσουν αναπάντητες σε αυτά τα θρεντς. Μερικές δεν γίνεται να τις αφήσεις έτσι, αλλά στο τέλος πάντα το μετανιώνω που ασχολήθηκα, καλή ώρα τώρα.

Google search the+importance+of+negotiation+skills+real+estate+agent

Επεξ/σία από kirileman
  • Like 1
Δημοσ.

Όπως σε κάθε χώρο υπάρχουν καλοί και κακοί επαγγελματίες. Δε θέλουν όλοι τσουβαλιασμα, όπως υπάρχουν μάπες γιατροί κλπ. 

Σε κάθε περίπτωση ομως θεωρώ υπερβολική την αμοιβή του μεσίτη από την πλευρά του αγοραστή.

Συνεργαστηκαμε και για να πουλησουμε σπίτι και για ν αγοράσουμε.

Ως πωλητές μας εξυπηρετησε αφάνταστα καθώς δεν έπαιζε να μπω στη λογική του να φτιάχνω αγγελίες, ν ανεβάζω φωτο και να δίνω φορά παρτίδα το κινητό μου για να παίρνει ο κάθε άγνωστος. Άσε μετά το να κλείνεις ραντεβού και να χάνεις πόσο χρόνο. Μεσίτης κ πάλι μεσίτης. 

ΑΛΛΑ τωρα που έψαχνα σπίτι μπήκα εγώ κι έψαχνα πόση ώρα στις αγγελίες. Με φίλτρα, χωρίς φίλτρα στην αναζήτηση, να σημειώνω κωδικούς ακινήτων και χαρακτηριστικά, να παίρνω πόσα τηλέφωνα, να κλείνω ραντεβού. Όταν βρήκα την αγγελία που μ ενδιέφερε πήρα τηλ το σήκωσε μεσίτρια μου έδωσε ραντεβού στο σημείο. Πήγαμε, το είδαμε κι εκείνη την ώρα πήρε τηλ τον κατασκευαστή να ρωτήσει κάτι που ήθελα. 

Μετά κάναμε ένα ραντεβού εκείνη, ο κατασκευαστής κι εμείς και αυτό ήταν. 

Συμφωνήσαμε, το κλείσαμε κι η κυρία έβγαλε μερικά χιλιάρικα. 

Αν αυτη η δουλεια που εκανε αξιζει πχ 6000ευρω εγω σηκώνω τα χέρια ψηλά. 

• Like 4
Δημοσ.
3 ώρες πριν, kirileman είπε

Seriously?

Από την εμπειρία μου σε αναζήτηση διαμερίσματος στα ΒΠ ναι φυσικά. Μόνο υπόδειξη - χωρίς καμία διάθεση να θίξω ως επαγγελματία εννοείται.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, john1987 είπε

Από την εμπειρία μου σε αναζήτηση διαμερίσματος στα ΒΠ ναι φυσικά. Μόνο υπόδειξη - χωρίς καμία διάθεση να θίξω ως επαγγελματία εννοείται.

Αν η επαφή σου μαζί τους ήταν μόνο στα πλαίσια υποδείξεων, τι παραπάνω να δεις από εκείνους; Αν έδωσες ζήτηση σε κάποιους, ίσως σου έστειλαν στο email σου κάποιες προτάσεις αγοράς. Αν σε αξιολόγησαν ως μη ώριμο αγοραστή, τουλάχιστον στην πρώτη φάση της έρευνάς σου, πιθανότατα να μην έκαναν ούτε αυτό. Ξέρεις πόσοι αγοραστές παίρνουν καθημερινά τηλέφωνο στα μεσιτικά γραφεία; Δεκάδες. Ξέρεις πόσοι από αυτούς θα αγοράσουν στο επόμενο 3μηνο; Ελάχιστοι. Οπότε, χρήσιμη θα ήταν η εμπειρία σου αν είχες ολοκληρώσει μια αγορά με τη διαμεσολάβηση μεσίτη. Το να βλέπεις σπίτια και να γράφεις στα φόρα "έχω δει αρκετά σπίτια ως αγοραστής, μόνο υποδείξεις μου έκαναν οι μεσίτες", δεν προσφέρει κάτι στη συζήτηση.

Δημοσ.

Προφανώς ήμουν ώριμος αγοραστής και μου στέλνανε αρκετοί mails κλπα.

Ολοκλήρωσα αγορά διαμερίσματος στη Ν. Ερυθραία με τη μεσολάβηση μεσίτη.

Αυτό που λέω είναι ότι δεν έλαβα καμία βοήθεια πέρα από την υπόδειξη αναφορικά με την ολοκλήρωση της συναλλαγής. Η τιμή ήταν ακατεβατη οπότε ούτε διαπραγμάτευση έγινε επί της ουσίας.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, john1987 είπε

Προφανώς ήμουν ώριμος αγοραστής και μου στέλνανε αρκετοί mails κλπα.

Αυτό είναι υπηρεσία, ξέρεις, την οποία μάλιστα δεν πληρώθηκαν, πλην ενός, ο μεσίτης από τον οποίο αγόρασες (αν δεν το βρήκες μόνος σου). Με άλλα λόγια, τους έδωσες τη ζήτησή σου, έψαξαν, βρήκαν, σου έστειλαν, σου έδειξαν, σε βοήθησαν να καταλήξεις κάπου (ακόμα και σε περιοχή η χαρακτηριστικά) και τελικά έρχεσαι στο φόρουμ και γράφεις ότι δεν έκαναν τίποτα, παρά μόνο μια υπόδειξη. Όμορφα...

Το σταματάω εδώ. Κανένα νόημα.

Επεξ/σία από kirileman
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, kirileman είπε

Αυτό είναι υπηρεσία, ξέρεις, την οποία μάλιστα δεν πληρώθηκαν, πλην ενός, ο μεσίτης από τον οποίο αγόρασες (αν δεν το βρήκες μόνος σου). Με άλλα λόγια, τους έδωσες τη ζήτησή σου, έψαξαν, βρήκαν, σου έστειλαν, σου έδειξαν, σε βοήθησαν να καταλήξεις κάπου (ακόμα και σε περιοχή η χαρακτηριστικά) και τελικά έρχεσαι στο φόρουμ και γράφεις ότι δεν έκαναν τίποτα, παρά μόνο μια υπόδειξη. Όμορφα...

Το σταματάω εδώ. Κανένα νόημα.

ναι, εάν γίνει ετσι τοτε παρεχεί μια υπηρεσία, εάν όμως ο αγοραστής εψαξε μονος του για σπιτι, και το μόνο που εκανε ο μεσίτης ειναι να του δειξει το σπιτι, αυτο ειναι υπηρεσια μονο στον πωλητη. Τοτε γιατι να παρει το 2% και απο τους δυο?

Καταλαβαίνω οτι ειναι η δουλειά σου και θελεις να κανεις justify το 2%+2% (προ ΦΠΑ) που χρεωνουν οι μεσιτες, αλλα δυστυχως δεν έχει καμία λογική οταν η αγοραπωλησια γινει σαν την δευτερη περιπτωση που εγραψα παραπανω. 

• Like 3
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Anonymous11 είπε

ναι, εάν γίνει ετσι τοτε παρεχεί μια υπηρεσία, εάν όμως ο αγοραστής εψαξε μονος του για σπιτι, και το μόνο που εκανε ο μεσίτης ειναι να του δειξει το σπιτι, αυτο ειναι υπηρεσια μονο στον πωλητη. Τοτε γιατι να παρει το 2% και απο τους δυο?

Τα έχουμε ξανασυζητήσει αυτά. Έχω γράψει ότι είμαι υπέρ του 4% (ή ό,τι άλλο συμφωνηθεί) μόνο από τον πωλητή σε οποιαδήποτε περίπτωση, ακόμα και στην πρώτη, που ο αγοραστής αναθέτει την εύρεση ακινήτου σε μεσίτη.

• Like 3
Δημοσ.

δεν ειναι δικαιο ετσι,δηλαδη ερχομαι εγω και σου ζηταω να μου βρεις ακινητο και δε θα σε πληρωσω? δεν εισαι σωστο.

Σε αυτη την περιπτωση εχεις δυο πελατες με αναθεση και απο τους δυο,οποτε θα πρεπει να πληρωθεις το 2%+2%

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, 3DJIN είπε

δεν ειναι δικαιο ετσι,δηλαδη ερχομαι εγω και σου ζηταω να μου βρεις ακινητο και δε θα σε πληρωσω? δεν εισαι σωστο.

Σε αυτη την περιπτωση εχεις δυο πελατες με αναθεση και απο τους δυο,οποτε θα πρεπει να πληρωθεις το 2%+2%

Δεν είναι έτσι ακριβώς 

Στο 99.9% των περιπτώσεων, ο μεσίτης έχει ένα portfolio, και βάσει αυτού θα προτείνει σπίτι σε πελάτη του 

Αν εγώ π.χ. του ζητήσω σπίτι με 5 κρεβατοκάμαρες, 8 μπάνια & 3 θέσεις γκαράζ στα Εξάρχεια (γιατί έτσι γουστάρω), δε πρόκειται να μου το βρεί, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει, ούτε προφανώς θα περπατήσει όλα τα Εξάρχεια για να βρει σπίτι σε εμένα 

Μπορεί και να τα περπατήσει (εδώ το κάνω εγώ που είμαι ιδιώτης), αλλά θα το κάνει για να προσθέσει ακίνητα στο χαρτοφυλάκιό του, όχι εξ επί τούτου (εκτός αν έχει πελάτη τον Αμπράμοβιτς, οπότε εκεί μιλάμε για άλλες δουλειές)

Σε κάθε περίπτωση και εγώ ως πωλητής έχω χρησιμοποιήσει μεσίτη, και δεν είχα το παραμικρό θέμα που τον πλήρωσα

Ως υποψήφιος αγοραστής, πραγματικά θεωρώ ότι η αμοιβή είναι κοροϊδία, και θα ασχοληθώ μόνο αν μου αρέσει πολύ ένα σπίτι και αφού εξαντλήσω κάθε άλλο μέσο προκειμένου να αποκτήσω απευθείας πρόσβαση στον ιδιοκτήτη  

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, kirileman είπε

Τα έχουμε ξανασυζητήσει αυτά. Έχω γράψει ότι είμαι υπέρ του 4% (ή ό,τι άλλο συμφωνηθεί) μόνο από τον πωλητή σε οποιαδήποτε περίπτωση, ακόμα και στην πρώτη, που ο αγοραστής αναθέτει την εύρεση ακινήτου σε μεσίτη.

ακομά κ το 4% προμήθεια δλδ σου φαινεται λογικό ποσό? Γιατι εμένα μου φαινεταί τρελό.

Για να δώσω ενα παραδείγμα, οι μεσίτες Ολλανδία έχουν φιξ τιμή 2χιλ ευρω (εάν προσλαβείς καποιον σαν αγοραστής,που δουλευει αποκλειστικά μονο για το δικο σου συμφερον), όπου αυτά ειναι και tax deductible δλδ τα μισά περιπου τα παιρνεις πισω. Και τα σπιτια στην Ολλανδια έχουν μεσο ορο μισο μυριο. 

Επεξ/σία από Anonymous11
Δημοσ.
14 ώρες πριν, margaritagr είπε

ΑΛΛΑ τωρα που έψαχνα σπίτι μπήκα εγώ κι έψαχνα πόση ώρα στις αγγελίες. Με φίλτρα, χωρίς φίλτρα στην αναζήτηση, να σημειώνω κωδικούς ακινήτων και χαρακτηριστικά, να παίρνω πόσα τηλέφωνα, να κλείνω ραντεβού. Όταν βρήκα την αγγελία που μ ενδιέφερε πήρα τηλ το σήκωσε μεσίτρια μου έδωσε ραντεβού στο σημείο. Πήγαμε, το είδαμε κι εκείνη την ώρα πήρε τηλ τον κατασκευαστή να ρωτήσει κάτι που ήθελα. 

Μετά κάναμε ένα ραντεβού εκείνη, ο κατασκευαστής κι εμείς και αυτό ήταν. 

Συμφωνήσαμε, το κλείσαμε κι η κυρία έβγαλε μερικά χιλιάρικα. 

Αν αυτη η δουλεια που εκανε αξιζει πχ 6000ευρω εγω σηκώνω τα χέρια ψηλά. 

Μάργκαρετ, πολύ κακώς έβαλες μεσίτη για σπίτι στα μπετά

Μην το αναλύσω, αλλά υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βρεις τον κατασκευαστή (και χωρίς καν μάλιστα να μπλέξεις με μεσίτη, έστω και έμμεσα)

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, Anonymous11 είπε

ακομά κ το 4% προμήθεια δλδ σου φαινεται λογικό ποσό? Γιατι εμένα μου φαινεταί τρελό.

Και στην Πορτογαλία οι συνάδελφοι παίρνουν 6%. Το 4% για τις υπηρεσίες που εγώ προσφέρω είναι λίγο, σκέφτομαι να το κάνω 6 ή και 8. Αλλά δεν θα κάνω τέτοιες συζητήσεις με έναν άγνωστο στο insomnia. Τα των αμοιβών τα κουβεντιάζω μόνο με πραγματικούς πελάτες στα ραντεβού μου.

Real-Estate Agent Commissions Around the World

Spoiler
Country

2002
Percentage

2015
Percentage

Notes

Argentina 6 5 2002
6% commission, half paid by the buyer, the other half by the seller; buyer's agent not required
2015
3%-4% paid by the buyer and 1%-2% paid by the seller
Australia 2.5 2 2002
5% commission on the first $18,000, 2.5% exceeding that
2015
2% paid by the seller; buyer's agent not typical
Belarus 10.5 2 2002
6%-15% commission, averaging around 10%. Public information is scarce.
2015
1%-3% paid by the seller; buyer pays a fixed amount of $1,500
Belgium 3 3 2002
3% commission paid by the seller
2015
No change
Brazil 5 5 2002
5% commission, possibly lower for more expensive homes
2015
No change.
Canada 4.5 3 2002
3%-6% commission
2015
3% paid by seller, with some markets as high as 5%
China 7.5 2 2002
No set regulations and standards for a real-estate transaction in China. Commission fees vary from 5% to 10%.
2015
0%-0.5% paid by seller. Buyer pays 1%-3%
Denmark 3 2 2002
2%-4% commission. Buyer pays 25% of sale price transfer tax; advertising provided by real-estate agent.
2015
1%-3% paid by the seller
Finland 4 2 2002
Fees run to about 5% of the sale price on condos, and 3%-4% on single-family homes. More expensive homes have lower commission fees. The government collects a value added tax (22% of the selling price).
2015
2% paid by the seller, up to 3% in some regions
France N/A 5 2002
Only 50% of property sold are listed with a real-estate agent; transactions are kept very private. About half of homes sold by the owner.
2015
Two-thirds of sellers use a real-estate agent with commissions ranging from 4%-6% paid by the seller. Buyers will compete to pay these fees when inventory is tight

Επεξ/σία από kirileman

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...