Προς το περιεχόμενο

Έκανες πατατιά? Μοιράσου την μαζί μας!


liopyr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 712
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Πριν απο κανενα χρονο περιπου ειπα για πρωτη φορα να συναρμολογησω ενα pc ολομοναχος.Ολα πηγαν μια χαρα,ολα τα κομματια στην θεση τους σωστα βαλμενα.Οπως ειχα ορθιο το pc στο πατωμα και με ανοιχτο το πλαινο καπακι του το εβαλα στην μπριζα για πρωτη φορα ωστε να το δοκιμασω.Με το που μπηκε στην μπριζα εκανε εναν ηχο(λες και απογειονοταν jet ηταν) και μετα απο λιγα δευτερολεπτα ακουστηκε ενα ΜΠΑΜ και γεμισε το δωματιο με ασπρο καπνο,αφου εγω απο την τρομαρα μου ειχα πεταχτει 1 μετρο πισω.

Ηταν ελατοματικο το τροφοδοτικο απο την μανα του μου ειπαν οταν το πηγα πισω απο εκει που το πηρα και μου εδωσαν αλλο.

Ειχα μεινει αφωνος για αρκετη ωρα και σκεφτομουν ποσο γκαντεμης μπορει να ειναι κανεις ακομη και την πρωτη φορα που θα συναρμολογησει ενα pc.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αγόρασα τροφοδοτικό από κατάστημα ξεσφράγιστο. Από γνωστό κατάστημα που κάνουν την γνωστή μπινιά οι υπάλληλοι. Κατάλαβα τι είχα κάνει μόλις το έβαλα επάνω στο PC. Άρχισε να σφυρίζει σαν τρελό. Από τότε ποτέ ξανά ξεσφράγιστα από αυτό το κατάστημα, και ας είναι το τελευταίο τους κομμάτι. Ευτυχώς η μητρική δεν έπαθε τίποτα γιατί την είχα πάρει από άλλου και άντε να ψάχνεσαι με εγγυήσεις..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πέρσι ή πρόπερσι δε θυμάμαι, πήρα καινούριο σκληρό και συνέδεσα τον παλιό για αποθήκη. Έλα όμως που τον είχα ακουμπήσει πάνω στη μεταλλική επιφάνεια εκεί που είναι οι θύρες 5.25" με την πλακέτα προς τα κάτω. Μετά από λίγο γίνεται βραχυκύκλωμα, καπνοί και μπόχα που έφυγε μετά από 15 μέρες κυριολεκτικά. 200 GB χάθηκαν. Ακόμα τον έχω όμως :-D

post-62899-129062989873_thumb.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μα τι epic topic είναι αυτό;;;;

 

Λοιπόν δεν είναι ακριβώς δική μου η εξυπνάδα, αλλά...

 

Δεν θυμάμαι καν πότε ήταν. Παίζαμε Fifa 95 πάντως. Η ώρα έχει προχωρήσει. Και οι γείτονες μάλλον δεν ήθελαν να ακούν τις ιαχές των φιλάθλων μας (αν είχε-δεν θυμάμαι).

Το φοβερό PC μου, είχε ένα ποτενσιόμετρο πάνω στη κάρτα ήχου για την αυξομείωση αυτού. Λέω λοιπόν στο φίλο (γνωστός wannabe μαστροχαλαστής) να σκύψει να γυρίσει το "κουμπάκι" που είναι κάτω κάτω. Πράγματι, σκύβει αυτός και ... (Δεν πιστεύω να πήγε αλλού το μυαλό σας :devil:) Τσαφ! Καπνοί!! Απαίσια μυρωδιά!! Και σε 1'' σβήσιμο PC.

 

Τι είχε κάνει ο μάγκας? Αντί για κάτω κάτω είχε ψάξει πάνω πάνω. Και γύρισε το κουμπί και δεν έλεγε πια 220 V αλλά 110 V.

Ήταν η πρώτη τραυματική μου εμπειρία.

Ευτυχώς δεν είχε καεί τίποτα πέρα από τους πυκνωτές του τροφοδοτικού, τους οποίους άλλαξε ο ηλεκτρονικός της γειτονιάς και το PC συνέχισε για 2 ακόμα χρόνια, οπότε και πήρα άλλο.

Και εδώ κολλάει η ατάκα των παππούδων. They don't make it like they used to.

 

Ηθικά διδάγματα: Μην παίρνεται τροφοδοτικά με εξωτερική επιλογή voltage. Μη βάζετε τον ημιάσχετο μαστροχαλαστή φίλο σας να κάνει μια δουλειά που βαριέστε να κάνετε.

 

A και για την ιστορία, αν και δεν έχει πλάκα, να πω ότι έχω βάλει και εγώ μνήμη ανάποδα, με αποτέλεσμα να κάψω το board. Η μνήμη εννοείται. Είπα μόλις ξύπνησα να κάνω μαστοριές.

 

Ηθικό δίδαγμα: μην κάνετε δουλείες αν δεν έχετε πιει καφέ (για τους addicted).

 

 

Τέλος να πω ότι διαβάζοντας το topic, όσο άντεξα, γιατί έχει και greeklish στην αρχή, έβγαλα το συμπέρασμα ότι δεν συμφέρει να πουλάς parts, γιατί τα μεταχειρίζεται ο κάθε άσχετος και μετά σου τα φέρνει για εγγύηση, με θράσος πολλές φορές ("καλά, δεν ντρέπεστε να πουλάτε ελαττωματικούς δίσκους (που ΔΕΝ είναι hot swap)").

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Aς πω και γω μια πατατια που εκανα.

Ενα ωραιο πρωινο μου ηρθε η φαινη ιδεα να κανω overclock τον υπολογιστη αλλα οχι τον επεξεργαστη,την RAM.Διχως να διαβασω οδηγιες και τετοια μπηκα στα BIOS και αλλαξα το DRAM Frequency και μαλιστα στην μεγιστη τιμη του.Δεν καηκε τιποτα αλλα δημιουργηθηκε προβλημα στα BIOS το οποιο δεν λυθηκε ουτε με προσπαθεια update,οποτε παει η μητρικη.Και το λεγαν οι οδηγιες με εντονα γραμματα:Caution changing these frequences may cause fatal errors (αλλα το διαβασα μετα :P)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραίο τόπικ και ωραίες ιστορίες. Μα τι άμπαλοι πού 'στε :Ρ

 

1997

Μόλις είχα πάρει το πρώτο μου πισί, πέντιουμ 133 ΜΜΧ κι έτσι.

Δεν ήξερα τίποτα από πισί, νόμιζα οτι είναι μια οποιαδήποτε συσκευή, σαν την τηλεόραση, ή το πλυντήριο, ή το μηχανάκι.

Επαιζα λοιπόν destruction derby, και έχανα, οπότε από τα νεύρα μου σαν κλασικός χωριάτης, έριχνα μπουνιές στην οθόνη ή στο κατάλευκο κουτί που βρισκόταν δίπλα μου. Επίσης όταν (φυσιολογικά) έκανε loading κάποιο παιχνίδι, ή όταν φόρτωνε για να μπεί στα windows 95, εγώ νόμιζα οτι κόλλαγε, με συνέπεια κι άλλες μπουνιές στο κουτί και την οθόνη. Νόμιζα βλέπετε οτι ήταν κάτι σαν την TV, πατάς το κουμπάκι και αμέσως αλλάζει το κανάλι. Πάρτες μπουκέτα παλιόπραμα. Ε, την 3η μέρα παρέδωσε το πνεύμα. Το πήγα πίσω στο μαγαζί, διάγνωση χαλασμένος σκληρός. Δε με ρώτησαν τίποτα, και μου τον άλλαξαν επιτόπου με καινούριο. Φυσικά τους απέκρυψα οτι έπαιζα μπόξ με το πισί, είχα όμως τη φώτιση να καταλάβω μόνος μου οτι δεν ενδείκνυται η συγκεκριμένη μέθοδος αντιμετώπισης για τους υπολογιστές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βίδα κάρτας δικτύου κολλημένη στο κουτί...

Έλα μου που έπρεπε να βγει η κάρτα...

Πιστό κατσαβίδι... δύναμη και θα βγει...

Γλυστράει το κατσαβίδι από το κεφάλι της βίδας και προσγειώνεται με φόρα στη μητρική μεταξύ 2 θυρών PCI...

Χάραγμα στην πλακέτα και ένας χάλκινος διάδρομος κομμένος...

 

Η μητρική δεν έπαθε και πολλά, μάλλον, απλά από εκεί και πέρα ήθελε τις κάρτες με συγκεκριμένη σειρά στις θύρες :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μιλάμε για άπειρο γέλιο το topic ετσι..... :lol: Θέλω να προσθέσω την δική μου π@π@ρι@ και ενα δίδαγμα :

Είμαι σε μια κατεστραμένη φάση άπειρου λιωσίματος και θέλω να βγάλω ενα καλώδιο SATA για να δοκιμάσω ενα optical drive σε ενα δεύτερο Pc. Για να μην κάτσω και βγάλω ενα-ενα όλο το συρφετό από καλώδια πίσω από τον υπολογιστή προκειμένου να τον τραβήξω έξω και να κάνω δουλειά μου, χώνομαι κάτω από το γραφείο, σε φάση που πρέπει να στηριζόμουνα και στη μύτη μου... Έχω λοιπόν, δυο σκληρούς σε RAID πάνω στη MB. Εννοείται δε βλέπω την τύφλα μου, πιάνω κι εγώ ενα από τα δυο καλώδια και.... αρχίζω να τραβάω.... να τραβάω... να τραβάω... πού σκαλώνει λέω το γ@..ίδι και δε βγαίνει; :mad: (εδώ να πω ότι το καλώδιο που έπιασα -όπως διαπίστωσα μετά- είναι από αυτά που κουμπώνουν στη θυρα με κλιπακι) Τώρα θα σε φτιάξω του λέω και κάνω μια γερή και ξηλώνω ΟΛΗ ΤΗ ΘΥΡΑ!!! :eek: Στη συγκεκριμένη φάση, έτσι και έβαζες ενα πανί δίπλα στη μούρη μου, παίζει και να σου φαινότανε το πανί ουράνιο τόξο.... 400Gb αρχεία χαμένα λέω, με δουλειά μέσα!! Τα ξηλώνω όλα, ανάβω φώτα, και αρχίζει η ανατομία της θύρας... Με τα χίλια ζόρια κατάφερα να την ξανακουμπώσω χωρίς να στραβώσω κάποια απ'τις - καμια 20αριά - τριχούλες που έπρεπε να μπούν στην πλαστική 8ήκη τους...

Το ΔΙΔΑΓΜΑ : Ο υπολογιστής είναι σαν τη γυναίκα, δεν θέλει ΚΟΠΟ, θέλει ΤΡΟΠΟ :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να ξερετε, οτι αν ποτε βαλετε καινουριο τροφοδοτικο, το οποιο πισω του εχει επιλογη στα 110-220 volt και ξεχασετε να το γυρισετε στα 220 volt,τοτε οταν θα βαλετε το καλωδιο τροφοδοσιας, θα κανει μεγαλο ΜΠΑΜ !!!!

:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να ξερετε, οτι αν ποτε βαλετε καινουριο τροφοδοτικο, το οποιο πισω του εχει επιλογη στα 110-220 volt και ξεχασετε να το γυρισετε στα 220 volt,τοτε οταν θα βαλετε το καλωδιο τροφοδοσιας, θα κανει μεγαλο ΜΠΑΜ !!!!

:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

 

Καλα που μου το θυμησες man. Αλλα τωρα ειναι ηδη καμενος ο Pentium 3 μου...:lol::lol::lol:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εγω ειχα προβληματα θερμοκρασιας στον επεξεργαστη πριν κανα μηνα και παω να ανοιξω το κουτι να δω για σκονη παστα και αν παταει καλα η ψυκτρα.βγαζω την ψυκτρα ξεσκονιζω βαζω καινουργια παστα και οταν παω να την βαλω διαπιστωνω οτι το πλαστικο για να βιδωσω παλι την ψυκτρα ειχα σκαλωσει κατω απο την μητρικη.

επειδη βαριομουν και ειχε παει και αργα η ωρα λεω δεν γ@μιετ@ι ας τον στερεωσω οπως να ναι να περασω κατι αρχεια σε ενα stickaki και θα βγαλω αυριο την μητρικη να ξαναβαλω την ψυκτρα.Ετσι βρισκω εναν τροπο την στερεωνω ανοιγω το pc και μετα απο 1 λεπτο ακουω ενα "γκουπ".ειχε πεσει η ψυκτρα πανω στην καρτα γραφικων μου.ριχνω κατι καντηλια ανοιγω το pc ευτυχως η μονη απωλεια ηταν το ανεμιστιρακι που ειχε γινει θρυψαλλα.

 

ηθικο διδαγμα:(οπως ειπαν και καποιοι αλλοι)μην βαριοσαστε οτι ωρα και να εχει παει.:-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

να πω κι εγω αλλο ενα...

ειχα συνδεσει την καρτα ηχου με το στερεοφωνικο μου μεσω του audio in για καποιο λογο δε θημαμαι ποιον ηθελα να ξεσυνδεσω το καλωδιο απο το στερεοφωνικο αλλα βαριομουν να παω κοντα. Ε λοιπον το τραβαω με δυναμη απο μακρια για να βγει..το καλωδιο βγαινει αλλα το στερεοφωνικο κανει βουτια απο το ραφι και που προσγειωνεται;;...στο ανοιχτο dvd-rom και το σπαει..:cry::cry: καθως σπαει και η θηκη της κασετας του στερεοφωνικου οταν προσκρουεται στο πατωμα:P:p αλλα δεν επαθε κατι αλλο:-):-)

 

Ηθικο διδαγμα: Μην τραβατε τα καλωδια απο μακρια:-D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...