Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εφτιαξα cranberry-orange bread

 

p1030470x.jpg

 

p1030472g.jpg

 

p1030474nz.jpg

 

p1030475o.jpg

 

Cranberry Orange Loaf

 

Ingredients

• 250 g all-purpose flour

• 7 g baking powder

• 2 g baking soda

• 3 g salt

• 6 g grated orange zest

• 140 g fresh cranberries

• 55 g pecans, coarsely chopped

• 55 g margarine, softened (εβαλα βουτυρο)

• 200 g white sugar

• 1 egg

• 180 ml orange juice

 

Directions

1. Preheat the oven to 350 degrees F (175 degrees C). Grease and flour a 9x5 inch loaf pan. Whisk together flour, baking powder, baking soda, and salt. Stir in orange zest, cranberries, and pecans. Set aside.

2. In a large bowl, cream together margarine, sugar, and egg until smooth. Stir in orange juice. Beat in flour mixture until just moistened. Pour into prepared pan.

3. Bake for 1 hour in the preheated oven, or until the bread springs back when lightly touched. Let stand 10 minutes, then turn out onto a wire rack to cool. Wrap in plastic when completely cool.

 

προσοχη το ψησιμο γτ ειναι χοντρο, οταν το εβγαλα απο την φορμα απο κατω ηθελε ακομα ψησιμο οποτε το ξαναεβαλα στο φουρνο αναποδογυρισμενο χωρις την φορμα. (δεν μου διαλυοταν ενοειται απλα ηταν λιγο υγρο)

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

pecans ειναι που κοπηκαν στην μεση και φαινεται το εσωτερικο τους που ειναι ανοιχτοχρωμο και με το φλας φαινονται κατασπρα.

Δημοσ.

Καλημέρα και απο εμένα.

 

Μολις τσάκισα ενα (ακομα) κομματι απο το κεικ που εφτιαξα το απογευμα!

Εχουμε και λεμε.

 

Κέικ με πορτοκάλι,κομμάτια σοκολάτας,καρύδια και σταφίδες

 

1 μεγάλο πορτοκάλι.

1φλιτζανι ελαιόλαδο

1φλιτζανι ζαχαρη

2 φλιτζανια αλευρι που φουσκωνει μονο του (η αν δεν εχετε για ολες τις χρησεις)

4 αυγα απο αλανιάρα κότα

2-3 κουταλακια γλυκου μπεκιν παουντερ

1 σοκολάτα (Εγω βαζω κουβερτουρα η αμα δεν εχει υγειας Παυλιδης μια μπλε) κλασσικού μεγέθους δεν θυμάμαι τώρα ποσα γραμμάρια ειναι

και οσα γραμμαρια απο καρυδια και σταφιδες θελουμε

 

Εκτελεση:

 

Κοβουμε σε 4-5 κομματια το πορτοκαλι και το βαζουμε ολοκληρο (κομμενο σε κομματια δηλαδη αλλα ολοκληρο γδογηγξβσκηαογηο anyway καταλαβατε,μαζι με την φλουδα κτλπ) στο multi μαζι με τα καρυδια και τα κανουμε ολα μαζι εναν ωραιο πολτο.

 

Επειτα το βαζουμε σε ενα μπολ και ρίχνουμε το λάδι,την ζάχαρη,τα αυγά και το χτυπαμε με το μιξερ (btw εδω μου επεσαν μεσα 2-3 κομματακια τσοφλι απο τα αυγα επειδι το εσπασα στην γωνια του μπολ πριν τα ριξω μεσα και ηταν αρκετα fail ναιξερωδενσαςνοιαζει-συνεχιζουμε)

 

Μετα ριχνουμε και το αλευρι,το μπεκιν παουντερ,τις σταφυδες και την σοκολατα την οποια εχουμε σπασει με οποιο τροπο μας βολευει σε μικρα κομματακια (εγω την χτυπουσα με μια κουπα και πολυ μισος επειδη δεν βρηκα κατι αλλο) και ανακατεβουμε ξανα με το μιξερ.

 

Βουτυρωνουμε την φορμα μας και σε προθερμανσμενο φουρνο ψηνουμε στους 180 για 50 λεπτα περιπου ΧΩΡΙΣ να ανοιξουμε ουτε μια φορα για κανενα λογο τον φουρνο τουλαχιστον το πρωτο 30λεπτο.

 

 

Επισης μπορειτε να βαλετε λιγο κονιακ στο μειγμα,καμια 20ml,αμα εχετε.

Το σπιτι θα μοσχομυρήσει πορτοκάλι μολις το βγαλετε!

 

 

Ελπιζω να σας αρεσει,εγω το εκανα και ξετρελαθηκαν ολοι,ζητημα να εχουν μεινει 2 κομματια!

Δημοσ.

σορρυ ρε παλικαρι αλλα τι τσοφλια, φλουδες κουκουτσια και δεν ξερω κι εγω τι αλλο εχεις βαλει, πως τρωγεται αυτο το πραμα; για παρει την μυρωδια πορτοκαλιου το κεικ, ξυνεις την φλουδα (ισα ισα μεχρι να φανει το ασπρο απο κατω) στον τριφτη και την βαζεις μεσα και μετα και το χυμο του πορτοκαλιου. για τα τσοφλια δεν ξερω τι να πω..

Δημοσ.

σορρυ ρε παλικαρι αλλα τι τσοφλια, φλουδες κουκουτσια και δεν ξερω κι εγω τι αλλο εχεις βαλει, πως τρωγεται αυτο το πραμα; για παρει την μυρωδια πορτοκαλιου το κεικ, ξυνεις την φλουδα (ισα ισα μεχρι να φανει το ασπρο απο κατω) στον τριφτη και την βαζεις μεσα και μετα και το χυμο του πορτοκαλιου. για τα τσοφλια δεν ξερω τι να πω..

 

 

Eυα,την συνταγη την βρηκα στο ιντερνετ και ηταν χωρις σοκολατα καρυδια και σταφυδες,σκετο κεικ με πορτοκαλι απλα εγω εβαλα τα υπολοιπα.

 

Τα τσοφλια εννοω οτι καθως εσπασα τα αυγα μου επεσαν 2-3 κομματακια τσοφλι μεσα στο μειγμα τα οποια και τα εβγαλα εννοειται.

 

Οσο για το πορτοκαλι και την μυροδια,η συνταγη ελεγε να το κανουμε πολτο ΟΛΟΚΛΗΡΟ το πορτοκαλι με την φλουδα του και τα παντα ολα,και να το βαλουμε,οχι μονο το ξυσμα και τον χυμο του δηλαδη.

Δημοσ.

απλα το λεω γτ οι φλουδες και οι ινες δεν ειναι οτι πιο ευχαριστο στο στομα. κατα τ αλλα ενα νορμαλ κεικ ειναι αμα δεν εχει ολα τα αλλα που προσθεσες :-D

Δημοσ.

απλα το λεω γτ οι φλουδες και οι ινες δεν ειναι οτι πιο ευχαριστο στο στομα. κατα τ αλλα ενα νορμαλ κεικ ειναι αμα δεν εχει ολα τα αλλα που προσθεσες :-D

 

 

ναι δεν ειναι οτι ευχαριστο αλλα δεν το καταλαβαινεις καν...γινετε πολτος και διαλυτε ολο.

Προσθεσα και ολα τα αλλα γιατι οπως ειπες χωρις αυτα θα ηταν πολυ απλο,αλλα και γιατι λατρευω τον συνδιασμο πορτοκαλι-σοκολατα!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...