Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξανα χάθηκε η σύνδεση. Δεν ξέρω τι πρόβλημα υπάρχει, πάντως μέχρι τώρα δεν ξαναειχα θέμα. Και καμμια ενημερωση για το αν και ποτε.

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.
3 hours ago, skiabox said:

@PSYHAS Το θέμα είναι να είσαι εσύ στην εντέλεια μέχρι τον κατανεμητή, ώστε να μπορείς μετά να παραπονεθείς για οτιδήποτε.

Βλέπεις στην περίπτωσή μου για παράδειγμα δεν αρκεί που είναι όλα στην εντέλεια μέσα στο διαμέρισμα.

Είναι και η διαδρομή μέχρι τον κατανεμητή.

Καλά τόσες φορές που είχαν έρθει δεν είχαν μετρήσει στον κατανεμητή της πολυκατοικίας ώστε να δουν ότι εκεί που έρχεται είναι διαφορετικό από αυτό που πιάνεις μέσα στο διαμέρισμα?

Δημοσ.

Έβαλα πρόσφατα 200αρα οπτική με ρούτερ σερκομ Πλας. Ενώ στη 5 χερτζ συχνότητα το wifi είναι πάνω από 200 στην 2.4 προς το παρόν και με πολλές αλλαγές καναλιών δεν έχω δει πάνω από 50.

Προσωπικά δεν έχω θέμα γιατί οι συσκευές μου έχουν την 5 οπότε είμαι οκ.

Αλλά απλα από απορία, χάνει όντως τόσο πολύ η 2.4 ή είναι θέμα εξοπλισμού. 

Γιατί σε αντίστοιχη γραμμή φίλου στην ίδια πολυκατοικίας αλλά με ρούτερ που δίνει η wind για οπτικές ( το οποίο είδα ότι έχει 200€+) και η δύο συχνότητες είναι καρφί 100

• Super Moderators
Δημοσ.
On 05/12/2021 at 18:19, panossar95 said:

Αλλά απλα από απορία, χάνει όντως τόσο πολύ η 2.4 ή είναι θέμα εξοπλισμού. 

Αν την έχεις με 20mhz channel bandwidth χάνει ναι, αλλά κερδίζει σε εμβέλεια. Αν την ανεβάσεις στα 40mhz βελτιώνεται αλλά χάνει σε εμβέλεια.

Δημοσ.

Παίδες, ενώ η γραμμή μου είναι σταθερή (πολύ λίγα CRC/FEC), δεν έχει αποσυνδέσεις κλπ, βλέπω ότι σήμερα το wifi αποσυνδεόταν από διάφορες συσκευές (χωρίς όμως να κάνει επανεκκίνηση το ρούτερ, να έχω αποσύνδεση από την γραμμή κλπ) και γενικά βλέπω ότι η ταχύτητα την μια παίζει κανονικά και μετά για λίγο σέρνεται και μετά πάλι κανονικά (χωρίς να βλέπω αύξηση σε CRC/FEC errors). Λέτε να τα έχει παίξει το Speedport της Cosmote που έχω για ρούτερ;

Στιγμιότυπο οθόνης 2021-12-15 005127.jpg

Δημοσ.

Καλο μεσημερι.

Εκανα αναβαθμιση σε 100αρα εδω και λιγες μερες και παρατηρω σε ασχετες ωρες σαν να ψιλοκολλαει το ιντερνετ και να μην κατεβαζει σελιδες ...τιποτα δηλαδη! Παροτι ειχαν υποσχεθει στανταρ 100... το ρουτερ συντονιζει λιγο χαμηλωτερα, απο 88 εψσ και 96, αλλα στο speedtest δινει μονο 80. 

Στο upload ανεβαζει σαν σκαλοπατι την ταχυτητα απο τα 5 με 6 με ενα μικρο σκαλοπατι που πεφτει πισω στα 5 και μετα απο μισο δευτερολεπτο ξαναπαει 7 με 8 και μετα στα 10.

Του εχω κανει ηδη 2 τηλεφωνα στην εξυπηρετηση με πολλες επανεκκινησεις..

Καποια συμβουλη?

DSL Downstream
96046 kBit/s
DSL Upstream
10999 kBit/s

Transmission mode
VDSL2-17A Annex B
CRC Errors (Down/Up)
0
FEC Errors (Down/Up)
3269
SNR (Down/Up)
7.9 / 24.2 dB
Attenuation (Down/Up)
5.0 / 14.5 dB
Δημοσ.

Θα πέσει πολύ γέλιο με τον χαλκό πάντως και τους διπλασιασμούς ταχυτήτων.

Λογικά ο διπλασιασμός θα είναι στην πράξη κανένα 20% πάνω και πολύ λέω.

1 ώρα πριν, PGP737ng είπε

Καλο μεσημερι.

Εκανα αναβαθμιση σε 100αρα εδω και λιγες μερες και παρατηρω σε ασχετες ωρες σαν να ψιλοκολλαει το ιντερνετ και να μην κατεβαζει σελιδες ...τιποτα δηλαδη! Παροτι ειχαν υποσχεθει στανταρ 100... το ρουτερ συντονιζει λιγο χαμηλωτερα, απο 88 εψσ και 96, αλλα στο speedtest δινει μονο 80. 

Στο upload ανεβαζει σαν σκαλοπατι την ταχυτητα απο τα 5 με 6 με ενα μικρο σκαλοπατι που πεφτει πισω στα 5 και μετα απο μισο δευτερολεπτο ξαναπαει 7 με 8 και μετα στα 10.

Του εχω κανει ηδη 2 τηλεφωνα στην εξυπηρετηση με πολλες επανεκκινησεις..

Καποια συμβουλη?

DSL Downstream
96046 kBit/s
DSL Upstream
10999 kBit/s

Transmission mode
VDSL2-17A Annex B
CRC Errors (Down/Up)
0
FEC Errors (Down/Up)
3269
SNR (Down/Up)
7.9 / 24.2 dB
Attenuation (Down/Up)
5.0 / 14.5 dB

Πρώτη κίνηση λογικά που πρέπει να κάνει όποιος πάει σε σύνδεση > 50 mbps είναι να βάλει καινούρια καλωδίωση από το διαμέρισμα μέχρι τον κατανεμητή.

Δημοσ.
Στις 16/12/2021 στις 5:32 ΜΜ, PGP737ng είπε

Cat 5e καλώδιο έχω ανεβάσει μέχρι το σπίτι και πάει κατευθείαν στο ρουτερ.

Κάτσε, αντί για τηλεφωνικό καλώδιο έβαλες ethernet μέχρι τον κατανεμητή;

Πρώτη φορά το ακούω αυτό.

• Super Moderators
Δημοσ.

Πάρα πολλοί το έχουμε κάνει. Κι εγώ από το keystone/patch panel του rack (1η πρίζα) στη χωνευτή/κατανεμητή, UTP CAT6 έχω βάλει, το οποιό με scotchlok ενώνεται με το ζεύγος του ΟΤΕ που έρχεται από την κολώνα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Thresh είπε

Πάρα πολλοί το έχουμε κάνει. Κι εγώ από το keystone/patch panel του rack (1η πρίζα) στη χωνευτή/κατανεμητή, UTP CAT6 έχω βάλει.

Ναι ε;

Για δώσε λεπτομέρειες γιατί και εγώ είμαι έτοιμος να καλέσω τεχνικό να αλλάξει την κάθετη, που πρέπει να έχει τρομερά προβλήματα.

Τι να του ζητήσω ακριβώς;

Την άκρη στον κατανεμητή πως την κουμπώνει αφού το καλώδιο μέχρι εκεί είναι τηλεφωνικό;

Επεξ/σία από skiabox
  • Super Moderators
Δημοσ.
8 minutes ago, skiabox said:

Ναι ε;

Για δώσε λεπτομέρειες γιατί και εγώ είμαι έτοιμος να καλέσω τεχνικό να αλλάξει την κάθετη, που πρέπει να έχει τρομερά προβλήματα.

Τι να του ζητήσω ακριβώς;

Την άκρη στον κατανεμητή πως την κουμπώνει αφού το καλώδιο μέχρι εκεί είναι τηλεφωνικό;

Ο ηλεκτρολόγος λογικά θα ξέρει όταν του πεις ότι θέλω να αλλάξω την κάθετη καλωδίωση από τον κατανεμητή μέχρι το διαμέρισμα.

Αν θες να είσαι σίγουρος πες του ότι θες UTP CAT6 Solid Copper, όχι Stranded.

Από εκεί και πέρα δεν ξέρω πως είναι μέσα ο κατανεμητής της πολυκατοικίας σου, οπότε θα τον δει ο ηλεκτρολόγος και θα πράξει ανάλογα.

Σε μένα λόγω μονοκατοικίας δεν είναι κατανεμητής (γιατί δεν υπάρχει άλλη γραμμή/σπίτι), οπότε είναι απλά ένα χωνευτό στον τοίχο κουτί , στο οποίο έρχεται το εναέριο καλώδιο από έξω κι εσωτερικά από το σπίτι μέσω καναλιού εντός τοίχου το UTP μου κι ενώνονται με 2  scotchlok  3M Σύνδεσμος SCOTCHLOK τηλεπικοινωνιακός κόκκινο 3επαφών < Κλέμμες Fast | ΚΑΥΚΑΣ (kafkas.gr)

Στον κατανεμητή συνήθως έχουν άλλους τρόπους σύνδεσης του καλωδίου του ΟΤΕ με την εσωτερική καλωδίωση. Δεν θα έχει θέμα ο ηλεκτρολόγος να καταλάβει τι πρέπει να κάνει.

• Super Moderators
Δημοσ.
Just now, skiabox said:

@Thresh Λες να χωράει το καλώδιο ethernet στον σωλήνα των τηλεφωνικών καλωδίων;

Δεν ξέρω τι "σωλήνα"/κανάλια έχει η οικοδομή σου, στο σπίτι μου χώραγε πανεύκολα κι ας είναι του 1994.

Δημοσ.

Μια χαρά χωράει το καλώδιο  τώρα αν μέσα από τον σωλήνα περνούν πολλα ζευγάρια ραζιμ ίσως ζοριστεί λιγο να περάσει στην φωτο το γκρι είναι το δικό μου cat6 ανενεργό τώρα , γιατί πλέον είμαι  σε ftth

Screenshot_29.png

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...