Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 4/4/2024 στις 11:31 ΜΜ, Jim D. Ace είπε

Μια ακόμη ερώτηση.  Πρόσφατα παρήγγειλα και γω τη νατεριαλ με τους τρεις καυστήρες.  Από φιάλη ποια προτείνετε? Ποια είναι η πιο vfm?

Ουσιαστικά υπάρχουν 3 τύποι φιαλών

α) Η κλασσική σιδερένια - βιδωτός ρυθμιστής 

β) Η «πλαστική», όπως οι νέες Πετρογκάζ (βιδωτός ρυθμιστής-προπάνιο και μείγμα, 7,5 και 10 κιλά)/ΕΚΟ (κουμπωτός ρυθμιστής - μείγμα, 7,5 κιλά)

γ) Η coral prime (μισή σιδερένια - μισή «πλαστική») - κουμπωτός ρυθμιστής (προπάνιο και μείγμα, 10 κιλά)

Η πιο οικονομική είναι η κλασσική σιδερένια. Η πιο βολική είναι αυτή που διαθέτει κουμπωτό ρυθμιστή, καθώς είναι πιο ελαφριά και πιο εύκολη/γρήγορη στην αλλαγή της, χωρίς χρήση κάποιου εργαλείου.

Θα πρέπει να ρωτήσεις στην περιοχή σου ποιες φιάλες διαθέτουν, σε τι τιμή και έπειτα να αποφασίσεις ποια σε βολεύει/συμφέρει περισσότερο.

2 ώρες πριν, Jim D. Ace είπε

Καλησπέρα στην ομάδα.  Έχω μπερδευτεί λίγο με τις φιάλες. Πήρα την naterial kenton και οσο την περιμένω θέλω να πάρω και τις φιάλες. 

Μεταξύ αυτών των δύο τι διαφορά υπάρχει;

https://gas24.gr/en/home/4083-598--10kg-coral-gas.html#/316-do_you_have_an_empty_bottle-yes_i_do

https://gas24.gr/en/home/4084-607--prime-10kg.html#/316-do_you_have_an_empty_bottle-yes_i_do

 

Επίσης βλέπω και για ρυθμιστές αερίου και λάστιχα για σύνδεση με την ψησταριά. Χρειάζομαι κάτι τέτοιο ή τα περιλαμβάνει η ψησταριά; Και αν ναι, ποια να πάρω; Όπως καταλαβαίνετε έχετε να κάνετε με νουμπα 😂

Οι τιμές αυτές αφορούν την αλλαγή φιάλης. Εφόσον έχεις ήδη δηλαδή, την πας πίσω άδεια και παίρνεις γεμάτη, πληρώνοντας μόνο το αέριο που περιέχει.

Εάν δεν διαθέτεις φιάλη, τότε την πρώτη φορά που θα αγοράσεις, θα πληρώσεις το περιεχόμενο και την ίδια την φιάλη. Στις παραπάνω περιπτώσεις που παραθέτεις, θα χρειαστεί να πληρώσεις αλλά 23-25 ευρώ για την φιάλη.

Η coral prime είναι πιο ελαφριά και διαθέτει κουμπωτό ρυθμιστή και κάνει πιο εύκολη/γρήγορη την διαδικασία αλλαγής, χωρίς την χρήση κάποιου εργαλείου.

Επίσης θα χρειαστείς λάστιχο και ρυθμιστή, καθώς δεν τα περιλαμβάνει η συσκευασία. Ο ρυθμιστής θα πρέπει να είναι στα 30mbar για μείγμα και στα 37mbar για προπάνιο. Για την coral prime, ο ρυθμιστής θα πρέπει να είναι κουμπωτός. Μπορείς να τα προμηθευτείς και από το κατάστημα που θα αγοράσεις την φιάλη.

Το προπάνιο έχει καλύτερη απόδοση σε χαμηλές θερμοκρασίες και πολύωρα ψησίματα.

 

  • Like 3
  • Thanks 1
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ilpapacha είπε

Ουσιαστικά υπάρχουν 3 τύποι φιαλών

α) Η κλασσική σιδερένια - βιδωτός ρυθμιστής 

β) Η «πλαστική», όπως οι νέες Πετρογκάζ (βιδωτός ρυθμιστής-προπάνιο και μείγμα, 7,5 και 10 κιλά)/ΕΚΟ (κουμπωτός ρυθμιστής - μείγμα, 7,5 κιλά)

γ) Η coral prime (μισή σιδερένια - μισή «πλαστική») - κουμπωτός ρυθμιστής (προπάνιο και μείγμα, 10 κιλά)

Η πιο οικονομική είναι η κλασσική σιδερένια. Η πιο βολική είναι αυτή που διαθέτει κουμπωτό ρυθμιστή, καθώς είναι πιο ελαφριά και πιο εύκολη/γρήγορη στην αλλαγή της, χωρίς χρήση κάποιου εργαλείου.

Θα πρέπει να ρωτήσεις στην περιοχή σου ποιες φιάλες διαθέτουν, σε τι τιμή και έπειτα να αποφασίσεις ποια σε βολεύει/συμφέρει περισσότερο.

Οι τιμές αυτές αφορούν την αλλαγή φιάλης. Εφόσον έχεις ήδη δηλαδή, την πας πίσω άδεια και παίρνεις γεμάτη, πληρώνοντας μόνο το αέριο που περιέχει.

Εάν δεν διαθέτεις φιάλη, τότε την πρώτη φορά που θα αγοράσεις, θα πληρώσεις το περιεχόμενο και την ίδια την φιάλη. Στις παραπάνω περιπτώσεις που παραθέτεις, θα χρειαστεί να πληρώσεις αλλά 23-25 ευρώ για την φιάλη.

Η coral prime είναι πιο ελαφριά και διαθέτει κουμπωτό ρυθμιστή και κάνει πιο εύκολη/γρήγορη την διαδικασία αλλαγής, χωρίς την χρήση κάποιου εργαλείου.

Επίσης θα χρειαστείς λάστιχο και ρυθμιστή, καθώς δεν τα περιλαμβάνει η συσκευασία. Ο ρυθμιστής θα πρέπει να είναι στα 30mbar για μείγμα και στα 37mbar για προπάνιο. Για την coral prime, ο ρυθμιστής θα πρέπει να είναι κουμπωτός. Μπορείς να τα προμηθευτείς και από το κατάστημα που θα αγοράσεις την φιάλη.

Το προπάνιο έχει καλύτερη απόδοση σε χαμηλές θερμοκρασίες και πολύωρα ψησίματα.

 

Ουαου φίλε σ ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες. Το μαγαζί που έστειλα είναι κοντά στο σπίτι οπότε αύριο θα περάσω και από κει. Γενικά από την εμπειρία μια φιάλη πάνω κάτω πόσα ψησιματα βγάζει.  Προφανώς κάτι τέτοιο εξαρτάται από τον χρόνο και το μέγεθος της ψησταριας αλλά γενικά βγάζει πχ 10 ή ξέρω γω 2-3;

  • Like 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Jim D. Ace είπε

Ουαου φίλε σ ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες. Το μαγαζί που έστειλα είναι κοντά στο σπίτι οπότε αύριο θα περάσω και από κει. Γενικά από την εμπειρία μια φιάλη πάνω κάτω πόσα ψησιματα βγάζει.  Προφανώς κάτι τέτοιο εξαρτάται από τον χρόνο και το μέγεθος της ψησταριας αλλά γενικά βγάζει πχ 10 ή ξέρω γω 2-3;

Προφανώς αρκετά παραπάνω από 2-3. Το αν θα είναι 10-20-30 κτλ έχει να κάνει με διάφορους παράγοντες, όπως ανέφερες. Η καλύτερη λύση, για να μην ψάχνεις/«τρέχεις» τελευταία στιγμή, σε περίπτωση που αδειάσει η φιάλη, είναι να έχεις και μία δεύτερη φιάλη καβάντζα.

  • Like 2
Δημοσ.
19 ώρες πριν, est είπε

Αν είχε αφαιρούμενο από μπροστά συρτάρι μάλλον θα το είχα προσέξει. Δεν παρατήρησα αν αφαιρείτο από πίσω ή αν απλώς τα λίπη και υπολείμματα καθαρισμού αφού έπεφταν στον επικλινή πάτο, κατέληγαν σε αφαιρούμενο δοχείο που νομίζω ότι υπήρχε κάτω από τρύπα, στο κέντρο του.

IMG_20240407_125650.jpg.489658d43868c90bfc0b6d0ee7f39ebc.jpg

Hot and fast 😔 baby back ribs ...

Να ξέρεις αυτά, όταν είναι άκοπα και ενωμένα, γίνονται πολύ ωραία low n slow. 

  • Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, protathlitis είπε

Να ξέρεις αυτά, όταν είναι άκοπα και ενωμένα, γίνονται πολύ ωραία low n slow. 

Και low and slow και hour and fast γίνονται λουκούμι 🐽

  • Like 2
  • Haha 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, protathlitis είπε

Να ξέρεις αυτά, όταν είναι άκοπα και ενωμένα, γίνονται πολύ ωραία low n slow. 

Ακριβώς, την εξαίρεση ήθελα να επισημάνω 😊

1 ώρα πριν, SagoniasSlutRos είπε

Και low and slow και hour and fast γίνονται λουκούμι 🐽

Συμφωνώ απολύτως 😄

Και με bbq sauce και με όλων των ειδών τα καρυκεύματα και στο φούρνο και παντού. Για να μη σου πω ότι καμιά φορά ούτε τη μεμβράνη δεν βγάζω. 

Είναι ο κύριος λόγος που επισκέπτομαι το κρεοπωλείο του ΑΒ 

  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, est είπε

Είναι ο κύριος λόγος που επισκέπτομαι το κρεοπωλείο του ΑΒ 

Γιατί, βρίσκεις συχνά ribs στον ΑΒ? Σε κανονικά  κρεοπωλεία πάντως δεν έχουν όλα. 

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, protathlitis είπε

Γιατί, βρίσκεις συχνά ribs στον ΑΒ? Σε κανονικά  κρεοπωλεία πάντως δεν έχουν όλα. 

Ο ΑΒ φερνει σε καποια καταστηματα σιγουρα. Πχ ειχα βρει σε ενα πανω στη Λ. Κυμης.

Τα καλυτερα που εχω παρει ειναι απο κρεοπωλειο Λεβεντης στο Περιστερι. Γενικα αυτος φερνει ολα τα premium κομματια απο μοσχαρι, αλλα και καλα χοιρινα. Δυστυχως ειναι μακρια μου και δεν μπορω να ψωνιζω απο εκει.

Δημοσ.

Σε όσα καταστήματα ΑΒ έχω επισκεφτεί, υπάρχουν πάντα στην προθήκη του κρεοπωλείου.

Δυστυχώς, μόνο επιλεγμένα κρεοπωλεία διαθέτουν αυτή την κοπή και μάλιστα σε αρκετά υψηλότερη τιμή. Τα υπόλοιπα καθώς και το σύνολο των υπεραγορών έχουν μόνο spare ribs, κορτεζίνες που όπως ξέρουμε, υπολείπονται κατά πολύ σε υφή και γεύση.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, est είπε

και το σύνολο των υπεραγορών έχουν μόνο spare ribs, κορτεζίνες που όπως ξέρουμε, υπολείπονται κατά πολύ σε υφή και γεύση.

 Τι διαφορές έχουν τα baby back ribs από τις κορτεζίνες; (σε χοιρινό πάντα)

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, plasTOST είπε

 Τι διαφορές έχουν τα baby back ribs από τις κορτεζίνες; (σε χοιρινό πάντα)

Ta baby back εχουν πιο πολυ ψαχνο. 

  • Like 2
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, plasTOST είπε

 Τι διαφορές έχουν τα baby back ribs από τις κορτεζίνες; (σε χοιρινό πάντα)

Τα baby back ή loin ribs που το ΑΒ τα διαθέτει σαν "χοιρινά παϊδάκια" είναι το άνω μέρος των πλευρών προς τη ραχοκοκαλιά του χοίρου. Η κοπή τους είναι πιο σπάνια καθώς κατά τον τεμαχισμό του ζώου παραμένουν συνήθως  ως μέρος της μπριζόλας. Οι κορτεζίνες αποτελούν την προέκτασή τους προς την κοιλιά, την πανσέτα και είναι οπωσδήποτε λιγότερο τρυφερές και νόστιμες

  • Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, est είπε

Τα baby back ή loin ribs που το ΑΒ τα διαθέτει σαν "χοιρινά παϊδάκια" είναι το άνω μέρος των πλευρών προς τη ραχοκοκαλιά του χοίρου. Η κοπή τους είναι πιο σπάνια καθώς κατά τον τεμαχισμό του ζώου παραμένουν συνήθως  ως μέρος της μπριζόλας. Οι κορτεζίνες αποτελούν την προέκτασή τους προς την κοιλιά, την πανσέτα και είναι οπωσδήποτε λιγότερο τρυφερές και νόστιμες

Να σου πω την αλήθεια όποτε αγοράζω από Mart τα κομμάτια, παρόλο που λένε κορτεζίνα, είναι τα κομμάτια κομμένα από τον σπόνδυλο επάνω προς τα κάτω. Μπορεί να έτυχε κιόλας.

  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, plasTOST είπε

Να σου πω την αλήθεια όποτε αγοράζω από Mart τα κομμάτια, παρόλο που λένε κορτεζίνα, είναι τα κομμάτια κομμένα από τον σπόνδυλο επάνω προς τα κάτω. Μπορεί να έτυχε κιόλας.

Τα ξέρω, τα έχω δοκιμάσει και είναι σίγουρα spare ribs.

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...