Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν εννοώ να χάσεις και τις 3 εβδομάδες αλλά 3-4 μέρες.

Αν κάνεις ΣΠΕΝ στο Ναύπλιο μπορεί να σε πρήξουν αλλά μέχρι 4-5 μέρες είσαι εντάξει 

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καθαρά θέμα μονάδας και Δίκα είναι.... Εδώ σε μας ήρθαν νέοι από το κέντρο στη μέση του ΣΠΕΝ και το έκαναν μισό δλδ και μια χαρά μέτρησε... ένας από αυτούς πήρε και μαχητόσημο χαχα.... (άλλη πονεμένη ιστορία το μαχητόσημο ή με βύσμα ή με κλήρωση το παίρνεις...)

Άλλος πέρασε όλο το ΣΠΕΝ ψήνοντας σουβλάκια γιατί ηταν Καψάς και πάλι μέτρησε ότι έκανε σπεν...

Δημοσ.

καλησπέρα μάγκες μπαίνω σε 2 μέρες και θα ήθελα να ρωτησω υπάρχει επιλογή ή κάποια προτίμηση  σε πιο μέρος θες να πας; και αν ναι..

η Κύπρος είναι καλή επιλογή ;

Και γενικά γνώμες για μέρη που υπηρετήσατε και ήταν καλά

Δημοσ.

Για Κύπρο ναι. Για τα άλλα μέρη όχι. Και για τα άλλα υπάρχει, σε ρωτάνε τυπικά και άμα είσαι τυχερός πας εκεί που θες, ειδάλλως όπου σε στείλουν. Άμα δηλώσεις Κύπρο και είσαι Ι1 ή Ι2 πηγαίνεις κατά 99.99%. Διάβασε τι έγραψα για την Κύπρο στη προηγούμενη σελίδα.

Δημοσ.

α μάλιστα, είναι ένα δίλημμα άλλα μάλλον προς Κύπρο με βλέπω. Έχεις καμιά συμβουλή να μου πεις ή γενικά κάτι που πρέπει να ξέρω ; Επίσης σε καμιά άδεια που θα έχω ή μεταφορά είναι με δικό μου κόστος έτσι(για Αθηνά π.χ); 

Δημοσ.

α μάλιστα, είναι ένα δίλημμα άλλα μάλλον προς Κύπρο με βλέπω. Έχεις καμιά συμβουλή να μου πεις ή γενικά κάτι που πρέπει να ξέρω ; Επίσης σε καμιά άδεια που θα έχω ή μεταφορά είναι με δικό μου κόστος έτσι(για Αθηνά π.χ); 

Στην πρωτη αδεια τα εισητηρια ειναι πληρωμενα απο αυτους στην δευτερη αδεια πληρωνεις εσυ αν και νομιζω μπορεις να κανονισεις να πεταξεις με c130

Δημοσ.

Έχεις ένα εισιτήριο πήγαινε-έλα δωρεάν το οποίο μπορείς να πάρεις όποτε θες, τουλάχιστον έτσι ήταν σε εμάς. Επίσης μπορείς να πάρεις όσες φορές θες το C-130 το οποίο πετούσε Τρίτη-Πέμπτη αν θυμάμαι καλά, αν και παίζει να φας άκυρο κάποια φορά γιατί γεμίζουν οι θέσεις.

Από εκεί και πέρα, η συμβουλή που θα σου δώσω είναι να μπεις σε γραφείο. Εγώ έκανα μαγκιές, έριξα άκυρο σε 3 γραφεία γιατί δεν ήθελα να γίνω γραφιάς και αφού έκανα περίπου 70 σκοπέτα (χωρίς να υπολογίσω θαλαμοφυλίκια) με έχωσε με το ζόρι ο λοχαγός στο 4ο, το τελευταίο δίμηνο και ησύχασα. Όταν οι άλλοι βαρούσαν σκοπέτα και έκαναν αγγαρείες σε 45 βαθμούς θερμοκρασία, εγώ άραζα στο A/C. Επίσης να είσαι τύπος και υπογραμμός και πρόθυμος για δουλειές κτλ, γιατί θα έχεις πολλά οφέλη όπως τιμητικές άδειες. (για το γραφείο παίρνεις +5 μέρες τιμητική), να μην μ@λ@κίζεσαι στις σκοπιές, να δείχνεις σεβασμό στους ανωτέρους σου και να κάνεις οικονομία στα χρήματά σου. Δεν θα καταλάβεις για πότε ξοδεύονται τα λεφτά στη Κύπρο. Εγώ έκανα μια κάποια οικονομία και γύρισα Ελλάδα με 800 ευρώ στη τσέπη. Επίσης να φροντίσεις να παίρνεις τις άδειές σου σε μη "κόκκινες" περιόδους ώστε να σου βγαίνουν πιο φθηνά τα αεροπορικά και να συνεννοηθείς με το λοχαγό για να τα κλείνεις εγκαίρως. Α, και να σπάσεις τη θητεία σου σε ίσα τμήματα μεταξύ των αδειών. Εγώ πήρα τη πρώτη άδεια μετά από περίπου 80 μέρες και μετά ανα 1,5 μήνα το πολύ έφευγα. Δεν κατάλαβα πως πέρασε ο καιρός. Άλλοι που έφαγαν την άδειά τους σε δυο άδειες, έπηξαν πολύ άσχημα.

Τέσπα, θα τα μάθεις και μόνος σου όταν θα πας Κύπρο.

• Like 3
  • Super Moderators
Δημοσ.

Σενάριο "φαντασίας". Λύνεται το Κυπριακό αλλά πρέπει να φύγουν Ελληνικά και Τουρκικά στρατεύματα από το νησί. Trololol :P

• Like 2
Δημοσ.

Σχετικά με το κινητό στο κέντρο. Λέω να πάρω ένα neo v παλιό που είχα και να δείξω αυτό. Θα μου το κρατήσουν εφόσον έχει κάμερα αλλά δεν με νοιάζει. Θα το ελέγξουν καθόλου για το αν έχει μέσα κάρτα sim και τέτοια;

Δημοσ.

Έχεις ένα εισιτήριο πήγαινε-έλα δωρεάν το οποίο μπορείς να πάρεις όποτε θες, τουλάχιστον έτσι ήταν σε εμάς. Επίσης μπορείς να πάρεις όσες φορές θες το C-130 το οποίο πετούσε Τρίτη-Πέμπτη αν θυμάμαι καλά, αν και παίζει να φας άκυρο κάποια φορά γιατί γεμίζουν οι θέσεις.

Από εκεί και πέρα, η συμβουλή που θα σου δώσω είναι να μπεις σε γραφείο. Εγώ έκανα μαγκιές, έριξα άκυρο σε 3 γραφεία γιατί δεν ήθελα να γίνω γραφιάς και αφού έκανα περίπου 70 σκοπέτα (χωρίς να υπολογίσω θαλαμοφυλίκια) με έχωσε με το ζόρι ο λοχαγός στο 4ο, το τελευταίο δίμηνο και ησύχασα. Όταν οι άλλοι βαρούσαν σκοπέτα και έκαναν αγγαρείες σε 45 βαθμούς θερμοκρασία, εγώ άραζα στο A/C. Επίσης να είσαι τύπος και υπογραμμός και πρόθυμος για δουλειές κτλ, γιατί θα έχεις πολλά οφέλη όπως τιμητικές άδειες. (για το γραφείο παίρνεις +5 μέρες τιμητική), να μην μ@λ@κίζεσαι στις σκοπιές, να δείχνεις σεβασμό στους ανωτέρους σου και να κάνεις οικονομία στα χρήματά σου. Δεν θα καταλάβεις για πότε ξοδεύονται τα λεφτά στη Κύπρο. Εγώ έκανα μια κάποια οικονομία και γύρισα Ελλάδα με 800 ευρώ στη τσέπη. Επίσης να φροντίσεις να παίρνεις τις άδειές σου σε μη "κόκκινες" περιόδους ώστε να σου βγαίνουν πιο φθηνά τα αεροπορικά και να συνεννοηθείς με το λοχαγό για να τα κλείνεις εγκαίρως. Α, και να σπάσεις τη θητεία σου σε ίσα τμήματα μεταξύ των αδειών. Εγώ πήρα τη πρώτη άδεια μετά από περίπου 80 μέρες και μετά ανα 1,5 μήνα το πολύ έφευγα. Δεν κατάλαβα πως πέρασε ο καιρός. Άλλοι που έφαγαν την άδειά τους σε δυο άδειες, έπηξαν πολύ άσχημα.

Τέσπα, θα τα μάθεις και μόνος σου όταν θα πας Κύπρο.

Τα γραφεια καμια φορα δεν αξιζουν. Οταν πηγα στην μοναδα με βαλαν στο 2ρο αλλα ηταν πολυ βαρετα και το μονο χωρις κλιματισμο αλλα ουτε και θεση να κατσεις παντα. Ακομα κ να καθομουν ειχε παντου κουνουπια και για να περασει η ωρα τα σκοτωνα. Γυρω στο 1-2 το λεπτο. Εφευγα με καμια δεκαρια τσιμπηματα αν δεν ειχα ψεκαστει. Για μενα αν εχεις δουλεια να κανεις και καλες συνθηκες αξιζει. Απο τη βαρεμαρα και τη νυστα νυσταζα ολο το πρωι.λ ενω με αγγαρειες ειχε πολυ πιο ενδιαφερον
Δημοσ.

παρεουλα στην κυπρο που θελω να παω και εγω (σε 9 ωρες παρουσιαζομαι)

Δημοσ.

παρεουλα στην κυπρο που θελω να παω και εγω (σε 9 ωρες παρουσιαζομαι)

Ελα φίλε και εγώ το αποφάσισα Κύπρο φίλε :P Τρίτη παρουσιάζομαι εγώ.

Δημοσ.

γύρισα Ελλάδα με 800 ευρώ στη τσέπη

Αν δεν σου κάνει κόπο, μπορείς να μου εξηγήσεις λίγο τα έξοδα που είχες στην ΕΛΔΥΚ γιατί θέλω να ενημερώσω τον φίλο μου που θα πάει -μάλλον- μετά την ορκωμοσία; 

Τι εννοείς έκανες οικονομία; Αν με οικονομία έφυγε ο μισός "μισθός" με σπατάλει να περιμένεις να μπεις και μέσα;

Ενδεικτικά μπορείς να πεις τα βασικά έξοδα και μια τιμή γιατί έχω ακουσει ότι η ζωή στην Κύπρο είναι ακριβή.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...