fotis menidi Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπερα έχω μια ερώτηση γιατί θέλω να βάλω την οικία μου στο Εξοικονομώ.Θέλω να βάλω παράθυρα pvc από το Leroy merlin μόνος μου γιατί έχω δουλέψει παλαιότερα αυτήν την δουλειά και γνωρίζω να τα τοποθετήσω .Μπορώ να τα αγοράσω από εκεί και να τα τοποθετήσω.Είδα το συγκεκριμένο κατάστημα είναι συμβεβλημένο με το Εξοικονομώ.Μπορεί παρόμοια απάντηση να έχει απαντηθεί και παλαιότερα απλά είναι 300+ σελίδες και δεν μπορώ να βρω κάτι παρόμοιο όσο και να έχω ψάξει.Ευχαριστώ προκαταβολικά . Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2021 από fotis menidi
Gkns Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 16 λεπτά πριν, fotis menidi είπε Καλησπερα έχω μια ερώτηση γιατί θέλω να βάλω την οικία μου στο Εξοικονομώ.Θέλω να βάλω παράθυρα pvc από το Leroy merlin μόνος μου γιατί έχω δουλέψει παλαιότερα αυτήν την δουλειά και γνωρίζω να τα τοποθετήσω .Μπορώ να τα αγοράσω από εκεί και να τα τοποθετήσω.Είδα το συγκεκριμένο κατάστημα είναι συμβεβλημένο με το Εξοικονομώ.Μπορεί παρόμοια απάντηση να έχει απαντηθεί και παλαιότερα απλά είναι 300+ σελίδες και δεν μπορώ να βρω κάτι παρόμοιο όσο και να έχω ψάξει.Ευχαριστώ προκαταβολικά . Εμένα πριν λίγες μέρες μου πούλησαν ελαττωματικο προιον στα λερου και ενω πηγα με το προιον και την αποδειξη και με στοιχεια οτι δεν το χρησιμοποίησα, κανανε τις πάπιες. Μην αγορασεις τιποτα εάν δεν το δεις ενα ενα και ας ειναι σφραγισμενο σε κουτί. Αγοραζουν και πουλανε σπασμενα για δολιο κερδος
fotis menidi Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Σε ευχαριστώ για την ενημέρωση θα το δω απλά το Leroy merlin είναι ένα από αυτά τα καταστήματα που κοιτάζω.Μπορώ να πάω στο praktiker πχ η κάπου άλλου.Απλά δεν γνωρίζω εάν μπορώ να τα αγοράσω εγώ από κάποιο κατάστημα και να τα τοποθετήσω μόνος μου και εάν το δέχεται αυτό το Εξοικονομώ.
becoming_I Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Στις 19/9/2021 στις 8:53 ΠΜ, ikucic είπε Η Σδούκου στην ΕΡΤ είπε ότι η πλατφόρμα για το νέο εξοικονομώ σχεδιάζεται να ανοίξει μέσα Νοέμβρη. Η άλλη κάνει εκτιμήσεις χωρίς την ύπαρξη επίσημου οδηγού. Είναι κάτι σαν να λες πότε θα γεννήσεις αλλά χωρίς να έχεις μείνει ακόμη έγκυος. Στις 19/9/2021 στις 8:53 ΠΜ, ikucic είπε Όπως έχω ξαναπεί η εκτίμησή μου είναι ότι πάμε για τη νέα χρονιά. Συμφωνώ 100%, σιγά μην τρέχει ο μηχανικός μέσα στις γιορτές για τακτοποιήσεις και ΠΕΑ. Στις 27/9/2021 στις 6:38 ΜΜ, GREGORYMO είπε Σίγουρα, να φύγουν τα πλακάκια είναι και μπέρδεμα και κόστος αλλά κάποιοι από τους ιδιοκτήτες το θεωρούν σημαντικό αλλά να μην επιβαρύνεται το κτίριο. Εφόσον θα κάνεις θερμομόνωση θα κάνεις και νέες ρήσεις, τώρα πόσα εκατοστά θα ανέβει η ταράτσα επαφίεται στον εκάστοτε μάστορα. Τα περι στατικότητας σε νορμάλ συνθήκες δε θα πρέπει να σε ανησυχούν αλλά όπως είπες εκ του μακρόθεν δε γίνονται αυτές οι δουλειές. 27 λεπτά πριν, fotis menidi είπε Απλά δεν γνωρίζω εάν μπορώ να τα αγοράσω εγώ από κάποιο κατάστημα και να τα τοποθετήσω μόνος μου και εάν το δέχεται αυτό το Εξοικονομώ. Όχι δεν το δέχεται εφόσον δεν είσαι δηλωμένος προμηθευτής. Στο σύστημα πρέπει να ανεβεί τιμολόγιο επί πιστώσει και συν τοις άλλοι πως είσαι σίγουρος ότι με τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου κουφώματος πιάνεις τον ενεργειακό στόχο;
fotis menidi Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 9 λεπτά πριν, becoming_I είπε Η άλλη κάνει εκτιμήσεις χωρίς την ύπαρξη επίσημου οδηγού. Είναι κάτι σαν να λες πότε θα γεννήσεις αλλά χωρίς να έχεις μείνει ακόμη έγκυος. Συμφωνώ 100%, σιγά μην τρέχει ο μηχανικός μέσα στις γιορτές για τακτοποιήσεις και ΠΕΑ. Εφόσον θα κάνεις θερμομόνωση θα κάνεις και νέες ρήσεις, τώρα πόσα εκατοστά θα ανέβει η ταράτσα επαφίεται στον εκάστοτε μάστορα. Τα περι στατικότητας σε νορμάλ συνθήκες δε θα πρέπει να σε ανησυχούν αλλά όπως είπες εκ του μακρόθεν δε γίνονται αυτές οι δουλειές. Όχι δεν το δέχεται εφόσον δεν είσαι δηλωμένος προμηθευτής. Στο σύστημα πρέπει να ανεβεί τιμολόγιο επί πιστώσει και συν τοις άλλοι πως είσαι σίγουρος ότι με τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου κουφώματος πιάνεις τον ενεργειακό στόχο; Θα το κάνω σε συνεργασία με τον ενεργειακό επιθεωρητή για να βρω το κατάλληλα κουφώματα για να πιάσω τον ενεργειακό στόχο.Αλλά και πάλι λες ότι δεν γίνεται γιατί δεν είναι προμηθευτής;
becoming_I Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 13 ώρες πριν, fotis menidi είπε Αλλά και πάλι λες ότι δεν γίνεται γιατί δεν είναι προμηθευτής; Πρέπει να είσαι δηλωμένος στο σύστημα ως προμηθευτής και να μπορείς να κόψεις παραστατικό επί πιστώσει. Επίσης ρώτα στο helpdesk αν υπάρχει κάποιας μορφής ασυμβίβαστο.
Walternet Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Εαν κάποιος κάνει εγκατάσταση λίγο νωρίτερα στο φυσικό αέριο π.χ. υπογράψει το σχετικό συμβόλαιο με την τοπική Εταιρία δικτύου διανομής τον Αύγουστο και η σύνδεση -παροχή θα γίνει λογικά τέλη Οκτωβρίου θα μπορεί να το συμπεριλάβει για επιδότηση στο καινούριο εξοικονομώ που αναμένεται προσεχώς ? Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου 2021 από Walternet
paylidis Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, Walternet είπε Εαν κάποιος κάνει εγκατάσταση λίγο νωρίτερα στο φυσικό αέριο π.χ. υπογράψει το σχετικό συμβόλαιο τον Σεπτεμβριο και η σύνδεση -παροχή θα γίνει λογικά τέλη οκτωβρίου θα μπορεί να το συμπεριλάβει για επιδότηση στο καινούριο εξοικονομώ που αναμένεται προσεχώς ? Οχι δε γινεται. 1
seath36 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 17 ώρες πριν, fotis menidi είπε Σε ευχαριστώ για την ενημέρωση θα το δω απλά το Leroy merlin είναι ένα από αυτά τα καταστήματα που κοιτάζω.Μπορώ να πάω στο praktiker πχ η κάπου άλλου.Απλά δεν γνωρίζω εάν μπορώ να τα αγοράσω εγώ από κάποιο κατάστημα και να τα τοποθετήσω μόνος μου και εάν το δέχεται αυτό το Εξοικονομώ. Νομίζω ότι για τα πάντα θέλει τιμολόγια και όχι αποδείξεις ή ο προμηθευτής να είναι στο εξοικονομώ (που δε νομίζω ότι κανείς από τους μεγάλους είναι). Συνεπώς πρέπει κάποιος επαγγελματίας να τα αγοράσει και να στα παρέχει (η τοποθέτηση θεωρητικά είναι από τον προμηθευτή/επαγγελματία). Ο επαγγελματίας θα μπεί ως προμηθευτής στο εξοικονομώ κτλ 1
Aloperitin Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 Το πιο λογικο επρεπε ηδη αυτην την εποχη να γινονται οι εγκρισεις,να προλαβουν και το χειμωνα οσοι θελουν να αναβαθμισουν ενεργειακα τα σπιτια τους...γραφειοκρατια και αγκυλωμενα αντανακλαστικα στη μπανανια παντου και παντα... 3
glenngould Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Στις 30/9/2021 στις 2:40 ΜΜ, paylidis είπε Οχι δε γινεται. Ως προς αυτό που ρώτησε φίλος σχετικά με το να βάλεις αυτόνομη εγκατάσταση φυσικού αερίου τώρα και να καλυφθεί η δαπάνη μετά την έναρξη του νέου προγράμματος εξοικονομώ: -Εάν δώσεις ντούκου μετρητά στον εγκαταστάτη του φυσικού αερίου τα λεφτά τώρα (σκέτο cash, χωρίς παραστατικό) αλλά στο μέλλον που θα ενταχθεί το σπίτι σου στο εξοικονομω σου κόψει εκείνη την χρονική στιγμή παραστατικό, δεν θα μπορέσει να καλυφθεί η δαπάνη; (Θα σου επιστρέψει τα χρήματα που έβαλες πλην του ποσού που αποτελεί την δαπάνη ΙΔΙΩΝ κεφαλαίων για το εν λόγω έργο). Π.χ. 1. δίνω στον εγκαταστάτη του φυσικού αερίου μαύρα €3000 για να αυτονομήσει τώρα το διαμέρισμα (χωρίς παραστατικό) 2. γίνεται δεκτό το σπίτι μου στο εξοικονομώ τον Δεκέμβριο 2021. 3. υποβάλλω τα έγγραφά μου ότι τάχα θέλω ΤΟΤΕ (π.χ. τον Ιανουάριο 2022) να βάλω φυσικό αερίου 4. Εκταμιεύεται η επιδότηση. 5. Τα βρίσκω με τον εγκαταστάτη και μου δίνει πίσω το μέρος των χρημάτων που του είχα καταβάλει. Γιατί δεν λειτουργεί αυτό; Ποιος θα μας καταλάβει;
energy52 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 1 ώρα πριν, glenngould είπε Ως προς αυτό που ρώτησε φίλος σχετικά με το να βάλεις αυτόνομη εγκατάσταση φυσικού αερίου τώρα και να καλυφθεί η δαπάνη μετά την έναρξη του νέου προγράμματος εξοικονομώ: -Εάν δώσεις ντούκου μετρητά στον εγκαταστάτη του φυσικού αερίου τα λεφτά τώρα (σκέτο cash, χωρίς παραστατικό) αλλά στο μέλλον που θα ενταχθεί το σπίτι σου στο εξοικονομω σου κόψει εκείνη την χρονική στιγμή παραστατικό, δεν θα μπορέσει να καλυφθεί η δαπάνη; (Θα σου επιστρέψει τα χρήματα που έβαλες πλην του ποσού που αποτελεί την δαπάνη ΙΔΙΩΝ κεφαλαίων για το εν λόγω έργο). Π.χ. 1. δίνω στον εγκαταστάτη του φυσικού αερίου μαύρα €3000 για να αυτονομήσει τώρα το διαμέρισμα (χωρίς παραστατικό) 2. γίνεται δεκτό το σπίτι μου στο εξοικονομώ τον Δεκέμβριο 2021. 3. υποβάλλω τα έγγραφά μου ότι τάχα θέλω ΤΟΤΕ (π.χ. τον Ιανουάριο 2022) να βάλω φυσικό αερίου 4. Εκταμιεύεται η επιδότηση. 5. Τα βρίσκω με τον εγκαταστάτη και μου δίνει πίσω το μέρος των χρημάτων που του είχα καταβάλει. Γιατί δεν λειτουργεί αυτό; Ποιος θα μας καταλάβει; Εννοειται βρε πως γινεται, αρκει να ναι εμπιστος ο εγκαταστατης οπως λες, και φυσικα να χεις βγαλει φωτογραφιες πριν την εγκατασταση!Ετσι το προχωραω κι εγω
glenngould Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 ΟΚ, συμφωνούμε τότε. Να ρωτήσω κάτι άλλο σχετικά με το εξοικονομώ-αυτονομώ που με αφορά για να μου πείτε ιδέες. Έχει εγκριθεί ως επιλέξιμη δαπάνη από συμμετοχή μου σε προηγούμενο πρόγραμμα για άλλο σπίτι εγκατάσταση φωτοβολταϊκού net-metering 10Kwp σε ένα σπίτι. Το κόστος του έργου είναι ~€20000 αλλά από αυτό το ποσό το 75% επιδοτείται. Το ερώτημα είναι: Πώς θα βρω εταιρία φωτοβολταϊκών που να δεχθεί να πάρει τώρα π.χ. €5000 από ίδια κεφάλαια (υποχρεωτική συμμετοχή μου δηλαδή του 25%), να υλοποιήσει το έργο του φωτοβολταϊκού και να πάρει στο μέλλον €15000 από το κράτος (το 75% που επιδοτείται) ; Έχει κανενάς υπόψιν του κάποια εταιρία που αναλαμβάνει φωτοβολταϊκά μέσω εξοικονομώ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Gataros Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 9 ώρες πριν, energy52 είπε Εννοειται βρε πως γινεται, αρκει να ναι εμπιστος ο εγκαταστατης οπως λες, και φυσικα να χεις βγαλει φωτογραφιες πριν την εγκατασταση!Ετσι το προχωραω κι εγω Τον έλεγχο και τις φωτογραφίες που πρέπει να βγάλει ο μηχανικος για το πρώτο ΠΕΑ καθώς και τον επανέλεγχο από άσχετο ελεγκτή μηχανικό κατά την ολοκλήρωση των εργασιών τα εχετε σκεφτεί; Νομίζετε ότι εύκολα θα κάνετε πονηριές και κανείς δεν θα πει τπτ; Επιπλέον αφού ο προμηθευτής λάβει όλο το ποσό από την επιδότηση όταν θα έρθει η ώρα των πληρωμών, το ρίσκο να μην σας επιστρέψει τπτ στο λογαριασμό σας και να σας πουλήσει τρέλα; 1
NikolasdaL Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 1 ώρα πριν, Gataros είπε Τον έλεγχο και τις φωτογραφίες που πρέπει να βγάλει ο μηχανικος για το πρώτο ΠΕΑ καθώς και τον επανέλεγχο από άσχετο ελεγκτή μηχανικό κατά την ολοκλήρωση των εργασιών τα εχετε σκεφτεί; Νομίζετε ότι εύκολα θα κάνετε πονηριές και κανείς δεν θα πει τπτ; Επιπλέον αφού ο προμηθευτής λάβει όλο το ποσό από την επιδότηση όταν θα έρθει η ώρα των πληρωμών, το ρίσκο να μην σας επιστρέψει τπτ στο λογαριασμό σας και να σας πουλήσει τρέλα; ο ανθρωπος μιλησε για εμπιστο εγκαταστατη - προμηθευτει οπως και βασικη προυποθεση να τραβιξει φωτο πριν και μετα .. δεν ειναι τοσο κοροιδια αν το καλοσκεφτεις επιδοτηση σου δινουν για να κανεις αυτες τις δουλειες και αυτες κανεις δε κλεβεις τιποτα .. ολοι ξερουμε οτι το κρατος παει τα ζωα μου αργα και πως το συστημα ακομα ειναι πολυ ασχημο απο αποψη συχγρονισμου και συνεπειας πχ δες το καινουριο προγραμμα που λεγαν οτι θα ανοιξει το σεπτεμβρη .. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα