Ukforthemoment Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 6 λεπτά πριν, 9-11 είπε Υποθέτω πως δεν έχει τύχει κάτι ανάλογο σε άλλο μέλος... Τέλος πάντων, έκανα και μια μεταφορά μικρού ποσού (μονοψήφιος αριθμός) από N26 🡒 Revolut γύρω στις 19:30 αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει πιστωθεί στο λογαριασμό μου. Στη N26 το balance είναι ενημερωμένο και μάλιστα κατέβασα και το Transfer confirmation σε pdf (στις λεπτομέρειες της συναλλαγής προστέθηκαν αυτόματα και τα tags #revolut, #weekend). Είμαι περίεργος να δω πόσο διάστημα θα πάρει μέχρι να ολοκληρωθεί - ίσως να παίζει ρόλο πως σήμερα είναι Κυριακή (αργία). Όταν αυτό συμβεί, θα ενημερώσω. Κανα μισάωρο.
9-11 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Χμμμμ, μισάωρο; Έχουν περάσει 2½ ώρες κι ακόμη τίποτα. Επαναλαμβάνω πως ίσως να οφείλεται στο γεγονός πως είναι Σ/Κ.
Ukforthemoment Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 16 λεπτά πριν, 9-11 είπε Χμμμμ, μισάωρο; Έχουν περάσει 2½ ώρες κι ακόμη τίποτα. Επαναλαμβάνω πως ίσως να οφείλεται στο γεγονός πως είναι Σ/Κ. Χαχα,εχεις δίκιο.Το πήγα με την τοπική ωρα,είμαστε 2 ωρες πίσω εδω. Οσες φορές εχω στείλει λεφτά πάντως σε ρεβο κλπ ποτέ δεν μου έκαναν πάνω απο μισή ωρα.
9-11 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Κάτσε μια στιγμή, να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Αναφέρεσαι σε top-up από τραπεζικό λογαριασμό της N26 ή τη MasterCard; Γιατί στη 2η περίπτωση, και κρίνοντας από το πόσο πήρε με debit card της Πειραιώς, είμαι βέβαιος πως η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί άμεσα. Εγώ έκανα το πρώτο. Έχω την αίσθηση πως δεν θα ολοκληρωθεί πριν το μεσημέρι της Δευτέρας και αν...
molot12 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Όταν λες μεταφορά από Ν26 (Γερμανια) σε Revolut (Λιθουανια) με έμβασμα μέσα σε 12 ώρες το πολυ, για ελληνική τραπεζα σε 24 ώρες το πολυ. Ενδεικτικά αναφέρω προσφατα έμβασμα από Revolut (Λιθουανία) -->Vivid (Γερμανία) λιγότερο από 12ωρες. Έμβασμα από Vivid (Γερμανία) ---> Bitpanda (Αυστρία) σε λιγότερο από 5-6ωρες =============================== Αν έκανες μεταφορά μέσω κάρτας Ν26--> Revolut λογικά άμεσα! Δεν έχει σημασία αν είναι Σ/Κ. Εκτός και αν ...απορρίφθηκε η συναλλαγή. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 8 λεπτά πριν, 9-11 είπε Κάτσε μια στιγμή, να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Αναφέρεσαι σε top-up από τραπεζικό λογαριασμό της N26 ή τη MasterCard; Γιατί στη 2η περίπτωση, και κρίνοντας από το πόσο πήρε με debit card της Πειραιώς, είμαι βέβαιος πως η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί άμεσα. Εγώ έκανα το πρώτο. Έχω την αίσθηση πως δεν θα ολοκληρωθεί πριν το μεσημέρι της Δευτέρας και αν... Πως τα έστειλες εσύ;Top up ή έμβασμα;Αν το έκανες με εμβασμα θα πάρει κάμποσες ώρες.
9-11 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Bank account transfer με Beneficiary, IBAN, τα πάντα όλα. BIC δεν μου ζήτησε, το εμφάνισε αυτόματα στο τελευταίο στάδιο. Πρέπει κάποια στιγμή να αποσαφηνίσουμε τους όρους σε ελληνικά & αγγλικά. Εγώ το “Top-up” το μεταφράζω (γενικώς) ως έμβασμα ανεξάρτητα εάν προέρχεται από τραπεζικό λογαριασμό (π.χ. SEPA transfer όπως στην περίπτωσή μου) ή κάρτα. Κάνω λάθος;
Ukforthemoment Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 12 λεπτά πριν, 9-11 είπε Bank account transfer με Beneficiary, IBAN, τα πάντα όλα. BIC δεν μου ζήτησε, το εμφάνισε αυτόματα στο τελευταίο στάδιο. Πρέπει κάποια στιγμή να αποσαφηνίσουμε τους όρους σε ελληνικά & αγγλικά. Εγώ το “Top-up” το μεταφράζω (γενικώς) ως έμβασμα ανεξάρτητα εάν προέρχεται από τραπεζικό λογαριασμό (π.χ. SEPA transfer όπως στην περίπτωσή μου) ή κάρτα. Κάνω λάθος; ναι,λάθος το λες.Αμεση μεταφορά είναι,σαν να πληρωνεις σε pos.Pos είναι η revolut σε αυτή τη περίπτωση. Το έμβασμα είναι μέσω iban και θέλει ώρες.Yπαρχει και το google pay για αμεση μεταφορά.
9-11 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Το σημειώνω. Θα προτιμούσα φυσικά να ξεμπερδέψω σε ένα λεπτό στέλνοντας τα χρήματα μέσω οποιασδήποτε κάρτας αλλά δυστυχώς για τις περιπτώσεις "Add money with Debit or Credit Card) η Revolut έχει minimum amount τα €10 κι εγώ χρειαζόμουν χρειάζομαι κάτι ψιλά (€3,5) ίσα-ίσα για να πληρώσω μια υπηρεσία (το τιμολόγιο της οποίας θα εξοφληθεί σε ξένο νόμισμα, JPY ¥ συγκεκριμένα). Θα μπορούσαν να το χαμηλώσουν. Ή αν δεν τους συνέφερε, να θέσουν πλαφόν για χαμηλής αξίας εμβάσματα (όχι πάνω από x φορές το μήνα, όπως ο περιορισμός στον αριθμό αναλήψεων από ATM) προκειμένου να αποφευχθεί ενδεχόμενη κατάχρηση.
ppetr Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 10 ώρες πριν, 9-11 είπε Θα μπορούσαν να το χαμηλώσουν. Θα μπορουσες να βαλεις 10€
alfeios Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, ppetr είπε Θα μπορουσες να βαλεις 10€ Μπορεί να στείλει αιτημα στον εαυτό του και να πληρώσει με καρτα οποιο ποσο θελει πανω απο 1€ Επεξ/σία 22 Μαρτίου 2021 από alfeios 1
Ukforthemoment Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 10 ώρες πριν, 9-11 είπε Το σημειώνω. Θα προτιμούσα φυσικά να ξεμπερδέψω σε ένα λεπτό στέλνοντας τα χρήματα μέσω οποιασδήποτε κάρτας αλλά δυστυχώς για τις περιπτώσεις "Add money with Debit or Credit Card) η Revolut έχει minimum amount τα €10 κι εγώ χρειαζόμουν χρειάζομαι κάτι ψιλά (€3,5) ίσα-ίσα για να πληρώσω μια υπηρεσία (το τιμολόγιο της οποίας θα εξοφληθεί σε ξένο νόμισμα, JPY ¥ συγκεκριμένα). Θα μπορούσαν να το χαμηλώσουν. Ή αν δεν τους συνέφερε, να θέσουν πλαφόν για χαμηλής αξίας εμβάσματα (όχι πάνω από x φορές το μήνα, όπως ο περιορισμός στον αριθμό αναλήψεων από ATM) προκειμένου να αποφευχθεί ενδεχόμενη κατάχρηση. Αν έβαζες 10€ δεν θα τα χρησιμοποιούσες τα υπόλοιπα κάποια άλλη στιγμή;Για να βάλεις βενζίνη,βάλεις κάρτα στο κινητό,να πληρώσεις έναντι ένα λογαριασμό. 1
Hapatingo Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 10 hours ago, 9-11 said: εμπερδέψω σε ένα λεπτό στέλνοντας τα χρήματα μέσω οποιασδήποτε κάρτας αλλά δυστυχώς για τις περιπτώσεις "Add money with Debit or Credit Card) η Revolut έχει minimum amount τα €10 κι εγώ χρειαζόμουν χρειάζομαι κάτι ψιλά (€3,5) ίσα-ίσα για να πληρώσω μια υπηρεσία (το τιμολόγιο της οποίας θα εξοφληθεί σε ξένο νόμισμα, JPY ¥ συγκεκριμένα). Θα μπορούσαν να το χαμηλώσουν. Ή αν δεν τους συνέφερε, να θέσουν πλαφόν για χαμηλής αξίας εμβάσματα (όχι πάνω από x φορές το μή Βάζεις 10 ευρώ και ότι περισσέψει πίσω στον ελληνικό λογαριασμό δωρεάν και από τις 2 τράπεζες ή τα στέλνεις στην Ν26. Ή όπως λέει ο φίλος ukforthemoment απλά τα κρατάς για το μέλλον κάτι το οποίο είναι και το καλύτερο μιας και θα έχεις έρεισμα να χρησιμοποιείς περισσότερο την κάρτα.
runner69 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Φανταζομαι ο φιλος θα εννοει να του βαλουν αλλοι αυτα τα χρηματα (πχ απο καποια πωληση)
9-11 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Επιστρέφω με λεπτομέρειες από τον μαγικό κόσμο των Fintech: 1. Η μεταφορά (SEPA transfer με IBAN και κέρατα) από N26 προς Revolut πήρε 16 ώρες για να ολοκληρωθεί (21/3, 19:30 -> 22/3, 11:30). Με παραξένεψε το γεγονός πως στο Android app υπάρχει μια επιπλέον επιλογή στο tab "Accounts", ονόματι "All accounts" στην οποία το ποσό είναι λειψό. Έχουμε π.χ. Euro: €54,78 | British Pound: £0 | US Dollar: $0 και στο "All accounts" εμφανίζεται €54 σκέτο, χωρίς δεκαδικά ψηφία. Αρχικά νόμισα πως εκκρεμεί *κάτι* αλλά μάλλον κάνουν στρογγυλοποίηση σε περίπτωση που υπάρχουν καταθέσεις και σε διαφορετικά νομίσματα. Στο Revolut.com πάντως, δεν εμφανίζεται. 2. Όσον αφορά στο ζήτημα που αντιμετωπίζω με τις peer2peer μεταφορές (δηλ. εντός της Revolut), το πρόβλημα κατά 99% οφείλεται στον άλλο χρήστη. Σε αυτό συνηγορεί το γεγονός πως προσπάθησε και άλλος να κάνει p2p transfer με το ίδιο άτομο και το αποτέλεσμα ήταν ίδιο. Ενώ ο αποδέκτης λαμβάνει κανονικά ειδοποίηση, τα χρήματα δεν πιστώνονται, το balance του παραμένει αμετάβλητο. Εν τω μεταξύ τα ποσά (μονοψήφιοι αριθμοί, δοκιμές κάνουμε άλλωστε) έχουν αφαιρεθεί από τους λογαριασμούς των εντολέων. [Και για να σας προλάβω, δεν τίθεται θέμα εμπιστοσύνης, είμαστε συγγενείς] Τώρα που βρίσκονται και που θα καταλήξουν, το ξέρει μόνο η Revolut. Θα κάνω live chat μπας και βγάλουμε άκρη... 3. Παιδιά εγώ Revolut & N26 έβγαλα επί capital controls για τους γνωστούς λόγους. Τώρα πλέον τις κινώ σχεδόν αποκλειστικά για συναλλαγές σε ξένο νόμισμα. Πριν μία ώρα εξόφλησα τιμολόγιο registrar σε ¥ με την ισοτιμία του Revolut να ταυτίζεται με αυτή του xe.com: ¥1.770 = €13,62xxxx έβγαζε το currency converter του xe.com, €13,63 χρεώθηκα τελικά. Η N26 έχει λίγο μεγαλύτερες διακυμάνσεις, όχι απαραίτητα προς τα πάνω, γιατί αργεί κάποιες ώρες να «κλειδώσει» την ισοτιμία. Δεν έχω λόγο ή κίνητρο να τις χρησιμοποιώ για αγορές εντός Ελλάδας σε €. Επεξ/σία 23 Μαρτίου 2021 από 9-11
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα