Προς το περιεχόμενο

Φρέσκο γάλα. Ποιο είναι το ποιοτικότερο;


Yperaspisths

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το τι βλακείες γράφει ο καθένας είναι τρομερό !

Ενημερωτικά μόνο να γράψω πως πρόβατα, κατσίκες και γελάδες, προκειμένου να κατεβάζουν "διαρκώς" γάλα γονιμοποιούνται και γεννούν κανονικά κάθε έτος.

(Το "διαρκώς" γράφτηκε σε εισαγωγικά γιατί κάθε ζώο έχει μια ξηρά περίοδο που δεν παράγει γάλα, λίγο πριν τη νέα γέννα)

 

Ψοφάω να διαβάσω πως το αγελαδινό μας διαλύει τα κόκκαλα που έγραψε κάποιος....

 

Για όποιον θέλει να διαβάσει κάτι πιο σοβαρό και να καταλάβει αν μπορούμε να πέπτουμε γάλα εμείς οι ενήλικοι:

https://evolution.berkeley.edu/evolibrary/news/070401_lactose

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν έχω τεχνοφοβικές απόψεις. Απλά βλέπω τι σαβούρες τρώει ο κόσμος. Ασχολούμαι με παραγγελιοληψία και προώθηση πρώτων υλών και έτοιμων προϊόντων σε αρτοποιία - ζαχαροπλαστεία - ξενοδοχεία - εστιατόρια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόλις τώρα, mcstefan7 είπε

Δεν έχω τεχνοφοβικές απόψεις. Απλά βλέπω τι σαβούρες τρώει ο κόσμος. Ασχολούμαι με παραγγελιοληψία και προώθηση πρώτων υλών και έτοιμων προϊόντων σε αρτοποιία - ζαχαροπλαστεία - ξενοδοχεία - εστιατόρια.

Καλές δουλειές ! (Καμία ειρωνεία , οι καιροί είναι δύσκολοι κάνουμε το σταυρό μας να υπάρχει δουλειά ) 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

11 λεπτά πριν, margaritagr είπε

Αν ήσουν επιστήμονας δε θα έγραφες αυτά που γράφεις, κι ο παππούς μου στο χωριο έβλεπε να σφάζουν κατσίκες , επιστήμονας τροφίμων δεν έγινε ποτέ. 

Εσυ φάε φυτρες απο το έδαφος που δε βγαίνουν απο εργοστάσιο 

Παμ παρακάτω 

Καλά εσυ νομίζεις οτι οι αγελάδες δεν γονιμοποιούνται για να παράγουν γάλα. Έχουν κάνουλα. Πίνουν νερό και ουρούν γάλα.

Στο παρακάτω άρθρο μπορείτε να δείτε και τις έρευνες

https://www.pcrm.org/good-nutrition/nutrition-information/health-concerns-about-dairy

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ρε δεν παει καλα ο κοσμακης..!  τι διαβαζω εδω μεσα ..?    

 

οποιος θελει να πινει αγνο γαλα, να παει να παρει 2 κατσικες - προβατινουλες, να δειτε τι σημαινει φυσικο αγνο γαλατακι.....!     

 

Αιντε που μου μαθατε να πηγαινετε στα S/M και να αγοραζετε τα αποστειρωμενα-παστεριωμενα-  υγρα που μοιαζουν με γαλα......... και να κανετε ολοκληρες συζητησεις για το ποιο ειναι και το πιο "αγνο"!!!  :devil::devil::devil:

Επεξ/σία από cabdik
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

19 λεπτά πριν, mcstefan7 είπε

Καλά εσυ νομίζεις οτι οι αγελάδες δεν γονιμοποιούνται για να παράγουν γάλα. Έχουν κάνουλα. Πίνουν νερό και ουρούν γάλα.

Στο παρακάτω άρθρο μπορείτε να δείτε και τις έρευνες

https://www.pcrm.org/good-nutrition/nutrition-information/health-concerns-about-dairy

Αν και πρόκειται για οργανισμό που προωθεί την φυτική διατροφή, προς τιμήν τους γράφουν πως μόνο το 15% των Καυκάσιων (της φυλής μας δηλαδή) αντιμετωπίζει πρόβλημα δυσπεψίας....

 

Από 'κει και πέρα, τα λιπαρά του γάλακτος κάνουν καρδιαγγειακά όπως όλα τα λιπαρά του κόσμου.....περιττό δε να γράψω πως λάδια φτιάχνουν τα φυτά και από εκεί προσλαμβάνουν τα φυτοφάγα τα λίπη τους

 

Οπότε τα γαλακτοκομικά από φυτά...δεν ξέρω αν είναι πράγματι η λύση.

 

Είναι άλλο πράγμα να γράφουμε πως το αγελαδινό διαλύει οστά και άλλο πως δεν προλαμβάνει/προστατεύει από σπασίματα, ραγίσματα κλπ

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 ώρες πριν, nikolees είπε

Οι περισσότεροι που προτιμάτε κάποιες εταιρίες αν σας βάλουν να δοκιμάσετε χωρίς ετικέτες δεν θα ξεχωρίσετε τίποτα.  Ειδικά για τον Κουκάκη που διαβάζω ότι είναι κορυφή επειδή έχει περισσότερα λιπαρά από τους υπόλοιπους.

Το πιο σωστό σχόλιο που διάβασα σε όλο το νήμα.

Το άλλο αστείο της υπόθεσης είναι πως όλοι μιλούν για την ποιότητα του γάλακτος, παραβλέποντας άλλους παράγοντες όπως πλαστικό μπουκάλι, ημερομηνίες ανάλωσης και το κυριότερο πόση ώρα μένουν τα γάλατα εκτός ψυγείου μέχρι να θυμηθεί ο εκάστοτε υπάλληλος να τα επανατοποθετήσει στα ψυγεία. Ειδικά στο τελευταίο κομμάτι, λόγω του ότι δούλευα για χρόνια στη διανομή γαλακτοκομικών, σας ενημερώνω πως η διάρκεια που τα προϊόντα μένουν εκτός ψυγείων είναι απαγορευτικά μεγάλη.

Και αφού γίναμε όλοι επιστήμονες εδώ μέσα, θα σας πω με τη σειρά μου πως στην ουσία όλα είναι γάλατα, οι αναφορές περί νερωμένων και άλλων σχετικών είναι απλά αστείες.

Η γεύση του γάλακτος ξεκινάει από τη διαδικασία παστερίωσης και τελειώνει στη συσκευασία.

Σας παροτρύνω να προτιμάτε γάλατα με όσο το δυνατόν μικρότερη διάρκεια ανάλωσης και οπωσδήποτε με γυάλινο μπουκάλι.

Όλα τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε.

 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

57 λεπτά πριν, mcstefan7 είπε

Ο καθένας έχει τις απόψεις του και κάνει τις επιλογές του.

Τυγχάνει η δουλειά μου να είναι πάνω στα τρόφιμα και να έχω δεί πολλά (τουλ πολλά περισσότερα απο εσένα). Ακόμα και ο χυμός που παίρνεις στο μπουκάλι δε σου προσφέρει τίποτα επειδή λείπουν οι ίνες. Πίνεις νερό με άρωμα. Δεν είναι κακό να διαβάζεις κανα άρθρο σε ξένα έγκριτα site. Τα πιο πολλά απο τα συντηρητικά είναι συσσωρευτικά στο σώμα. Νομίζεις είναι τυχαίο οτι οι απλές αντιβιώσεις δεν πιάνουν τους περισσότερους ανθρώπους? Τα ζώα όταν είναι στοιβαγμένα και πρέπει να παίρνουν αντιβιώσεις είτε τα λένε ελευθέρας βοσκής έιτε συμβατικά.

Κανένα από αυτά τα άρθρα από τα ξένα έγκριτα sites για να μάθουμε και εμείς που δεν ξέρουμε;

Γιατί γενικά έχω παρατηρήσει ότι οι περισσότεροι που γράφουν κάτι τέτοιο, μετά όταν ζητάς τις πηγές, λένε, ε δεν τις έχω, ξέρω 'γω ψάξε, ψάξε και θα τα βρεις, αν θες τα βρίσκεις κ.τ.λ. και τελικά τίποτα...

  • Like 2
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το θέμα το κάνουμε πολύπλοκο. εξαιτίας του τρόπου ζωής, ο άνθρωπος αναγκαστικά δεν μπορεί να καλλιεργεί ο ίδιος τα λαχανικά και να έχει την κατσίκα του όπως είχαν στα χωριά. αντίθετα δουλεύει και τα αγοράζει έτοιμα χωρίς όμως να μπορεί να ελέγξει επακριβώς τι γίνεται. 

από την άλλη, όλα τα τρόφιμα έχουν περάσει πλέον στην βιομηχανία και υπάρχουν κάποιοι κανόνες για αυτά. πριν κάποια χρόνια για παράδειγμα, τα ζώα δεν ελέγχονταν για ασθένειες με αντίκτυπο να πίνεις γάλα από την κατσίκα σου, να είναι άρρωστη και να πας στα θυμαράκια. το θέμα λύθηκε με τις αντιβιώσεις που όμως περνάνε στα γάλατα. όλες οι βιομηχανίες ελέγχουν τα όρια αυτά από τους παραγωγούς που προμηθεύονται το γάλα. καμία δεν θέλει να διακινδυνεύσει.

το εάν κάποιος καταναλώνει ή όχι βιομηχανοποιημένο τρόφιμο ή όχι και εάν έχει πλέον την επιλογή να μου πει να το ξέρω καθώς ΟΛΑ τα προϊόντα είναι βιομηχανοποιημένα εκτός και εάν κάποιος μπορεί να πάρει σιτάρι, ζάχαρη, ντομάτες, πατάτες, κρέας, λαχανικά, αυγά όλα από παραγωγούς που γνωρίζει. και επίσης χρειάζεται όλη την ημέρα να παρασκευάζει το φαγητό που πρέπει να φάει γιατί εκτός από το κύριο γεύμα, πρέπει να ψήνει ψωμί, κέικ, μπισκότα, γκοφρέτες, να στίβει πορτοκαλάδες, να ταΐζει τις κότες, να βράζει το γάλα κτλ κτλ

όταν κάποιος λέει πως έκοψε το γάλα γιατί είδε διάφορα κτλ, είναι τουλάχιστον αστείο γιατί πλέον όλα τα τρόφιμα που αγοράζουμε είναι βιομηχανοποιημένα. από τους ηλιόσπορους, το λάδι έως τα έτοιμα γεύματα. 

εάν κάποιος ακολουθεί τον τελείως αγνό τρόπο ζωής να μου πει να έρθω να κάνω ντοκιμαντέρ να βγάλουμε κανένα χρήμα. 

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, james01gr είπε

το θέμα το κάνουμε πολύπλοκο. εξαιτίας του τρόπου ζωής, ο άνθρωπος αναγκαστικά δεν μπορεί να καλλιεργεί ο ίδιος τα λαχανικά και να έχει την κατσίκα του όπως είχαν στα χωριά. αντίθετα δουλεύει και τα αγοράζει έτοιμα χωρίς όμως να μπορεί να ελέγξει επακριβώς τι γίνεται. 

από την άλλη, όλα τα τρόφιμα έχουν περάσει πλέον στην βιομηχανία και υπάρχουν κάποιοι κανόνες για αυτά. πριν κάποια χρόνια για παράδειγμα, τα ζώα δεν ελέγχονταν για ασθένειες με αντίκτυπο να πίνεις γάλα από την κατσίκα σου, να είναι άρρωστη και να πας στα θυμαράκια. το θέμα λύθηκε με τις αντιβιώσεις που όμως περνάνε στα γάλατα. όλες οι βιομηχανίες ελέγχουν τα όρια αυτά από τους παραγωγούς που προμηθεύονται το γάλα. καμία δεν θέλει να διακινδυνεύσει.

το εάν κάποιος καταναλώνει ή όχι βιομηχανοποιημένο τρόφιμο ή όχι και εάν έχει πλέον την επιλογή να μου πει να το ξέρω καθώς ΟΛΑ τα προϊόντα είναι βιομηχανοποιημένα εκτός και εάν κάποιος μπορεί να πάρει σιτάρι, ζάχαρη, ντομάτες, πατάτες, κρέας, λαχανικά, αυγά όλα από παραγωγούς που γνωρίζει. και επίσης χρειάζεται όλη την ημέρα να παρασκευάζει το φαγητό που πρέπει να φάει γιατί εκτός από το κύριο γεύμα, πρέπει να ψήνει ψωμί, κέικ, μπισκότα, γκοφρέτες, να στίβει πορτοκαλάδες, να ταΐζει τις κότες, να βράζει το γάλα κτλ κτλ

όταν κάποιος λέει πως έκοψε το γάλα γιατί είδε διάφορα κτλ, είναι τουλάχιστον αστείο γιατί πλέον όλα τα τρόφιμα που αγοράζουμε είναι βιομηχανοποιημένα. από τους ηλιόσπορους, το λάδι έως τα έτοιμα γεύματα. 

εάν κάποιος ακολουθεί τον τελείως αγνό τρόπο ζωής να μου πει να έρθω να κάνω ντοκιμαντέρ να βγάλουμε κανένα χρήμα. 

διαφωνω καθετα με το "αναγκαστικα".   ναι μεν οι ρυθμοι της ζωης και οι αναγκες εχουν αλλαξει, αλλα δεν σε αναγκαζει και κανενας, με το πιστολι στον κροταφο, να το κανεις.  

 

στις πολεις, ναι, θα συμφωνησω, ειναι δυσκολο να εχεις την ανεση να εχεις -εστω- εναν κηπο και να καλλιεργεις μονος σου καποια λαχανικα - φρουτα( πχ, τοματες- πιπεριες- φασολακι- κολοκυθακια- μελιτζανες......).  στην επαρχια ομως, που οι περισσοτεροι, λιγο-πολυ, εχουν εναν κηπο ή ενα κτηματακι, εχουν την δυνατοτητα να το κανουν. αλλα ειναι και θεμα ΔΙΑΘΕΣΗΣ και ΟΡΕΞΗΣ.  παλια ελεγαν..."αν δεν βρεξεις κ@λο, ψαρι δεν τρως"....! 

 αν εχεις μαθει στην ευκολια του σουπερμαρκετ, και να τα αγοραζεις ολα ετοιμα και τυποποιημενα, με την "δικαιολογια" -κατ΄' εμε- των ελεγμενων και πιστοποιημενων προιοντων....... τοτε δυσκολα θα κατσεις να ασχοληθεις με την γη και την φυση..!  

 

ναι.... σιγουρα δεν μπορεις να τα παραγεις ολα. αλλα εστω ενα μερος μπορεις, και με σχετικα μικρο κοστος χρονου. ναι.., δεν μπορει να δουλευεις 12- 16 ωρες την ημερα και παραλληλα να εχεις και αυτα.  αλλα απο εκει και περα ειναι επιλογη του καθενος τι θα κανει. αν μπορει και εχει το χρονο, το κανει. αν δεν μπορει και δεν εχει το χρονο, τοτε αναγκαστικα σουπερμαρκετ και τυποποιημενα...!   

 

εσυ προσωπικα, εχεις δοκιμασει να κανεις κατι απο αυτα που παραθετεις?   

Π.Χ  ενα απλο πραγμα. να ψησεις ψωμι, που μπορεις ευκολα και γρηγορα να το κανεις οπουδηποτε..?  

εχεις δοκιμασει να παρεις -οχι πολλα- , 5-10 κιλα τοματες για να δοκιμασεις να φτιαξεις τοματοπαστα, που μπορει και διατηρειται ολο το χρονο..? 

να μην πω για λαδι, σε μια απο τις μεγαλυτερες ελαιοπαραγωγες χωρες στον κοσμο..?   

 

 

Δεν θα μιλησω για κατσικες και κοτες και ζωα, γιατι ειναι πιο περιπλοκο. δεν ειναι το προβλημα οι ασθενειες που αναφερεις, αλλα πρακτικο και τεχνικο το ζητημα.  οι ασθενειες ειναι πιο πολλες μεσα στα οργανωμενα -υποτιθεται, για δεν υπαρχει καλος αερισμος, σωστη καθαριοτητα...  με τις ετοιμες "εμπλουτισμενες" τροφες παλι θα εβαζα ενα ερωτηματικο....!  

 

γενικα ειναι μεγαλη συζητηση και δεν υπαρχει απαντηση.   οπως ειπα και πιο πριν, ΑΝ καποιος εχει χωρο-χρονο και διαθεση να ασχοληθει, θα φαει πιο ποιοτικα και νοστιμα προιοντα απο τα ιδια του τα χερια, σε συγκριση με οποιοδηποτε τυποιημενο....................!!!  το μονο σιγουρο..................!! 

 

ευτυχως που ειμαι σε μια ηλικια που τα εζησα στο σπιτι μου αυτα, απο τον πατερα μου και την μητερα μου, και εχω αυτες τις εικονες και τις γευσεις ακομα και σημερα...!! και μπορω να διακρινω το φυσικο απο το πλαστικο..!  και προσπαθω να εχω κι εγω ο,τι μπορω......δικης μου παραγωγης.....!! 

 

 

 

 

ΥΓ.   ενα πολυ απλο τεστ που μπορειτε να το κανετε παντου.   παρτε πορτοκαλια και στυψτε χυμο, και συγκρινετε τον με οποιαδηποτε τυποποιημενη πορτοκαλαδα. πειτε μου σας παρακαλω...,  ποιο μοιαζει σε γευση και εικονα με τον φυσικο χυμο...? 

Επεξ/σία από cabdik
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

7 λεπτά πριν, cabdik είπε

διαφωνω καθετα με το "αναγκαστικα".   ναι μεν οι ρυθμοι της ζωης και οι αναγκες εχουν αλλαξει, αλλα δεν σε αναγκαζει και κανενας, με το πιστολι στον κροταφο, να το κανεις.  

στις πολεις, ναι, θα συμφωνησω, ειναι δυσκολο να εχεις την ανεση να εχεις -εστω- εναν κηπο και να καλλιεργεις μονος σου καποια λαχανικα - φρουτα( πχ, τοματες- πιπεριες- φασολακι- κολοκυθακια- μελιτζανες......).  στην επαρχια ομως, που οι περισσοτεροι, λιγο-πολυ, εχουν εναν κηπο ή ενα κτηματακι, εχουν την δυνατοτητα να το κανουν. αλλα ειναι και θεμα ΔΙΑΘΕΣΗΣ και ΟΡΕΞΗΣ.  παλια ελεγαν..."αν δεν βρεξεις κ@λο, ψαρι δεν τρως"....! 

 αν εχεις μαθει στην ευκολια του σουπερμαρκετ, και να τα αγοραζεις ολα ετοιμα και τυποποιημενα, με την "δικαιολογια" -κατ΄' εμε- των ελεγμενων και πιστοποιημενων προιοντων....... τοτε δυσκολα θα κατσεις να ασχοληθεις με την γη και την φυση..!  

ναι.... σιγουρα δεν μπορεις να τα παραγεις ολα. αλλα εστω ενα μερος μπορεις, και με σχετικα μικρο κοστος χρονου. ναι.., δεν μπορει να δουλευεις 12- 16 ωρες την ημερα και παραλληλα να εχεις και αυτα.  αλλα απο εκει και περα ειναι επιλογη του καθενος τι θα κανει. αν μπορει και εχει το χρονο, το κανει. αν δεν μπορει και δεν εχει το χρονο, τοτε αναγκαστικα σουπερμαρκετ και τυποποιημενα...!   

εσυ προσωπικα, εχεις δοκιμασει να κανεις κατι απο αυτα που παραθετεις?   

Π.Χ  ενα απλο πραγμα. να ψησεις ψωμι, που μπορεις ευκολα και γρηγορα να το κανεις οπουδηποτε..?  

εχεις δοκιμασει να παρεις -οχι πολλα- , 5-10 κιλα τοματες για να δοκιμασεις να φτιαξεις τοματοπαστα, που μπορει και διατηρειται ολο το χρονο..? 

να μην πω για λαδι, σε μια απο τις μεγαλυτερες ελαιοπαραγωγες χωρες στον κοσμο..?   

Δεν θα μιλησω για κατσικες και κοτες και ζωα, γιατι ειναι πιο περιπλοκο. δεν ειναι το προβλημα οι ασθενειες που αναφερεις, αλλα πρακτικο και τεχνικο το ζητημα.  οι ασθενειες ειναι πιο πολλες μεσα στα οργανωμενα -υποτιθεται, για δεν υπαρχει καλος αερισμος, σωστη καθαριοτητα...  με τις ετοιμες "εμπλουτισμενες" τροφες παλι θα εβαζα ενα ερωτηματικο....!  

γενικα ειναι μεγαλη συζητηση και δεν υπαρχει απαντηση.   οπως ειπα και πιο πριν, ΑΝ καποιος εχει χωρο-χρονο και διαθεση να ασχοληθει, θα φαει πιο ποιοτικα και νοστιμα προιοντα απο τα ιδια του τα χερια, σε συγκριση με οποιοδηποτε τυποιημενο....................!!!  το μονο σιγουρο..................!! 

ευτυχως που ειμαι σε μια ηλικια που τα εζησα στο σπιτι μου αυτα, απο τον πατερα μου και την μητερα μου, και εχω αυτες τις εικονες και τις γευσεις ακομα και σημερα...!! και μπορω να διακρινω το φυσικο απο το πλαστικο..!  και προσπαθω να εχω κι εγω ο,τι μπορω......δικης μου παραγωγης.....!! 

ΥΓ.   ενα πολυ απλο τεστ που μπορειτε να το κανετε παντου.   παρτε πορτοκαλια και στυψτε χυμο, και συγκρινετε τον με οποιαδηποτε τυποποιημενη πορτοκαλαδα. πειτε μου σας παρακαλω...,  ποιο μοιαζει σε γευση και εικονα με τον φυσικο χυμο...? 

στο μέτρο του δυνατόν, και μέλι και λάδι και ντοματούλες, και αμύγδαλα/καρύδια μαζεύω από το χωριό, και γενικότερα όσο μπορώ παίρνω από παραγωγούς που μετά από μερικά χρόνια συνδιαλλαγής ίσως μπορώ να τους εμπιστευτώ αλλά και πάλι κρατώ μικρό καλάθι.

προφανώς είναι επιλογή του καθενός αλλά η λογική ''η ξαδέρφη μου δουλεύει στην βιομηχανία τροφίμων και δεν πίνει γάλα'', ενώ από την άλλη πίνεις μπύρες, κρασί, χυμούς, δημητριακά κτλ, πρέπει να συμφωνήσεις μαζί μου πως είναι υποκριτική τουλάχιστον. είμαι εναντίον της τυποποίησης, αλλά δεν έχεις άλλη επιλογή σε πολλά πράγματα καθώς και την οικονομική δυνατότητα. 

δεν μπορεί να δίνει μια οικογένεια που τρώει 4 κιλά σταφύλια την εβδομάδα, 50 ευρώ τον μήνα μόνο για σταφύλια. εάν έχει δύο παιδιά που πίνουν γάλα, αυτό σημαίνει 1 κουτί γάλα την ημέρα, το οποίο βιολογικό να πάρεις κάνει 2 ευρώ, δηλαδή 60 ευρώ / μήνα. δεν σου βάζω ψωμιά, βούτυρα, κρέατα. θα πρέπει να ξοδεύεις μόνο 3000 τον μήνα για να τρως με τα ελάχιστα δυνατά στάνταρ χωρίς να υπολογίζεις ενοίκια κτλ.

είμαι εναντίον της βιομηχανίας για διάφορους λόγους (κυρίως ιδεολογίας και κέρδους) αλλά εκεί οδηγούμαστε. δεν μπορεί για παράδειγμα να γίνεται τέτοια εκμετάλλευση του νερού (για παράδειγμα)

προσωπικά, έχω δοκιμάσει να καλλιεργήσω στο μπαλκόνι μαρούλια, ντοματάκια, φτιάχνω μαρμελάδες για την μικρή μόνος μου, η γυναίκα μου όσο προλαβαίνει φτιάχνει ψωμί σπίτι. αλλά δεν μπορώ να δαιμονοποιήσω όλη την αλυσίδα της βιομηχανίας και να αφορίσω τα τρόφιμα. χημικός μηχανικός είμαι για να σου δώσω να καταλάβεις αλλά όταν δουλεύω από τις 9.00 έως τις 18.00, εάν αρχίσω να φτιάχνω τα πάντα μόνος μου, δεν θα βλέπω την κόρη μου ούτε για 10 λεπτά την ημέρα καθώς όταν φεύγω το πρωί κοιμάται και μπορώ να την δω μόνο 2-3 ώρες πριν πάει για ύπνο.

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το γάλα είναι μια τροφή σαν όλες. Αν μπορείς να το χωνέψεις, τότε είσαι φτιαγμένος να το τρως. Το επιχείρημα ότι προορίζεται για  παιδιά μου ακούγεται το ίδιο όπως με το ότι τα αυγά προορίζονται για να γεννιούνται κλωσόπουλα.

Επίσης αν κάποιος ανησυχεί για τα αντιβιωτικά στο γάλα, μήπως καλύτερα να ανησυχεί για το κρέας που τρώει καθημερινά και το οποίο δε σκέφτεται καν να κόψει;

  • Like 5
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 λεπτά πριν, james01gr είπε

στο μέτρο του δυνατόν, και μέλι και λάδι και ντοματούλες, και αμύγδαλα/καρύδια μαζεύω από το χωριό, και γενικότερα όσο μπορώ παίρνω από παραγωγούς που μετά από μερικά χρόνια συνδιαλλαγής ίσως μπορώ να τους εμπιστευτώ αλλά και πάλι κρατώ μικρό καλάθι.

προφανώς είναι επιλογή του καθενός αλλά η λογική ''η ξαδέρφη μου δουλεύει στην βιομηχανία τροφίμων και δεν πίνει γάλα'', ενώ από την άλλη πίνεις μπύρες, κρασί, χυμούς, δημητριακά κτλ, πρέπει να συμφωνήσεις μαζί μου πως είναι υποκριτική τουλάχιστον. είμαι εναντίον της τυποποίησης, αλλά δεν έχεις άλλη επιλογή σε πολλά πράγματα καθώς και την οικονομική δυνατότητα. 

δεν μπορεί να δίνει μια οικογένεια που τρώει 4 κιλά σταφύλια την εβδομάδα, 50 ευρώ τον μήνα μόνο για σταφύλια. εάν έχει δύο παιδιά που πίνουν γάλα, αυτό σημαίνει 1 κουτί γάλα την ημέρα, το οποίο βιολογικό να πάρεις κάνει 2 ευρώ, δηλαδή 60 ευρώ / μήνα. δεν σου βάζω ψωμιά, βούτυρα, κρέατα. θα πρέπει να ξοδεύεις μόνο 3000 τον μήνα για να τρως με τα ελάχιστα δυνατά στάνταρ χωρίς να υπολογίζεις ενοίκια κτλ.

είμαι εναντίον της βιομηχανίας για διάφορους λόγους (κυρίως ιδεολογίας και κέρδους) αλλά εκεί οδηγούμαστε. δεν μπορεί για παράδειγμα να γίνεται τέτοια εκμετάλλευση του νερού (για παράδειγμα)

προσωπικά, έχω δοκιμάσει να καλλιεργήσω στο μπαλκόνι μαρούλια, ντοματάκια, φτιάχνω μαρμελάδες για την μικρή μόνος μου, η γυναίκα μου όσο προλαβαίνει φτιάχνει ψωμί σπίτι. αλλά δεν μπορώ να δαιμονοποιήσω όλη την αλυσίδα της βιομηχανίας και να αφορίσω τα τρόφιμα. χημικός μηχανικός είμαι για να σου δώσω να καταλάβεις αλλά όταν δουλεύω από τις 9.00 έως τις 18.00, εάν αρχίσω να φτιάχνω τα πάντα μόνος μου, δεν θα βλέπω την κόρη μου ούτε για 10 λεπτά την ημέρα καθώς όταν φεύγω το πρωί κοιμάται και μπορώ να την δω μόνο 2-3 ώρες πριν πάει για ύπνο.

κι εγω δεν δαιμονοποιησα κανεναν.  

απλα απο την μια λεω, οτι την ιδια εμπιστοσυνη που εχω/δεν εχω στα τυποποιημενα, την ιδια εχω και στους παγκους των λαικων αγορων που επονομαζονται παραγωγοι οι περισσοτεροι...!!   

ενω απο την αλλη λεω πως ΑΝ μπορουμε καποια προιοντα, να τα παραγουμε μονοι μας, να το προσπαθησουμε..! μην αφηνουμε τα παντα στο ελεος των τυποπιημενων.....!  στο μετρο του δυνατου. 

 

επειδη ειμαι πολλα χρονια στον πρωτογενη τομεα και σαν παραγωγος, αλλα και λογω επαγγελματικης ενασχολησης στο γεωπονικο κλαδο...,  καταλαβαινω καποια πραγματα...........!!!   κι εσυ φανταζομαι σαν χημικος μηχανικος στον τομεα σου θα εχεις μαθει πολλα περι συσκευασιας, τυποποιησης, συντηρητικων, χρωστικων και αρωματικων υλων.....κλπ κλπ ....! για να μην επεκτεινομαι σε λεπτομερειες....! 

14 λεπτά πριν, Ison_ είπε

Το γάλα είναι μια τροφή σαν όλες. Αν μπορείς να το χωνέψεις, τότε είσαι φτιαγμένος να το τρως. Το επιχείρημα ότι προορίζεται για  παιδιά μου ακούγεται το ίδιο όπως με το ότι τα αυγά προορίζονται για να γεννιούνται κλωσόπουλα.

Επίσης αν κάποιος ανησυχεί για τα αντιβιωτικά στο γάλα, μήπως καλύτερα να ανησυχεί για το κρέας που τρώει καθημερινά και το οποίο δε σκέφτεται καν να κόψει;

κοιτα... μερικες αληθειες λεγονται σαν αστειο,  αλλα παραμενουν αληθειες...!   

 

διαβασα πιο πισω ενα σχολιο-ποστ, που ελεγε οτι το μονο ζωο στο πλανητη που πινει γαλα ακομα και οταν ενηλικιωθει, ειναι ο ανθρωπος. 

 

 αυτο με κανει και αναρωτιεμαι.... τελικα ποιος ξερει καλυτερα? η φυση ή ο ανθρωπος..? 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Είστε πλέον μεγάλα παιδιά! Είναι καιρός να αντιμετωπίζετε το γάλα όπως και τους παστεριωμένους χυμούς φρούτων που κυκλοφορούν. Αυτό που σας προσφέρουν είναι κυρίως ...νερό που είναι απαραίτητο για τον οργανισμό μας. :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, mxpert είπε

Το τι βλακείες γράφει ο καθένας είναι τρομερό !

Ενημερωτικά μόνο να γράψω πως πρόβατα, κατσίκες και γελάδες, προκειμένου να κατεβάζουν "διαρκώς" γάλα γονιμοποιούνται και γεννούν κανονικά κάθε έτος.

(Το "διαρκώς" γράφτηκε σε εισαγωγικά γιατί κάθε ζώο έχει μια ξηρά περίοδο που δεν παράγει γάλα, λίγο πριν τη νέα γέννα)

Ψοφάω να διαβάσω πως το αγελαδινό μας διαλύει τα κόκκαλα που έγραψε κάποιος....

Για όποιον θέλει να διαβάσει κάτι πιο σοβαρό και να καταλάβει αν μπορούμε να πέπτουμε γάλα εμείς οι ενήλικοι:

https://evolution.berkeley.edu/evolibrary/news/070401_lactose

τα προβατα και οι κατσικες...ετσι κι αλλιως μια φορα τον χρονο γεννανε και φυσιολογικα.........! Αυτο που κανουν τεχνητα ειναι να πρωιμιζουν την γονιμοποιηση και να μειωνουν τις αποτυχιες...! και φυσικα δεν γινεται να γονιμοποιηθει 2 φορες το χρονο....!!   απο την στιγμη που γονιμοποιειται η γαλακτοποιηση σταματαει και ξαναρχιζει μετα την γεννα. που σημαινει μια περιοδος περι των 5 μηνων.  

 

οσο για τις υπερβολες των βιντεο περι διαλυσης των οστεων..... ασχολιαστο..!   η δυσπεψια δεν εχει να κανει με το γαλα αυτο καθ αυτο, αλλα με τον καθε οργανισμο και τον μεταβολισμο του...!   αλλος εχει δυσπεψια στο γαλα, αλλος στα κολοκυθακια και τα μπροκολα, τι να κανουμε...? 

Επεξ/σία από cabdik
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...