Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Από ότι έχω καταλάβει το βγάζει και άλλη εταιρεία με άλλο όνομα.Η μπαταρία είναι μέσα στο σκελετό κ δεν βγαίνει για να την φορτίσεις αλλά εάν έχω καταλάβει  σωστά σε περίπτωση που χρειαστεί αλλαγή μπορούν να την βγάλουν.Ενα μεγάλο plus πάντως για όσους το θέλουν για την πόλη είναι τα λάστιχα του που είναι μικρά  κ δεν έχουν τριβές.

• Απαντ. 1,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, CarlitoGR είπε

Από ότι έχω καταλάβει το βγάζει και άλλη εταιρεία με άλλο όνομα.Η μπαταρία είναι μέσα στο σκελετό κ δεν βγαίνει για να την φορτίσεις αλλά εάν έχω καταλάβει  σωστά σε περίπτωση που χρειαστεί αλλαγή μπορούν να την βγάλουν.Ενα μεγάλο plus πάντως για όσους το θέλουν για την πόλη είναι τα λάστιχα του που είναι μικρά  κ δεν έχουν τριβές.

Φοράει ελαστικά κούρσας;

Θενξ για την μπαταρία, αρνητικό αυτό ρε γαμωτο ιδίως όσοι είμαστε σε πολυκατοικίες 

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, kostass__ είπε

Φοράει ελαστικά κούρσας;

Θενξ για την μπαταρία, αρνητικό αυτό ρε γαμωτο ιδίως όσοι είμαστε σε πολυκατοικίες 

Ναι δεν ειναι mountain ειναι fitness 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, CarlitoGR είπε

Οι τριβές στα σύγχρονα ελαστικά έχουν να κάνουν περισσότερο με τη σχεδίαση του ελαστικού, παρά με το φάρδος του. Για την Αθήνα δυστυχώς θες λίγο φαρδύ για μεγαλύτερη ασφάλεια. Η πίεση πολύ σημαντική επίσης, επενδύστε και σε μια καλή τρόμπα!!

Επεξ/σία από nicksoti
Δημοσ.

αντιθετα οσο πιο φαρδυ το ελαστικο τοσο πιο ανετα μιας κ στα ποδηλατα η ουσιαστικη αναρτηση ειναι τα λαστιχα plus to καλυτερο κρατημα χανοντας λιγο σε ευελιξια 

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Neural_handshake είπε

αντιθετα οσο πιο φαρδυ το ελαστικο τοσο πιο ανετα μιας κ στα ποδηλατα η ουσιαστικη αναρτηση ειναι τα λαστιχα plus to καλυτερο κρατημα χανοντας λιγο σε ευελιξια 

Το προφίλ δίνει άνεση, το πλάτος δίνει μεγαλύτερη επιφάνεια (πρόσφυση) και συνεπακόλουθα τριβή κύλισης (κακό για την κατανάλωση/αυτονομία).

Δημοσ.

Παιδιά έχει άλλη ποιότητα στην κύλιση του ένα στενό λάστιχο στην άσφαλτο,καμία σχέση με τα πλατιά λάστιχα που έχουν τα mountain.  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Doubt είπε

Το προφίλ δίνει άνεση, το πλάτος δίνει μεγαλύτερη επιφάνεια (πρόσφυση) και συνεπακόλουθα τριβή κύλισης (κακό για την κατανάλωση/αυτονομία).

Δεν είναι εντελώς σωστό αυτό. Σϋμφωνοι, το προφίλ δίνει άνεση. Το εμβαδό της επιφανειας επαφής δεν αλλάζει δραστικά από φαρδύτερο σε στενότερο, το σχήμα αλλάζει. Πιο μακρουλό στο στενό λάστιχο. Δεν αλλάζει σημαντικά η κατανάλωση. Απλά έχουμε συνηθίσει τα φαρδιά ελαστικά να έχουν άλλη σχεδίαση, πιο off road. Κυκλοφορούν πλέον αξιοπρεπέστατες σειρές πιο φαρδιών road ελαστικών που έχουν αναλυτικά χαρακτηριστικά τριβής κύλισης - αντοχής κλπ κλπ. από όπου μπορείς να επιλέξεις. Αρκεί να το παίρνει η ζάντα. Γι αυτό η ζάντα είναι πολύ σημαντικό, την παντρεύεσαι. Να αλλάξεις κοστίζει, ιδίως πίσω που έχει γρανάζια και μοτέρ το hub, θες πλέξιμο τροχού.

Πέραν του προφίλ, σημαντικός παράγοντας είναι ο συνολικός όγκος του αέρα, αφού αυτός στην τελική είναι που συμπιέζεται. Πχ 29άρης τροχός με χαμηλό προφίλ μπορεί να έχει ίδιο όγκο με 27άρη μεγαλύτερου προφίλ. Βέβαια αλλάζει και η γωνία πρόσπτωσης στην ανωμαλία, πιο ομαλή στο μεγάλο ελαστικό. Γι αυτό καβαλάς 29άρι ποδήλατο με λάστιχο φλίδα και δεν είναι τόσο ξερό όσο περίμενες. 

Edit: το ποδήλατο παραπάνω, στο Πλαίσιο, έριξε τιμή σήμερα σχεδόν 4 κατοστάρικα! Τυχεράκηδες!

Επεξ/σία από nicksoti
Δημοσ.
Στις 2/9/2022 στις 2:36 ΜΜ, nicksoti είπε

Πέραν του προφίλ, σημαντικός παράγοντας είναι ο συνολικός όγκος του αέρα, αφού αυτός στην τελική είναι που συμπιέζεται. Πχ 29άρης τροχός με χαμηλό προφίλ μπορεί να έχει ίδιο όγκο με 27άρη μεγαλύτερου προφίλ. Βέβαια αλλάζει και η γωνία πρόσπτωσης στην ανωμαλία, πιο ομαλή στο μεγάλο ελαστικό. Γι αυτό καβαλάς 29άρι ποδήλατο με λάστιχο φλίδα και δεν είναι τόσο ξερό όσο περίμενες. 

Ξέχασες την πίεση του αέρα.

Με ίδιες πιέσεις, τη διαφορά την κάνει το προφίλ του ελαστικού.

Στις 2/9/2022 στις 2:36 ΜΜ, nicksoti είπε

Το εμβαδό της επιφανειας επαφής δεν αλλάζει δραστικά από φαρδύτερο σε στενότερο, το σχήμα αλλάζει.

Είναι το μόνο που αλλάζει.

Επίσης, μικρότερη πίεση κι αυτή αυξάνει την επιφάνεια επαφής --> αύξηση κατανάλωσης/μείωση αυτονομίας.

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, Doubt είπε

Ξέχασες την πίεση του αέρα.

Με ίδιες πιέσεις, τη διαφορά την κάνει το προφίλ του ελαστικού.

Στις 2/9/2022 στις 7:19 ΠΜ, nicksoti είπε

Η πίεση πολύ σημαντική επίσης, επενδύστε και σε μια καλή τρόμπα!!

Δημοσ.
Στις 24/7/2020 στις 10:21 ΜΜ, hunk2236 είπε

Καλησπέρα σε όλους.

Παρακολουθώ το θέμα, γιατί ήθελα να αγοράσω και εγώ ηλεκτρικο ποδήλατο και κατέληξα να βάζω παραγγελία στο banggood για το Fiddo D4S. Δυστυχώς έμεινα απογοητευμένος απο την εξυπηρέτηση τους, αν μπορεί να ειπωθεί καν έτσι, καθώς ακόμη δεν έχουν στείλει το ποδήλατο και ενώ μου έλεγαν για τέλη Ιουλίου, πλέον δίνουν ενδεχόμενη ημερομηνία αποστολής τις 20 Αυγούστου.

Στις 24/7/2020 στις 10:21 ΜΜ, hunk2236 είπε

Φίλε καλησπέρα , το Fiido το έχεις ακόμα?

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, μια ερώτηση:

Για το κινούμαι ηλεκτρικά 2, μπορώ να κάνω την αγορά του ποδηλάτου και μετά να κάνω όλες τις διαδικασίες/αιτήσεις της επιδότησης; Ή θα πρέπει να κάνω πρώτα την αίτηση και να περιμένω να εγκριθεί για να προχωρήσω στην αγορά; Ευχαριστώ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά,

Έπειτα από αναζήτηση στα γνωστά site απελπιστικά, με τις τιμές αλλά και τις παλιές τεχνολογίες(36v μπαταρίες). Και τώρα ως προς το ερώτημα υπάρχει κάποιο καλό ηλεκτρικό ποδήλατο κάτω από 2000€ που μπορώ να εκμεταλλευτώ το κινούμαι ηλεκτρικά 2 ?

Υ.Γ Κατά προτίμηση με 48v μπαταρία και ανάρτηση

Επεξ/σία από TrickyPlays
Δημοσ.

Παιδια καλησπέρα και απο εμένα! Εψαξα αρκετα και δε βρηκα καπου να συζηταται το συγκεκριμενο θέμα. Η απορια μου ειναι ως εξης. Ψαχνω για πατινι ηλεκτρικο (οχι ποδηλατο) αλλα δυνατο, οχι τα xiaomi με 20-25 km/h τελικές. Επειτα απο ερευνα διαπιστώνω πως δεν υπαρχει καποια επιδοτηση για αυτα. Σωστά; Εχει επιδοτηθει κανεις για αγορα ηλ. πατινιού απο το προγραμμα Κινούμαι Ηλεκτρικά; Γιατι απο οτι φαινεται πρεπει να ειναι μονο για ηλεκτρικα ποδηλατα. Ευχαριστώ!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...