Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, Snoob είπε

Aπό περιέργεια, στην πολιτική σου ζωή, τι κάνεις;

Γιατί δεν φαντάζομαι να πηγαίνει και πολύ καλά η σμηγματορροϊκή δερματίτιδα με γένια...

Τέλος πάντων, σε πρώτη φάση στο γιατρό, αναφορά του προβλήματος. Λογικά θα πάρεις παραπεμπτικό για το πλησιέστερο στρατιωτικό νοσοκομείο και εκεί θα δουν.

Πιο χαλαρά παρ' το, όμως, γενικά, γιατί πολλά "κωλοξυρίσματα" και "ζώα" διαβάζω, και δεν σε συμφέρει να πας με νεύρα. Έχουν περάσει πολλά χρόνια από όταν υπηρέτησα, αλλά ως υπαξιωματικός συνόδευα αρκετά συχνά περιστατικά με παραπεμπτικά σε στρατιωτικά νοσοκομεία και η εντύπωση που σχημάτισα για απαλλαγές και χαρακτηρισμούς μειωμένης ικανότητας είναι πως, κανένας στο στρατό (και κυρίως γιατρός) δεν θέλει να κρατήσει άνθρωπο που μπορεί να βγάλει πρόβλημα.

Αχχ,στην πολιτική ζωή με μούσι,δεν έχω ερεθισμό και ξύσιμο όπως έχω εδώ με το ξύρισμα,ούτε βγάζω ακμη,Δυστυχώς έχω πιτυρίδα κάτω από το μούσι,πάλι καλά Όχι τόσο έντονη ώστε να φαίνεται χωρίς να βάλεις τα δάχτυλα σου ανάμεσα,αλλά δεν μπορείς να

κάνεις και κάτι

40 λεπτά πριν, l337 είπε

Οι συγκεκριμένοι τρόποι και τα νευράκια αυτά δεν θα σου βγουν σε καλό ούτε στον ΕΣ ούτε παραέξω.
Φιλικά, πάρτο αλλιώς.

Δεν μιλάω έτσι σε αυτούς,απλά ρε παιδιά το ποσό έχω τραβηχτεί με αυτο το θέμα επειδή είναι χρόνιο δεν φαντάζεστε και έχει κουράσει 

• Like 1
  • Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω μία ερώτηση αρκετά εξειδικευμένη. 

Πριν 2 δεκαετίες περίπου, όταν απολύθηκα από το στρατό, μου απέμειναν "Δίπλωμα ευδόκιμης υπηρεσίας οπλίτη" όταν έφευγα, κάτι που έμοιαζε με το αριστείο του σχολείου. Με το πέρασμα του χρόνου κάποια στιγμή δυστυχώς καταστράφηκε το εν λόγω έντυπο.  Έχω 2 ερωτήματα:

- Πόσο συχνό είναι αυτό το έντυπο; Δίδεται συχνά στους οπλίτες; Δεν έχω τύχει συζητήσεις γύρω από αυτό το θέμα.

- Υπάρχει περίπτωση να έχει κρατηθεί αντίγραφο ή με κάποιον άλλον τρόπο να μου ξανααποσταλεί από τη μονάδα μου; Φυσικά και θα μιλήσω με τη μονάδα μου σχετικά με αυτό, αλλά θα ήθελα να το συζητήσω πριν, με κάποιους που τους έχει ξανατύχει κάτι παρόμοιο.

Ευχαριστώ

Δημοσ.
19 ώρες πριν, giannisww είπε

Σκεφτόμουν να κάνω τα χαρτιά για οβα αλλά δεν έχει θέση στις διαβιβάσεις αυτή την στιγμή

για εποπ θα κανεις?

Δημοσ.

Mε καλεσανε για μετεκπαιδευση εχει κανεις καμια εμπειρια να μου πει  τι γινεται και πως ειμαστε στο στρατοπαιδο μεσα? Παλι θα αρχισουμε τις χαιρετουρες ? Θελει ξυρισματα κουρεματα?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Silok είπε

ΕΛ.ΔΥ.Κ. να υποθέσω?

Όχι Ελλάδα ήμουν, έκανα και Έβρο πολλούς μήνες. Για πες για Κύπρο; Το έδιναν σωρηδόν σε όλους;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, archer100 είπε

Όχι Ελλάδα ήμουν, έκανα και Έβρο πολλούς μήνες. Για πες για Κύπρο; Το έδιναν σωρηδόν σε όλους να υποθέσω από τα λεγόμενα σου;

Σε όλους

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Απλά μιας και το θυμήθηκα είπα να κάνω μία μικρή έρευνα για να δω αν ήταν κάτι πιο σπάνιο. Και η αλήθεια είναι ότι είχα όντως θέση με πολλές ευθύνες στην μονάδα μου και έβγαζα έργο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 λεπτά πριν, archer100 είπε

Απλά μιας και το θυμήθηκα είπα να κάνω μία μικρή έρευνα για να δω αν ήταν κάτι πιο σπάνιο. Και η αλήθεια είναι ότι είχα όντως θέση με πολλές ευθύνες στην μονάδα μου και έβγαζα έργο

- Ποια ήταν αυτή η θέση και ποιο το παραγόμενο έργο αγαπητέ;

Επανέρχομαι στο αρχικό σου ερώτημα, επειδή γνωρίζω σχετικά καλά το θέμα:

- Είναι μια απλή ηθική αμοιβή που έχει δοθεί ακόμα και σε οπλίτες που υπηρέτησαν σε ΛΑΦ (της x περιοχής).

- Η "μονάδα σου", τώρα, δεν μπορεί να έχει καμία επίσημη σχέση μαζί σου. Ο μόνος σύνδεσμός σου με το στρατό είναι πλέον το αρμόδιο στρατολογικό γραφείο.

Επεξ/σία από filipN
  • Like 2
Δημοσ.

Θητεία 2008-2009  για εμένα. Λίγο πριν την απόλυση μου δώσανε κι εμένα σε μια τελετή στο στρατόπεδο με προσοχές, παρουσιάστε και τα ρέστα. Από ότι μου είχε πει ο αξιωματικός του 3ου γραφείου, ήταν να δώσουν έναν αριθμό από τέτοια στην ταξιαρχία, 3 στο στρατόπεδο που ήμουν και διαλέξανε απλά 3 μεγάλους για να μην "ξεφτιλιστούν" αν το δίναν σε κανένα πιτσιρίκι και μετά 1 μήνα έτρωγε κανένα μήνα φυλακή για πειθαρχικό. Ουσιαστικά ήμασταν 3 28-30 χρονών χωρίς ποινές (στερήσεις, φυλακή κτλ.)

Πάντως πέρα από αναμνηστικό, τι να το κάνεις; Δεν έχει καμία πρακτική αξία. Και πλάκα, πλάκα κι εγώ δεν έχω ιδέα που βρίσκεται.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παλιότερα (;) ήταν ο βαθμός του Υποδεκανέα. Επίσης τιμητική διάκριση οπλιτών. Αν κανείς άλλος θυμάται ας γράψει. 

Επεξ/σία από marypro
Δημοσ.

Και σε μας είχανε δώσει ένα παρόμοιο χαρτί (ΕΛΔΥΚ 2003), αν θυμάμαι καλά σε όλους (ακόμη και σε μένα που είχα 2 μήνες φυλακή και άλλους σε παρόμοια φάση) και μόλις επαναπατρίστηκα (με την επόμενη ΕΣΣΟ) και πήρα το απολυτήριο μετά από μερικές μέρες, το έστειλα στο σκουπιδοντενεκέ.

Δημοσ.

Και να το πάρεις τι θα το κάνεις...θα το βάλεις σε κάδρο;

Δεν νομίζω οτι μπορείς να το προσκομίσεις κάπου και να έχεις κάποιου είδους αναγνώριση.

Σε εμάς θυμάμαι δίνανε κάτι τέτοιο απλά σε όσους δεν είχαν φυλακές!

Από εκεί και πέρα όσοι είχαν πτυχίο και ασχολήθηκαν σε μονάδα ή τμήμα που είχε κάποια συνάφεια με το αντικείμενο τους, λάμβαναν και ένα χαρτί για αυτό, υποτίθεται να το χρησιμοποιήσουν σαν συστατική προϋπηρεσίας...

• Like 1
Δημοσ.

Εγω το 2001 που απολυθηκα με ειχε καλεσει ο Αρχιλογιας στο γραφειο της μοναδας και μου ειχε πει η να μου βαλει καλο βαθμο να παρω και ενα χαρτι (μαλλον γιαυτο ελεγε) αλλα και μαλλον σιγουρα να με ξανακαλεσουν για μετεκπαιδευση η να μου βαλει χαλια βαθμο και να μην με ξανακαλεσουν σιγουρα ποτε. Διαλεξα το 2ο :P

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...