Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Davos_Seaworth είπε

Φιλε κ εγω τριτεκνος είμαι και αν και μαλλον παιζει βυσμα για να ερθω κόντα σπιτι μου θα κάνω 8μηνο παραμεθώριο. Με τις αδειες παραμεθωριου μαζι με τις δικες σου, στο 7μηνο θα είσαι σπιτι. Συν τις αδειες ορκομωσιας / χριστουγεννων που θα το κανουν πιο υποφερτο καπως. Τώρα δεν ξερω αν θα την παλεψω 6 μηνες παραμεθώριο σε σχεση με το σπιτι (6 μηνες είναι ουσιαστικα η διαφορά γιατι κεντρο θα κανεις και στις 2 περιπτωσεις), αλλα το οτι θα κερδίσω 1μηνα+ ζωης μου δίνει κάπως δύναμη. Μονο αν εχεις πολυ δυνατο βυσμα που ξερεις οτι θα σε φερει μετα το κέντρο σπιτι σου θα λεγα αξιζε η 9μηνη.

Και να εισαι διπλα στο σπιτι σου δεν λεει κατι, μπορει να πας σε μαυρη μοναδα η να πεσεις σε εμπλοκη και να σε παει 7-1. Ε οταν ξερεις οτι το σπιτι σου ειναι μιση η μια ωρα μακρυα αυτο σου την σπαει αγρια. Αν πεσει εμπλοκη στην παραμεθωριο δεν θα σε χαλασει τοσο, τι ειχες τι εχασες. Ασε που με τη νεα θητεια τα στρατοπεδα στην παραμεθωριο θα γεμισουν.

Στο 8μηνο αν πας παραμεθωριο, πολυ χοντρικα ανα διμηνο θα παιρνεις μια αδεια 10ημερη και θα πηγαινεις σπιτι σου. Δεν το λες κι ασχημα...

• Like 2
  • Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, OxiGiannisGiannakis είπε

Και να εισαι διπλα στο σπιτι σου δεν λεει κατι, μπορει να πας σε μαυρη μοναδα η να πεσεις σε εμπλοκη και να σε παει 7-1. Ε οταν ξερεις οτι το σπιτι σου ειναι μιση η μια ωρα μακρυα αυτο σου την σπαει αγρια. Αν πεσει εμπλοκη στην παραμεθωριο δεν θα σε χαλασει τοσο, τι ειχες τι εχασες. Ασε που με τη νεα θητεια τα στρατοπεδα στην παραμεθωριο θα γεμισουν.

Στο 8μηνο αν πας παραμεθωριο, πολυ χοντρικα ανα διμηνο θα παιρνεις μια αδεια 10ημερη και θα πηγαινεις σπιτι σου. Δεν το λες κι ασχημα...

Ισχύει αυτό που λες. Παραμεθώριο μπορώ να μαζέψω τις αδειες και να τελειώσω πιο γρήγορα (κανα μηνα πριν δηλαδη)? Δεν με ψηνει τοσο να παιρνω αδειες στο ενδοιαμεσο και να φύγω απο παραμεθώριο στους 8 μήνες ακριβως.. Ισα ισα μπορει να ειναι κ αρνητικο ψυχολογικά εν μερη γιατι ειναι δυσκολο μετα απο 10 μερες που εχεις συνηθησει στο σπιτακι σου να πρεπει να ξαναπας να κοιμηθεις να τρως κ να πλενεσαι στο στρατόπεδο.

Επεξ/σία από Davos_Seaworth
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Davos_Seaworth είπε

Ισχύει αυτό που λες. Παραμεθώριο μπορώ να μαζέψω τις αδειες και να τελειώσω πιο γρήγορα (κανα μηνα πριν δηλαδη)? Δεν με ψηνει τοσο να παιρνω αδειες στο ενδοιαμεσο και να φύγω απο παραμεθώριο στους 8 μήνες ακριβως..

Πολυ μεγαλο ρισκο αυτο. Μην περιμενεις να μαζεψεις 40 μερες αδεια για το τελος και να περασουν ευκολα απο τον διοικητη. Σιγουρα θα σε αναγκασουν να παρεις μερικες μεσα στη θητεια ενω στο τελος θα πεσει και γερο ψαλιδι σε οσες τους παιρνει να κοψουν, ειδικα τιμητικες κλπ.

Οταν μπεις θα δεις οτι ο στρατος ειδικα αν πας σε μοναδα με εμπλοκη δεν βγαινει μονορουφι. Θες αδειες να ξελαμπικαρεις. Και να τις παιρνεις ανα τακτα διαστηματα να ξεκουραζεσαι. Πιο καλη στρατηγικη λιγο πριν την απολυση να εχεις πολυ λιγες μερες αδειας, ετσι παιζει να τσιμπησεις και καμια τιμητικη επιπλεον, αν ησουν καλο παιδι φυσικα...

Επεξ/σία από OxiGiannisGiannakis
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, OxiGiannisGiannakis είπε

Πολυ μεγαλο ρισκο αυτο. Μην περιμενεις να μαζεψεις 2 μηνες αδεια για το τελος και να περασουν ευκολα απο την διοικητη. Σιγουρα θα σε αναγκασουν να παρεις μερικες μεσα στη θητεια ενω στο τελος θα πεσει και γερο ψαλιδι σε οσες τους παιρνει να κοψουν, ειδικα τιμητικες κλπ.

Οταν μπεις θα δεις οτι ο στρατος ειδικα αν πας σε μοναδα με εμπλοκη δεν βγαινει μονορουφι. Θες αδειες να ξελαμπικαρεις. Και να τις παιρνεις ανα τακτα διαστηματα να ξεκουραζεσαι. Πιο καλη στρατηγικη λιγο πριν την απολυση να εχεις πολυ λιγες μερες αδειας, ετσι παιζει να τσιμπησεις και καμια τιμητικη επιπλεον, αν ησουν καλο παιδι φυσικα...

Οχι 2 μήνες φαίνεται τραβηγμένο οκ. 3-4 βδομάδες όμως θα τις ήθελα γιατι θα θέλω να αρχίσω συνεντεύξεις για δουλειά οσο δυνατόν γρηγορότερα γίνεται...Βεβαια θα μπω μέσα και θα δω. Οντως μπορει να χρειαζομαι τις αδειες στο ενδοιαμεσο αν ειναι τόσο ασχημα ψυχολογικά/σωματικά η φάση.

Δημοσ.
Στις 18/6/2021 στις 3:12 ΜΜ, OxiGiannisGiannakis είπε

Πλαταμώνας. Παιζουν διαφορα ποστα, εστιατορας, κουζινα, μπουφετζης σερβιτορος, παραλια. Καθενα εχει τα συν και τα πλην. Στα θετικα ειναι οτι εχεις προσβαση σε φτηνο φαι οπως και ο κοσμος που παει στα ΚΑΑΥ με τιμη μεριδας περι τα 3 ευρω, διαφορα γλυκα, παγωτα κλπ ενω στη ζουλα ανετα πινεις και τα ποτακια σου. Απλα αν πας απεφυγε τα παρε δωσε με τους παραθεριστες και ειδικα με τις κορες τους.

Ευχαριστω για τη απαντηση αδερφε..κτλβα ουτε γεια δε θα λεω στις κορες 😂😂

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπερα εγω τελικα μπαινω Ιουλιο ειχα κανει για Σεπτεμβρη και ειχα δηλωσει για ενταξη σε προηγουμενη εσσο και με ενημερωσαν οτι θα παρουσιαστω Τριπολη (αεροπορια) 

το θεμα ειναι οτι πως μπορω να δηλωσω να παω παραμεθοριο να παω 9μηνο εφοσον λενε οτι γινεται δεν μου ειπε κανεις δε εχω δηλωσει κατι σ καποιο site περι αυτου ,Θα το δηλωσω οταν θα παω; πως γινεται η φαση γιατι εχω μπερδευτει/αγχωθει λιγο γιατι λεω θα εκανα κατι λαθος και δεν ξερω τωρα μη δεν γινεται 9μηνο παραμεθ και παω 12μηνο οπου με βαλουν κτλπ , νταξει διοτι οπως και να το κανεις 3μηνες ειναι 3 μηνες οποτε θελω αν γινεται να το κανω με τα χιλια το παραμεθοριο και να γινει μικροτερη η θητεια

Επεξ/σία από Panagiotis321
Δημοσ.

Καλημέρα ήθελα να ρωτήσω από αεροπορία στρατού μπορείς να πάρεις μετάθεση σε άλλο σώμα; Η είναι αμεταθετο;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Vasilhs09 είπε

Καλημέρα ήθελα να ρωτήσω από αεροπορία στρατού μπορείς να πάρεις μετάθεση σε άλλο σώμα; Η είναι αμεταθετο;

με το καταλληλο βυσμα ολα γινονται

Δημοσ.
4 ώρες πριν, nikos_k1 είπε

Καλημέρα σε όλους, οι εσσο κατά 90% παρουσιάζονται την δεύτερη βδομάδα του μήνα ή αυτό αλλάζει ανά εσσο?

Συνήθως  όλες οι εσσο είναι 15 με 20 του μηνός 

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, xorotaktis είπε

ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ 12 ΜΗΝΕΣ . η ξηράς μονο ειναι 9 και 12 μηνες τωρα

Υπόχρεοι πλήρους στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης απολύονται από το Σώμα μετά την παρελευση 9 μηνών, εφόσον εκπληρώσουν μετά το πέρας της εκπαίδευσής τους, την υπόλοιπη στρατεύσιμη στρατιωτική τους υποχρέωση, εξ ολοκλήρου (αποκλειομένων των αποσπάσεων) σε Μονάδες του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας, που εδρεύουν ή αναπτύσσονται για επιχειρησιακούς λόγους στις περιοχές μόνο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και των Περιφερειακών Ενοτήτων Έβρου, Καλύμνου, Καρπάθου - Ηρωικής Νήσου Κάσου, Κω και Ρόδου και σε πολεμικά πλοία Συγκροτήματος Αρχηγείου Στόλου (ΑΣ), Συγκροτήματος Διοίκησης Διοικητικής Μέριμνας Ναυτικού (ΔΔΜΝ), Υπηρεσίας Φάρων (ΥΦ) και Υδρογραφικής Υπηρεσίας (ΥΥ), για το Πολεμικό Ναυτικό.

Δημοσ.
Στις 18/6/2021 στις 10:46 ΜΜ, OxiGiannisGiannakis είπε

Βασικα η ειδικη αδεια ειναι 3 ημερες το 2μηνο οπως η κανονικη αρα στο 9μηνο επρεπε να ειναι 15 και στο 12μηνο 18. Οπως λες ομως στην πραξη στο 9μηνο ειναι 12 ημερες απ`οτι ξερω.

Αγροτικη φοιτητικη ειναι στην ευχερεια του διοικητη να την δωσει, η αναρρωτικη ειναι υποχρεωτικη και δεν μπορει να την κοψει ουτε ο αΓΕΣ! Με εξυπνους χειρισμους αν καποιος εχει θεμα μπορει να παρει και την αναρρωτικη αλλα και να βγει σε βαρος της υπηρεσιας αρα ουσιαστικα οση και να παρει να μην αφαιρεθει απο την κανονικη αδεια...Καλο ειναι βεβαια να μην γινει σε βαρος των αλλων στρατιωτων σε συνθηκες εμπλοκης.

Μαθετε καλα τον στρατιωτικο κανονισμο, δεν μπορειτε να φανταστειτε ποσο μπορει να κανει τη θητεια σας πιο ευκολη..

να συμπληρωσω τιμιτικες που μπορει να προελθει ειτε απο καποια υπηρεσια στη μοναδα (π.χ εθελοντικα να βαψω κατι) ειτε αιμοδοσια, μυελο οστου, αγημα σε παρελαση/τελετη κτλ

Δημοσ.
Στις 20/6/2021 στις 12:21 ΜΜ, nikos_k1 είπε

Καλημέρα σε όλους, οι εσσο κατά 90% παρουσιάζονται την δεύτερη βδομάδα του μήνα ή αυτό αλλάζει ανά εσσο?

Από όσο ξέρω δεν αλλάζει 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...