Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
10 minutes ago, lactate said:

Οι προστατες οικογενειας εχουν ελπιδα να υπηρετησουν στην πολη τους; Αθηνα δλδ. 

Τώρα με τις αλλαγές και την αύξηση της θητείας δε ξέρω ακριβώς τι παίζει αλλά πριν μερικά χρόνια με 9μηνη πλήρη θητεία, εγώ έκανα 8μηνο (έχοντας χάσει το πατέρα μου) και μετά από 3,5 μήνες παραμεθόριο γύρισα τόπο κατοικίας.

Τα παραπάνω χωρίς βύσμα.

Δημοσ.
20 ώρες πριν, BlueBlade είπε

Προσωπικά πάντως ξέρω 2 παιδιά που πήγανε αεροπορία από Σ.Ξ μόνο με αίτηση. Χωρίς βύσμα.

Βέβαια τότε ήταν 9μηνο και δεν υπήρχε μεγάλη ζήτηση για Ναυτικό και αεροπορία μιας και όλοι θέλανε να τελειώνουν το γρηγορότερο. Τώρα που έγινε 12μηνο και στον Σ.Ξ φαντάζομαι θα είναι πολύ δύσκολο.

Όπως και να έχει δεν χάνει να δοκιμάσει. Τζάμπα είναι η αίτηση.

Ποτέ δε γινόταν χωρίς βύσμα, απλά οι φίλοι σου μάλλον φτιάχτηκαν απο τους γονείς τους χωρίς να τους το πουν. Η ζήτηση για Ναυτικό κι Αεροπορία ήταν ανέκαθεν τεράστια κι ας ήταν 3 μήνες παραπάνω.

Στις 28/7/2021 στις 2:24 ΜΜ, undeadcharisss είπε

Μου είπαν ότι γίνεται να κάνω αίτηση στο site της στρατολογιας αλλά δεν βρίσκω τίποτα 

Κι όχι μόνο να έχεις βύσμα πρέπει, αλλά το βύσμα σου να είναι πολύ υψηλό, να έχεις εν ενεργεία πτέραρχο ή στο γραφείο του ΥΦΕΘΑ or some shit

• Like 4
Δημοσ.

Καλησπέρα. Έκοψα την αναβολή πριν από 1.5 μήνα με σκοπό να καταταγώ με την ΕΣΣΟ του Σεπτεμβρίου. Το θέμα είναι ότι για να πάρω πτυχίο μου απομένει η πτυχιακή, η οποία είναι σε εξέλιξη ακόμα και δεν ξέρω αν θα καταφέρω να την ολοκληρώσω σε ένα μήνα. Ήθελα να ρωτήσω κατά πόσο είναι εφικτό να πάρω αναβολή για κοινωνικούς λόγους έτσι ώστε να καταταγώ με την ΕΣΣΟ του Νοεμβρίου και να ξεκινήσω την θητεία αφότου ξεμπερδέψω με αυτό το κομμάτι και μέχρι πότε μπορώ να κάνω την αίτηση. 

Δημοσ.

Ίσως λίγο άσχετο με το θέμα, αλλά ξέρει κανείς αν ο μισθός του στρατού πρέπει να δηλωθεί στη φορολογική δήλωση, γιατί δε βλέπω να είναι αυτόματα συμπληρωμένος;

Καλή δύναμη σε όσους μπαίνουν τώρα Σεπτέμβρη και όσους ήδη υπηρετούν!

Δημοσ.

Παιδες, για Σωμα Ερευνας Πληροφορικης εχει νοημα να μπει καποιος στο κοπο να στειλει ολα αυτα τα δικαιολογητικα που ζητουν ή δεν τα κοιταζει κανεις?

https://katataxi.army.gr/el/content/enimerosi-opliton-ep

Εννοώ βιογραφικά, πτυχία-μεταπτυχιακά, την αίτηση ατομικών στοιχείων κλπ....

Δημοσ.
Στις 20/7/2021 στις 12:49 ΜΜ, sensai είπε

έχει κανείς πληροφορίες για το ΤΕΝΞ στο Μενίδι; παρουσιάζομαι τέλη Αυγούστου εκεί.

Στο ΤΕΝΞ η χειροτερη εμπλοκη που περασα ηταν το 1-1 για κανα 2 βδομαδες. Τωρα ειναι 1-2. Οταν μπηκα ηταν παραδεισος στο 1-4.. PM me αν θες.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, johnzach είπε

Στο ΤΕΝΞ η χειροτερη εμπλοκη που περασα ηταν το 1-1 για κανα 2 βδομαδες. Τωρα ειναι 1-2. Οταν μπηκα ηταν παραδεισος στο 1-4.. PM me αν θες.

σας εδωσαν και το διακριτικο του πυροτεχνουργου?

Δημοσ.
Στις 30/7/2021 στις 1:07 ΜΜ, vagg77 είπε

Παιδες, για Σωμα Ερευνας Πληροφορικης εχει νοημα να μπει καποιος στο κοπο να στειλει ολα αυτα τα δικαιολογητικα που ζητουν ή δεν τα κοιταζει κανεις?

Ναι, δε χάνεις τίποτα, απλά μη περιμένεις να πας ΕΠ στο ΓΕΣ. Σε μονάδα που υπάρχει έλλειψη, ίσως σε βάλουν και μπορεί να είναι απο πολύ καλά μέχρι αρκετό χωσέ...

Δημοσ.
Στις 30/7/2021 στις 1:07 ΜΜ, vagg77 είπε

ας πουμε οτι ειναι nice to have ή αλλιως γιατι οχι;

ακομα και αν δε πας ΕΠ παιζει να πας ΔΒ και να παρεις εκει καλυτερη ειδικοτητα..

Υπαρχουν projectακια που για λογους κοστους αλλα κυριως ματαιοδοξιας τσιμπανε καλους πληροφορικαριους.

Δηλαδη ο μονιμας σου αναφετει ενα προτζεκατι μετα απο συνεντευξη, εσυ το τελειωνεις (με το καλο για εσενα ειναι οτι θα εισαι χαλαρος σε υπηρεσιες, γραφειακι) το παραδιδεις αλλα ο μονιμας το παρουσιαζει σα δικη του δουλεια (δηλ εσυ δεν υπαρχεις πουθενα)

ελπιζω να βοηθησα

• Like 2
Δημοσ.
Στις 31/7/2021 στις 10:48 ΜΜ, jimis98 είπε

σας εδωσαν και το διακριτικο του πυροτεχνουργου?

Οι απλοί φαντάροι είναι σκαπανείς/ναρκαλιευτες, πυροτεχνουργοι μόνο οι μόνιμοι. Πάντως σχεδων κάθε χρόνο άκουγες και για νεκρούς από εκαθαρισεις ναρκών.

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, subnigur0th είπε

Οι απλοί φαντάροι είναι σκαπανείς/ναρκαλιευτες, πυροτεχνουργοι μόνο οι μόνιμοι. Πάντως σχεδων κάθε χρόνο άκουγες και για νεκρούς από εκαθαρισεις ναρκών.

ειναι επικινδυνο επεγγελμα,εσεις ασχολουσασταν καθολου με το αντικειμενο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, jimis98 είπε

ειναι επικινδυνο επεγγελμα,εσεις ασχολουσασταν καθολου με το αντικειμενο?

Οι στρατιώτες κάνουν εκπαίδευση ειδικοτητας πάνω στο αντικείμενο που είναι όντως αρκετά ενδιαφέρον σε σχέση πάντα με τα υπόλοιπα του ΕΣ. Τα μαθήματα τα κάνουν στελέχη που δουλεύουν ως ναρκαλιευτες. Από εκεί και πέρα, πλέον μόνο οι μόνιμοι εργάζονται όντως πάνω στα ναρκοπεδια. Οι στρατιώτες απλά κάνουν κανονική θητεία στην Αθήνα.

Επεξ/σία από johnzach
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...