Προς το περιεχόμενο

Lidl


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, mezger είπε

Ωραία όλα αυτά και κατανοητά ρε παιδιά, αλλά πρακτικά τώρα - να φτιάξω κανένα μπερδεμένο φαγητό, με ρύζι/σάλτσα/λαχανικά, και να βρω μέσα κοκκαλάκι είναι λόγος να πεταχτεί όπως είναι ολόκληρο στα σκουπίδια. Θέλω όταν βάζω μπουκιά στο στόμα μου που υποτίθεται είναι φαγώσιμη να μπορώ να μασήσω ελεύθερα, όχι να σκέφτομαι πόσα θα μου πάρει ο οδοντίατρος αμα μου πέσει το λαχείο.

Πως ξεφορτώνεσαι μικροσκοπικά κόκκαλα και άλλα μη φαγώσιμα χωρίς να το πλύνεις? Το βουτάς σε λεκάνη? Το φυγοκεντρίζεις? Τι μπορείς να κάνεις εκτός από πλύσιμο?

Σε περίπτωση κομματιών κρέατος που ενδέχεται όντως να έχουν πολλά κοκκαλάκια τότε ναι, προφανώς μπορείς να το ξεπλύνεις προσεκτικά πάντα. Ωστόσο, πάλι δεν είναι 100% σίγουρο οτι δεν θα υπάρξει κάποιο κοκκαλάκι, σιγά μην πετάξεις το φαϊ για αυτόν το λόγο. Αμα είναι έτσι θα έπρεπε να τρέμουμε να φάμε ψάρια (ειδικά καμια πέστροφα!)

Πάντως ακόμα κι έτσι, προσωπικα κοιτάζω να βγάλω τα κοκκαλάκια με το χέρι χωρίς πλύσιμο... θέλει το μασαζάκι του το κρεατάκι, πως να το κάνουμε 😜

 

Επεξ/σία από Stamer
  • Απαντ. 10,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Stamer είπε

Σε περίπτωση κομματιών κρέατος που ενδέχεται όντως να έχουν πολλά κοκκαλάκια τότε ναι, προφανώς μπορείς να το ξεπλύνεις προσεκτικά πάντα. Ωστόσο, πάλι δεν είναι 100% σίγουρο οτι δεν θα υπάρξει κάποιο κοκκαλάκι, σιγά μην πετάξεις το φαϊ για αυτόν το λόγο. Αμα είναι έτσι θα έπρεπε να τρέμε να φάμε ψάρια (ειδικά καμια πέστροφα!)

Είναι κάποια φαγητά που περιμένεις ότι θα έχουν κόκκαλα και μασάς προσεκτικά, τα (μη φιλεταρισμένα) ψάρια είναι τέλειο παράδειγμα.

Είναι άλλα φαγητά που δεν περιμένεις να έχουν τίποτα (κοκκινιστό, τηγανιά κ.α.), εκεί το κόκκαλο ισοδυναμεί με εσχάτη προδοσία και τιμωρείται με θάνατο :P

 

  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, margaritagr είπε

Υπάρχουν άνθρωποι ακόμα που θεωρούν σωστό το να αφήνουν το κρέας για ώρες να ξεπαγώσει εκτός ψυγείου 

Άλλοι που βγάζουν το παγωτό απο τη κατάψυξη , τρώνε το μισό κι ενώ το υπόλοιπο έχει αρχίσει και γινεται υγρό, το ξανά παγώνουν 

Και πολλα ακόμα....

Εννοείς να ξεπαγώνει στη συντήρηση ή κάπως αλλιώς είναι καλύτερα;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, zio10 είπε

Εννοείς να ξεπαγώνει στη συντήρηση ή κάπως αλλιώς είναι καλύτερα;

Στη συντήρηση εννοεί. Όταν το αφήνεις να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου, αναπτύσσονται βακτήρια.

Το κατά πόσο θα ξεπαγώσει στη συντήρηση βέβαια είναι άλλο θέμα. Εκείνοι που το υποστηρίζουν μάλλον έχουν σάπια συντήρηση ή το βγάζουν δυο μέρες πριν.

Το χειμώνα φαντάσου εγώ το βγάζω εκτός ψυγείου το πρωί, και το μεσημέρι μπορεί και να μην έχει ξεπαγώσει εντελώς, ή σίγουρα δεν είναι χλιαρό. Αλλά δεν έχω φουλαρισμένη θέρμανση.

Πάντως έχω τσεκάρει ότι σε ~8 ώρες δεν προλαβαίνει να ξεπαγώσει κρέας στη συντήρηση. Και μιλάμε για καμιά μπριζόλα, πού να λέγαμε για κανά μεγάλο κομμάτι χοιρινό.

  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, phanispal είπε

Στη συντήρηση εννοεί. Όταν το αφήνεις να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου, αναπτύσσονται βακτήρια.

Το κατά πόσο θα ξεπαγώσει στη συντήρηση βέβαια είναι άλλο θέμα. Εκείνοι που το υποστηρίζουν μάλλον έχουν σάπια συντήρηση ή το βγάζουν δυο μέρες πριν.

Το χειμώνα φαντάσου εγώ το βγάζω εκτός ψυγείου το πρωί, και το μεσημέρι μπορεί και να μην έχει ξεπαγώσει εντελώς, ή σίγουρα δεν είναι χλιαρό. Αλλά δεν έχω φουλαρισμένη θέρμανση.

Πάντως έχω τσεκάρει ότι σε ~8 ώρες δεν προλαβαίνει να ξεπαγώσει κρέας στη συντήρηση. Και μιλάμε για καμιά μπριζόλα, πού να λέγαμε για κανά μεγάλο κομμάτι χοιρινό.

Νομίζω θέλει από την προηγούμενη μέρα για να προλάβει να ξεπαγώσει. Με νερό κάνει;

Spoiler

Καλώς τα δέχτηκες, αν κατάλαβα καλά. Να σας ζήσει! :) 

 

Επεξ/σία από zio10
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, zio10 είπε

Νομίζω θέλει από την προηγούμενη μέρα για να προλάβει να ξεπαγώσει. Με νερό κάνει;

Απ' την προηγούμενη μέρα το πρωί ή το βράδυ; Έχει διαφορά. Γιατί κι εγώ θεωρώ πως κανά 20ωρο το θέλει για πλάκα στη συντήρηση. Συνήθως όταν λέμε βγάζουμε κάτι να το ξεπαγώσουμε εννοούμε απ' το προηγούμενο βράδυ.

Με νερό έχω διαβάσει ότι είναι ακόμα χειρότερο. Καλά, για ζεστό δεν το συζητάμε. Άλλο που πιστεύω ότι στις περισσότερες περιπτώσεις δεν παθαίνεις τίποτα.

Spoiler

Σε κανά μήνα. Σ' ευχαριστώ όπως και να 'χει και ανταποδίδω.

 

Επεξ/σία από phanispal
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, jgeorgiou είπε

............ ένας γνωστός που για να βάλει νερό σε ένα ποτήρι να πιει πλένει τα χέρια του

Δηλαδη θεωρει οτι τα μικροβια από το χερι του θα περασουν το γυαλι και θα μπουν στο νερο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, rus είπε

Δηλαδη θεωρει οτι τα μικροβια από το χερι του θα περασουν το γυαλι και θα μπουν στο νερο?

είναι ψυχαναγκαστικός , μπαίνει στο σπίτι πλένει τα χέρια , πιανει το πόμολο , την σακούλα , την καρέκλα να κάτσει πάλι πλένει τα χέρια και αν περάσει λίγη ώρα χωρίς να ακουμπήσει κάτι , πάλι τα πλένει γιατί έχει πολύ ώρα να τα πλύνει. 

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

είναι ψυχαναγκαστικός , μπαίνει στο σπίτι πλένει τα χέρια , πιανει το πόμολο , την σακούλα , την καρέκλα να κάτσει πάλι πλένει τα χέρια και αν περάσει λίγη ώρα χωρίς να ακουμπήσει κάτι , πάλι τα πλένει γιατί έχει πολύ ώρα να τα πλύνει. 

To να πλυνεις τα χερια σου όταν ερχεσαι απ εξω ειναι φυσιολογικο, επισης τα πομολα είναι εστιες μικροβιων. Αν τα πλενεις συνεχεια, το εξω μερος τους ξεραινεται και ασπριζει

25 λεπτά πριν, phanispal είπε

Απ' την προηγούμενη μέρα το πρωί ή το βράδυ; Έχει διαφορά. Γιατί κι εγώ θεωρώ πως κανά 20ωρο το θέλει για πλάκα στη συντήρηση. Συνήθως όταν λέμε βγάζουμε κάτι να το ξεπαγώσουμε εννοούμε απ' το προηγούμενο βράδυ.

  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

 

24 ωρες στο ψυγειο λενε, παντως αν δεν εχει ξεπαγωσει αρκετα και βιαζεσαι το βαζεις κατω απ το νερο.

Επεξ/σία από rus
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

rus οι βέλτιστες πρακτικές και η προσοχή σε πιθανούς κινδύνους θέλουν μέτρο και όχι υπερβολές

αν αρχίσουμε να φοβόμαστε για τον κάθε απίθανο κίνδυνο τότε δεν μπορείς να ζήσεις.

 

 

ΥΓ (από κάτω γιατί το ξεχειλώσαμε το offtopic)

Δεν υπάρχει άσπρο-μαύρο στην ζωή , γι'αυτό λέμε "βέλτιστες πρακτικές" και όχι "απολύτως σωστές πρακτικές" ή "ιδανικές πρακτικές"

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, jgeorgiou είπε

rus οι βέλτιστες πρακτικές και η προσοχή σε πιθανούς κινδύνους θέλουν μέτρο και όχι υπερβολές

αν αρχίσουμε να φοβόμαστε για τον κάθε απίθανο κίνδυνο τότε δεν μπορείς να ζήσεις.

Αρα να πιανουμε το κοινοχρηστο πομολο του wc και μετα να τριβουμε τα ματια μας?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε παιδιά επειδή κάνουμε λιγο πολύ όλοι αυτά τα λάθη που περιγράφετε. Δεν ανοίγουμε ένα θεματικό για αυτό το θέμα γιατί μου φαίνεται ενδιαφέρον .

Επεξ/σία από orck
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 20/6/2018 στις 12:06 ΜΜ, Stamer είπε

Κοίταζα τώρα τον κατάλογο που παρέθεσε ο nickmanak. Από Δευτέρα φέρνει φρέσκια μπύρα Χίου και "μόνο" με 2.20, δεν περίμενα να το δω ποτέ σε lidl κάτι τέτοιο. Με δυσκολία το βρίσκεις σε άλλα μαρκετ. Όποιος είναι της μπύρας να την δοκιμάσει και θα με θυμηθεί.

Αν σου πω πως μου αρέσει περισσότερο η ερμής;

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά την αλλη εβδομάδα εχει ηλεκτρικο τρίφτη για λαχανικα αξιζει? Επίσης έχει και ηλεκτρονική ζυγαριά τα έχει κανένας. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...