Προς το περιεχόμενο

Lidl


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, villasg είπε

Καποιο λινκ , εχω 2 παροπλισμενες gillette mach3 , μπας και τις παω εξοχικο .

Εδω και μερικα χρονια παιζω μπαλα με τον παλιο καλο τροπο

dPqDdMd.jpg

Αφού το ξεκίνησες πάρε και το βουρτσάκι μέσα στο μπολάκι να φτιάχνεις αφρό σαν τους παππούδες μας :)

After save,  το old spice άσπρο μπουκαλάκι. Retro και ετσι

Επεξ/σία από Zerg13
  • Like 1
  • Απαντ. 10,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, villasg είπε

link ? ? ?

Χτυπά πχ philips hq 8 ( μοντέλο λεπίδων ή μοντέλο μηχανής και replacement blades) στο ebay ή amazon και θα στο βγάλει.

Αν δεν βρεις ανεβάζω link. Μέχρι στιγμής εμαιι ευχαριστημένος όταν ο ένας ζητάει 5 ευρώ και άλλος τουλάχιστον 40 για λεπίδες. Άσε που μπορεί να είναι και το ίδιο εργοστάσιο κατασκευής.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Zerg13 είπε

Αφού το ξεκίνησες πάρε και το βουρτσάκι μέσα στο μπολάκι να φτιάχνεις αφρό

Μα αυτο κανω φιλε μου με

HNGTB7i.jpg

Αλλα αγαπημενο αλλα ακριβο το

image.png.6d7881d9425a51faf97ca07daeff2cf2.png

  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, CallMeRp είπε

Ότι έχει κενές θερμίδες.Προτιμώ το στραγγιστό.Το 0 % να το αποφεύγεις - φουλ χημεία

To γιαουρτι με λιπαρα εχει βλαπτικες θερμιδες. Στραγγιστο τρωω κι εγω, συνηθως το total 0%. Xημεια αν εννοεις το πως 'μαγειρευουν' το 0, τοτε ομοιως πρεπει να ονομάσουμε χημεια το 2 ή  4 ή οποιοδηποτε ποσοστο φτιαχνουν. 

17 ώρες πριν, margaritagr είπε

Γιατι τρως 0% ειναι υποδεεστερο ποιοτικα. Οχι η αγελαδιτσα συγκεκριμενα, γενικα.

Γιατι είναι "υποδεεστερο ποιοτικα" το να ξεφορτωνεσαι τα λιπαρα? Το 0-1,5% στα γαλακτοκομικα είναι must για μας τους ενηλικες.

9 ώρες πριν, papoys1 είπε

Κεσεδάκι κλασικό από το lidl αγελαδινό ή πρόβειο με 59 και 69 λεπτά.Με πετσούλα φτιαγμένο παραδοσιακά με τα λιπαρά του με τα όλα του......

Απ ότι ξερω το προβειο εχει πετσα, υπαρχει και αγελαδινο με πετσα?

6 ώρες πριν, papoys1 είπε

Σπανάκι , αρακά , φασολάκια έχω πάρει από όλα πολλές φορές έχει και Ελληνικά σε πολύ καλές τιμές και καμία σύγκριση με κάτι άλλα που πωλούνται στη διπλή και βάλε.Πολλές δε φορές τα βάζει σε προσφορά κοντά στο 1 ευρώ το κιλό και αν έχεις μεγάλη κατάψυξη συμφέρει να παίρνεις 3-4-5 συσκευασίες.

Μια χαρά είναι όλα.

Σωστα. Το προβλημα είναι ότι τωρα το καλοκαιρακι μεχρι να τα πας σπιτι εχουν ξεπαγωσει, αρα δε μπορουν να μπουν καταψυξη.

Επεξ/σία από rus
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, rus είπε

To γιαουρτι με λιπαρα εχει βλαπτικες θερμιδες.

Οι θερμίδες του γιαουρτιού και τα λιπαρά του ΔΕΝ είναι βλαπτικές , είναι ΠΟΛΥ χρήσιμα θρεπτικά συστατικά που ο οργανισμός τα χρειάζεται. Αν υπερβείς το ημερήσιο όριο τότε οι υπερβάλουσες θερμίδες σε παχαίνουν αν και πλέον υπάρχει συζήτηση/έρευνα για τις καλές/κακές θερμίδες και πόσο παχαίνουν πραγματικά.

Το διευκρινίζω γιατί υπάρχουν "άχρηστες-βλαπτικές" θερμίδες όπως είναι η κλασσική ζάχαρη , τα τεχνητά βούτυρα-φυτίνες , φθηνιάρικα φυτικά έλαια που έχουν μέσα ΟΛΑ σχεδόν τα τυποποιημένα τρόφιμα. Είναι μια μεγάλη συζήτηση αυτή ότι είμαστε "ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στ' αλεύρι" , τα λιπαρά-θερμίδες από ελαιόλαδο , αυγά , γάλακτοκομικά(με την κρέμα τους) και διάφορα άλλα που αποφεύγουμε είναι λάθος στρατηγική για πολλούς λόγους. Ενώ αποφεύγουμε ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ θρεπτικά στοιχεία , τρώμε για παράδειγμα ένα μπισκώτο/παγωτο , οτιδήποτε τυποποιημένο με τεχνητά βούτυρα/λαδια/ζάχαρες και χημικά και νομίζουμε ότι είμαστε λεβέντες. Επίσης αν αφαιρέσεις την κρέμα από το γάλα , συγνώμη από θα το πω  αλλά αυτό που μένει έχει αξία όσο το χρωματιστό νερό. Ολη η ουσία του γάλακτος είναι η κρέμα του , το υπόλοιπο 95% είναι νερό.

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Like 3
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, rus είπε

To γιαουρτι με λιπαρα εχει βλαπτικες θερμιδες. Στραγγιστο τρωω κι εγω, συνηθως το total 0%. Xημεια αν εννοεις το πως 'μαγειρευουν' το 0, τοτε ομοιως πρεπει να ονομάσουμε χημεια το 2 ή  4 ή οποιοδηποτε ποσοστο φτιαχνουν. 

Γιατι είναι "υποδεεστερο ποιοτικα" το να ξεφορτωνεσαι τα λιπαρα? Το 0-1,5% στα γαλακτοκομικα είναι must για μας τους ενηλικες.

Σου χει πει γιατρος οτι 2% γιαουρτι θα σε βλαψει; 

Για λογους μεταξυ των οποιων οτι εχουν αμινοξεα κατωτερου προφιλ και η πληρης ελειψη λιπαρων δημιουργει θεμα στην απορροφηση των λιποδιαλυτων βιταμινων που περιεχουν

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μαργαρίτα , μερικοί γιατροί στην Ελλάδα έχουν μείνει σε "μοντέρνες" απόψεις του '60 και του '70 που έλεγαν ότι το λίπος στο γάλα , το ελαιόλαδο , τα αυγά είναι βλαπτικά γιατί έχουν πολλές θερμίδες και δεν προσφέρουν τίποτε σημαντικό. Ευτυχώς σήμερα είναι λιγότεροι αλλά υπάρχει ακόμη σημαντική μερίδα που έχει "κολλήσει" σε εκείνες τις απόψεις και δεν έχουν ενδιαφερθεί να διαβάσουν τις έρευνες και τις συστάσεις της τελευταίας 30ετίας.

 

ΥΓ (από κάτω)

RUS , εγώ είμαι ένας ανώνυμος συνομιλητής που μπορεί να λέω από απίθανες κοτσάνες έως πολύ σωστά πράγματα. Κάνε την χάρη στον εαυτό σου και ψάξε να βρεις πόσο "βλαπτικά" είναι τα λιπαρά του γάλακτος , δες τι λένε ΌΛΕΣ οι σύγχρονες έρευνες και ο αμερικάνικος FDA (οργανισμός τροφίμων και φαρμάκων). Το ΠΛΗΡΕΣ γάλα κάνει 1000 καλά (τα περισσότερα είναι έμμεσες θετικές παρενέργειες) και απλά έχει πολλές θερμίδες , αν δεν σου αρέσει το γάλα πρέπει να αναπληρώσεις με γαλακτοκομικά (όχι αποβουτυρωμένα γιατί χάνεται η ουσία). Επίσης το λίπος του γάλακτος είναι το μοναδικό ζωικό λίπος που συνεισφέρει θετικά στην χλωρίδα του εντέρου που σήμερα γνωρίζουμε ότι είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ σημασίας για την υγεία μας.

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

Οι θερμίδες του γιαουρτιού και τα λιπαρά του ΔΕΝ είναι βλαπτικές , είναι χρήσιμα θρεπτικά συστατικά που ο οργανισμός τα χρειάζεται. Αν υπερβείς το ημερήσιο όριο τότε οι υπερβάλουσες σε παχαίνουν.

Το διευκρινίζω γιατί υπάρχουν "άχρηστες-βλαπτικές" θερμίδες όπως είναι η κλασσική ζάχαρη και τα φυτικά-τεχνητά βούτυρα-φυτίνες που έχουν μέσα ΟΛΑ σχεδόν τα τυποποιημένα τρόφιμα. Είναι μια μεγάλη συζήτηση αυτή ότι είμαστε "ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στ' αλεύρι" , τα λιπαρά-θερμίδες από ελαιόλαδο , γάλακτοκομικά και διάφορα άλλα που αποφεύγουμε είναι λάθος στρατηγική για πολλούς λόγους. Ενώ αποφεύγουμε ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ θρεπτικά στοιχεία , τρώμε για παράδειγμα ένα μπισκώτο/παγωτο , οτιδήποτε τυποποιημένο με τεχνητά βούτυρα/ζάχαρες και χημικά και νομίζουμε ότι είμαστε λεβέντες.

Ως γνωστο τα λιπαρα στα γαλακτοκομικα είναι βλαπτικα και πρεπει να αποφευγονται. Εσυ φαινεται γνωριζεις κατι διαφορετικο. Οι θερμιδες είναι μια θεωρητικη μοναδα μετρησης, δεν υπαρχει στη πραγματικοτητα. Υπαρχουν τα καλα και τα κακα λιπαρα. Τα γαλακτοκομικα εχουν κακα λιπαρα για μας τους ενηλικεςς. Ποιος τρωει μπισκοτα/παγωτα και νομιζει ότι είναι λεβεντης? Επισης πρεπει να αποφευονται και τα αλλα που ειπες, ζαχαρη(κλασικη και υποκατάστατα), βουτυρα. Ναι στο ελαιολαδο.

17 λεπτά πριν, margaritagr είπε

Σου χει πει γιατρος οτι 2% γιαουρτι θα σε βλαψει; 

Για λογους μεταξυ των οποιων οτι εχουν αμινοξεα κατωτερου προφιλ και η πληρης ελειψη λιπαρων δημιουργει θεμα στην απορροφηση των λιποδιαλυτων βιταμινων που περιεχουν

Η υγιεινη διατροφή συνηθως δεν ειναι θεμα γιατρων.

Πληρης ελλειψη λιπαρων στην καθημερινη μας διατροφη δε γινεται, μην ανησυχεις. Αυτό για τα "αμινοξεα κατωτερου προφιλ" και τις "λιποδιαλυτες βιταμινες" που τα ακουσες? Δε λεω, χρησιμα όλα, αλλα μηπως να μαθαίνουμε πρωτα τα βασικα πρωτου καταπιαστουμε με λεπτομερειες?

Επεξ/σία από rus
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, rus είπε

Σωστα. Το προβλημα είναι ότι τωρα το καλοκαιρακι μεχρι να τα πας σπιτι εχουν ξεπαγωσει, αρα δε μπορουν να μπουν καταψυξη.

Παντα το καλοκαιρι στα ψωνια ( κατεψυγμενα , παγωτα κλπ ) ψυγειακι τυπου καμπινγκ ( αυτο απο φελιζολ ) με 3-4 παγοκυστες ( αυτες που ξαναπαγωνεις και χρησημοποιεις ) και εισαι μαγκας λεμε

==========================================

και μια και το εφερε η κουβεντα το ΚΑΙΜΑΚΙ 2Lt σε συνδιασμο με βυσινο γλυκο κουταλιου γλυκανθη + συροπι βυσινο Γιωτης +λιγο σπασμενο μυγδαλο

M@M@EI λεμε

hXYQNht.jpgRS3cZbD.jpgY5G9EaG.jpgeKAnxR5.jpg

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Που ακουσα οτι οι λιποδιαλυτες βιταμινες χρειαζονται λιπος; 😛

Κοιταξε εγω ειμαι Γεωπονος Ζωικης Παραγωγης και τωρα τελειωνω και το Master μου στην Επιστημη των Τροφιμων & τη Διατροφη. Οποτε κατι ξερω, και δεν πληροφορουμαι πχ απο blogs.

Φυσικα ο καθενας μας βλεπει απλα ενα nickname οποτε μπορει να υποθεσει τα 1002.

Ειναι γεγονος πως το αγελαδινο γαλα αποτελειται κυριως απο κορεσμενα λ.ο, πανω απο 60%. Γινονται συνεχως μελετες για το κατα ποσο τα λ.ο των γαλακτοκομικων προιοντων επιδρουν αρνητικα στην υγεια γι αυτο και στην αγορα υπαρχουν πολλα προιοντα χαμηλων λιπαρων.

Δεν προτεινα πληρες γιαουρτι ή γαλα, αλλα χαμηλων λιπαρων. Το λιπος του γαλακτος ας πουμε, περιεχει απαραιτητα λ.ο για τον οργανισμο οπως το λινελαϊκο το οποιο ΔΕΝ συνθετει ο οργανισμος αλλα λαμβανει με την τροφη.

Τωρα για λεπτομερειες... εγινε κουβεντα για χημεια στο απαχο γιαουρτι και αφου το ειδα, τοποθετηθηκα. Λες εσυ τρωω 0% και σου λεω ειναι ποιοτικα καλυτερο το 2%. Ε δεν ειπαμε κ καμια φοβερη λεπτομερεια 😛

 

Επεξ/σία από margaritagr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, margaritagr είπε

αγελαδινο γαλα

Ρε παιδια κοψτε το αγελαδινο γαλα , σε εμας που εμαστε πανω απο 15 ετων δεν κανει καλο / προσφερει τιποτα λεμε .
Γαλα κατσικισιο , γιαουρτι προβειο , τυρια αιγοπροβεια καταναλωστε αφοβα  .....

Επεξ/σία από villasg
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, villasg είπε

Ρε παιδια κοψτε το αγελαδινο γαλα , σε εμας που εμαστε πανω απο 15 ετων δεν κανει καλο / προσφερει τιποτα λεμε .
Γαλα κατσικισιο , γιαουρτι προβειο , τυρια αιγοπροβεια .....

Πολύ καλή η πρόταση σου αλλά γενικά το γάλα είναι καλή συνήθεια γιατί εκτός αυτών που προσφέρει , έχει μια ανεκτίμητη παρενέργεια. Μας κρατάει "γεμάτους" και μακρυά από "κακές" συνήθειες. 

 

για παράδειγμα

 Μελέτη του 2010 από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα στο Μπέρμινγχαμ βρήκαν πως σε μια ομάδα προεμμηνοπαυσιακών γυναικών, το λίπος μειώθηκε σημαντικά σε εκείνες που κατανάλωναν τις περισσότερες πλούσιες σε ασβέστιο τροφές. Πιο συγκεκριμένα, για κάθε 100 mg ασβεστίου που κατανάλωναν τη μέρα (αυτό αντιστοιχεί σε μισό φλιτζάνι γιαούρτι), έχαναν 2,5 εκατοστά σπλαχνικού λίπους – τη χειρότερη μορφή λίπους που αποθηκεύει ο οργανισμός μας και που συνδέεται άμεσα με καρδιοπάθεια και καρκίνους.  

Γενικά τα τελευταία χρόνια βρίσκουν σε όλες τις έρευνες θετική συσχέτιση ανάμεσα στην κατανάλωση γάλακτος και στην καλή υγεία. Ψάχνουν να βρουν τον συνδετικό κρίκο και προσανατολίζονται στις συνήθειες που έχουν αυτοί που καταναλώνουν γαλα-γαλακτοκομικά (δηλαδή κυρίως τι αποφεύγουν όταν το συνηθίζουν - γι'αυτό και μίλησα για έμμεσες θετικές παρενέργειες). Ολα αυτά είναι προς προβληματισμό μας , προσωπικά το σταματάω εδώ γιατί είμαστε off-topic και μάλλον το παρακανα.

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ.

Μα ειπα

1 ώρα πριν, jgeorgiou είπε

κοψτε το αγελαδινο γαλα

Το κατσικισιο αφοβα

1 ώρα πριν, jgeorgiou είπε

Γαλα κατσικισιο , γιαουρτι προβειο , τυρια αιγοπροβεια ..... 

 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, villasg είπε

και μια και το εφερε η κουβεντα το ΚΑΙΜΑΚΙ 2Lt σε συνδιασμο με βυσινο γλυκο κουταλιου γλυκανθη + συροπι βυσινο Γιωτης +λιγο σπασμενο μυγδαλο

M@M@EI λεμε

hXYQNht.jpgRS3cZbD.jpgY5G9EaG.jpgeKAnxR5.jpg

 

Υπερβολή γιώτης + κουταλιού μαζί άσε που θα έχουν και διαφορετική γεύση

 

*μαρέσει που πιο πάνω τους απασχολούσε το 2% του γιαουρτιού

  • Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ObeyWario! είπε

Υπερβολή γιώτης + κουταλιού μαζί άσε που θα έχουν και διαφορετική γεύση

Κι ομως δοκιμασε και θα δεις .......

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...