Προς το περιεχόμενο

Lidl


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, rus είπε

 

Απ ότι ξερω το προβειο εχει πετσα, υπαρχει και αγελαδινο με πετσα?

 

Βεβαίως έχει.

Εγώ και από τα δύο με πέτσα παίρνω.Έτσι  τα συνήθισα έτσι μου αρέσουν.Και με 2-3 κουταλιές μέλι απογειώνονται λέμε.Τώρα για κάποιους που θέλουν χαμηλά λιπαρά υπάρχουν και τα 0%.Είναι όμως άνοστα.:P

Όσο για τη λεπίδα που λέει ο villasg  ότι ξυρίζεται εγώ και στη φωτογραφία που τη βλέπω σκιάζομαι.Πήγα μια φορά σε κουρέα να ξυριστώ και μόλις είδα ότι έβγαλε μία τέτοια έβγαλα τον αφρό από το πρόσωπο και την έκανα.:D

17 λεπτά πριν, ObeyWario! είπε

Υπερβολή γιώτης + κουταλιού μαζί άσε που θα έχουν και διαφορετική γεύση

*μαρέσει που πιο πάνω τους απασχολούσε το 2% του γιαουρτιού

Το μεσημέρι έφαγα ακριβώς το ίδιο παγωτό με γλυκό βύσινο που έφτιαξα πριν από καμιά βδομάδα και επειδή δεν είχε πολύ σιρόπι γιατί το στραγγίζει  η γυναίκα να κάνει βυσινάδα έριξα και έτοιμο σιρόπι βύσινο,όχι Γιώτης κάποιο άλλο και ήταν υπέροχο.:)

Δημοσ.
1 ώρα πριν, papoys1 είπε

Το μεσημέρι έφαγα ακριβώς το ίδιο παγωτό με γλυκό βύσινο που έφτιαξα πριν από καμιά βδομάδα και επειδή δεν είχε πολύ σιρόπι γιατί το στραγγίζει  η γυναίκα να κάνει βυσινάδα έριξα και έτοιμο σιρόπι βύσινο,όχι Γιώτης κάποιο άλλο και ήταν υπέροχο.:)

Εσυ εισαι δικος μου λεμε

 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, margaritagr είπε

Ειναι γεγονος πως το αγελαδινο γαλα αποτελειται κυριως απο κορεσμενα λ.ο, πανω απο 60%. Γινονται συνεχως μελετες για το κατα ποσο τα λ.ο των γαλακτοκομικων προιοντων επιδρουν αρνητικα στην υγεια γι αυτο και στην αγορα υπαρχουν πολλα προιοντα χαμηλων λιπαρων.

Δεν προτεινα πληρες γιαουρτι ή γαλα, αλλα χαμηλων λιπαρων. Το λιπος του γαλακτος ας πουμε, περιεχει απαραιτητα λ.ο για τον οργανισμο οπως το λινελαϊκο το οποιο ΔΕΝ συνθετει ο οργανισμος αλλα λαμβανει με την τροφη.

Τωρα για λεπτομερειες... εγινε κουβεντα για χημεια στο απαχο γιαουρτι και αφου το ειδα, τοποθετηθηκα. Λες εσυ τρωω 0% και σου λεω ειναι ποιοτικα καλυτερο το 2%. Ε δεν ειπαμε κ καμια φοβερη λεπτομερεια 😛

Λεπτομερεια λεω το "αμινοξέα κατωτερου προφιλ". Ποια είναι τα ανωτερου? :) Με τα υπολοιπα που λες συμφωνουμε. Ελπιζω κι εγω να μην επιδρουν πολύ αρνητικα, διοτι τα καταναλωνω σχεδόν καθημερινα.

5 ώρες πριν, papoys1 είπε

Βεβαίως έχει.

Εγώ και από τα δύο με πέτσα παίρνω.Έτσι  τα συνήθισα έτσι μου αρέσουν.Και με 2-3 κουταλιές μέλι απογειώνονται λέμε.Τώρα για κάποιους που θέλουν χαμηλά λιπαρά υπάρχουν και τα 0%.Είναι όμως άνοστα.:P

Μπορεις να μου υποδείξεις αγελαδινο με πετσα? δε νομιζω να εχω δει.

Ανοστα γενικα είναι τα χωρις ζαχαρη γιαουρτια, αλλα μπορεις να τα γλυκανεις με ινδοκαρυδο, ταχινι, μελι, κανελα, σταφιδες κλπ.

Επεξ/σία από rus
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συγνώμη παιδιά, αλλά διαβάζω τρελά πράγματα εδώ πέρα. Η αποβουτύρωση δεν αφαιρεί καμία ιδιότητα από το προϊόν πέρα από τις θερμίδες του λίπους. Ούτε τα αμινοξέα αλλάζουν προφίλ, ούτε αφαιρείται κάποιο άλλο μικροστοιχείο, όπως λέγεται από διάφορες αναξιόπιστες πηγές.

Είτε φάτε με, είτε χωρίς λιπαρά, τα υπόλοιπα θρεπτικά συστατικά παραμένουν ίδια. Μετά είναι θέμα πρόσληψης θερμίδων, γεύσης, marketing, κλπ

Η αποβουτύρωση γίνεται με μηχανικό τρόπο (όχι χημικό όπως νομίζει πολύς κόσμος), ουσιαστικά το γάλα μπαίνει σε συσκευή που θυμίζει γυροσκόπιο και τα λιπαρά φεύγουν από τη φυγόκεντρο καθώς το γάλα περιστρέφεται σε πολύ μεγάλες στροφές για λίγο διάστημα.

Επεξ/σία από Dr_Slump
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, rus είπε

Λεπτομερεια λεω το "αμινοξέα κατωτερου προφιλ". Ποια είναι τα ανωτερου? :) Με τα υπολοιπα που λες συμφωνουμε. Ελπιζω κι εγω να μην επιδρουν πολύ αρνητικα, διοτι τα καταναλωνω σχεδόν καθημερινα.

Μπορεις να μου υποδείξεις αγελαδινο με πετσα? δε νομιζω να εχω δει.

Ανοστα γενικα είναι τα χωρις ζαχαρη γιαουρτια, αλλα μπορεις να τα γλυκανεις με ινδοκαρυδο, ταχινι, μελι, κανελα, σταφιδες κλπ.

Παντού έχει φίλε.

Και στο lidl και στο Σκλαβενίτη στον αβ δεν ξέρω γιατί σπάνια πάω επειδή είναι μακριά από την περιοχή μου.

Θα τα ψάξεις εκεί που έχουν τα γιαούρτια με το παλιό κλασικό παραδοσιακό κεσεδάκι τέτοιου τύπου. Για την πέτσα λέει στην πρώτη παράγραφο.Όσο για τις χημικές παρεμβάσεις που πολλά σχόλια και διενέξεις υπήρξαν παραπάνω μπορείτε να διαβάσετε τι λέει στη δεύτερη παράγραφο κάτω από το διαφημιζόμενο γιαούρτι.

Επεξ/σία από papoys1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σχετικά με τα λιπαρά η δική μου απορία είναι πώς γίνεται μια χώρα όπως η Γαλλία,

όπου το βούτυρο και η κρέμα γάλακτος κυριαρχεί στην καθημερινή διατροφή,

να έχει το μικρότερο ποσοστό θανάτων από στεφανιαία νόσο!

http://www.worldlifeexpectancy.com/cause-of-death/coronary-heart-disease/by-country/

Ελλάδα 112,40 (ποια μεσογειακή διατροφή!!!)

ΗΠΑ 86,89 (από όπου ξεκινάν συνήθως τα σχετικά με τη διατροφή κ.λπ.)

Γαλλία 43,25!!!

 

 

Επεξ/σία από SB_1957
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Σχετικά με τα λιπαρά η δική μου απορία είναι πώς γίνεται μια χώρα όπως η Γαλλία,

όπου το βούτυρο και η κρέμα γάλακτος κυριαρχεί στην καθημερινή διατροφή,

να έχει το μικρότερο ποσοστό θανάτων από στεφανιαία νόσο!

http://www.worldlifeexpectancy.com/cause-of-death/coronary-heart-disease/by-country/

Ελλάδα 112,40 (ποια μεσογειακή διατροφή!!!)

ΗΠΑ 86,89 (από όπου ξεκινάν συνήθως τα σχετικά με τη διατροφή κ.λπ.)

Γαλλία 43,25!!!

Δεν ειναι ο κλαδος μου αλλα αυτο θα μπορουσε μονο να εχει να κανει με την θεραπεια που δινει το καθε κρατος στον ασθενη.

Αυτοι εκει με διαφωτισμο και διαχωρισμενο το κρατος με την εκκλησια, εχουν γιατρους και νοσοκομεια για περιθαλψη, εμεις απο την αλλη ειμαστε σφιχτα εναγκαλιασμενοι σαν "ο ευλογημενος μοναδικος λαος τους θεου" και με μια νοοτροπια "δεν βαριεσαι, που να κανεις ερευνα και μελετη, κοπιαστικα πραγματα, χεστο" χτισε μια εκκλησια και βαλε παπαδες να προσευχονται για να μην πεθανει ο κοσμος. Ξοτικα με ξορκια level 1, ενα πραγμα.

Μεγαλα παιδια ειμαστε, το παραμυθι μας δεν εχει δρακο. Η μια μεθοδος δουλευει η αλλη ειναι για κοροιδευει τους αμορφωτους.

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε topic για τις προσφορές του lidl φτάσαμε στο συμπέρασμα πως η στεφανιαία νόσος οφείλεται στο μη διαχωρισμό κράτους - εκκλησίας

Αυτό είναι το insomnia που όλοι αγαπήσαμε

Επεξ/σία από ObeyWario!
  • Like 4
Δημοσ.
2 ώρες πριν, SB_1957 είπε

Σχετικά με τα λιπαρά η δική μου απορία είναι πώς γίνεται μια χώρα όπως η Γαλλία,

όπου το βούτυρο και η κρέμα γάλακτος κυριαρχεί στην καθημερινή διατροφή,

να έχει το μικρότερο ποσοστό θανάτων από στεφανιαία νόσο!

Γιατι, εδώ δεν κυριαρχουν?

Εξαλλου, στη καταναλωση τυριου ειμαστε λεει παγκόσμιοι πρωταθλητες.

Δημοσ.

Countries Who Consume the Most Cheese (www.worldatlas.com)

Rank Country Cheese Consumption (kg Per Capita)
1 Denmark 28.1
2 Iceland 27.7
3 Finland 27.3
4 France 27.2
5 Cyprus 26.7
6 Germany 24.7
7 Switzerland 22.2
8 Netherlands 21.6
9 Italy 21.5
10 Austria 21.1
11 Sweden 20.5
12 Estonia 20
13 Latvia 19.8
14 Norway 19.8
15 Israel 18.9
Δημοσ.
3 ώρες πριν, orck είπε

Δεν ειναι ο κλαδος μου αλλα αυτο θα μπορουσε μονο να εχει να κανει με την θεραπεια που δινει το καθε κρατος στον ασθενη.

Αυτοι εκει με διαφωτισμο και διαχωρισμενο το κρατος με την εκκλησια, εχουν γιατρους και νοσοκομεια για περιθαλψη, εμεις απο την αλλη ειμαστε σφιχτα εναγκαλιασμενοι σαν "ο ευλογημενος μοναδικος λαος τους θεου" και με μια νοοτροπια "δεν βαριεσαι, που να κανεις ερευνα και μελετη, κοπιαστικα πραγματα, χεστο" χτισε μια εκκλησια και βαλε παπαδες να προσευχονται για να μην πεθανει ο κοσμος. Ξοτικα με ξορκια level 1, ενα πραγμα.

Μεγαλα παιδια ειμαστε, το παραμυθι μας δεν εχει δρακο. Η μια μεθοδος δουλευει η αλλη ειναι για κοροιδευει τους αμορφωτους.

Αν ίσχυαν αυτά που λες θα έπρεπε και οι ΗΠΑ να έχουν χαμηλό ποσοστό και όχι διπλάσιο από αυτό της Γαλλίας!

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει αμφισβήτηση κατά πόσον φταίνε τα λιπαρά για τη χοληστερίνη και τα καρδιαγειακά προβλήματα, αλλά η βιομηχανία των "λάιτ" είναι πολύ μεγάλη.

Οι επιστήμονες που δεν θεωρούν τα λιπαρά ως κύρια αιτία, προσπαθούν να πείσουν τις κυβερνήσεις τους  να ρίξουν το βάρος στην μείωση της ζάχαρης και ήδη υπάρχουν ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση.

  • Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Αν ίσχυαν αυτά που λες θα έπρεπε και οι ΗΠΑ να έχουν χαμηλό ποσοστό και όχι διπλάσιο από αυτό της Γαλλίας!

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει αμφισβήτηση κατά πόσον φταίνε τα λιπαρά για τη χοληστερίνη και τα καρδιαγειακά προβλήματα, αλλά η βιομηχανία των "λάιτ" είναι πολύ μεγάλη.

Οι επιστήμονες που δεν θεωρούν τα λιπαρά ως κύρια αιτία, προσπαθούν να πείσουν τις κυβερνήσεις τους  να ρίξουν το βάρος στην μείωση της ζάχαρης και ήδη υπάρχουν ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση.

Εχεις δει τι διατροφη κανουν οι Αμερικανοι; Με εκπλησει που ειναι εκει που ειναι... βεβαια ξαναλεω δεν ειμαι ειδικος.

Δημοσ.

ζάχαρη και τεχνητά βούτυρα , ήδη σε ευρώπη λένε για φορολόγηση της ζάχαρης και απαγόρευση στα βούτυρα χαμηλής ποιότητας

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, jgeorgiou είπε

Countries Who Consume the Most Cheese (www.worldatlas.com)

Rank Country Cheese Consumption (kg Per Capita)
1 Denmark 28.1
2 Iceland 27.7
3 Finland 27.3
4 France 27.2
5 Cyprus 26.7
6 Germany 24.7
7 Switzerland 22.2
8 Netherlands 21.6
9 Italy 21.5
10 Austria 21.1
11 Sweden 20.5
12 Estonia 20
13 Latvia 19.8
14 Norway 19.8
15 Israel 18.9

Yποθετω ότι η Ελλας απουσιαζει απ αυτό το πινακα γιατι είναι εκτος συναγωνισμου?

Πρωτο αποτέλεσμα στο google λεει ότι... --> http://www.documentonews.gr/article/ellhnespagkosmioi-prwtathlhtes-sthn-katanalwsh-tyrioy

Επεξ/σία από rus
Δημοσ.

Τώρα που σιγά σιγά μας κόβουν τα ποτά τα ξενύχτια και την άσωτη ζωή (ελέω μνημονίων) θα ανεβάσουμε κι εμείς επίπεδο τα επόμενα χρόνια.

Ας εκμεταλευτούμε όμως την αυριανή εβδομαδιαία προσφορά που έχει το βούτυρο 1,65 από 2,19 να φτιάξουμε κανένα γλυκάκι της προκοπής και ας αφήσουμε τους Ευρωπαίους να βγάζουν ότι έρευνες γουστάρουν.

  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...