ρεσπεψτ Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Έβαλα σύνδεση 24 άρα cosmote και δεν πιάνω πάνω απο 3mbps upload με τπτ.... Ήρθε τεχνικός ΟΤΕ και μ είπε οτι πρέπει να σκάψουν γτ έχουν πρόβλημα στα καλώδια τους... Έχει περάσει κανα 3 μηνο.... Αλλα τπτ... Τους καλώ και όλο καταχωρούν το πρόβλημα μου.... Ούτε νετφλιξ δεν μπορώ να δω.... Τι μπορώ να κάνω? Περιοχή Αθήνα κεντρικά δίπλα σε μέτρο! Ευχαριστώ Επεξ/σία 19 Ιουνίου 2020 από ρεσπεψτ
l337 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 Στις 19/6/2020 στις 7:08 ΠΜ, ρεσπεψτ είπε Έβαλα σύνδεση 24 άρα cosmote και δεν πιάνω πάνω απο 3mbps upload με τπτ.... Ήρθε τεχνικός ΟΤΕ και μ είπε οτι πρέπει να σκάψουν γτ έχουν πρόβλημα στα καλώδια τους... Έχει περάσει κανα 3 μηνο.... Αλλα τπτ... Τους καλώ και όλο καταχωρούν το πρόβλημα μου.... Ούτε νετφλιξ δεν μπορώ να δω.... Τι μπορώ να κάνω? Περιοχή Αθήνα κεντρικά δίπλα σε μέτρο! Ευχαριστώ 3 mbps upload δεν πρόκειται να δεις στην 24άρα έτσι κι αλλιώς. Εάν εννοείς 3 mbps download, θα πρέπει να παραθέσεις όλα τα στοιχεία γραμμής σου από το router (συνδεδεμένος με καλώδιο ethernet), ώστε να σου πει κάποιος τι συμβαίνει.
ρεσπεψτ Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 12 ώρες πριν, l337 είπε 3 mbps upload δεν πρόκειται να δεις στην 24άρα έτσι κι αλλιώς. Εάν εννοείς 3 mbps download, θα πρέπει να παραθέσεις όλα τα στοιχεία γραμμής σου από το router (συνδεδεμένος με καλώδιο ethernet), ώστε να σου πει κάποιος τι συμβαίνει Download εννοώ εννοείται.. Πως παραθέτω αυτά τα στοιχεία? 😇
l337 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 8 ώρες πριν, ρεσπεψτ είπε Download εννοώ εννοείται.. Πως παραθέτω αυτά τα στοιχεία? 😇 Ανοίγεις το web interface του router σου (συνήθως στον browser γράφοντας 192.168.1.1) και βάζοντας τα credentials που ζητάει (πχ. username "admin" και password "κάτι άλλο" που λογικά το γράφει το router από πίσω του ή κάτω του). Μετά βρίσκεις τα στατιστικά της γραμμής σου και τα κάνεις copy paste εδώ. 1
ρεσπεψτ Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 12 ώρες πριν, l337 είπε Ανοίγεις το web interface του router σου (συνήθως στον browser γράφοντας 192.168.1.1) και βάζοντας τα credentials που ζητάει (πχ. username "admin" και password "κάτι άλλο" που λογικά το γράφει το router από πίσω του ή κάτω του). Μετά βρίσκεις τα στατιστικά της γραμμής σου και τα κάνεις copy paste εδώ. Link Status Up Modulation Type ADSL_G.dmt.bis Actual Rate(Up/Down) 392/2403 kbps Attainable Rate(Up/Down) 395/2476 kbps Noise Margin(Up/Down) 10/8.1 dB Line Attenuation(Up/Down) 34.9/30.5 dB Output Power(Up/Down) 12.4/19.2 dBm Data Path(Up/Down) Fast/Fast Interleave Depth(Up/Down) 1/1 Interleave Delay(Up/Down) 1/0 ms INP(Up/Down) 0/0 symbols Profile N/A LinkEncap G.992.3_Annex_K_ATM CRC Errors(Up/Down) 2/8 FEC Errors(Up/Down) 0/0
l337 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, ρεσπεψτ είπε Link Status Up Modulation Type ADSL_G.dmt.bis Actual Rate(Up/Down) 392/2403 kbps Attainable Rate(Up/Down) 395/2476 kbps Noise Margin(Up/Down) 10/8.1 dB Line Attenuation(Up/Down) 34.9/30.5 dB Output Power(Up/Down) 12.4/19.2 dBm Data Path(Up/Down) Fast/Fast Interleave Depth(Up/Down) 1/1 Interleave Delay(Up/Down) 1/0 ms INP(Up/Down) 0/0 symbols Profile N/A LinkEncap G.992.3_Annex_K_ATM CRC Errors(Up/Down) 2/8 FEC Errors(Up/Down) 0/0 Μοιάζει με καλωδιακή βλάβη ή βλάβη στο CPE. Επίσης, το router σου συγχρονίζει σε adsl2 αντί για adsl2+. Έχεις δοκιμάσει να αλλάξεις το modulation και να το κάνεις adsl2+; Επίσης, μπορεί ο πάροχος να σε έχει βάλει επίτηδες στο profile αυτό λόγω βλάβης, ωστε να έχεις καλύτερη γραμμή. Βάλε το router κατευθείαν στη γραμμή, χωρίς να παρεμβάλεται τίποτα άλλο. Ούτε τηλέφωνα ούτε κάτι άλλο. Και δεν πως συγχρονίζει (πόσταρε αν θέλεις). Επίσης το line attenuation που έχεις είναι λάθος. Αυτό μπορεί να οφείλεται ή σε λανθασμένη ένδειξη στο display του router (συμβαίνει ενίοτε) ή σε χαλασμένο router. Έχεις άλλο router να δοκιμάσεις; Επεξ/σία 22 Ιουνίου 2020 από l337
ρεσπεψτ Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 4 ώρες πριν, l337 είπε Μοιάζει με καλωδιακή βλάβη ή βλάβη στο CPE. Επίσης, το router σου συγχρονίζει σε adsl2 αντί για adsl2+. Έχεις δοκιμάσει να αλλάξεις το modulation και να το κάνεις adsl2+; Επίσης, μπορεί ο πάροχος να σε έχει βάλει επίτηδες στο profile αυτό λόγω βλάβης, ωστε να έχεις καλύτερη γραμμή. Βάλε το router κατευθείαν στη γραμμή, χωρίς να παρεμβάλεται τίποτα άλλο. Ούτε τηλέφωνα ούτε κάτι άλλο. Και δεν πως συγχρονίζει (πόσταρε αν θέλεις). Επίσης το line attenuation που έχεις είναι λάθος. Αυτό μπορεί να οφείλεται ή σε λανθασμένη ένδειξη στο display του router (συμβαίνει ενίοτε) ή σε χαλασμένο router. Έχεις άλλο router να δοκιμάσεις; Σαφώς δεν καταλαβαίνω και πολλά απ ότι μου λες... Χαχα Δεν έχω δοκιμάσει τπτ... Ήρθε ο τεχνικός απο ΟΤΕ πείραζε.. Μετράγε.. Ξαναπειραζε ξαναμετραγε και μ είπε έχουν θεμα τα καλώδια του ΟΤΕ και ότι θα σκάψουν να τα φτιάξουν αλλα πέρασαν 4 μήνες.... Να δοκιμάσω adsl2+? Εχω αλλο modem ναι... Αυτό το έφερε κούτα παντος Δεν έχω συνδέσει τηλεφωνική συσκευή και είναι κατευθείαν στην πρίζα δεν παρεμβαλετε τπτ ούτε φίλτρα τπτ
Volsatha13 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2020 Μπορεί κάποιος να βοηθήσει γιατί παρουσιάζονται τόσα πολλά CRC και FEC errors; Να καλέσω τεχνικό του ΟΤΕ για την επίλυση του προβλήματος ή είναι θέμα εσωτερικής καλωδίωσης στο διαμέρισμα ή την πολυκατοικία;
Aggelos_INSM Δημοσ. 26 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2020 2 λεπτά πριν, Volsatha13 είπε Μπορεί κάποιος να βοηθήσει γιατί παρουσιάζονται τόσα πολλά CRC και FEC errors; Να καλέσω τεχνικό του ΟΤΕ για την επίλυση του προβλήματος ή είναι θέμα εσωτερικής καλωδίωσης στο διαμέρισμα ή την πολυκατοικία; Αν δεν έχεις αποσυνδεσεις αγνόησε τα 1
Volsatha13 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2020 Καμμιά αποσύνδεση. Όλα λειτουργούν σωστά. Το Ookla speedtest, όμως, μου βγάζει 48750 Kbps στο Download και 4878 στο Upload. Η ταχύτητα παραμένει σταθερή από τότε που αναβαθμίστηκε η σύνδεση μέσω καμπίνας VDSL
Aggelos_INSM Δημοσ. 26 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, Volsatha13 είπε Καμμιά αποσύνδεση. Όλα λειτουργούν σωστά. Το Ookla speedtest, όμως, μου βγάζει 48750 Kbps στο Download και 4878 στο Upload. Η ταχύτητα παραμένει σταθερή από τότε που αναβαθμίστηκε η σύνδεση μέσω καμπίνας VDSL Μια χαρά τοτε. Και απο οτι βλεπω τα περισσότερα error ειναι FEC , δηλαδή διορθωμένα, τα CRC να κοιτάς. Αν τα βλεπεις να ανεβαίνουν κατα χιλιάδες τοτε πρεπει να ανησυχείς Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2020 από Aggelos_INSM 1
Luciferia Δημοσ. 26 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2020 Καλημέρα. Εδω και πάνω από μήνα η γραμμή παρουσιάζει άπειρα λάθη ,έχω αποσυνδέσεις κάθε μέρα και κυρίως βραδινές ώρες! μέχρι τότε,είχα το παλιότερο μοντέλο speedport ,το οποίο αλλάξαμε γιατί παρουσίαζε θέμα με το wifi,;έτσι λοιπόν έγινε αλλαγη με το plus με το οποίο κανένα θέμα,είχαμε σταθερή ταχύτητα 54999 /5 έως που έβρεξε ,και έβρεξε πολύ...από τότε λοιπόν σύνδεση πλέον δεν έχω,μέσα στην ημέρα μπορεί να δω ταχύτητες από 5 έως και 50 ,λάθη άπειρα (και στη φώτο παραδόξως έχει πολύ λίγα) ενώ χθες πχ είχε χιλιάδες και κυρίως CRC ! Εχω δηλώσει βλάβη από τις 6/6 και έως τώρα δεν έχει γίνει τίποτα...πήρα πάλι τηλέφωνο χθες και μου είπαν ότι θα το δώσουν σαν κατεπείγον και χίλια συγνώμη κλπ...η καλωδίωση του σπιτιού είναι οκ (μονοκατοικία,έτερον ήμιση ηλεκτρολόγος) Μου αρέσει που μας πήραν χθες κιόλας για να αναβαθμίσουμε σε 100αρα γιατί πλέον είναι διαθέσιμη στην περιοχή μας ,ναι οκ... Τι να παίζει ρε παιδιά?και τι στο καλό να κάνω για να φτιαχτεί?πόσα τηλέφωνα να παίρνω την ημέρα? Υπόψιν είχα απροβλημάτιστη VDSL από το 2017 σταθερή 49999 χωρίς κανένα θέμα,όχι τίποτε άλλο γιατί κάποιος στην εξυπηρέτηση μου το πέταξε και αυτό ,ότι δήθεν τάχαμου δεν σηκωνει η γραμμή και ευτυχώς θυμόμουν ημερομηνία σύνδεσης ,την ανέφερα και το έκοψε το παραμύθι
Aggelos_INSM Δημοσ. 26 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Luciferia είπε Καλημέρα. Εδω και πάνω από μήνα η γραμμή παρουσιάζει άπειρα λάθη ,έχω αποσυνδέσεις κάθε μέρα και κυρίως βραδινές ώρες! μέχρι τότε,είχα το παλιότερο μοντέλο speedport ,το οποίο αλλάξαμε γιατί παρουσίαζε θέμα με το wifi,;έτσι λοιπόν έγινε αλλαγη με το plus με το οποίο κανένα θέμα,είχαμε σταθερή ταχύτητα 54999 /5 έως που έβρεξε ,και έβρεξε πολύ...από τότε λοιπόν σύνδεση πλέον δεν έχω,μέσα στην ημέρα μπορεί να δω ταχύτητες από 5 έως και 50 ,λάθη άπειρα (και στη φώτο παραδόξως έχει πολύ λίγα) ενώ χθες πχ είχε χιλιάδες και κυρίως CRC ! Εχω δηλώσει βλάβη από τις 6/6 και έως τώρα δεν έχει γίνει τίποτα...πήρα πάλι τηλέφωνο χθες και μου είπαν ότι θα το δώσουν σαν κατεπείγον και χίλια συγνώμη κλπ...η καλωδίωση του σπιτιού είναι οκ (μονοκατοικία,έτερον ήμιση ηλεκτρολόγος) Μου αρέσει που μας πήραν χθες κιόλας για να αναβαθμίσουμε σε 100αρα γιατί πλέον είναι διαθέσιμη στην περιοχή μας ,ναι οκ... Τι να παίζει ρε παιδιά?και τι στο καλό να κάνω για να φτιαχτεί?πόσα τηλέφωνα να παίρνω την ημέρα? Υπόψιν είχα απροβλημάτιστη VDSL από το 2017 σταθερή 49999 χωρίς κανένα θέμα,όχι τίποτε άλλο γιατί κάποιος στην εξυπηρέτηση μου το πέταξε και αυτό ,ότι δήθεν τάχαμου δεν σηκωνει η γραμμή και ευτυχώς θυμόμουν ημερομηνία σύνδεσης ,την ανέφερα και το έκοψε το παραμύθι Μηπως έχεις powerline ? Εχω διαβασει οτι αυτα σε καποιες περιπτώσεις μπορει να προκαλεσουν αποσυνδεσεις Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2020 από Aggelos_INSM
Luciferia Δημοσ. 26 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2020 26 λεπτά πριν, Aggelos_INSM είπε Μηπως έχεις powerline ? Εχω διαβασει οτι αυτα σε καποιες περιπτώσεις μπορει να προκαλεσουν αποσυνδεσεις όχι δεν έχω,ποτέ δεν είχα.
Gkostas2007 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2020 Παίδες πως σας φαίνεται η γραμμή; Γενικά η γραμμή μου μαζεύει errors, αλλά ειδικά την Δευτέρα με τις βροχές είχα θέμα με αποσυνδέσεις. Το SNR έπεφτε πάρα πολύ, μάζευα πολλά CRC σε καθε refresh και μετά έκανε αποσύνδεση. Ήρθε τεχνικός του ΟΤΕ, το παιδί μέτρησε στην πρίζα μου, στο κουτί στην είσοδο και στο ΚΑΦΑΟ και μου είπε ότι υπάρχει θέμα μεταξύ καλωδίου ΚΑΦΑΟ και πολυκατοικίας στον δρόμο, αλλά δεν το δήλωσε βλάβη, ενώ μου άλλαξε και ζεύγος. Παρόλα αυτά συνεχίζω και βλέπω errors. Παρακάτω τα στατιστικά μετά από 4 μέρες χωρίς αποσύνδεση. 1. Να τους ξαναπάρω να τους πω ότι έχω errors? Θα ασχοληθούν αν δεν έχω αποσυνδέσεις, που βασικά θα έχω κάποια στιγμή με τόσα errors. Μόνο εμένα δλδ μου φαίνονται αρκετά για 4 μέρες; 2. Δεν έπρεπε να δηλωθεί ως βλάβη το καλώδιο στον δρόμο, απο την στιγμή που διαπίστωσε ότι υπάρχει θέμα εκεί; Μπορώ να κάνω κάτι εγώ μπας και το φτιάξουν; Νομίζω αν έχει θέμα ο χαλκός και VDSL να βάλω πάλι θέμα θα έχω. Δεν πρέπει να διορθωθεί αυτό;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα