Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επίσης μπορείς να δοκιμάσεις να κατεβάσεις κιλά και να αυξήσεις επαναλήψεις. Αυτό το "κόλπο" είχε πιάσει σε μένα όταν είχα κολλήσει στις στρατιωτικές πιέσεις.

Θα το δοκιμάσω και αυτό!

Και γιατι δινεις τοση σημασια στα κιλα? Το θεμα ειναι να σε πιανει αυτο που κανεις, μπορεις να βαλεις και 200 κιλα (λεμε τωρα) και να τα κανεις 1-2 επαναληψεις αλλα να μη νιωσεις τιποτα στο στηθος.

Εγω στη θεση σου αν δε με επιανε η ασκηση οπως ειπες θα αλλαζα εντελως το στυλ προπονησης.Καθε ποσο αλλαζεις προγραμμα? Δοκιμασε να το γυρισεις σε intensity και να κανεις πολλα super sets-drop sets και επισης δοκιμασε να βαλεις καμψεις, εμενα με ειχαν βοηθησει οταν ειχα stagnation.

Επισης, επικλινη κανεις ή αναφερεσαι μονο στον ισιο?

Γιατί ήμουν της άποψης πως αν δεν προσπαθήσεις να ανεβάσεις κιλά δεν έχει νόημα . Μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια. Ακόμα όμως και με τα κιλά πουν μπορώ δεν καταλαβαίνω πιάσιμο όπως πριν 2-3 μήνες πχ.  Αλλάζω πρόγραμμα κάθε 2-3 μήνες. Επικλινή κάνω και πρόσφατα ανέβηκα και εκεί!

Βασικα για να ανεβεις κιλα στις ασκησεις θα πρεπει να ανεβεις και σε σωματικα κιλα (με την προυποθεση οτι εχεις φτασει στο μεγιστο σου για τα σωματικα κιλα που εισαι τωρα)

Παρε την κρεατινη να σου δωσει ενα boost, συνεχισε για κανα μηνα το ιδιο προγραμμα ( θα ανεβεις λιγο ) και μετα αν θες να ανεβεις κι αλλο θα πρεπει να "παχυνεις", να ξεκινησεις να τρως παραπανω ( οχι σαβουρα )

Τρώω αρκετά και όσο ποιο καθαρά γίνεται. Από το πολύ φαγητό η κοιλιά μου είναι πρησμένη όλη μέρα φαντάσου.

1)Ναι

2) όχι

3) do you know the definition of insanity?

Στις πόσες επαναλήψεις δεν ανεβάζεις κιλά? Στη μία? Στις 3? Στις 5 ? Ή στις 8?

Αν κάνεις πάγκο για ''να σε πιάσει'', μπορείς πολύ εύκολα να ''πιαστείς'' σε οποιοδήποτε μηχάνημα κάνει οριζόντια προσαγωγή χεριών. 

Το ανέβασμα κιλών όμως στον πάγκο , δεν έχει να κάνει με το ''πιάσιμο''

Στις 5 με 8. Όταν λέω να με πιάσει εννοώ την αίσθηση που νιώθεις το στήθος έτοιμο να εκραγεί μετά από την άσκηση. Πλέον αυτή η αίσθηση έχει εξαφανιστεί και ενώ στα άλλα σημεία έχω μυικά κέρδη με τον καιρό, το στήθος είναι στάσιμο.

• Απαντ. 54,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Δημοσ.

Στις 5 με 8. Όταν λέω να με πιάσει εννοώ την αίσθηση που νιώθεις το στήθος έτοιμο να εκραγεί μετά από την άσκηση. Πλέον αυτή η αίσθηση έχει εξαφανιστεί και ενώ στα άλλα σημεία έχω μυικά κέρδη με τον καιρό, το στήθος είναι στάσιμο.

αυτό σημαίνει πως το στήθος προπονείται λάθος , το είχα κάνει κ εγώ παλιά τον πρώτο καιρό στο bench press ,  μέχρι που κατάλαβα οτι δεν κλείδωνα σωστή θέση και δούλευαν οι ώμοι 

όταν λες kg γράψε μια ύψος , σωματικό βάρος και πόσο πάγκο έχεις στις 5 με 8 , για να βοηθήσει να καταλάβουμε τι  συμβαίνει

θα μπορούσες να βάζεις παραπάνω kg απότι έχεις και να μην επικεντρώνεται η άσκηση στο στήθος πχ και τόσα άλλα 

Δημοσ.

Θα το δοκιμάσω και αυτό!

Γιατί ήμουν της άποψης πως αν δεν προσπαθήσεις να ανεβάσεις κιλά δεν έχει νόημα . Μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια. Ακόμα όμως και με τα κιλά πουν μπορώ δεν καταλαβαίνω πιάσιμο όπως πριν 2-3 μήνες πχ. Αλλάζω πρόγραμμα κάθε 2-3 μήνες. Επικλινή κάνω και πρόσφατα ανέβηκα και εκεί!

Τρώω αρκετά και όσο ποιο καθαρά γίνεται. Από το πολύ φαγητό η κοιλιά μου είναι πρησμένη όλη μέρα φαντάσου.

Το πιάσιμο δεν έρχεται αν έχεις συνηθίσει την άσκηση. Οποτε η μένεις στα ίδια κιλά και αυξάνεις επαναλήψεις, ή ρίχνεις επαναλήψεις και αυξάνεις κιλά ούτως ώστε να ξεκολλήσεις από το σημείο που βρίσκεσαι.

Το πιάσιμο μπορείς να το επιφέρεις με άλλη άσκηση που στοχεύει τους θωρακικούς, όπως το πεκ ντεκ

Το να αλλάζεις συνεχώς ασκήσεις για να νιώσεις πιάσιμο, δουλεύει, αλλά δε σήμαινει πως το πιάσιμο είναι πρόοδος. Είναι απλά πιάσιμο γιατί το σώμα σου προσαρμόζεται στη νέα άσκηση που δεν είχε συνηθίσει

Με άλλα λόγια, βρες μερικές βασικές ασκήσεις οι οποίοι θα αποτελούν τη βάση του προγράμματος σου, πάγκος, κωπηλατική, πρεσσα ποδιών, και κράτα τες σταθερές , αλλάζοντας τα κιλά, τις επαναλήψεις και το διάλειμμα. Άσε το πιάσιμο για τις δευτερεύουσες ασκήσεις

Δημοσ.

Exω την εντύπωση οτι μετα απο καποιο διάστημα οι πιέσεις στον πάγκο σταματούν να εχουν ιδιαίτερο αποτέλεσμα στο στηθος ιδικά οταν ανέβεις αρκετα σε κιλα  γιατι πρεπει να "δουλεψουν" πολυ και οι ώμοι για να υποστηρίξουν το βάρος.

Δοκίμασε κάποιες  άλλες από τις γνωστές ασκήσεις για το στηθος , μου αρέσει με τροχαλία όπως φαίνεται πχ στο βίντεο μετα τα 2,5 λεπτα. 

https://www.youtube.com/watch?v=iMwJcmkD1i0

Δημοσ.

Εγω παλι εχω την εντυπωση πως οι γαμπες μου δεν ειναι  ιδιες ,η αριστερη ειναι ελαχιστα μεγαλυτερη απο την δεξια παρολο που  ειμαι δεξιοποδος/χειρας .Το εχουμε ολοι αυτο η' να χτυπαω περισσοτερο την δεξια να ισορροπησει ?

• Like 1
Δημοσ.

λέω να γραφτώ σε ένα που βρήκα που έχει climbing walls και τέτοια, αξίζει τι λέτε; (για έξτρα στο πάνω κορμό)

έχει δοκιμάσει κανεις; 

Ειναι πολυ καλη ασκηση το indoor climbing σε απολυτα ελεγχομενο περιβαλλον   αρα και ασφαλες .θα χρειαστεις ομως  τα ειδικα παπουτσια .

• Like 1
Δημοσ.

Ειναι πολυ καλη ασκηση το indoor climbing σε απολυτα ελεγχομενο περιβαλλον   αρα και ασφαλες .θα χρειαστεις ομως  τα ειδικα παπουτσια .

νομίζω σου δίνουν εκεί.

αν και 35€ το μηνα μου φένονται αρκετά.. θα δω μήπως βγάλει καμια προσφορά (θα ρωτήσω και ολας.)

Δημοσ.

λέω να γραφτώ σε ένα που βρήκα που έχει climbing walls και τέτοια, αξίζει τι λέτε; (για έξτρα στο πάνω κορμό)

έχει δοκιμάσει κανεις; 

ένα καινούριο επί της Εγνατίας, μεταξύ Μαρτίου και Συνδίκα;

σε κάθε περίπτωση άνοιξε κι ένα τέτοιο εκεί, αλλά πέρα από την ασχετίλα μου με το άθλημα φοβάμαι πως θα είναι πολύ "πιασέ"...

...αν χρειάζεται να νοικιάζεις εξοπλισμό κτλ, επιπλέον της όποιας μηνιαίας συνδρομής, δεν νομίζω ότι αξίζει...

Δημοσ.

Είναι πολύ καλη ασκηση το climbing wall. Το οικονομικό ειναι αλλο ζήτημα φυσικά.

Στα δικά μας, επιτέλους καμψεις με 1 χέρι. Δεν κατεβαίνω μέχρι εντελώς κάτω ακόμα ομως. Ενα βήμα τη φορά. Πρόοδος να υπάρχει κι ολα τ αλλα έρχονται.

Δημοσ.

Καλή άσκηση είναι, αλλά απ΄ότι ξέρω στην αναρρίχηση χρησιμοποιείς κυρίως τα πόδια για στήριγμα, δεν είναι πως τραβάς με τα χέρια, δεν θα ήταν "βιώσιμο" που λένε...

θέλω να πω, ως άθλημα είναι ωραίο, αλλά για τους σκοπούς της υπερτροφίας που συζητούμε κυρίως εδώ καλύτερο είναι το γυμναστήριο...

έπειτα, όταν πληρώνουμε 49€ το έτος στα γιάβα, δυσκολο να δώσουμε 35 έουρα στο climbing wall...

Κι ένα ωραίο βίντεο με την Catherine Destivelle σε ελεύθερη αναρρίχηση...θα το έκανα κι εγώ αλλά δεν έχω λεφτά να πάω μέχρι το Μάλι, άσε που βαριέμαι...

https://www.youtube.com/watch?v=N70DLM8Az_8

Δημοσ.

έχει δοκιμάσει κανεις; 

δεν νομιζω να καταφερεις να δωσεις πολυ boost .αξιζει σαν ενασχοληση αλλα οχι για να αντικαταστησεις το gym ή να προσθεσεις ογκο/γραμμωση

παπουτσια και σε βραχο να κανει παλι θελει.

νομίζω σου δίνουν εκεί.

αν και 35€ το μηνα μου φένονται αρκετά.. θα δω μήπως βγάλει καμια προσφορά (θα ρωτήσω και ολας.)

συνηθως αν δινει η πιστα παπουτσια παιζει να ειναι ψιλο λιωμενα.μια φορα που ειχα παει οακα τα παπουτσια ηταν τελειως λιωμενα.το λαστιχο απο κατω ειχε μεινει και οχι πατος.οποτε σχετικο αν θα ειναι σε καλη κατασταση και ποσο καθαρα ειναι.

ισως να εχουν καλυτερη τιμη σε τριμηνο /εξαμηνο

ένα καινούριο επί της Εγνατίας, μεταξύ Μαρτίου και Συνδίκα;

σε κάθε περίπτωση άνοιξε κι ένα τέτοιο εκεί, αλλά πέρα από την ασχετίλα μου με το άθλημα φοβάμαι πως θα είναι πολύ "πιασέ"...

...αν χρειάζεται να νοικιάζεις εξοπλισμό κτλ, επιπλέον της όποιας μηνιαίας συνδρομής, δεν νομίζω ότι αξίζει...

επισης και τον εξοπλισμο δεν αξιζει να τον νοικιαζεις αμα πηγαινεις πολλες φορες.παλι στο οακα οτι σου δανειζαν ηταν + 5 ευρω.

gri gri 5 ευρω παπουτσια 5 ευρω μποτριε 5 ευρω συν την πιστα,

Καλή άσκηση είναι, αλλά απ΄ότι ξέρω στην αναρρίχηση χρησιμοποιείς κυρίως τα πόδια για στήριγμα, δεν είναι πως τραβάς με τα χέρια, δεν θα ήταν "βιώσιμο" που λένε...

θέλω να πω, ως άθλημα είναι ωραίο, αλλά για τους σκοπούς της υπερτροφίας που συζητούμε κυρίως εδώ καλύτερο είναι το γυμναστήριο...

έπειτα, όταν πληρώνουμε 49€ το έτος στα γιάβα, δυσκολο να δώσουμε 35 έουρα στο climbing wall...

σωστα.τα χερια ειναι για στηριγμα και μικρες κινησεις.η δυναμη μπαινει στα ποδια γιατι τα χερια θα καουν.το χερι υποτιθεται οτι πρεπει να το εχεις τεντωμενο για να μην δουλευει ο μυς αλλιως σε 5 -10 secs θα τον καψεις.

Δημοσ.

Εγω παλι εχω την εντυπωση πως οι γαμπες μου δεν ειναι  ιδιες ,η αριστερη ειναι ελαχιστα μεγαλυτερη απο την δεξια παρολο που  ειμαι δεξιοποδος/χειρας .Το εχουμε ολοι αυτο η' να χτυπαω περισσοτερο την δεξια να ισορροπησει ?

Εγω αυτο πρεπει να το κανω με τους δικεφαλους μου φαινεται :mad:

Δημοσ.

Τις προάλλες στο γυμ ένας ντούκι σήκωσε 200 κιλά πάγκο σε μονή επανάληψη. Όλη η μέση-πλάτη του έκανε καμάρα. Τον φοβήθηκε το μάτι μου!

• Like 1
Δημοσ.

Τις προάλλες στο γυμ ένας ντούκι σήκωσε 200 κιλά πάγκο σε μονή επανάληψη. Όλη η μέση-πλάτη του έκανε καμάρα. Τον φοβήθηκε το μάτι μου!

Μια επαναληψη ειναι κλαιν ,ποσα κιλα ηταν  ?

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...