Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Ώπα αυτό ακούγεται κουλό αλλά δεν παίρνω και όρκο . Για μερικά δευτερόλεπτα όντως ; Είσαι σίγουρος ότι κλείνει ο συμπιεστής ; 

Το θεωρώ απίθανο.

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
3 ώρες πριν, MySql είπε

Χάλια κλάση ψύξης θέρμανσης ρε συ... μαλλον λεω να παω στο TLC που ειναι τσεκαρισμενο φτηνότερο με καλύτερη κλάση και 10 χρονια εγγύηση 

Έχεις τόσο καλές μονώσεις που θεωρείς ότι ένα 9άρι θα σε καλύψει ; 
Μήπως να βάλεις κάτι παραπάνω και να πας σε 12άρι ; 

4 λεπτά πριν, liakjim είπε

Το θεωρώ απίθανο.

Να έλεγε ότι κλείνει για 3 λεπτά και ξανα ανάβει ..οκ!  Δευτερόλεπτα όμως ;  :huh:  Πότε πρόλαβε να διαβάσει μεταβολή στην θερμοκρασία ; 

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Να έλεγε ότι κλείνει για 3 λεπτά και ξανα ανάβει ..οκ!  Δευτερόλεπτα όμως ;  :huh:  Πότε πρόλαβε να διαβάσει μεταβολή στην θερμοκρασία ; 

Ο συμπιεστής έτσι και αλλιώς έχει 3λεπτα ελάχιστη διάρκεια κράτησης για προστασία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα στην παρέα. Καταρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω τον @liakjim για τις συμβουλές του, φαίνεται ότι έχει βελτιωθεί αισθητά η κατανάλωση του κλιματιστικού. Επίσης να αναφέρω (εντελώς ενημερωτικά και χωρίς καμία διάθεση εξυπνάδας) ότι με θερμοκρασία ζήτησης στους 23 και στην δεύτερη σκάλα του ανεμιστήρα, η θερμοκρασία του εξερχόμενου αέρα είναι στους 40 βαθμούς. Το αναφέρω αυτό διότι σε κάποιο προηγούμενο post μου που είχα ανεβάσει πάλι φωτογραφία με θερμοκρασία αέρα (τοτε ήταν στη τρίτη σκάλα του ανεμιστήρα), κάποιο μέλος μου είχε απαντήσει ότι λόγω μεγάλης ροής του εξερχόμενου αέρα δεν μπορεί το θερμόμετρο να διαβάσει σωστά θερμοκρασία του.

IMG_20191210_062411.jpg

Επεξ/σία από pannarab
Δημοσ.
1 ώρα πριν, pannarab είπε

Καλημέρα στην παρέα. Καταρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω τον @liakjim για τις συμβουλές του, φαίνεται ότι έχει βελτιωθεί αισθητά η κατανάλωση του κλιματιστικού. Επίσης να αναφέρω (εντελώς ενημερωτικά και χωρίς καμία διάθεση εξυπνάδας) ότι με θερμοκρασία ζήτησης στους 23 και στην δεύτερη σκάλα του ανεμιστήρα, η θερμοκρασία του εξερχόμενου αέρα είναι στους 40 βαθμούς. Το αναφέρω αυτό διότι σε κάποιο προηγούμενο post μου που είχα ανεβάσει πάλι φωτογραφία με θερμοκρασία αέρα (τοτε ήταν στη τρίτη σκάλα του ανεμιστήρα), κάποιο μέλος μου είχε απαντήσει ότι λόγω μεγάλης ροής του εξερχόμενου αέρα δεν μπορεί το θερμόμετρο να διαβάσει σωστά θερμοκρασία του.

IMG_20191210_062411.jpg

Καλημέρα. Δηλαδή τί έκανες; Το έχεις με υψηλή ταχύτητα ανεμιστήρα;

Πόση διαφορά είδες σε κατανάλωση;

@grizos, @dimostr δεδομένα θερμοκρασίας αέρα από τις περσίδες του daikin με ζήτηση 22 και ανεμιστήρα ελάχιστη (quiet) από 00:00-08:00:

Capture6.PNG.d963cdbb961ea1e63e02d42eccab6a9d.PNG

Προσωπικά το βλέπω μια χαρά, στην εκκίνηση ανέβασε για να θερμάνει, έκοψε σε 15' , μετά μια μικρή αύξηση (δεν ξέρω γιατί) και μετά σταθερά με μια ελαφρώς ανοδική τάση, προφανώς λόγω κρύου και 2 συνολικά on-off. Δεν βλέπω κάτι μεμπτό. Όσες φορές ξύπνησα το είδα κάπου 160-180W στην ισορροπία.

Έκαψε 1.46kwh.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Το έψαξα το μοντέλο που είπες . 
Να ξεχνάω δε παίζει διότι δεν γνώριζα άλλο μοντέλο πέρα απο το Ururu Sharara .  

[...]

Ε, αφού το έψαξες, τώρα θα γνωρίζεις 2 πράγματα:

- Ότι η "είσοδος νωπού αέρα" δεν υπάρχει μόνο στα Daikin "Ururu Sharara" και ούτε μόνο σε πολύ "ακριβές υλοποιήσεις", αλλά και σε υλοποιήσεις μέσης τιμής άλλων ιαπωνικών εταιριών, όπως της πάντα υπολογίσιμης Hitachi.

- Και βου, ότι δεν πρέπει να είμαστε απόλυτοι στις απαντήσεις μας, γιατί δεν γίνεται να τα γνωρίζουμε όλα!

Επεξ/σία από filipN
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Γράψτε το βρε σωστά Daikin Ururu Sarara λέγεται το μοντέλο ! :)

Παίζει να είχα κάποιο λόγο που το έγραψα έτσι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Πόση διαφορά είδες σε κατανάλωση;

@grizos, @dimostr δεδομένα θερμοκρασίας αέρα από τις περσίδες του daikin με ζήτηση 22 και ανεμιστήρα ελάχιστη (quiet) από 00:00-08:00:

Capture6.PNG.d963cdbb961ea1e63e02d42eccab6a9d.PNG

Προσωπικά το βλέπω μια χαρά, στην εκκίνηση ανέβασε για να θερμάνει, έκοψε σε 15' , μετά μια μικρή αύξηση (δεν ξέρω γιατί) και μετά σταθερά με μια ελαφρώς ανοδική τάση, προφανώς λόγω κρύου και 2 συνολικά on-off. Δεν βλέπω κάτι μεμπτό. Όσες φορές ξύπνησα το είδα κάπου 160-180W στην ισορροπία.

Έκαψε 1.46kwh.

Καλημέρα 

εβαλα όπως είπες στο quiet τον ανεμιστήρα από χθες το βράδυ και μόλις πριν από λίγο μου το ξαναέκανε κατέβηκε στα 5,49watt κάθισε για 2 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα και μετά ξαναπήγε στα 195 με 210 που παίζει συνέχεια , για την ελάχιστη που μένει εκεί δεν προβληματίζομαι γιατί προφανώς τόσες είναι οι απώλειες και έτσι κάνει συντήρηση αυτό που με προβληματίζει είναι αυτά τα off που κάνει γιατί με 5,49 watt στον μετρητή σίγουρα πρέπει Ν α είναι off ο συμπιεστης , θα έχω το νου μου στον μετρητή αλλά είμαι σίγουρος ότι μου το έχει κάνει και σε δευτερόλεπτα την επανεκκίνηση αλλά ίσως τότε η ένδειξη να ήταν στα 15-20 watt και να μην είχε βγει off ο συμπιεστης .....είδωμεν 

μολις το ξαναεκανε κατέβηκε πάλι στα 5,49 κάθισε 20 δευ5ερολεπτα και ξαναπαει τώρα στα 200 

μολις σε ένα δεκάλεπτο 2 off δε ξέρω τι γίνεται 

ισως διαβάζει ριπές αέρα από το απέναντι κλιματιστικό και κόβει απότομα αλλά δε μπορώ να αξιολογήσω ότι ανάβει και σβήνει σε δευτερόλεπτα 

και ξανά στα 5,49 και μετά από 2 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα ξαναπαίρνει την ανηφόρα 

τρεις φορές σε λιγότερο από μισάωρο , άντε τώρα να βγάλεις συμπέρασμα 

Επεξ/σία από dimostr
Δημοσ.
8 ώρες πριν, MySql είπε

Χάλια κλάση ψύξης θέρμανσης ρε συ... μαλλον λεω να παω στο TLC που ειναι τσεκαρισμενο φτηνότερο με καλύτερη κλάση και 10 χρονια εγγύηση 

- Ένα 9άρι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για θέρμανση χώρου 24τμ, μόνο για ψύξη, "είναι τσεκαρισμένο" σε μικρότερους χώρους. Ούτε είναι τεράστια η διαφορά τιμής από TCL "9άρι" σε TCL"12άρι".

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά. Εχτές έκανα δημόσια εδώ ,παράπονα για την καθυστέρηση ενός Fujitsu που αγόρασα από τα mediamarkt καθώς και την έλλειψη οποιασδήποτε επικοινωνίας εκ μέρους τους. Στις 21.00 το βράδυ μου στείλανε mail ότι η παραγγελία μου έρχεται,στις 8 το πρωί σήμερα με πήρε τηλέφωνο η μεταφορική, και στις 9 το είχα στο σπίτι μου. Σας ευχαριστώ όλους καθώς και το πνεύμα των Χριστουγέννων, που πιθανώς διάβασε το ποστ μου,και μεριμνησε ετσι ώστε να έρθει σπίτι το κλίματιστικο. Εν αναμονή τεχνικού για την εγκατάσταση και επιτέλους λιγης ζέστης . Καλημέρα σε όλους!

• Like 4
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, sithodor είπε

Καλημέρα παιδιά. Εχτές έκανα δημόσια εδώ ,παράπονα για την καθυστέρηση ενός Fujitsu που αγόρασα από τα mediamarkt καθώς και την έλλειψη οποιασδήποτε επικοινωνίας εκ μέρους τους. Στις 21.00 το βράδυ μου στείλανε mail ότι η παραγγελία μου έρχεται,στις 8 το πρωί σήμερα με πήρε τηλέφωνο η μεταφορική, και στις 9 το είχα στο σπίτι μου. Σας ευχαριστώ όλους καθώς και το πνεύμα των Χριστουγέννων, που πιθανώς διάβασε το ποστ μου,και μεριμνησε ετσι ώστε να έρθει σπίτι το κλίματιστικο. Εν αναμονή τεχνικού για την εγκατάσταση και επιτέλους λιγης ζέστης . Καλημέρα σε όλους!

Ευτυχώς γιατί αν έπαιρνες το ίδιο τώρα από αλλού θα έδινες 100 ευρώ παραπάνω χωριά την εγκατάσταση(άλλα τόσα σίγουρα).Σε συνέχεια των μετρήσεων μου,στις 74 ώρες συνεχούς λειτουργίας έχει κάψει 20,4 kwh(με ρύθμιση στους 20 βαθμούς).Σε ευρώ καίει με τις παρούσες συνθήκες 1,5 την ημέρα(με όλες τις χρεώσεις μέσα)με τις καλές θερμοκρασίες που έχουμε τώρα αλλά σε πολύ απαιτητικό χώρο.

• Like 3
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, dimostr είπε

Καλημέρα 

εβαλα όπως είπες στο quiet τον ανεμιστήρα από χθες το βράδυ και μόλις πριν από λίγο μου το ξαναέκανε κατέβηκε στα 5,49watt κάθισε για 2 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα και μετά ξαναπήγε στα 195 με 210 που παίζει συνέχεια , για την ελάχιστη που μένει εκεί δεν προβληματίζομαι γιατί προφανώς τόσες είναι οι απώλειες και έτσι κάνει συντήρηση αυτό που με προβληματίζει είναι αυτά τα off που κάνει γιατί με 5,49 watt στον μετρητή σίγουρα πρέπει Ν α είναι off ο συμπιεστης , θα έχω το νου μου στον μετρητή αλλά είμαι σίγουρος ότι μου το έχει κάνει και σε δευτερόλεπτα την επανεκκίνηση αλλά ίσως τότε η ένδειξη να ήταν στα 15-20 watt και να μην είχε βγει off ο συμπιεστης .....είδωμεν 

μολις το ξαναεκανε κατέβηκε πάλι στα 5,49 κάθισε 20 δευ5ερολεπτα και ξαναπαει τώρα στα 200 

μολις σε ένα δεκάλεπτο 2 off δε ξέρω τι γίνεται 

Μήπως να καλέσεις στο service? Όταν έλεγα υπερτιμημένα το 2019 τα Daikin , λοιδορήθηκα. Νομίζω η δικαίωση πλησιάζει. 😂

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, filipN είπε

Παίζει να είχα κάποιο λόγο που το έγραψα έτσι;

Μήπως κανεις καμια εκστρατεία κατα των τουρουρου ψαράρα? :P

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Είμαι μεταξύ 2ης και 3ης σκάλας και η θερμοκρασία που ζητάω είναι 22 ή 23 βαθμοί. Αναφορικά με την κατανάλωση, κάνοντας υπολογισμούς με κάποιες υποθέσεις, υπολογίζω ότι είμαι κάπου 650-750 watt, με εξωτερικές από -1 έως 10 χθες. Τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του κλιματιστικού όμως, η γυναίκα μου το έκλεινε το πρωί και το άνοιγε το απόγευμα, οπότε μάλλον έφταιγε κατά ένα ποσοστό και αυτό για τις υψηλότερες καταναλώσεις στην αρχή. Θα τις επιβεβαιώσω και με επιπλέον μετρήσεις και θα επανέλθω.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...