jim_p Δημοσ. 6 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2020 Δεν λεει για autostart επειδη ο daemon του transmission εχει autostart και ειναι ενεργο απο default, δεν χρειαζεται να κανεις κατι παραπανω περα απο την εγκατασταση. Για να το κανεις να αποθηκευει στο σκληρο, αλλαζεις τη γραμμη στο download-dir, για να δειχνει το path του σκληρου, πχ σε μενα το εχω ετσι "download-dir": "/mnt/Public/Torrents" Για να συνδεθεις στο web interface του transmission, ανοιγεις εναν browser και μπαινεις στο http://-ip-ip-edo:9091. Για να βρεις την ip του μπορεις να δωσεις στο rpi ενα hostname -I
thodoris1985 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2020 Επειδή έχω καει ήδη 2 φορές (και οι δυο όταν ήμουν εκτός) και δε θέλω να το ξαναπάθω. Θέλω να βάλω ένα passthrough powerbank να δουλεύει το rpi1 - pihole. Έχω ένα intenso s5000 αλλά δεν κατάφερα να βρω αν είναι passthrough (ξέρω, μπορώ απλά να το δοκιμάσω). Απλά θα προτιμούσα μια δοκιμασμένη, οικονομική κατά προτίμηση, λύση. Έχουμε κάποια πρόταση;
cruccer Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Γεια σου Paragontas-x. Δυστυχώς δεν υπάρχει ακόμη κάποια επίσημη έκδοση των Windows 10 για το RPi 4. Υπάρχει μία ανεπίσημη έκδοση, η οποία δεν έχει ήχο, wifi και bluetooth στο RPi 4 και αναγνωρίζει μόνο 3 GB ram. Επίσης η ταχύτητα δεν είναι ιδανική. Προς το παρόν το καλύτερο είναι να χρησιμοποιήσεις κάποια από τις εκδόσεις Linux που υπάρχουν για το μηχάνημα: RaspiOS, Manjaro ή Ubuntu Mate. 2
Pstathece Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Όλα τα ανώτερα που αναφέρει ο/η @cruccer αν έχεις την διάθεση να διαβάσεις περί Linux. Αλλιώς αν θέλεις Windows οπωσδήποτε, μπορείς να ρίξεις μια ματιά σε usff pc. Σίγουρα βέβαια είναι αρκετά πιο ακριβά από ένα RPi 4 που κάνει +/- 60€ Επεξ/σία 5 Αυγούστου 2020 από Νυσταγμένος
Pstathece Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Εξαρτάται τις τιμές που κοιτάς. Στο Σκρουτζ είναι απαγορευτικές. Κοίτα εδώ insomnia για μτχ ή στο ebay για refurbished. Σχετικά με την ερώτηση σου, ναι το Linux παίζει ότι θες. Αρκεί να έχεις όρεξη και χρόνο να το φέρεις στα μέτρα σου.
Death_In_Paradise Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Το Rpi 4 έχει ~60ε, πως θα το κανεις χωρίς να δώσεις πάνω απο 20-30 ευρώ; 1
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Paragontas-x είπε Από Ελλάδα μπορεί αλλά από εξωτερικό έχει 30-40 ευρώ. ε? επειδη το ψαχνω και εγω...αν βρεις κατι σφυρα το ... οτι starter kit βρηκα ειναι πανω απο 100 ευρω. το κουτακι, τα καλωδια, πληκτρολογιο, καρτουλα ...κλπ. Επεξ/σία 5 Αυγούστου 2020 από Επισκέπτης
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, Paragontas-x είπε Μα εγώ δεν μίλησα για starter kit. Εγώ μίλησα απλά για το rasberry pi 4. α, οκ..αν εχεις τα αλλα.και παλι... Επεξ/σία 5 Αυγούστου 2020 από Επισκέπτης
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Μόλις τώρα, Paragontas-x είπε Όχι δεν έχω τίποτα απλά θέλω την πλακετιτσα και τίποτα άλλο. Πιστεύω μόνο με την πλακετιτσα τουλάχιστον αρχικά και με μια microsd κάρτα που ήδη έχω κάνω δουλειά. Δεν κάνω? ε, θες και ενα hdmi καλωδιο...και ενα μεσο για να επικοινωνεις με την πλακετιτσα.. εκτος και αν κανεις καμια <<χακερια>> του τυπου > χει, πλακετιτσα ...παιξε το δεν μπορω μανουλαμ δεν μπορω.. (ξερεις τωρα στυλ google)
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 3 λεπτά πριν, Paragontas-x είπε Και Hdmi καλώδιο έχω. Και όταν λες ένα μέσω να επικοινωνώ με την πλακετιτσα? Αυτά δεν τα δίνουν στο βασικό πακέτο ρε παιδιά? Δεν εννοώ το starter kit. κανε εναν κοπο και δωσε ενα λινκ εκει που το βρηκες 30-40 ευρω να δουμε τι ειναι αυτο.
Pstathece Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 Μισό, αυτό το λινκ που έχεις βάλει δεν είναι Starter kit. Είναι σκέτο το Raspberry. Για να αποφεύγουμε παρεξηγήσεις και λάθος κατανόηση: Starter kit έχει (εκτός απ' το Raspberry) ποντίκι πληκτρολόγιο τροφοδοσία και δε θυμάμαι τι άλλο. Πάντως δεν είναι σκέτο το RPi. Αυτό το λινκ που έβαλες, είναι απλά η πλακέτα.
xxatziva Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) δηλαδη για να καταλαβω. θα παρεις σκετο ρασπμπερη χωρις καλωδιο εικονας-χωρις καλωδιο ρευματος (με διακοπτη ή χωρις για το ρευμα)χωρις κατι να συνδεθεις για ρυθμισεις(πληκτρολογιο ποντικι) χωρις καρτα για το λειτουργικο. μαλλον καλυτερα ψαξε μεταχειρισμενο 3β+ με ολα τα κομφορ για raspbian αλλιως windows arm based λειτουργικο. ειναι ακριβό σπορ το raspberry αλλα κανει παπαδες. Επεξ/σία 6 Αυγούστου 2020 από xxatziva
helicoid Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 19 ώρες πριν, Paragontas-x είπε Όχι εγώ θέλω να φτιάξω ένα φτηνό media player που να στηρίζεται κυρίως σε windows. Οχι. 18 ώρες πριν, Paragontas-x είπε Και από τη στιγμή που άνοιξα ένα τοπικ με βάση το rasberry pi 4 καταλαβαίνεις ότι δεν θέλω να δώσω πάνω από 20-30 ευρώ. Οχι. 13 ώρες πριν, Paragontas-x είπε Όχι δεν έχω τίποτα απλά θέλω την πλακετιτσα και τίποτα άλλο. Πιστεύω μόνο με την πλακετιτσα τουλάχιστον αρχικά και με μια microsd κάρτα που ήδη έχω κάνω δουλειά. Δεν κάνω? Οχι. Εδώ έχουμε ένα κλασικό παράδειγμα που ο χρήστης δεν το έχει ψάξει καθόλου, και μπαίνει σε φάση κουβέντα να γίνεται. "Εγω δίνω μέχρι 20-30 ευρώ", "στο εξωτερικό έχει 40", μετά δίνει link στα 45 για σκέτο pcb χωρίς μεταφορικά και πάει λέγοντας για να φτάσουμε μετά από 5-6 σελίδες στο "ρε παιδιά αν είναι να δώσω 80-90 ευρώ για pcb, τροφοδοτικό, θήκη, ψύκτρες, καλώδια, input devices κτλ καλύτερα να φτιάξω ένα htpc". Εφόσον τον ενδιαφέρει Windows λειτουργικό, το rpi δεν του κάνει, τόσο απλά. 8 1
Pstathece Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 Πες τα👆 Το RPi είναι πολυεργαλείο. Αυτή την στιγμή ίσως να είναι η πιο ολοκληρωμένη development board που υπάρχει εκεί έξω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα