Skrobo Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 16 λεπτά πριν, pngts1996 είπε Αν ειμαι αοπλος τι αρνητικα θα εχω μολιε φυυγω απο το στατο στην επαγγελματικη μου ζωη; δλδ τι μειονεκτηματα θα εχχω σε συγκριση με οτ αν θα ειχα βγει ενοπλος Υπαρχει πιθανότητα καποια προκήρυξη για σώματα ασφαλείας να ζητάει ιατρική κλάση 1 ή 2. Σαν άοπλος την καλύτερη θα είσαι Ι3. Δεν θα έχεις κανένα άλλο πρόβλημα.
pngts1996 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 2 λεπτά πριν, Skrobo είπε Υπαρχει πιθανότητα καποια προκήρυξη για σώματα ασφαλείας να ζητάει ιατρική κλάση 1 ή 2. Σαν άοπλος την καλύτερη θα είσαι Ι3. Δεν θα έχεις κανένα άλλο πρόβλημα. Οποτε αν βγω αοπλος το μονο θεμα που εχω ειναι σε σωματα ασφαλειας
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 14 λεπτά πριν, pngts1996 είπε Οποτε αν βγω αοπλος το μονο θεμα που εχω ειναι σε σωματα ασφαλειας Δες παραπάνω αυτά που έγραψα δεν είναι μόνο σώματα ασφαλείας. Οποιαδήποτε δουλειά σε σώμα της Ελλάδας απαιτεί Ι1.
Skrobo Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, JohnGTA είπε Δες παραπάνω αυτά που έγραψα δεν είναι μόνο σώματα ασφαλείας. Οποιαδήποτε δουλειά σε σώμα της Ελλάδας απαιτεί Ι1. Περιμένω 2 προκηρύξεις απο "σωματα" που να σου ζητάνε να έχεις ιατρική κλάση Σωματική ικανότητα. Ευχαριστώ. Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2021 από Skrobo
pngts1996 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 3 λεπτά πριν, Skrobo είπε Περιμένω 2 προκηρύξεις απο "σωματα" που να σου ζητάνε να έχεις ιατρική κλάση. Ευχαριστώ. Τι ιατρικη κλαση εχεις;
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 6 λεπτά πριν, Skrobo είπε Περιμένω 2 προκηρύξεις απο "σωματα" που να σου ζητάνε να έχεις ιατρική κλάση. Ευχαριστώ. Προκήρυξη εποχικών πυροσβεστών 2020 Κεφάλαιο Β Παράγραφος δ': "Να έχουν εκπληρώσει οι άνδρες τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και να είναι ικανοί Κατηγορίας Ι1". Προκήρυξη ειδικών φρουρών 2019: "Οι άνδρες να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης πρόσληψης. Δενγίνονται δεκτοί υποψήφιοι, οι οποίοι έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές." Εντάξει τώρα; Θα στο πάω και ένα βήμα πιο πάνω. Αν δεις τα αποτελέσματα αυτών των προκηρύξεων (στο λέω γιατί έχω πάει 3 7μηνα εποχικός στον ΕΚΑΒ) περνάνε σχεδόν κατ' αποκλειστικότητα όσοι έχουν πάει Ειδικές Δυνάμεις ή Έφεδροι που απαιτούν εκ των πραγμάτων να είσαι Ι1 για να πας, καθώς το να είσαι αλεξιπτωτιστής ή έφεδρος σου δίνει το μεγαλύτερο αβαντάρισμα στους πίνακες.
Skrobo Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 2 λεπτά πριν, pngts1996 είπε Τι ιατρικη κλαση εχεις; Technically επρεπε να γράψω "Σωματική Ικανότητα", αυτος ειναι ο όρος που χρησιμοποιεί επίσημα ο στρατός. Θα το αλλάξω. Για να απαντήσω στην ερώτηση Ι5 εχω βγει. 1 λεπτό πριν, JohnGTA είπε Προκήρυξη εποχικών πυροσβεστών 2020 Κεφάλαιο Β Παράγραφος δ': "Να έχουν εκπληρώσει οι άνδρες τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και να είναι ικανοί Κατηγορίας Ι1". Προκήρυξη ειδικών φρουρών 2019: "Οι άνδρες να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης πρόσληψης. Δενγίνονται δεκτοί υποψήφιοι, οι οποίοι έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές." Εντάξει τώρα; Θα στο πάω και ένα βήμα πιο πάνω. Αν δεις τα αποτελέσματα αυτών των προκηρύξεων (στο λέω γιατί έχω πάει 3 7μηνα εποχικός στον ΕΚΑΒ) περνάνε σχεδόν κατ' αποκλειστικότητα όσοι έχουν πάει Ειδικές Δυνάμεις ή Έφεδροι που απαιτούν εκ των πραγμάτων να είσαι Ι1 για να πας, καθώς το να είσαι αλεξιπτωτιστής ή έφεδρος σου δίνει το μεγαλύτερο αβαντάρισμα στους πίνακες. Μα αυτα είναι σώματα ασφαλείας. Αυτο λέμε, οτι εκτος απο σώματα ασφαλείας, ΔΕΝ χρειαζεται η στρατιωτική σου ικανότητα κάπου. Για αυτό λέγεται και "στρατιωτική". 1 1
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 19 λεπτά πριν, Skrobo είπε Technically επρεπε να γράψω "Σωματική Ικανότητα", αυτος ειναι ο όρος που χρησιμοποιεί επίσημα ο στρατός. Θα το αλλάξω. Για να απαντήσω στην ερώτηση Ι5 εχω βγει. Μα αυτα είναι σώματα ασφαλείας. Αυτο λέμε, οτι εκτος απο σώματα ασφαλείας, ΔΕΝ χρειαζεται η στρατιωτική σου ικανότητα κάπου. Για αυτό λέγεται και "στρατιωτική". Αυτό ακριβώς είπα επάνω. Δεν καταλαβαίνω που κόλλησες. Έγραψα ότι αν δεν νοιάζει κάποιον να μπει σε σώματα ασφαλείας ας μην τον νοιάζει και το Ι.
SabotazNic Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 23 λεπτά πριν, JohnGTA είπε Αυτό ακριβώς είπα επάνω. Δεν καταλαβαίνω που κόλλησες. Έγραψα ότι αν δεν νοιάζει κάποιον να μπει σε σώματα ασφαλείας ας μην τον νοιάζει και το Ι. 5 ώρες πριν, JohnGTA είπε Μην παραπληροφορείτε κόσμο. Το Ι4 δεν σε αποτρέπει ΜΟΝΟ από προκηρύξεις για σώματα ασφαλείας. Σε αποτρέπει να συμμετέχεις επίσης Βασικα αυτο ειπες στην προηγουμενη σελιδα 😛 1
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 7 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Βασικα αυτο ειπες στην προηγουμενη σελιδα 😛 Έκανα στο μυαλό μου τον διαχωρισμό "Σώματα Ασφαλείας" = Αστυνομίες, "Σώματα" = Όλα τα άλλα (Πυροσβεστική, Πολιτική Προστασία, ΕΚΑΒ κλπ).
jimis98 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 16 ώρες πριν, JohnGTA είπε Μην παραπληροφορείτε κόσμο. Το Ι4 δεν σε αποτρέπει ΜΟΝΟ από προκηρύξεις για σώματα ασφαλείας. Σε αποτρέπει να συμμετέχεις επίσης Εποχικούς πυροσβέστες Εποχικό προσωπικό ΕΚΑΒ (πρώην) Λιμενικό Πολιτική προστασία Μπορεί να χρειαστείς κάποτε στην ζωή σου (δεν στο εύχομαι με τίποτα) λεφτά και να μπεις 7μηνες στο κράτος με εποχικό πρόγραμμα (που μετά γίνεσαι και μόνιμος με λίγη κωλοφαρδία) που χωρίς Ι1 ούτε κατά διάνοια το κάνεις. Μην κλείνετε πόρτες χωρίς να ξέρετε τι θα γίνει με την ζωή σας. 22 χρονών σκατό αποκλείεται να είσαι σίγουρος για το μέλλον σου ώστε τόσο εύκολα να στιγματίζεις το παρελθόν σου. το εκαβ και η πολιτικη προστασια γιατι παιζει τοσο σημασια το Ι?
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 21 λεπτά πριν, jimis98 είπε το εκαβ και η πολιτικη προστασια γιατι παιζει τοσο σημασια το Ι? Don't ask me.
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 35 λεπτά πριν, jimis98 είπε εκαβ Αμα ειναι θεμα ιατρικο νομιζω βγαζει νοημα να μην παει καποιος που εχει προβλημα, ενω θα πρεπει να στρεσαριστει σωματικα και ψυχικα... 1
Skrobo Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Λεπον, για να το ξεκαθαρίσουμε, να μην μπερδεύετε κόσμος. Τα Σώματα ασφαλείας είναι: Οι μη-πολιτικές θέσεις που υπάγονται στο Υπουργείο Εθνικής Αμυνας Η Ελληνική Αστυνομία και οι σχολές της. Το Πυροσβεστικό Σωμα και οι σχολές του. Το Λιμενικό Σώμα και οι σχολές του. Για προκηρύξεις που ανοίγουν στις παραπάνω ομάδες σχεδόν πάντα ζητήτε Στρατιωτική Ικανότητα 1 ή 2 (για "μάχιμες" θεσεις) ή απλα να έχεις υπηρετήσει κανονικά την στρατιωτική σου θητεία για λοιπές θέσεις. Αν πρόκειται για θέση ειδικευμένου πτυχιούχου / συμβούλου / βοηθητικού προσωπικού, υπαρχει η πιθανότητα να ζητήτε απλα να εχεις ολοκληρώσει τις στρατιωτικές σου υποχρεώσεις ή να έχεις απαλαγεί νομίμως απο αυτες. Οι θεσεις τις δευτερης κατηγορίας αν υπαρξουν, ειναι ελάχιστες. Δεν προσέχω προκηρύξεις αλλα δεν θυμαμαι να εχω δει ποτέ καμία που τους ζητάει. Πέραν αυτου, όλες οι θέσεις στο δημόσιο κατανέμονται μέσο μοριοδότησης και το βάρος των μορίων το καθορίζει η κάθε προκήρυξη. Για τους άνδρες όλες ζητούν να έχεις εκληρώσει τις στρατιωτικές σου υποχρεώσεις ή να εχεις απαλαγει νομίμως απο αυτες). Πολλές προκηρύξεις δίνουν επιπλέον μόρια σε άτομα που α) εχουν υπηρετήσει στις Ειδικες δυνάμεις κατα την θητεία τους και β) εχουν υπηρετήσει σαν Εφεδροι Αξιωματικοί κατα την θητεία τους. Προφανώς για να τα έχεις κάνει αυτα οταν πηγες στρατό ησουν Στρατιωτική Ικανότητα 1 ή 2. Αυτο δεν σημαίνει οτι άτομα που δεν εχουν υπηρετήσει ή έχουν διαφορετική Στρατιωτική Ικανότητα δεν μπορούν να "πιασουν" αυτες τις δουλειες, απλα ο ανταγωνισμός θα έχει περισσότερα μόρια και οι ίδιοι θα πρέπει να τα βρούν απο αλλού (πτυχία, παιδιά, προϋπηρεσία, γλώσες και τα σχετικά) ή να αγωνιστούν σε ειδική κατηγορία (Αναπηρία, πολύτεκνοι, παιδία πεσόντων εν καθήκον και άλλα). Για παράδειγμα μιας και αναφέρθηκε παραπάνω σαν οργανισμός: Προκήρυξη ΑΣΕΠ 2Κ/2020 για θέσεις στο ΕΚΑΒ, συγκεκριμένα για 46 θέσεις Πληρωμάτων Ασθενοφόρων. ΦΕΚ, Τεύχος Α.Σ.Ε.Π. 9/18.03.2020, Σελίδα 164, Παράρτημα Α' Παράγραφος 5: Οι άνδρες κατά το χρόνο διορισμού πρέπει να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές (άρθρο 5 του ν. 3528/2007 και άρθρο 29 του ν. 4440/2016). Τέλος, η συγκεκριμένη προκήρυξη ΔΕΝ μοριοδοτεί επιπλέον τις τυχόν στρατιωτικές επιτυχίες (ειδικές δυνάμεις / Αξιωματικοί) των ενδιαφερώμενων. Υ.Γ.: Τα "όλες" παραπάνω τα έβαλα σε italics γιατι στην πραγματικότητα δεν είναι όλες, αλλα η συντριπτική πλειοψηφία. Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2021 από Skrobo 2
Stelios1588 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 Γειά σας,σε μερικές μέρες θα πάω στο ΚΕΠ για να περάσω περιοδεύον και θα ήθελα να γνωρίζω μερικά πράγματα για τα σώματα κτλ,αλλά και άλλες πληροφορίες που θα με βοηθήσουν στην επιλογή μου.Ποιό να επιλέξω;Ευχαριστώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις