Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 11/10/2021 στις 7:58 ΜΜ, dionisis1925 είπε

Κάνε πρώτα αίτηση μετάταξης από πολεμική αεροπορία σε στρατό ξηράς και αν γίνει δεκτή τα σκέφτεσαι τα υπόλοιπα , ειδικές δυνάμεις σε νησί και καλύτερη μετάθεση το ξεχνάς να ξέρεις , εκτός και αν έχεις βύσμα και σε χώσει σε καμία λέσχη αξιωματικών ή πρατηρίου στρατού 😁

Γιατί να κάνω μετάταξη; Δεν μπορώ όταν πάω για βασική εκπαίδευση να δηλώσω ότι θέλω να δοκιμαστώ στους αμφίβιους;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, BlueBlade είπε

Πήγαινε ζήτα αναβολή για την αμέσως επόμενη ΕΣΣΟ.

Το πιο πιθανό είναι να σου την δώσουν εύκολα.

Παιδια καλησπέρα. Έχω κόψει αναβολη από αρχές Ιουλίου. Αλλά δεν λέει ακόμα που παρουσιαζομαι. Να ανησυχώ;

Επεξ/σία από Aste
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, GeoM11 είπε

Γιατί να κάνω μετάταξη; Δεν μπορώ όταν πάω για βασική εκπαίδευση να δηλώσω ότι θέλω να δοκιμαστώ στους αμφίβιους;

Από την Πολεμική Αεροπορία δεν μπορείς να πας στις Ειδικές Δυνάμεις, οι Ειδικές Δυνάμεις ανήκουν στο Στρατό Ξηράς.

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Έχω ολοκληρώσει τη βασική εκπαίδευση σε στρατόπεδο παραμεθορίου και στο ίδιο πρόκειται να περάσω και ΣΠΕΝ και έπειτα θα μεταφερθώ στη μονάδα μου που είναι σε άλλο νομό εκτός παραμεθορίου. Δικαιούμαι τις ΕΤΑΠ για αυτό το πρώτο δίμηνο;

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά πηρα διετή αναβολη πριν κανένα 15θημερο από ότανπαρουσιάστηκα για κατάταξη λόγω ψυχικής διαταραχής που όντως υπάρχει κ με χαρτί γιατρού και επειδή δεν ήταν καλές οι συνθήκες στην παραμεθοριο και πιεζόμουν αρκετά. 

Η ερώτηση μου τώρα είναι η εξής , επειδή το πάω για απαλλαγή μιας και δεν παίζει να επιβιώσω εκεί μέσα ανώδυνα, μπορώ μετά από 6 μήνες να ζητήσω επιτροπή ή πρέπει να περάσουν δύο χρόνια;

Ευχαριστώ

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, GeoKots είπε

Καλησπέρα παιδιά πηρα διετή αναβολη πριν κανένα 15θημερο από ότανπαρουσιάστηκα για κατάταξη λόγω ψυχικής διαταραχής που όντως υπάρχει κ με χαρτί γιατρού και επειδή δεν ήταν καλές οι συνθήκες στην παραμεθοριο και πιεζόμουν αρκετά. 

Η ερώτηση μου τώρα είναι η εξής , επειδή το πάω για απαλλαγή μιας και δεν παίζει να επιβιώσω εκεί μέσα ανώδυνα, μπορώ μετά από 6 μήνες να ζητήσω επιτροπή ή πρέπει να περάσουν δύο χρόνια;

Ευχαριστώ

Καλύτερα να επικοινωνήσεις με τη στρατολογία, δικαίωμα επανεξέτασης μετά από 6μήνες νομίζω έχουν όσοι θέλουν να υπηρετήσουν.

Δημοσ.
14 ώρες πριν, biomike είπε

Καλημέρα παιδιά. Καμία ιδέα πότε θα έρθουν τα σημειώματα για ΕΣΣΟ Νοεμβρίου και πότε θα μπει η ΕΣΣΟ?

λογικά περίμενε φίλος το πολύ μέχρη τέλη Οκτωβρίου ή και 1 εβδομάδα απο τώρα.

Δημοσ.

Ειμαι 9μηνος σε περιοχη που δικαιουμε ΕΤΑΠ (οχι παραμεθωριο) αλλα δεν εχω διανυκτερευση εκεί. Αξίζε να κηνυγησω να ερθω σπίτι μου μετά τα ΣΠΕΝ (παλι 9μηνο), ή να κάτσω εδω για τις +18 μερες αδεια στο τελος απο τις ΕΤΑΠ? Ειναι σχετικά χαλαρά εδω και τα άτομα του θαλάμου είναι μια χαρά απλα σκέφτομαι αν παω στην πολη μου κ έχω ΔΝ θα είμαι πιο χαλαρός (πιθανοτατα γιατι δεν ξερω τι παζει με τις εξοδους).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά! Απολύομαι σε λίγο καιρό και μου είπαν από το 1ο γραφείο πως επιστρέφω τα στρατιωτικά με το λουκάνικο. Το θέμα με το λουκάνικο είναι πως το είχα ξεχρεώσει στην μονάδα που ήμουν πριν πάρω μετάθεση, το οποίο περιείχε εξάρτυση, Μ71 και τα συναφή. Εκεί που είμαι δεν χρεώθηκα κάτι καινούριο, με αποτέλεσμα να μην έχω το λουκάνικο σαν σάκο, όλα τα υπόλοιπα στρατιωτικά τα έχω. Δεν μου έδωσαν όμως κάποιο χαρτί που να λέει πως «ο τάδε ξεχρέωσε». Ξέρει κανείς αν τίθεται θέμα πληρωμής; Αυτό που λένε δηλαδή πως αν έχεις χάσει κάτι, το πληρώνεις από την τσέπη μου.

Μου φαίνεται λίγο αστείο να μου πουν «πλήρωσε το», αλλά επειδή ΕΣ, ρωτάω για να είμαι εγώ πιο ασφαλής. 

Επεξ/σία από manpap97
Δημοσ.

Παιδιά,ξανά μπαίνω την επόμενη βδομάδα στρατό μετά από την άδεια ορκομωσίας!Θα ήθελα να ρωτήσω ,πρέπει να μπω με πολιτικά η στρατιωτικά ;Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ.
7 ώρες πριν, manpap97 είπε

Καλησπέρα παιδιά! Απολύομαι σε λίγο καιρό και μου είπαν από το 1ο γραφείο πως επιστρέφω τα στρατιωτικά με το λουκάνικο. Το θέμα με το λουκάνικο είναι πως το είχα ξεχρεώσει στην μονάδα που ήμουν πριν πάρω μετάθεση, το οποίο περιείχε εξάρτυση, Μ71 και τα συναφή. Εκεί που είμαι δεν χρεώθηκα κάτι καινούριο, με αποτέλεσμα να μην έχω το λουκάνικο σαν σάκο, όλα τα υπόλοιπα στρατιωτικά τα έχω. Δεν μου έδωσαν όμως κάποιο χαρτί που να λέει πως «ο τάδε ξεχρέωσε». Ξέρει κανείς αν τίθεται θέμα πληρωμής; Αυτό που λένε δηλαδή πως αν έχεις χάσει κάτι, το πληρώνεις από την τσέπη μου.

Μου φαίνεται λίγο αστείο να μου πουν «πλήρωσε το», αλλά επειδή ΕΣ, ρωτάω για να είμαι εγώ πιο ασφαλής. 

Οταν το ξεχρεωσες δεν  σου εδωσαν χαρτι? Μου κανει εντυπωση να ξεχρεωσες το λουκανικο παντως καθως το κουβαλας σε ολη την θητεια σου. Δηλαδη εσυ το ξεχρεωσες και πως μετεφερες τα πραγματα σου στην νεα σου μοναδα που πηρες μεταθεση? Εξαρτηση και Μ71 πες οκ, η καθε μοναδα δινει την δικια της και ουτε που θα ζητησουν αν την ξεχρεωσες η οχι, αλλα το λουκανικο ειναι περιεργο.

6 ώρες πριν, gba είπε

Παιδιά,ξανά μπαίνω την επόμενη βδομάδα στρατό μετά από την άδεια ορκομωσίας!Θα ήθελα να ρωτήσω ,πρέπει να μπω με πολιτικά η στρατιωτικά ;Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Στρατιωτικα

• Like 1
Δημοσ.
22 ώρες πριν, gba είπε

Προσωπικά πάντως, εγώ και όλοι της σειράς μου που βρεθήκαμε στο αεροπλάνο και πήγαμε όλοι μαζί στην μονάδα ήμασταν με πολιτικά και αλλάξαμε μέσα.

Τώρα δεν ξέρω αν έχει να κάνει με το στρατόπεδο ή όχι...

Δημοσ.

Εγω που κανω θητεια στον Λαγο , μας ειπαν οτι τωρα μετα την αδεια ορκομωσιας γυρναμε με πολιτικα και αλλαζουμε μεσα.

Δημοσ.

Καλησπέρα, πόσο εφικτό είναι κάποιος να υπηρετήσει ως αλεξιπτωτιστής; Πρέπει όντως να έχεις βύσμα; Μπορώ να κάνω τα απαιτούμενα αθλήματα με σχετική ευκολία (ζητούν 42 κάμψεις και κάνω 60, ζητάνε 6 έλξεις και κάνω 10, κτλ) 

Επίσης, πώς είναι η διαδικασία;  Έχω ακούσει ότι περνάει κλιμάκιο των Ειδικών Δυνάμεων την πρώτη μέρα στο στρατόπεδο που παρουσιάζεσαι, δίνεις αθλήματα και σε στέλνουν στον Μεγάλο Πεύκο (ΚΕΕΔ) για να πάρεις το πράσινο μπερέ, και μετά πάς Ασπρόπυργο (ΣΒΕΑ). Ισχύουν όλα αυτά; 

Οι θέσεις είναι περιορισμένες; Δηλαδή υπάρχει περίπτωση όταν πάρω το πράσινο μπερέ να μου πουν π.χ: "Οι θέσεις για αλεξίπτωτα είναι γεμάτες, σε στέλνουμε στους πεζοναύτες";

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...