Προς το περιεχόμενο

ZTE H288A (Nova)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, seithan είπε

Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να προσπεράσω το DNS του router;

Δεν έχω τώρα πρόσβαση να σε κατευθύνω αλλά έχω θέσει DNS το 1.1.1.1 και το adguard dns στο ρουτερ με επιτυχία, επιβεβαιωμένο από cmd στο πισι. Κοίτα να δείς στο LAN settings ή στο DHCP καλύτερα για τον DNS που ψάχνεις.

• Like 1
  • Απαντ. 1,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, seithan είπε

Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να προσπεράσω το DNS του router; Με την επιλογή που έχει στο μενού, προσθέτοντας DNS το μόνο αποτέλεσμα που έχω είναι να έχω το αρχικό DNS που δίνει η Wind + ένα νέο, αλλά για λογισμικό όπως το Pi-Hole, δυστυχώς δεν γίνεται δουλειά.

Δεν ξέρω για το pi-hole, αλλά είμαι με dns άλλων χρόνια τώρα (κατά καιρούς cloudflare, google, οτιδήποτε άλλο εκτός των "μαμά").

Κοίτα μήπως έχεις περάσει μόνο για ipv4 και έχεις ξεχάσει τους ipv6 αντίστοιχους.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα και παλι,το προηγουμενο προβλημα με τη στατικη ip λυθηκε αλλαζοντας ip στους εκτυπωτες και τον υπολογιστή.

Αυτο που θελω να τωτησω ειναι αν το συγκεκριμενο ρουτερ παιρνει χωρις προβλημα access point γιατι θελω καποιο που να μου επιτρεπει τη λειτουργια fb/instagram wifi.

Ξερετε αν ειναι απλη διαδικασια η συνδεση ενος τετοιου acc point?(δεν ειναι ολα συμβατα,κυριως μοντελα της tp link ειναι)

Επεξ/σία από Steliosdelas
Δημοσ.
2 ώρες πριν, seithan είπε

Προσπαθώ να πω στο router να χρησιμοποιεί συγκεκριμένο DNS απο local DNS server (στην περίπτωση το pi-hole)

Δεν έχω καταλάβει που ακριβώς είναι το πρόβλημα, οπότε ας δώσω τα βήματα που θα έκανα εγώ.
1. Θέτεις στο  RPi στατική IP και της δίνεις νούμερα βάση του τοπικού σου δικτύου (πχ 192.168.1.200)
2. Βρίσκεις την σελίδα που καθορίζεις το DNS (μάλλον στη σελίδα του DHCP είναι αλλά δεν έχω πρόσβαση τώρα) και βάζεις για DNS την IP του RPi σου (πχ 192.168.1.200)

Αυτό ήταν. Τώρα όποιο μηχάνημα συνδέεται στο ρούτερ θα παίρνει από τις DHCP ρυθμίσεις του τον DNS που έχεις ορίσει. Μπορείς να δοκιμάσεις να βάλεις την RPi IP στο πισι σου απευθείας για να δεις αν παίζει (μην ξεχάσεις να κάνεις dns flush).

• Thanks 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους είμαι wind και έχω το εν λόγω μόντεμ δεν έχω voip και παίρνω από dslam το ερώτημα μου είναι ότι όταν κάνω επανεκκίνηση , το attenable rate συγχρονίζει πάνω από 61000 και το snr είναι 6 με 6,1 τώρα μετά από 30 ώρες έχει πέσει στην φώτο που παραθέτω θα δείτε . Μήπως ήρθε η ώρα για αντικατάσταση η αγορά καινούργιου ;  Αποσυνδέσεις δεν έχω.

Screenshot_2022-07-18-23-14-22-362_com.android.chrome.jpg

Δημοσ.
10 ώρες πριν, DJ_WOODY είπε

Καλησπέρα σε όλους είμαι wind και έχω το εν λόγω μόντεμ δεν έχω voip και παίρνω από dslam το ερώτημα μου είναι ότι όταν κάνω επανεκκίνηση , το attenable rate συγχρονίζει πάνω από 61000 και το snr είναι 6 με 6,1 τώρα μετά από 30 ώρες έχει πέσει στην φώτο που παραθέτω θα δείτε . Μήπως ήρθε η ώρα για αντικατάσταση η αγορά καινούργιου ;  Αποσυνδέσεις δεν έχω.

Screenshot_2022-07-18-23-14-22-362_com.android.chrome.jpg

Αφού αποσυνδέσεις δεν έχεις και πιάνεις το maximum  της ταχύτητας δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. 

Δημοσ.

Λοιπόν αυτό που παρατηρώ τις τελευταίες μέρες είναι ένα στιγμιαίο ανεβοκατέβασμα του snr από 6,1 σε 4,8 μετά σε 5,1 σε 5,8 και μετά επανέρχεται στο 6,1 όταν κάνω refresh την σελίδα. Τα έχει παίξει το ρούτερ ;

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος τρόπος να κάνεις restrict IP AKA IP allow list , μια συγκρεκιμένη ip και όλες η άλλες drop,για το port forwarding; Δωκίμασα στο "Internet>Security>Filter Criteria>IP filter"  αλλά δεν δούλεψε. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά ξέρει κανένας τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνω στο QoS για να δίνει προτεραιότητα στην τηλεφωνία??? Όταν κατεβάζω μεγάλα αρχεία μου κάνει σπασίματα στο τηλέφωνο. Ευχαριστώ.

Επεξ/σία από flogerakos
Δημοσ.

οταν βαλουμε ενα ξεχωριστο router απο του Provider να παιξει τον ρολο του router,το modem/router του provider συνεχιζει να παιζει και τον ρολο του router?
γιατι εβαλα ενα xiaomi σαν router,αλλα εβλεπα το zte της nova κανονικα και σαν wifi και επιγεια.
ετσι παει ή το κανουμε Off με καποιο τροπο?

Δημοσ.

ναι το εκανα αυτο.αρα το router του provider συνεχιζει να παιζει παραλληλα με το επιπλεον που του εχω κοτσαρει εγω.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, jimmy1973 είπε

ναι το εκανα αυτο.αρα το router του provider συνεχιζει να παιζει παραλληλα με το επιπλεον που του εχω κοτσαρει εγω.

Μήπως το μπερδεύεις με κανένα γειτονικό WiFi γιατί δεν γίνεται να το έχεις απενεργοποιήσει και αυτό να παίζει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...