Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Σε σπίτι που νοικιάζω 3 χρόνια, μαύρα χωρίς συμβόλαιο και ρεύμα στο όνομα του ιδιοκτήτη, ήρθε 1000 ευρώ ρεύμα με 500 ρήτρα. 50τμ.

Ήταν Γ1 και Γενάρη πήγε ΠΚΥ επειδή δε τα πλήρωνε (εγώ του τα έδινα τα λεφτά αλλά αργούσε, και άλλοτε αργούσε μήνες να μου στείλει τους λογαριασμούς). 

Προτελευταίος λογαριασμός έλεγε ΠΚΥ αντί Γ1 και δεν είχε ρήτρα, του μίλησα να πάει σε σταθερό γιατί δεν το έχει δηλωμένο ως κύρια κατοικία άρα δε θα έχουμε επιδότηση και μου λεει, εγώ δεν τον νοιάζει  κτλ. 

Τώρα ξαφνικά αποφάσισε η ΔΕΗ να βάλει ρήτρα από 03/02/2022 στο τιμολόγιο αυτό, χωρίς ενημέρωση. Έτσι ήρθε 1000 σύνολο. Άρα ποιος το πληρώνει? Η ΔΕΗ που ξαφνικά το χωρίς ρήτρα το έκανε με ρήτρα? Αυτός που δεν κουνιόταν? Εγώ που έκανα τα πάντα για να το αποφύγω αλλά ήμουν καταδικασμένος μιας και ήταν στο όνομά του ο λογαριασμός και χωρίς μισθωτηριο δεν μπορούσα να κάνω αλλαγές συμβολαίου ΔΕΗ. 

Λέω απλά να πάρω τα πράγματα μου και να φύγω.  Ούτως ή άλλως έχει 600 ευρώ εγγύηση που λογικά δε θα τα δώσει πίσω άρα ας πληρώσει αυτός τα 500 ευρώ ρήτρα, εγώ τον είχα προειδοποιήσει, το ρεύμα μου το πλήρωσα με την εγγύηση. Το οποίο είναι και ακριβό αφού τόσο καιρό με είδε στον 0.12 αντί 0.06 άλλης εταιρείας (προ ρήτρας αυτά). 

• Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, georgewww είπε

Εγώ που έκανα τα πάντα για να το αποφύγω

μπα, μαύρα ήθελες , τώρα έμπλεξες

Σε επόμενα ποστ κάνω αναφορά για διαγραφή μιας και δεν έχει σχέση με το παρών θέμα , αν θες άνοιξε άλλο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 18/4/2022 στις 1:06 ΜΜ, ekrepali είπε

Eκτός απ'το online έπρεπε να είχες ενεργοποίησει ηλεκτρονικό λογαριασμό, μηνιαίο λογαριασμό και πάγια κάρτα και να είχες τραβήξει screenshots απ'το ιστορικό. Τώρα θα έχεις το γνωστό μπλέξιμο που έγινε και τον Δεκέμβρη όταν ανέβηκαν οι τιμές από 0.095 σε 0.17... δε ξέρω πώς και αν ξέμπλεξε κανείς.

Έγινε το θαύμα κ μου ήρθε μνμ μετα απο 20 email επικοινωνιας που ειχαμε, οτι μπηκα στο online με τις παλιες τιμες!! Πραγματικα δεν το περιμενα....ισως μετα απο 1000 παρακαλια κ αφου τους εδωσα ακριβη μερα κ ωρα της κλησης,φιλοτιμηθηκαν κ την ακουσαν...

Screenshot_20220513-135253_Gmail.jpg

22 ώρες πριν, FiLiP1 είπε

Καλημέρα, έχω κάνει αίτηση πριν την αύξηση, έγινε ενεργοποίηση ebill, πάτησα ενεργοποίηση του my home online και ενώ ήταν τόσες μέρες υπό επεξεργασία το αίτημα, σήμερα (έγινε μάλλον μετάβαση από τον προηγούμενο πάροχο στην ΔΕΗ) μου δίνει δυνατότητα να κάνω πάλι αίτηση για my home online, τι κάνω τώρα έχει συμβεί σε κάποιον άλλο εδώ ; 

Φιλε ακριβως το ιδιο προβλημα ειχα κ ημουν 20 μερες στα email επικοινωνιας με την εξυπηρετηση πελατων!! Εμπλεξες...

Επεξ/σία από desiro
  • Thanks 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Doubt είπε

Κατάργηση θερμοσυσσωρευτή, όχι χθες.... Πέρσι.

Ανάποδα θα έπρεπε να είναι η χρήση, μόνιμα το A/C και στα μεγάλα κρύα Θ/Σ.

Τώρα διακανονισμός ... Και βλέπετε.

Και πως γινεται αυτο παιδιά? Δεν θελει 1 μερα τουλάχιστον να φορτώσει,  και απο την επομενη να βγαλει ζεστη? Τουλάχιστον αυτο ξερω για θερμοσυσσωρευτες του 1980 στην μάνα μου.

Αρα θα κρυωνει το σπιτι για μια μέρα καθε φορά?

Εκτος αν οι πιο καινούριοι ζεσταίνουν αμέσως. Μήπως αυτό γίνεται?

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, xraxra είπε

Και πως γινεται αυτο παιδιά? Δεν θελει 1 μερα τουλάχιστον να φορτώσει,  και απο την επομενη να βγαλει ζεστη? Τουλάχιστον αυτο ξερω για θερμοσυσσωρευτες του 1980 στην μάνα μου.

Αρα θα κρυωνει το σπιτι για μια μέρα καθε φορά?

Εκτος αν οι πιο καινούριοι ζεσταίνουν αμέσως. Μήπως αυτό γίνεται?

Βλέπεις στο smartphone την πρόγνωση καιρού και κανονίζεις, δείχνει ως 4-5 μέρες.

Επίσης καλή ιδέα

https://www.skroutz.gr/s/30466127/LogiLink-Μετρητής-Κατανάλωσης-Ρεύματος-EM0002A.html

Για να ξέρεις τι σου γίνεται στο περίπου, υπάρχει και smart με wifi.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
9 ώρες πριν, korakios είπε

μπα, μαύρα ήθελες , τώρα έμπλεξες

Σε επόμενα ποστ κάνω αναφορά για διαγραφή μιας και δεν έχει σχέση με το παρών θέμα , αν θες άνοιξε άλλο

Όχι μαύρα δεν ήθελα. Ο ιδιοκτήτης ήθελε.  

Όχι δεν είναι ειναι άσχετο διότι έχει σχέση με τη ρήτρα κτλ. 

Κάνω αναφορά κι εγώ για προσωπική επίθεση άνευ λόγου.  

Δημοσ.

Παιδιά μήπως έχουμε κανένα νέο για τον καινούριο τρόπο χρέωσης;

Το έχω ξαναγράψει. Θέλω να κάνω αλλαγή ονόματος σε σπίτι που μου ανήκει (με Γ1 νυχτερινό), στο δικό μου όνομα αλλα αυτό συνεπάγεται και νέο συμβόλαιο, προφανώς με Γ1 νυχτερινό και πάλι - φαντάζομαι. Απλά με φοβίζει η δέσμευση.

Σταθερά (MyHomeEnter/Online) από την άλλη μπορεί να γίνουν ασύμφορα με τις τωρινές χρεώσεις, εαν στα προγράμματα με ρήτρα αυτή "απορροφηθεί". [κρατώΜΙΚΡΟκαλάθι]

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα . έλαβα εκκαθαριστικό από την " φυσικό αέριο " για μεταφορά στην ΔΕΗ. Θα ήθελα την εμπειρία σας από τα παρακάτω. Η περίοδος χρέωσης είναι  22 ημέρες και η κατανάλωση ρεύματος είναι 30€

Στις "λοιπές χρεώσεις" έχει στο ξεκαρφωτο ένα υποσύνολο με χρέωση 45€ , ξέρεις κανείς πώς προκύπτει ?

Η ποινή πρόωρης αποχώρησης επιβαρύνεται με ΦΠΑ. Μπορεί να έχει κάτι τέτοιο ΦΠΑ από την στιγμή που δεν αγοράζω παροχή ή υπηρεσία και είναι "εσωτερική χρέωση" όπως και η εγγύηση που επιστρέφεται ?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, satsok2 είπε

Σταθερά (MyHomeEnter/Online) από την άλλη μπορεί να γίνουν ασύμφορα με τις τωρινές χρεώσεις, εαν στα προγράμματα με ρήτρα αυτή "απορροφηθεί". [κρατώΜΙΚΡΟκαλάθι]

υπολόγισε χωρίς λοιπόν να απορροφηθεί , με δεδομένα Απριλίου (σε αναμονή ΦΕΚ Μαΐου ) στο 4ο φύλλο του excel της υπογραφής μου

Spoiler

52 λεπτά πριν, roykounas είπε

Η ποινή πρόωρης αποχώρησης επιβαρύνεται με ΦΠΑ. Μπορεί να έχει κάτι τέτοιο ΦΠΑ από την στιγμή που δεν αγοράζω παροχή ή υπηρεσία και είναι "εσωτερική χρέωση" όπως και η εγγύηση που επιστρέφεται ?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

είναι εκτός θέματος , δες αν σου κάνανε αυτόματη ανανέωση κάποια στιγμή και ζητάς τα λεφτά πίσω ή αλλιώς αμφισβήτηση λογαριασμού ζητώντας την αφαίρεση της ρήτρας αποχώρησης απο τη στιγμή που το πρόγραμμα είχε ρήτρα αναπροσαρμογής (ή και αμφισβήτηση της τελευταίας στο άλλο θέμα)

για το ΦΠΑ νομίζω πλέον το γράφουνε στους όρους

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βρίσκομαι στο περίεργο κενό του όπου και να πάω τρώω το ίδιο αγγούρι. 

Δεύτερος λογαριασμός στο HomeOnline με τα 0,17 + ΚΟΤ Β: για 660kw όλες εντός ορίου σε 34 μέρες~85€ χρεώσεις προμήθειας, δλδ αφαίρεσα ΥΚΩ, δημοτικά, ΕΡΤ. Για ένα πρόβλημα που έχω στον λογαριασμό θα το αναφέρω στο λήμα του ΚΟΤ. Αν είχα χρέωση 0,23 τότε βγαίνει ~125€ πάλι με ΚΟΤ. Αν έμενα στο Γ1 με τη ρήτρα Απριλίου + τις επιδοτήσεις ΚΟΤ Απριλίου θα πλήρωνα περίπου 105€. Με το σταθερό Online Νοε 21 (0,13€) χωρίς ΚΟΤ για χάρη της συζήτησης: 85 (ή 60 με ΚΟΤΒ). Με τιμές αρχών 2021 δλδ προ ρήτρας θα πλήρωνα κάπου 50€ 😭 (πάλι με ΚΟΤ). Αυτό είναι άλλη συζήτηση εκτός του παρόντος λήματος. 

Αυτή τη στιγμή η ρήτρα δεν έχει καταργηθεί, ισχύει ότι ψηφίστηκε με το ΦΕΚ Απριλίου. Αν καταργηθεί, θα καταργηθεί. "Αν" και "θα". Μόλις υπάρξει απτή ανακοίνωση δλδ νέο ΦΕΚ θα αλλάξουν τα παραπάνω αναλόγως. Συμπέρασμα: συνεχίζουμε με τα τωρινά δεδομένα + προσωποποιημένες συγκρίσεις για να βγει άκρη, τα υπόλοιπα είναι εκτός πραγματικότητας και φλερτάρουν με σενάρια επιστημονικής φαντασίας. 

Παρακαλω θα το πω για δεύτερη φορά. Μην κάνετε μικροπολιτική σε αυτό το ποστ. Μη βγάζετε συμπεράσματα ότι να ναι. Μην έρχεστε εδώ να τσακωθείτε. Μη σπαμάρετε το ποστ με νεύρα, κουλουβάχατες εκτιμήσεις και τα κομματικά σας. Παρακαλώ πολύ. Τα μισά ποστ καταλήγουν εκτός θέματος με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούμαστε όλοι. 

Επεξ/σία από JKrow
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, JKrow είπε

Βρίσκομαι στο περίεργο κενό του όπου και να πάω τρώω το ίδιο αγγούρι. 

Δεύτερος λογαριασμός στο HomeOnline με τα 0,17 + ΚΟΤ: για 660kw όλες εντός ορίου σε 34 μέρες=106€ χρεώσεις προμήθειας, δλδ αφαίρεσα ΥΚΩ, δημοτικά, ΕΡΤ. Αν είχα χρέωση 0,23 τότε βγαίνει ~140€ πάλι με ΚΟΤ. Αν έμενα στο Γ1 με τη ρήτρα Απριλίου + τις επιδοτήσεις ΚΟΤ Απριλίου θα πλήρωνα περίπου 120€. Με το σταθερό Online Νοε 21 (0,13€): 85. Με τιμές αρχών 2021 δλδ προ ρήτρας θα πλήρωνα κάπου 55€ 😭. Αυτό είναι άλλη συζήτηση εκτός του παρόντος λήματος. 

Αυτή τη στιγμή η ρήτρα δεν έχει καταργηθεί, ισχύει ότι ψηφίστηκε με το ΦΕΚ Απριλίου. Αν καταργηθεί, θα καταργηθεί. "Αν" και "θα". Μόλις υπάρξει απτή ανακοίνωση δλδ νέο ΦΕΚ θα αλλάξουν τα παραπάνω αναλόγως. Συμπέρασμα: συνεχίζουμε με τα τωρινά δεδομένα + προσωποποιημένες συγκρίσεις για να βγει άκρη, τα υπόλοιπα είναι εκτός πραγματικότητας και φλερτάρουν με σενάρια επιστημονικής φαντασίας. 

Παρακαλω θα το πω για δεύτερη φορά. Μην κάνετε μικροπολιτική σε αυτό το ποστ. Μη βγάζετε συμπεράσματα ότι να ναι. Μην έρχεστε εδώ να τσακωθείτε. Μη σπαμάρετε το ποστ με νεύρα, κουλουβάχατες εκτιμήσεις και τα κομματικά σας. Παρακαλώ πολύ. Τα μισά ποστ καταλήγουν εκτός θέματος με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούμαστε όλοι. 

Κότ Α η κοτ Β είναι οι υπολογισμοί ?

Επεξ/σία από dimostr
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, dimostr είπε

Κότ Α η κοτ Β είναι οι υπολογισμοί ?

ΚΟΤ Β. Το διόρθωσα. Δικιά μου η παράλειψη. Πιστεύω δεν έκανα κάποιο άλλο λάθος. Εκανα κάποιες πρόσθετες διευκρινίσεις. Μικρός χαμούλης πια οι λογαριασμοί ρεύματος. 😅

edit: Ευχαριστώ τον φίλο που μου έστειλε πμ.Είχα τρία λάθη ακόμα στις τελικές τιμές γτ δεν αφαίρεσα 0,04500 αλλά 0,0400 την εκπτωση ΚΟΤ. Εχω λάθος έκπτωση ΚΟΤ στον λογαριασμό μου!

Επεξ/σία από JKrow
Δημοσ.
4 ώρες πριν, georgewww είπε

Όχι δεν είναι ειναι άσχετο διότι έχει σχέση με τη ρήτρα κτλ. 

Spoiler

ναι αλλά εδώ είναι θρεντ για σταθερά....😜

Spoiler

ζούμε πάντως ιστορικές στιγμές τις τελευταίες μέρες.....ΚΟΧΛΑΖΟΥΜ' ΟΛΟΙ! (με φωνή Χίου το τελευταίο)

🤣

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, satsok2 είπε

Παιδιά μήπως έχουμε κανένα νέο για τον καινούριο τρόπο χρέωσης;

Το έχω ξαναγράψει. Θέλω να κάνω αλλαγή ονόματος σε σπίτι που μου ανήκει (με Γ1 νυχτερινό), στο δικό μου όνομα αλλα αυτό συνεπάγεται και νέο συμβόλαιο, προφανώς με Γ1 νυχτερινό και πάλι - φαντάζομαι. Απλά με φοβίζει η δέσμευση.

Στο Γ1 δεν υπάρχει δέσμευση, κάνε την αλλαγή ονόματος υπογράφοντας για Γ1 και εάν δεις πως στο μέλλον σε συμφέρει κάτι διαφορετικό αλλάζεις πρόγραμμα ή και πάροχο.

Δημοσ.
20 ώρες πριν, vali είπε

μιας καθώς γνωστών, φτηνότερο ρεύμα είναι αυτό που δεν καις.

Και φθηνότερο φαί αυτό που δεν τρως!

Που τα έχω ξανακούσει αυτά πρόσφατα...

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...