Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για 200άρα αν δεν κάνω λάθος χρειάζεται fiber to the home..

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
15 ώρες πριν, Realakias είπε

Μπες στο περιβάλλον του ρουτερ και δες το attainable rate. Άμα είναι κάτω από 200, τότε φέρνεις τεχνικό να μετρήσει στο κουτί της πολυκατοικίας και να προχωρήσεις σε αλλαγή καλωδίου εφόσον θες (ή και φυσικά αν επίσης το υποστηρίζει το κουτί της πολυκατοικίας). 

Καμία 70αρια down δείχνει. Απλά ενώ πριν το σάιτ του ΟΤΕ δεν μ έδειχνε  διαθεσιμότητα τώρα βγάζει στα 100 και στα 200 .

Δεν ξέρω αυτό με το 200αρι που λες αλλά έχει νόημα αυτό λες.

Θα πάρω και τον ΟΤΕ μόλις μπορέσω να δω τι θα μου πουν. Απλά αυτό το έως 100 μπορεί να πιάνω και 70 και να μ πουν οκ δεν έχεις πρόβλημα ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, G-pal είπε

Καμία 70αρια down δείχνει. Απλά ενώ πριν το σάιτ του ΟΤΕ δεν μ έδειχνε  διαθεσιμότητα τώρα βγάζει στα 100 και στα 200 .

Δεν ξέρω αυτό με το 200αρι που λες αλλά έχει νόημα αυτό λες.

Θα πάρω και τον ΟΤΕ μόλις μπορέσω να δω τι θα μου πουν. Απλά αυτό το έως 100 μπορεί να πιάνω και 70 και να μ πουν οκ δεν έχεις πρόβλημα ?

Εννοώ ότι το γεγονός ότι οι καμπίνες του ΟΤΕ υποστηρίζουν 200 δεν σημαίνει ότι θα το υποστηρίζει και ο χαλκός μέχρι το κουτί ή γενικότερα το κουτί.

3 ώρες πριν, yiannis1991 είπε

Για 200άρα αν δεν κάνω λάθος χρειάζεται fiber to the home..

Δεν θυμάμαι, αλλά σιγά. Ένα τηλέφωνο και μαθαίνεις.

Επεξ/σία από Realakias
Δημοσ.

Έχω ένα πρόβλημα με την συνδεσή μου, Nova 24αρα, τελευταία. Όποτε η ταχύτητα κατεβάσματος είναι μεγαλύτερη απο 1000KB/s, είτε είναι DDL, steam, torrent, αποσυνδέεται για 2 δευτερόλεπτα και ξανασυνδέεται. Δεν πέφτει τελείως η γραμμή όμως. Έχω το ZTE ZXHN H108L router της Forthnet.

Επίσης παρατήρησα ότι το SNR Margin κλειδώνει στα 6.5 με downstream 13,4mbit εδώ και ένα μήνα, ενώ ήταν στα 6 με downstream 13,7mbit τα τελευταία 3 χρόνια. Δοκίμασα και στις 2 πρίζες που έχει το σπίτι αλλά ειναι το ίδιο και στις δυο.

Προς το παρόν έχω βάλει όριο στις λήψεις 1MB/s αλλά δεν είναι η λύση που θα ήθελα. Αν αλλάξω router, θα υπάρξει αλλαγή, ή άδικα λεφτά;

Δημοσ.
Στις 28/2/2020 στις 10:07 ΜΜ, saitohd είπε

Έχω ένα πρόβλημα με την συνδεσή μου, Nova 24αρα, τελευταία. Όποτε η ταχύτητα κατεβάσματος είναι μεγαλύτερη απο 1000KB/s, είτε είναι DDL, steam, torrent, αποσυνδέεται για 2 δευτερόλεπτα και ξανασυνδέεται. Δεν πέφτει τελείως η γραμμή όμως. Έχω το ZTE ZXHN H108L router της Forthnet.

Επίσης παρατήρησα ότι το SNR Margin κλειδώνει στα 6.5 με downstream 13,4mbit εδώ και ένα μήνα, ενώ ήταν στα 6 με downstream 13,7mbit τα τελευταία 3 χρόνια. Δοκίμασα και στις 2 πρίζες που έχει το σπίτι αλλά ειναι το ίδιο και στις δυο.

Προς το παρόν έχω βάλει όριο στις λήψεις 1MB/s αλλά δεν είναι η λύση που θα ήθελα. Αν αλλάξω router, θα υπάρξει αλλαγή, ή άδικα λεφτά;

Έχω παρόμοιο πρόβλημα με Vodafone 100άρα. Άσχετα με την ταχύτητα, κάποιες φορές απλά διακόπτεται η σύνδεση για 5-10 δευτερόλεπτα. Έχω παρόμοιο Router ZTE ZXHN H367N από τα χρόνια της HOL. Είχα παρατηρήσει ότι ανά καιρούς μου κόβει και το τηλέφωνο (νεκρό), οπότε άλλαξα τη συσκευή τηλεφώνου και η κατάσταση έχει βελτιωθεί αισθητά, αλλά δεν έχει τελειοποιηθεί.

Ελπίζω κάποιος να μπορεί να μας βοηθήσει εδώ, διότι έχω δοκιμάσει κυριολεκτικά τα πάντα εκτός από αλλαγή router και οι τεχνικοί της Vodafone δε μπορούν να εντοπίσουν το πρόβλημα (εφόσον όταν τους παίρνω τηλέφωνο λειτουργεί κανονικά).

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

image.png.8bf2fc6731dc176c2e033b48c119f2e8.png

COSMOTE 24 DSL. Περιοχή Καισαριανή, Αθήνα.

Πολλά CRC βλέπω και στο speedtest πιάνω 8mbps.

Το δήλωσα βλάβη στην COSMOTE. Μπορώ να πω κάτι παραπάνω;

Επεξ/σία από red7genius
Δημοσ.

Καλησπερα!

Παιδια ειμαι αρκετα ασχετος, και θα ηθελα την βοηθεια σας.

Ειμαι στον ΟΤΕ και το μονο προγραμμα που μπορω να εχω ειναι το εως 24Mbps. Με το WiFi στο PC ερχεται 4.5-5Μbps. Τι μπορω να κανω για να κερδισω ακομα και ενα χιλιοστο παραπανω ιντερνετς;

Screenshot (8).png

Δημοσ.

Καλημέρα μας,

Δύσκολα τα πράγματα φίλε μου... Είσαι σε αρκετά μεγάλη (καλωδιακή) απόσταση από το ΑΚ (Line Attenuation Down 34db).

Με βάση τα στοιχεία αυτά θεωρείται φυσιολογική (όχι ανεκτό βέβαια) η ταχύτητά σου.

Μόνη λύση (που δυστυχώς ΔΕΝ εξαρτάται από εσένα) είναι εάν τοποθετήσουν μελλοντικά κάπου πιο κοντά σε εσένα καινούργια καμπίνα, ώστε το το ΑΚ να "έρθει πιο κοντά" και να μειωθεί η απόσταση μεταξύ σας (και συνεπώς να αυξηθεί η ταχύτητα σου).

Πιθανολογώ πως βρίσκεσαι σε αραιοκατοικημένη περιοχή, σωστά?

Δημοσ.
6 ώρες πριν, draculias είπε

Καλημέρα μας,

Δύσκολα τα πράγματα φίλε μου... Είσαι σε αρκετά μεγάλη (καλωδιακή) απόσταση από το ΑΚ (Line Attenuation Down 34db).

Με βάση τα στοιχεία αυτά θεωρείται φυσιολογική (όχι ανεκτό βέβαια) η ταχύτητά σου.

Μόνη λύση (που δυστυχώς ΔΕΝ εξαρτάται από εσένα) είναι εάν τοποθετήσουν μελλοντικά κάπου πιο κοντά σε εσένα καινούργια καμπίνα, ώστε το το ΑΚ να "έρθει πιο κοντά" και να μειωθεί η απόσταση μεταξύ σας (και συνεπώς να αυξηθεί η ταχύτητα σου).

Πιθανολογώ πως βρίσκεσαι σε αραιοκατοικημένη περιοχή, σωστά?

Ναι οπως τα λες!

Μενω Αιγαλεω διπλα στο κηφισο (χωριο δεν ειναι;)... Το  καφαο ειναι ουτε 30 μετρα απο το σπιτι μου, μπορει ουτε 20.

Ουφφ. Εχω μιλησει με Οτε ποσες φορες και απλα δεν γινεται κατι καλυτερο μου λενε. Ετσι ειναι η περιοχη. Και το κλασσικο, οτι για τον μεσο ορο της περιοχης ειμαι μια χαρα...

Αυτο το ΑΚ ειναι να υποθεσω καποια κυρια υποδομη που παρεχει στα υπολοιπα μικροτερα. Αν ναι, και αυτο ειναι κοντα στο καταστημα του ΟΤΕ στο Αιγαλεω, τοτε ειμαι οσο πιο μακρια γινεται.

Εδω και εναν χρονο που μενω εδω δεν εχει αλλαξει η κατασταση με τα διαθεσιμα εμπορικα προγραμματα που θα μπορουσα να αναβαθμιστω, και αμα κρινω απο την γειτονια (60 φευγα σε ηλικια η πλειοψηφια, και οι υπολοιποι απλα δεν ενδιαφερονται), δεν προκειται να γινει κατι σε αναβαθμιση γραμμων/κουτιων. Ηλπιζα τωρα με την καραντινα να ζοριστουν καποιοι (γιατι ολοι πανω κατω τα ιδια πιανουμε) και να γινει κατι....

Ευχαριστω παντως για την επιβεβαιωση οτι δεν γινεται τιποτα. Τωρα μπορω να σταματησω να ασχολουμαι, και απλα να το αποδεχτω και να προχωρισω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, n3kk είπε

Ναι οπως τα λες!

Μενω Αιγαλεω διπλα στο κηφισο (χωριο δεν ειναι;)... Το  καφαο ειναι ουτε 30 μετρα απο το σπιτι μου, μπορει ουτε 20.

Ουφφ. Εχω μιλησει με Οτε ποσες φορες και απλα δεν γινεται κατι καλυτερο μου λενε. Ετσι ειναι η περιοχη. Και το κλασσικο, οτι για τον μεσο ορο της περιοχης ειμαι μια χαρα...

Αυτο το ΑΚ ειναι να υποθεσω καποια κυρια υποδομη που παρεχει στα υπολοιπα μικροτερα. Αν ναι, και αυτο ειναι κοντα στο καταστημα του ΟΤΕ στο Αιγαλεω, τοτε ειμαι οσο πιο μακρια γινεται.

Εδω και εναν χρονο που μενω εδω δεν εχει αλλαξει η κατασταση με τα διαθεσιμα εμπορικα προγραμματα που θα μπορουσα να αναβαθμιστω, και αμα κρινω απο την γειτονια (60 φευγα σε ηλικια η πλειοψηφια, και οι υπολοιποι απλα δεν ενδιαφερονται), δεν προκειται να γινει κατι σε αναβαθμιση γραμμων/κουτιων. Ηλπιζα τωρα με την καραντινα να ζοριστουν καποιοι (γιατι ολοι πανω κατω τα ιδια πιανουμε) και να γινει κατι....

Ευχαριστω παντως για την επιβεβαιωση οτι δεν γινεται τιποτα. Τωρα μπορω να σταματησω να ασχολουμαι, και απλα να το αποδεχτω και να προχωρισω.

βαλε skytelecom πιανει στο Αιγαλεω δες εδω το χαρτη καλυψης https://skytelecom.gr/kalipsi/ .  Και ετσι θα πιανεις πραγματικες ταχυτητες πχ στα εως 24 το ελαχιστο ειναι 22 μου ειπανε!! . 

το πιο οικονομικο εχει 17,90 ευρω δες εδω για σκετο ιντερνετ https://skytelecom.gr/programmata/home-internet/ 

αλλιως για double play δες εδω https://skytelecom.gr/programmata/home-double-play/ . Μπορει να κοστιζει το κοστος συνδεσης στα 99,90 ευρω για να βαλεις κεραια στο σπιτι αλλα πιστευω οτι αξιζει τον κοπο . Αμα δεν θελεις να βαλεις να κοιταξεις να βαλεις home speed booster στην κοσμοτε  παλια το ειδαν  με 6,90 ευρω τον μηνα για 1 χρονο και μετα στα 9,90 ευρω τον μηνα αλλα στο site γραφει οτι εχει 9,90 ευρω μπορει στο 13888 να στο δωσουνε πιο οικονομικα. Να ξερεις οτι εχει ξεχωριστη δεσμευση απο το προγραμμα κοσμοτε adsl οποτε αμα θελεις το κοβεις μονο του με καποιο πεναλτυ που πιθανον να βγει πχ εγω που το ηθελα για 4 μηνες μου ειχανε πει οτι θα πληρωνα 30 ευρω πενταλτυ. Μπορει να χρησιμοποιηθει παντως και το home booster και μονο του και σε αλλο σπιτι χωρις καποιο κοστος . δινει 100gb internet data για full 4g και μετα πεφτει η ταχυτητα στα εως 15mbs για το δικτυο κινητης + τα 6mbs που πιανεις ηδη!! . 

Τελος αμα δεν θελεις να κανεις τιποτα απο ολα αυτα θα σου προτεινα να μεταφερεις ενα καλωδιο ethernet ή να βαλεις ενα ethernet στο pc που συνδεεσαι μεχρι τωρα με wifi . ή παρε ενα powerline. παντως γενικα το speedtest.net δεν εχει αξιοπιστα αποτελεσματα και ειναι λογικες αυτα τα αποτελεσματα , αφου ειναι στο περιπου. Πιο αξιοπιστο ειναι να μπεις εδω http://speedtest.ftp.otenet.gr/ και να κατεβασεις το τελευταιο αρχειο και στην μπαρα που κατεβαζει το αρχειο θα δεις την πραγματικη ταχυτητα κατεβασματος. 

Επεξ/σία από johnmegarythmos
Δημοσ.

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου. Την εταιρια αυτη δεν την ηξερα και δεν ειχα βρει καποια εναλλακτικη. Αξιζει λες για netflix και gaming;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπερα σας. Εχω προβλημα με τη συνδεση ιντερνετ στον ΟΤΕ. Αυτο ξεκινησε απο προχθες το βραδυ. Η ταχυτητα κομπλε, και το ping χαμηλο στα online παιχνιδια, αλλα το προβλημα που εχω ειναι οτι για μια στιγμη γινεται αποσυνδεση του ιντερνετ και ουσιαστικα τρωει dc το παιχνιδι(δεν φταιει ο σερβερ του παιχνιδιου γιατι για να το τεσταρω ειχα ανοιχτη βιντεοκληση στο messenger, και οποτε επεφτε το παιχνιδι εσβηνε και η κληση, μετα απο 2 δευτερολεπτα, το παιχνιδι εκανε reconnect και η κληση συνεχιζοταν κανονικα.) .

Ανοιγω cmd απο εχθες το βραδυ και κανω ping στο 8.8.8.8 και καθε τρεις και λιγο βγαιζει Request timed out και ουσιαστικα εκεινη την ωρα πεφτει το παιχνιδι, η κληση και ολα τα υπολοιπα γιατι δεν ανοιγει ουτε σελιδα μεχρι να επανελθει. Εχω παρει 5-6 τηλεφωνα στον οτε, λενε δεν υπαρχει κανενα προβλημα με τη γραμμη, μου ειπαν να αλλαξω ρουτερ, το οποιο το εκανα αλλα το προβλημα συνεχιζει.

Ενας φιλος μου που εχει και εκεινος ΟΤΕ του γινοταν συνεχεια απο εχθες.

Παιζει να εχει κανενας αλλος αυτο το προβλημα? Υπαρχει καποιο φιξ ή ειναι λογο κορονοιου που ειναι ολοι μεσα?

Untitled.png

Επεξ/σία από HellRaiserqq1
Δημοσ.

Καλησπερα στην παρεα. Εχω ενα προβλημα με 100αρα Nova και συγκεκριμενα με το ping στα παιχνιδια. Ειχα 65-70 ping, ζητησα fastpath και κατεβηκα στα 50-55. Ως εδω ολα καλα. Μια βδομαδα επαιζα ετσι αλλα εδω και κατι μερες το ping εχει εκτοξευτει στα 100-120 και μερικες φορες 150-200.Μετα απο μερικα restarts (μιλαμε για 5-6 επανεκκινησης) του μοντεμ στρωνει αλλα και παλι δεν πεφτει κατω απο 70-80 ping. Υπαρχει περιπτωση να φταιει το ρουτερ; δεν εχω αλλο να δοκιμασω.

Δημοσ.

θα μπορουσε να με κατατοπισει καποιος με τα δεδομενα που παιρνω. εχω 24αρα συνδεση vodafone (Αθηνα, Καλλιθεα) και οι ταχυτητες ειναι πολυ χαμηλες. παιρνει καποια βελτιωση;

123.PNG

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά!

Θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά με αυτό 1232.png.67659e55221208e3d8cee0b297fdcc35.png

Πως σας φαίνεται; 
Πριν κάνα χρόνο ημουν 9 με 10.
Μπορεί να γίνει κάτι καλύτερο από την υπάρχων;
Από κοσμοτε, κορυδαλλό.

Επεξ/σία από markos9

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...