Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 25/4/2022 στις 11:56 ΠΜ, GeorgeVasil είπε

Καποιοι αναφέρανε σε γειτονικό forum οτι αν απενεργοποιησεις το DSL Settings-->Capability-->SRA Enable ειναι καλύτερα.

Ειδομεν..

Αυτό με την συμβουλή  για το SRA, έχει καταντήσει ανέκδοτο.  Το γειτονικό forum ADSL.ΓΡ δεν ξέρει να βγάλει τα μάτια του.  Στο 2022 δεν μας φταίει ο εξοπλισμός, ο οποίος χρησιμοποιείτε σε εκατοντάδες χώρες.  Ενα καλό καλωδιακό ζεύγος χωρίς προβλήματα υγρασίας, και ενδιάμεσες ματίσεις από επισκευές ΟΤΕ χρειάζεται ο κάθε  συνδρομητής.

Μονο εάν είσαι καλός παρατηρητης και μόνιμος κάτοικος σε μια περιοχή για 15 χρόνια, έχεις εμπειρία  για την υπόγεια υποδομή του ΟΤΕ. 

20 ώρες πριν, GeorgeVasil είπε

Δεν ξερω και στα ποσα errors θεωρουντε  πολλα για να κρινω.

Υπάρχουν διαβαθμίσεις στην ποιότητα γραμμής,  στην χειρότερη γραμμή (ώρα αιχμής απόγευμα - βράδυ) θα δεις 200000 CRC μέσα σε δυο λεπτά. ( Και μετά σε πετάει έξω) .

Επεξ/σία από Kiriakos-GR
  • Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 23/4/2022 στις 4:13 ΜΜ, GeorgeVasil είπε

Aπό τότε που μπήκε :

Δεν υπάρχει κάτι σταθερό κυρίως στο SNR Down ειναι απο 9,8 μεχρι 16+.

Προβλημα με την γραμμη δεν υπαρχει, δεν πευτει δλδ.

ώρα 17:32 χθες

Από τα νούμερα του πακέτου σου φαίνεται ότι παίρνεις από καμπίνα Vodafone.

Ξαφνικά SNR spikes με τα CRC να μαζεύονται χιλιάδες σε δευτερόλεπτα. 

Ακόμη και συνδυαστικό να γίνει, δεν πρόκειται να σου αλλάξουν πόρτα. Το παρακολουθείς και αν δεις ότι έχεις αποσυνδέσεις, υποβαθμίζεις σε 50άρα. 

Πάνε πλέον χρόνια που επηρέαζονται πολλοί χρήστες από αυτό θέμα με τις καμπίνες της Vodafone όμως η ΕΕΤΤ και Voda σφυρίζουν αδιάφορα. 

Επεξ/σία από Andresalonika
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Kiriakos-GR είπε

Αυτό με την συμβουλή  για το SRA, έχει καταντήσει ανέκδοτο.  Το γειτονικό forum ADSL.ΓΡ δεν ξέρει να βγάλει τα μάτια του.  Στο 2022 δεν μας φταίει ο εξοπλισμός, ο οποίος χρησιμοποιείτε σε εκατοντάδες χώρες.  Ενα καλό καλωδιακό ζεύγος χωρίς προβλήματα υγρασίας, και ενδιάμεσες ματίσεις από επισκευές ΟΤΕ χρειάζεται ο κάθε  συνδρομητής.

Μονο εάν είσαι καλός παρατηρητης και μόνιμος κάτοικος σε μια περιοχή για 15 χρόνια, έχεις εμπειρία  για την υπόγεια υποδομή του ΟΤΕ. 

Υπάρχουν διαβαθμίσεις στην ποιότητα γραμμής,  στην χειρότερη γραμμή (ώρα αιχμής απόγευμα - βράδυ) θα δεις 200000 CRC μέσα σε δυο λεπτά. ( Και μετά σε πετάει έξω) .

Απο την στιγμη που παιζει δεν θα δωσω λευτα για να φτιαξω ενα ξενο σπιτι. 

1 ώρα πριν, Andresalonika είπε

Από τα νούμερα του πακέτου σου φαίνεται ότι παίρνεις από καμπίνα Vodafone.

Ξαφνικά SNR spikes με τα CRC να μαζεύονται χιλιάδες σε δευτερόλεπτα. 

Ακόμη και συνδυαστικό να γίνει, δεν πρόκειται να σου αλλάξουν πόρτα. Το παρακολουθείς και αν δεις ότι έχεις αποσυνδέσεις, υποβαθμίζεις σε 50άρα. 

Πάνε πλέον χρόνια που επηρέαζονται πολλοί χρήστες από αυτό θέμα με τις καμπίνες της Vodafone όμως η ΕΕΤΤ και Voda σφυρίζουν αδιάφορα. 

Σιγουρα Voda. Ειναι "δικο τους" το δικτυο στον βολο.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, GeorgeVasil είπε

Απο την στιγμη που παιζει δεν θα δωσω λευτα για να φτιαξω ενα ξενο σπιτι.

Ακόμα και ο ενοικιαστής, είναι υπεύθυνος να καλύπτει ότι χαλάει για όσο νοικιάζει. Όσοι έχουν απορίες να διαβάσουν το συμβόλαιο ενοικιαστήριο.  

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Kiriakos-GR είπε

Ακόμα και ο ενοικιαστής, είναι υπεύθυνος να καλύπτει ότι χαλάει για όσο νοικιάζει. Όσοι έχουν απορίες να διαβάσουν το συμβόλαιο ενοικιαστήριο.  

Δεν ισχύει αυτό που λες. Φτιάχνει ότι χαλάει από την χρήση. Και όχι επειδή είναι 800ετων. 

Επίσης στην περίπτωση μου το συμβόλαιο του περιπτέρου είναι αλλαγμένο.  Σόρρυ αλλά είναι λίγο offtopic το επιχείρημα σου. 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 25/4/2022 στις 12:02 ΜΜ, poulinos είπε

μπορεις να το κλεισεις δοκιμαστικα το sra(seamless rate adaptation) που υποτιθεται οτι σκοπος ειναι να μην κανει αποσυνδεσεις και με βαση το snr margin να αναπροσαρμοζει την ταχυτητα .μπορεις και πριν να ειχες το ιδιο θεμα απλα επειδη μενει ψηλα δεν εκανε αποσυνδεσεις. σιγουρεψε οτι πισω απο την μια πριζα που εχεις ειναι συνδεδεμενο ενα ζευγαρι καλωδια και οχι δυο.αν εχεις δυο εχουν συνδεσει και το spare οποτε σου κανει σιγουρα παραξενα.

εν τελη ειχε 2 ζευγη, εβγαλα το ενα και ειναι σιγουρα καλυτερα.

Ανέβηκε και το max down από 138 σε 150 και το max up απο 38 σε 60.

Ευχαριστω,

image.png.f440d8259dbba2949fddbd38732fd48b.png

Παρεμπιπτόντως, αναβαθμίστηκε χθες και το πατρικο μου στο κεντρο του βολου, αλλα δεν εχω ιδεα ακομα απο τα σταστιστικά. 

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

παιδια δωστε καμια ιδεα, εχω το πιο δυσκολο προβλημα και δεν ξερω τι αλλο να κανω. τυχαια στην ημερα πέφτει το Noise Margin απο 18 στο 6 και πέφτει το ιντερνετ για 5-10 δευτερολεπτα και ξανα ανεβαίνει. το κανει αυτο 4-5 φορες την ημερα.

Εχω δοκιμάσει τα παντα. (εχω vdsl voip, μια μοναδικη πριζα στο σπιτι, απευθειας καλωδιο στο ρουτερ, εχω αλλαξει ρουτερ, εχω αλλαξει 2 φορες την τηλεφωνικη πριζα. οταν εχει θορυβο εχω βγει εξω και εχω ακολουθησει το τηλεφωνικο καλωδιο μεχρι το κουτι του οτε λολ) δεν βρηκα κατι, εχω μιλησει με τεχνικη υποστηριξη δεν βλέπουν καποιο προβλημα γιατι λογικα ειναι των δευτερολέπτων οι διακοπές ?

ειλικρινα δεν ξερω τι αλλο μπορω να κανω. το ιντερνετ παει σφέρα οταν δεν πέφτει το noise margin.

καμια ιδεα παρακαλω? να ζητησω να αλλάξουν πόρτα στο κουτί? τι αλλο μπορω να κανω εκτος απο το σταυρο μου 😅?

Επεξ/σία από eriaz
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, eriaz είπε

παιδια δωστε καμια ιδεα, εχω το πιο δυσκολο προβλημα και δεν ξερω τι αλλο να κανω. τυχαια στην ημερα πέφτει το Noise Margin απο 18 στο 6 και πέφτει το ιντερνετ για 5-10 δευτερολεπτα και ξανα ανεβαίνει. το κανει αυτο 4-5 φορες την ημερα.

Εχω δοκιμάσει τα παντα. (εχω vdsl voip, μια μοναδικη πριζα στο σπιτι, απευθειας καλωδιο στο ρουτερ, εχω αλλαξει ρουτερ, εχω αλλαξει 2 φορες την τηλεφωνικη πριζα. οταν εχει θορυβο εχω βγει εξω και εχω ακολουθησει το τηλεφωνικο καλωδιο μεχρι το κουτι του οτε λολ) δεν βρηκα κατι, εχω μιλησει με τεχνικη υποστηριξη δεν βλέπουν καποιο προβλημα γιατι λογικα ειναι των δευτερολέπτων οι διακοπές ?

ειλικρινα δεν ξερω τι αλλο μπορω να κανω. το ιντερνετ παει σφέρα οταν δεν πέφτει το noise margin.

καμια ιδεα παρακαλω? να ζητησω να αλλάξουν πόρτα στο κουτί? τι αλλο μπορω να κανω εκτος απο το σταυρο μου 😅?

Ανέβασε φώτο τα στατιστικά της γραμμής μέσα απο το ρούτερ αρχικά. 

Η καμπίνα που παίρνεις είναι της Vodafone?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μην το ψάχνετε και πολύ παραπάνω. Αντιμετωπίζω τα ιδια προβλήματα με αποσυνδέσεις που αντιμετωπίζετε και εσείς. Το πρόβλημα είναι στις καμπίνες της Vodafone και έχει να κάνει έιτε με τα προφιλ τους είτε με τις πόρτες τους. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε, αν εχετε ελεγξει την εσωτερική σας καλωδίωση, είναι τακτικά τηλεφωνήματα στην τεχνική υποστήριξη. Σας παραθέτω και link απο γειτονικό φόρουμ για να διαβάσετε το δικό μου ανάλογο πρόβλημα και την συζήτηση που έχουμε κάνει μήπως και μαζέψετε κάποια χρήσιμη πληροφορία.

Επεξ/σία από darks1de
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, Andresalonika είπε

Ανέβασε φώτο τα στατιστικά της γραμμής μέσα απο το ρούτερ αρχικά. 

Η καμπίνα που παίρνεις είναι της Vodafone?

Εχω nova και η καμπίνα απο εξω λεει ΟΤΕ. πηγα στο κουτι και ακούγεται βουητό σαν να εχει συστημα ψυξης σαν αυτα του υπολογιστη δεν ξερω αν ειναι φυσιολογικο αυτο. Τι μπορει να κανει ρε παιδια το noise margin να πέφτει αποτομα? δλδ σε ενα refresh στο ρουτερ απο 16db πεφτει στο 5-6 και κοβεται το ιντερνετ και μετα απο ενα ακομη refresh παει παλι 16db σε 2 δευερολεπτα. πως γινεται αυτο?

router.png

3 ώρες πριν, darks1de είπε

Μην το ψάχνετε και πολύ παραπάνω. Αντιμετωπίζω τα ιδια προβλήματα με αποσυνδέσεις που αντιμετωπίζετε και εσείς. Το πρόβλημα είναι στις καμπίνες της Vodafone και έχει να κάνει έιτε με τα προφιλ τους είτε με τις πόρτες τους. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε, αν εχετε ελεγξει την εσωτερική σας καλωδίωση, είναι τακτικά τηλεφωνήματα στην τεχνική υποστήριξη. Σας παραθέτω και link απο γειτονικό φόρουμ για να διαβάσετε το δικό μου ανάλογο πρόβλημα και την συζήτηση που έχουμε κάνει μήπως και μαζέψετε κάποια χρήσιμη πληροφορία.

σε ευχαριστω για την απαντηση. οι περισσότεροι εχουν 100αρα vdsl και λενε οτι μπορει να μην εχουν διακοπες για 20+ μερες. εμενα καθε μερα πεφτει για λιγο το ιντερνετ με 50αρα. μοιαζει να ειναι το ιδιο προβλημα αλλα δεν ξερω. επισης στο κουτι απο εξω λεει ΟΤΕ αρα ειναι του ΟΤΕ ή ολα λενε το ίδιο? το χειροτερο ειναι οτι αν ερθει τεχνικος σιγουρα δεν θα τυχει να κανει μετρήσεις οταν κοβεται γιατι συμβαινει 4-5 φορες την ημερα για δευτερολεπτα. θα τα δει ολα καλα και θα φυγει.

Επεξ/σία από eriaz
Δημοσ.
1 ώρα πριν, eriaz είπε

Εχω nova και η καμπίνα απο εξω λεει ΟΤΕ. πηγα στο κουτι και ακούγεται βουητό σαν να εχει συστημα ψυξης σαν αυτα του υπολογιστη δεν ξερω αν ειναι φυσιολογικο αυτο. Τι μπορει να κανει ρε παιδια το noise margin να πέφτει αποτομα? δλδ σε ενα refresh στο ρουτερ απο 16db πεφτει στο 5-6 και κοβεται το ιντερνετ και μετα απο ενα ακομη refresh παει παλι 16db σε 2 δευερολεπτα. πως γινεται αυτο?

router.png

σε ευχαριστω για την απαντηση. οι περισσότεροι εχουν 100αρα vdsl και λενε οτι μπορει να μην εχουν διακοπες για 20+ μερες. εμενα καθε μερα πεφτει για λιγο το ιντερνετ με 50αρα. μοιαζει να ειναι το ιδιο προβλημα αλλα δεν ξερω. επισης στο κουτι απο εξω λεει ΟΤΕ αρα ειναι του ΟΤΕ ή ολα λενε το ίδιο? το χειροτερο ειναι οτι αν ερθει τεχνικος σιγουρα δεν θα τυχει να κανει μετρήσεις οταν κοβεται γιατι συμβαινει 4-5 φορες την ημερα για δευτερολεπτα. θα τα δει ολα καλα και θα φυγει.

Μπορεί το δικό σου πρόβλημα να μην συνδέεται με αυτό που αναφέρω. Είναι από τα καινούρια τα κουτιά ή από τα παλιά αυτό στο οποίο αναφερεσαι?

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, darks1de είπε

Μπορεί το δικό σου πρόβλημα να μην συνδέεται με αυτό που αναφέρω. Είναι από τα καινούρια τα κουτιά ή από τα παλιά αυτό στο οποίο αναφερεσαι?

δεν ειχαμε vdsl στην περιοχη. το κουτι ειναι σχετικα καινουργιο πριν 2-3 χρονια εφεραν vdsl. εγω αναβαθμησα απο adsl σε vdsl πριν 1 χρονο και μετα απο 6 μηνες εμφανισε αυτο το προβλημα. δλδ 6 μηνες δεν εκανε καμια διακοπή. Το περιεργο ειναι οτι στους πρωτους 6 μηνες που ηταν μια χαρα το ειχα λαθος συνδεδεμενο με 2 splitters και μακριά καλώδια γιατι δεν βόλευε το σπιτι και παρ' ολα αυτα δεν έκανε διακοπές.

Επεξ/σία από eriaz
Δημοσ.

Η αλήθεια είναι πως και εγώ μόλις πήγα από adsl σε vdsl για ένα εξάμηνο δεν έκανε ούτε κιχ. Το στέλνεις ως βλάβες και περιμένεις ποτέ θα βγάλουν άκρη οι τεχνικοί 

Επισκέπτης
Δημοσ.

Καλησπερα παιδιά, παρατηρησα οτι κανει τις μικρες διακοπες μετα τις 9 το βραδυ. ρωτησα αν μπορουν να αλλαξουν πορτα στο κουτι αλλα εφόσον δεν βλεπουν βλάβη δεν γινεται. τι αλλο μπορω να κανω?. δεν εχει νοημα να ερθει τεχνικος θα τα δει ολα καλα και θα φυγει. αν αλλλάξω παροχο λετε να διορθωθεί ή θα εχουν την ίδια σύνδεση?

Δημοσ.
19 ώρες πριν, eriaz είπε

Καλησπερα παιδιά, παρατηρησα οτι κανει τις μικρες διακοπες μετα τις 9 το βραδυ. ρωτησα αν μπορουν να αλλαξουν πορτα στο κουτι αλλα εφόσον δεν βλεπουν βλάβη δεν γινεται. τι αλλο μπορω να κανω?. δεν εχει νοημα να ερθει τεχνικος θα τα δει ολα καλα και θα φυγει. αν αλλλάξω παροχο λετε να διορθωθεί ή θα εχουν την ίδια σύνδεση?

Πρέπει να τους ενοχλείς μεχρι να εντοπίσουν τι είναι. Μπορεί να αλλάξεις παροχο και να φτιάξει μπορεί και όχι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...