Προς το περιεχόμενο
  • Εγγραφή

Φρέσκο γάλα. Ποιο είναι το ποιοτικότερο;


Yperaspisths

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντήσεις 355
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλή Μηνύματα

Και κανένα άλλο θηλαστικό δεν κάνει βραστά τα φασολάκια, άρα κακά τα βραστά φασολάκια. Κανένα άλλο θηλαστικό δεν ψήνει το κρέας, οπότε από αύριο μόνο ωμά κρέατα, κανένα άλλο θηλαστικό δεν χρ

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 ώρα πριν, elio_1 είπε

Στις 2.3.2006, ο ΕΦΕΤ ανακοινώνει με δελτίο Τύπου την επιβολή προστίμων σε διάφορες επιχειρήσεις. Στο σημείο 1 διαβάζουμε: «ΟΛΥΜΠΟΣ, Γαλακτοβιομηχανία Λάρισας ΑΕ (σ.σ. από το 2000 έχει αγοραστεί από τους ιδιοκτήτες της ΤΥΡΑΣ ΑΕ). Παράβαση: Καθ' υποτροπή δε συμμορφώθηκε με την κείμενη νομοθεσία διαφήμισης του προϊόντος “ΟΛΥΜΠΟΣ, Φρέσκο γάλα επιλεγμένο“, παρά τις έγγραφες συστάσεις που της έγιναν και την αρχική της συμμόρφωση. Το ΔΣ του ΕΦΕΤ επέβαλε πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ».

♦ Την 1.2.2007, σε άλλη ανακοίνωση του ΕΦΕΤ για την επιβολή προστίμων, στο σημείο 4, διαβάζουμε: «Την επιβολή χρηματικού προστίμου ύψους 15.000 ευρώ στην επιχείρηση ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΕ, διότι εμπορευόταν και διακινούσε τυρί (κασέρι ΠΟΠ) μη κανονικό και νοθευμένο. Επειτα από εξέταση δείγματος τυρί ΠΟΠ-κασέρι από το Γενικό Χημείο του Κράτους βρέθηκε να περιέχει αγελαδινό γάλα σε ποσοστό ~10%».
 
♦ Στις 17.2.2007 στο σημείο 2 δελτίου Τύπου του ΕΦΕΤ για την επιβολή προστίμων διαβάζουμε: «Την επιβολή χρηματικού προστίμου ύψους 20.000 ευρώ στην επιχείρηση ΤΥΡΑΣ ΑΕ. Η επιχείρηση παρήγαγε για λογαριασμό της ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΕ τυρί (κασέρι ΠΟΠ) μη κανονικό και νοθευμένο. Επειτα από εξέταση δείγματος τυρί ΠΟΠ-κασέρι από το ΓΧΚ, βρέθηκε να περιέχει αγελαδινό γάλα σε ποσοστό ~10%».

http://www.eksegersi.gr/issue/993/Αγροτικά

Για το γάλα μιλάμε στο thread όχι για το τυρί. Για το τυρί θα ανοίξουμε νέο νήμα. 😂 

Για το γάλα δεν έχει να προσάψει κανείς τπτ στο Όλυμπος 

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, ARIS-PANOS είπε

Δεν μπορώ να αποκαλύψω την ιδιότητά μου, απλά να ξέρεις ότι μια συσκευασία με γάλα που δεν θα πωληθεί στο super market ,ξαναγυρίζει στη εταιρεία και γίνεται εκ νέου παστερίωση ,και αυτό ο Νόμος τους δίνει την δυνατότητα να το κάνουν 6 φορές, Είναι σαφής ?

11 ώρες πριν, guzel είπε

επίσης αν γίνει δεύτερη παστερίωση στο γάλα φαίνεται από τον κωδικό στο κάτω μέρος 

Παιδιά μύθους μην τους παρουσιάζεται σαν γεγονότα. Θυμάμαι την ιστορία από παλιά ότι δήθεν το μίλκο γινόταν από γάλα που είχε λήξει. Χαλασμένο γάλα δεν μπορεί να ξαναγίνει πόσιμο με μια παστερίωση. Ούτε φυσικά ο κωδικός κάτω δείχνει πόσες φορές έχει παστεριωθεί. 

Παρ' όλα αυτά αν νομίζετε ότι το λέει και το επιτρέπει ο νόμος περιμένω και το σχετικό Φ.Ε.Κ. ή εγκύκλιο ή κάτι που να το αποδεικνύει για να παραδεχτώ ότι είμαι λάθος. 

Υ.Γ Βρήκα και αυτά: https://www.ellinikahoaxes.gr/2013/08/28/μάθετε-πως-να-αναγνωρίζετε-πόσες-φορέ/

https://www.ellinikahoaxes.gr/2014/07/27/gala/

Επεξ/σία από Conan2046
  • Like 2
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
1 ώρα πριν, cabdik είπε

Εγω δεν μιλησα ουτε για πολυκατοικιες, ουτε για καταστατικα.  δεν με ενδιαφερει..........!!!  

ειπα ξεκαθαρα....... ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ να πινει αγνο και "παρθενο" γαλα, παιρνει 2 κατσικες.

αν δεν μπορειτε, ειναι δικο σας προβλημα. αν μενετε στην πολυκατοικια και δεν μπορειτε, πατε στο σουπερμαρκετ και πινετε ο,τι προσφερει η Γαλακτοβιομηχανια, και μην παραπονιεστε.....!  ετσι κι αλλιως στην Βιομηχανια, απλα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ γαλα χωρις επεξεργασια. και οταν λεω επεξεργασια, δεν εννοω μονο την παστεριωση.................................

και ο νοων, νοειτο...!!!

 

Μα δεν παραπονέθηκε κανείς ότι το σούπερμαρκετ δεν προσφέρει γάλα αγνό. Συζητάμε ποιο είναι το καλύτερο από αυτά που υπάρχουν.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ποιο ποιοτικό γάλα είναι αυτό που παίρνεις κατευθείαν από την κατσικούλα-αγελαδίτσα σου στο χωριό. Το βράζεις και το πίνεις. Ποιοτικότερο από αυτό πολύ απλά ΔΕΝ υπάρχει.

Νομίζω πολλοί έχετε μπερδέψει τις λέξεις. Άλλο ποιοτικό, άλλο γευστικό. Λογικό είναι ένα γάλα που έχει 4-5-6% λιπαρά να είναι πιο γευστικό από άλλα παρόμοια, ειδικά αν είναι και σοκολατούχο (το αναφέρω επειδή είδα ότι γράφτηκε και το σοκολατούχο Κουκάκη).

 

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αρκεί και οι κατσίκες/αγελάδες/προβατίνες να εκτρέφονται σωστά, να μεγαλώνουν μακριά από φάρμακα/ορμόνες κλπ

υπάρχει και μια τροφική αλυσίδα και αν λχ  η τροφή του ζώου περιέχει ουσίες με επιβλαβείς ιδιότητες, είναι πιθανόν αυτές να περάσουν και στο γάλα

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
22 λεπτά πριν, KoreanW είπε

αρκεί και οι κατσίκες/αγελάδες/προβατίνες να εκτρέφονται σωστά, να μεγαλώνουν μακριά από φάρμακα/ορμόνες κλπ

υπάρχει και μια τροφική αλυσίδα και αν λχ  η τροφή του ζώου περιέχει ουσίες με επιβλαβείς ιδιότητες, είναι πιθανόν αυτές να περάσουν και στο γάλα

Αυτό εννοείται... Όταν μιλάμε για ποιοτικό γάλα, μιλάμε πάντα και για σωστή τροφή/διατροφή του εκάστοτε ζώου.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

2 ώρες πριν, Conan2046 είπε

Παιδιά μύθους μην τους παρουσιάζεται σαν γεγονότα. Θυμάμαι την ιστορία από παλιά ότι δήθεν το μίλκο γινόταν από γάλα που είχε λήξει. Χαλασμένο γάλα δεν μπορεί να ξαναγίνει πόσιμο με μια παστερίωση. Ούτε φυσικά ο κωδικός κάτω δείχνει πόσες φορές έχει παστεριωθεί. 

Παρ' όλα αυτά αν νομίζετε ότι το λέει και το επιτρέπει ο νόμος περιμένω και το σχετικό Φ.Ε.Κ. ή εγκύκλιο ή κάτι που να το αποδεικνύει για να παραδεχτώ ότι είμαι λάθος. 

Υ.Γ Βρήκα και αυτά: https://www.ellinikahoaxes.gr/2013/08/28/μάθετε-πως-να-αναγνωρίζετε-πόσες-φορέ/

https://www.ellinikahoaxes.gr/2014/07/27/gala/

Οι συνάνθρωποί μας πιστεύουν πλέον μόνο σε μύθους και συνομοσιολογίες, και γενικά ότι τους πει η φαντασίας τους, όσες αποδείξεις και να τους παρουσιάσεις. Όλο και κάποιος θα έχει και κάποιον γνωστό, τον τέταρτο ξάδερφο ενός φίλου από τον στρατό... που είναι ξερόλας περί ορμονών, φαρμάκων, παστεριώσεων και περί επίπεδης γης!

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πριν απο 6 χρονια (1χ συν-πλην) λαρισα υπηρχε το γαλα κισσαβος η κισσαβου σε ενα μαγαζι που το βρισκα (για οσους ξερουν ανθιμου γαζη φαναρια αριστερα,πριν την ηρωων)

για να το αγοραζω μου προτεινε ο καταστηματαρχης το εξης τεστ ενα μπουκαλι επωνυμο γαλα και ενα μπουκαλι το συγκεκριμενο γαλα για 15-30 μερες εκτος ψυγειου (μικρη ποσοτητα γαλατος για το τεστ)

το μεν επωνυμο θα γινει διαφανες το μεν κισσαβου  θα γινει γιαουρτι,το εκανα και ετσι εγινε,ηταν ανοθευτο και δεν "νερωσε"

δυστυχος ο παραγωγος τα εμφιαλωνε ο ιδιος και λογω κοστους δεν ξαναεφεραν στο μαγαζι ,τωρα παιρνουμε πιεριας (ωραιο και ελαφρα κρεμωδες στην γευση που σου αφηνει το μη νερωμενο γαλα)

Επεξ/σία από snip3r
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σχετικά με τα γάλατα που λέτε πως είναι από Βουλγαρία, η μεγαλύτερη πλειοψηφία του γάλακτος που εισάγεται γίνεται γιαούρτι ή τυρί. όχι γάλα. όσοι το χρησιμοποιούν για φρέσκο γάλα το αναφέρουν. μου φαίνεται πως είναι η ΦΑΓΕ και η Νουνού που αναφέρουν πάνω στο γάλα(και στα γιαούρτια) πως είναι προέλευσης ΕΕ. το ίδιο και στα γιαούρτια. στα τυριά που τα παίρνεις όμως χύμα από τον πάγκο δεν γνωρίζεις το κεφαλοτύρι ή η γραβιέρα ή το κασέρι με τι γάλα έχουν γίνει.

οι περισσότερες γαλακτοβιομηχανίες αναφέρουν ρητά πως το γάλα το οποίο γυρνάει πίσω δεν ξαναπαστεριώνεται και δεν ξανακυκλοφορεί ούτε ως γιαούρτι ούτε ως σοκολατούχο ούτε έως τυρί.

έως τώρα δεν έχει αποδείξει κάποιος πως συμβαίνει κάτι τέτοιο

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ολα τα γαλατα απο τις μεγαλες γαλακτοβιομηχανιες εχουν και σκονη μεσα.

Δεν υπαρχουν τοσες αγελαδες στην ελλαδα για να καλυπτουν ολο τον πληθυσμο Χ 5.

Δευτερο θεωρω το κατσικισιο πιο υγιενο, γιατι τις κατσικες δεν μπορεις να τις περιορισεις ολη μερα στο μαντρι, οπως κανεις στις αγελαδες και τα προβατα. Τωρα απο γευση εχει μια κατσικιλα, αλλα τι να κανουμε.

  • Like 2
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
6 ώρες πριν, Conan2046 είπε

Παιδιά μύθους μην τους παρουσιάζεται σαν γεγονότα. Θυμάμαι την ιστορία από παλιά ότι δήθεν το μίλκο γινόταν από γάλα που είχε λήξει. Χαλασμένο γάλα δεν μπορεί να ξαναγίνει πόσιμο με μια παστερίωση. Ούτε φυσικά ο κωδικός κάτω δείχνει πόσες φορές έχει παστεριωθεί. 

Παρ' όλα αυτά αν νομίζετε ότι το λέει και το επιτρέπει ο νόμος περιμένω και το σχετικό Φ.Ε.Κ. ή εγκύκλιο ή κάτι που να το αποδεικνύει για να παραδεχτώ ότι είμαι λάθος. 

Υ.Γ Βρήκα και αυτά: https://www.ellinikahoaxes.gr/2013/08/28/μάθετε-πως-να-αναγνωρίζετε-πόσες-φορέ/

https://www.ellinikahoaxes.gr/2014/07/27/gala/

Το Σχετικό Φ.Ε.Κ. θα το αναζητήσεις μόνος σου.Δεν έχω να αποδείξω τίποτα. Ο Καθείς έχει την γνώμη του . 

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
2 ώρες πριν, ARIS-PANOS είπε

Το Σχετικό Φ.Ε.Κ. θα το αναζητήσεις μόνος σου.Δεν έχω να αποδείξω τίποτα. Ο Καθείς έχει την γνώμη του . 

21 ώρες πριν, ARIS-PANOS είπε

Δεν μπορώ να αποκαλύψω την ιδιότητά μου, απλά να ξέρεις ότι μια συσκευασία με γάλα που δεν θα πωληθεί στο super market ,ξαναγυρίζει στη εταιρεία και γίνεται εκ νέου παστερίωση ,και αυτό ο Νόμος τους δίνει την δυνατότητα να το κάνουν 6 φορές, Είναι σαφής ?

Συμφωνώ ότι ο καθένας μπορεί να έχει την γνώμη του, όμως όταν επικαλείσαι ότι είσαι ειδικός επί του θέματος και μάλιστα αναφέρεις ότι υπάρχει νόμος γι' αυτό που λες το λιγότερο που μπορείς να κάνεις είναι να μας πεις για ποιον νόμο μιλάς. (Πως όμως, αφού δεν υπάρχει).

Προσπάθησα να είμαι ευγενικός, όμως εδώ έχουμε με μια ξεκάθαρη προσπάθεια παραπληροφόρησης, (λόγω της επίκλησης της αυθεντίας και του νόμου) για κάτι που δεν ισχύει.

Για να μην χαθούμε σε κανονισμούς και οδηγίες της Ε.Ε, νόμους και προεδρικά διατάγματα για όποιον ενδιαφέρεται ας δει το προεδρικό διάταγμα 56/1995: Συμμόρφωση της Ελληνικής νομοθεσίας προς τις Οδηγίες 1992/48/ΕΟΚ και 1992/47/ΕΟΚ του Συμβουλίου περί των υγειονομικών κανόνων που διέπουν την παραγωγή και εμπορία γάλακτος και προϊόντων με βάση το γάλαΦ.Ε.Κ. 45 Τεύχος Α και συγκεκριμένα το άρθρο 5 το οποίο λέει:

"Η εμπορία θερμικά επεξεργασμένου γάλακτος προς πόσιν επιτρέπεται μόνον εφόσον ανταποκρίνεται στις ακόλουθες απαιτήσεις:

1. προέρχεται από νωπό γάλα, καθαρισμένο ή διηθημένο με τον εξοπλισμο …"  και μια σειρά απαιτήσεων

Για όποιον απορεί για την σημασία του "νωπού γάλακτος":

4.1. «Νωπό γάλα»: το γάλα το οποίο παράγεται από την έκκριση του µαστού εκτρεφόµενων ζώων και το οποίο δεν έχει θερµανθεί σε θερµοκρασία άνω των 40ο C ούτε έχει υποστεί οιαδήποτε επεξεργασία που έχει ανάλογη επίδραση.

End of Story

 

  • Like 3
  • Thanks 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
5 λεπτά πριν, Conan2046 είπε

Συμφωνώ ότι ο καθένας μπορεί να έχει την γνώμη του, όμως όταν επικαλείσαι ότι είσαι ειδικός επί του θέματος και μάλιστα αναφέρεις ότι υπάρχει νόμος γι' αυτό που λες το λιγότερο που μπορείς να κάνεις είναι να μας πεις για ποιον νόμο μιλάς. (Πως όμως, αφού δεν υπάρχει).

Προσπάθησα να είμαι ευγενικός, όμως εδώ έχουμε με μια ξεκάθαρη προσπάθεια παραπληροφόρησης, (λόγω της επίκλησης της αυθεντίας και του νόμου) για κάτι που δεν ισχύει.

Για να μην χαθούμε σε κανονισμούς και οδηγίες της Ε.Ε, νόμους και προεδρικά διατάγματα για όποιον ενδιαφέρεται ας δει το προεδρικό διάταγμα 56/1995: Συμμόρφωση της Ελληνικής νομοθεσίας προς τις Οδηγίες 1992/48/ΕΟΚ και 1992/47/ΕΟΚ του Συμβουλίου περί των υγειονομικών κανόνων που διέπουν την παραγωγή και εμπορία γάλακτος και προϊόντων με βάση το γάλαΦ.Ε.Κ. 45 Τεύχος Α και συγκεκριμένα το άρθρο 5 το οποίο λέει:

"Η εμπορία θερμικά επεξεργασμένου γάλακτος προς πόσιν επιτρέπεται μόνον εφόσον ανταποκρίνεται στις ακόλουθες απαιτήσεις:

1. προέρχεται από νωπό γάλα, καθαρισμένο ή διηθημένο με τον εξοπλισμο …"  και μια σειρά απαιτήσεων

Για όποιον απορεί για την σημασία του "νωπού γάλακτος":

4.1. «Νωπό γάλα»: το γάλα το οποίο παράγεται από την έκκριση του µαστού εκτρεφόµενων ζώων και το οποίο δεν έχει θερµανθεί σε θερµοκρασία άνω των 40ο C ούτε έχει υποστεί οιαδήποτε επεξεργασία που έχει ανάλογη επίδραση.

End of Story

Μη δίνεις σημασία, κανένας βοσκός θα είναι και θίγονται τα συμφέροντα του προφανώς.

  • Like 2
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
4 λεπτά πριν, Conan2046 είπε

Συμφωνώ ότι ο καθένας μπορεί να έχει την γνώμη του, όμως όταν επικαλείσαι ότι είσαι ειδικός επί του θέματος και μάλιστα αναφέρεις ότι υπάρχει νόμος γι' αυτό που λες το λιγότερο που μπορείς να κάνεις είναι να μας πεις για ποιον νόμο μιλάς. (Πως όμως, αφού δεν υπάρχει).

Προσπάθησα να είμαι ευγενικός, όμως εδώ έχουμε με μια ξεκάθαρη προσπάθεια παραπληροφόρησης, (λόγω της επίκλησης της αυθεντίας και του νόμου) για κάτι που δεν ισχύει.

Για να μην χαθούμε σε κανονισμούς και οδηγίες της Ε.Ε, νόμους και προεδρικά διατάγματα για όποιον ενδιαφέρεται ας δει το προεδρικό διάταγμα 56/1995: Συμμόρφωση της Ελληνικής νομοθεσίας προς τις Οδηγίες 1992/48/ΕΟΚ και 1992/47/ΕΟΚ του Συμβουλίου περί των υγειονομικών κανόνων που διέπουν την παραγωγή και εμπορία γάλακτος και προϊόντων με βάση το γάλαΦ.Ε.Κ. 45 Τεύχος Α και συγκεκριμένα το άρθρο 5 το οποίο λέει:

"Η εμπορία θερμικά επεξεργασμένου γάλακτος προς πόσιν επιτρέπεται μόνον εφόσον ανταποκρίνεται στις ακόλουθες απαιτήσεις:

1. προέρχεται από νωπό γάλα, καθαρισμένο ή διηθημένο με τον εξοπλισμο …"  και μια σειρά απαιτήσεων

Για όποιον απορεί για την σημασία του "νωπού γάλακτος":

4.1. «Νωπό γάλα»: το γάλα το οποίο παράγεται από την έκκριση του µαστού εκτρεφόµενων ζώων και το οποίο δεν έχει θερµανθεί σε θερµοκρασία άνω των 40ο C ούτε έχει υποστεί οιαδήποτε επεξεργασία που έχει ανάλογη επίδραση.

End of Story

Αυτή είναι η άποψή σου ,διαφωνώ αλλά την σέβομαι ,και δεν έχω κανένα λόγω να πείσω κανένα . Ο Καθένας έχει την άποψή του,Καλή συνέχεια.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.