Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
22 ώρες πριν, subnigur0th είπε

Δεν χρειάζεται κανένα βύσμα για να πας δόκιμος, ίσα ίσα τους ψάχνουν με το κυαλι γιατί κανείς δεν θέλει να πάει. Ακόμα και απόφοιτοι λυκείου έχουν πλέον ένδειξη υεα. Μόνη εξαιρεση αν θες να πας αλεξίπτωτα λόγω των πολλών μοριων για σώματα ασφαλείας.

Δηλ. είναι δύσκολο να πας αλεξιπτωτιστών μέσω ΣΕΑΠ; Πάνε πολλοί; Δεν κατάλαβα.

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ΣΕΑΠ είναι απλώς η σχολή δοκίμων πεζικού στην Κρήτη, κάθε όπλο/σώμα έχει και την αντίστοιχη σχολή δοκίμων πχ. το Μηχανικό έχει στο Λουτράκι, ΣΕΜ στη Σπάρτη κτλ.

Για να επιλέγεις για τα αλεξίπτωτα χρειάζεσαι γενικά χοντρό μέσο καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες και δίνει τρέλα μόρια αργότερα αν θες να διοριστεις στα σώματα ασφαλείας. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, subnigur0th είπε

ΣΕΑΠ είναι απλώς η σχολή δοκίμων πεζικού στην Κρήτη, κάθε όπλο/σώμα έχει και την αντίστοιχη σχολή δοκίμων πχ. το Μηχανικό έχει στο Λουτράκι, ΣΕΜ στη Σπάρτη κτλ.

Για να επιλέγεις για τα αλεξίπτωτα χρειάζεσαι γενικά χοντρό μέσο καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες και δίνει τρέλα μόρια αργότερα αν θες να διοριστεις στα σώματα ασφαλείας. 

Σε ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.

Παιδες καλημερα εχω μια απλη ερωτηση αν καποιος εχει αναβολη μεχρι το 2024 λογω σπουδων ομως πηρε πτυχιο το 2019 και θελει να παει στρατο το 2021 η το 2022 θα εχει ποινη κακης χρησης αναβολης και αρα προστιμο 1 μηνα θητεια επιπλεον ή 90 ευρω επειδη δεν εκοψε την αναβολη μολις τελειωσε?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, sennaferrari είπε

Παιδες καλημερα εχω μια απλη ερωτηση αν καποιος εχει αναβολη μεχρι το 2024 λογω σπουδων ομως πηρε πτυχιο το 2019 και θελει να παει στρατο το 2021 η το 2022 θα εχει ποινη κακης χρησης αναβολης και αρα προστιμο 1 μηνα θητεια επιπλεον ή 90 ευρω επειδη δεν εκοψε την αναβολη μολις τελειωσε?

Είτε κόψεις αύριο την αναβολή είτε την αφήσεις μέχρι την τελευταία μέρα, από την στιγμή που πήρες πτυχίο είσαι καλυμμένος και δεν θα αντιμετωπίσεις κανένα θέμα.

Επεξ/σία από pluss
  • Like 1
Δημοσ.

ρε παιδιά, εγώ που δεν έχω δώσει ούτε δελτιο απογραφής ούτε έχω κάνει οτιδήποτε όσον αναφορά τον στρατό και ζω από τα 16 μου Αγγλία (τώρα είμαι 18) πως θα μπορέσουν να επικοινωνήσουν μαζί μου η εγώ μαζί τους απο την Αγγλία;;

Δημοσ.

Αν κάποιος μπει ως οδοντίατρος στο στρατό τι καθήκοντα έχει; Είναι καλό πόστο; Αν έχει και διδακτορικό αλλάζει κάτι στη θητεία; Εννοώ ως προς το τι θα κάνει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, lactate είπε

Αν κάποιος μπει ως οδοντίατρος στο στρατό τι καθήκοντα έχει; Είναι καλό πόστο; Αν έχει και διδακτορικό αλλάζει κάτι στη θητεία; Εννοώ ως προς το τι θα κάνει.

Επειδη υπηρετησα προσφατα στο Υγειονομικο σωμα, μπορω να σου πω σιγουρα οτι θα εισαι πιο χαλαρα απο το να ησουν σε οποιοδηποτε αλλο σωμα (αφου εισαι οδοντιατρος τοτε κατα 99% θα εισαι υγειονομικο). Δεν παιζει ρολο το διδακτορικο, παρα το οτι εισαι τελειοφοιτος. Τα καθηκοντα σου ωστοσο διαφερουν. Η ατυχια ειναι οτι στο ΣΤΕΠ (ιατρειο του εκαστοτε στρατοπεδου) δεν υπαρχει υπηρεσια οδοντιατρου (μονο γιατροι και νοσηλευτες καναμε εφημεριες εκει) ,οποτε οι υπηρεσιες σου θα ειναι ενοπλες (σκοπιες κλπ) ή αμα εισαι αοπλος τοτε τις υπολοιπες (θαλαμοφυλακας κλπ).. απο εκει και περα αμα εχεις μεσο, πας σε καποιο στρατιωτικο νοσοκομειο και ασχολεισαι με την οδοντιατρικη. Αυτα στα λεω επειδη ημουν και σε ΣΤΕΠ και σε στρατ. νοσοκομειο λογω της ειδικοτητας μου και γνωριζω σχετικως. Σε καθε περιπτωση, με βυσμα μπορεις και να μη κανεις τιποτα αλλο περα του αντικειμενου σου.

Επεξ/σία από Dimitriss_
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, Dimitriss_ είπε

Επειδη υπηρετησα προσφατα στο Υγειονομικο σωμα, μπορω να σου πω σιγουρα οτι θα εισαι πιο χαλαρα απο το να ησουν σε οποιοδηποτε αλλο σωμα (αφου εισαι οδοντιατρος τοτε κατα 99% θα εισαι υγειονομικο). Δεν παιζει ρολο το διδακτορικο, παρα το οτι εισαι τελειοφοιτος. Τα καθηκοντα σου ωστοσο διαφερουν. Η ατυχια ειναι οτι στο ΣΤΕΠ (ιατρειο του εκαστοτε στρατοπεδου) δεν υπαρχει υπηρεσια οδοντιατρου (μονο γιατροι και νοσηλευτες καναμε εφημεριες εκει) ,οποτε οι υπηρεσιες σου θα ειναι ενοπλες (σκοπιες κλπ) ή αμα εισαι αοπλος τοτε τις υπολοιπες (θαλαμοφυλακας κλπ).. απο εκει και περα αμα εχεις μεσο, πας σε καποιο στρατιωτικο νοσοκομειο και ασχολεισαι με την οδοντιατρικη. Αυτα στα λεω επειδη ημουν και σε ΣΤΕΠ και σε στρατ. νοσοκομειο λογω της ειδικοτητας μου και γνωριζω σχετικως. Σε καθε περιπτωση, με βυσμα μπορεις και να μη κανεις τιποτα αλλο περα του αντικειμενου σου.

Δεν έχω βύσμα δυστυχώς! Οπότε στην ουσία κάνεις ότι οποιοσδήποτε άλλος φαντάρος και από πάνω κάνεις και τον οδοντίατρο; :P
Μακάρι να ημουν σε στρατιωτικό νοσοκομείο αλλά χωρις κονε με βλέπω να φορτώνω σανό σε κανά γαϊδουράκι.

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, lactate είπε

Δεν έχω βύσμα δυστυχώς! Οπότε στην ουσία κάνεις ότι οποιοσδήποτε άλλος φαντάρος και από πάνω κάνεις και τον οδοντίατρο; :P
Μακάρι να ημουν σε στρατιωτικό νοσοκομείο αλλά χωρις κονε με βλέπω να φορτώνω σανό σε κανά γαϊδουράκι.

Για να το κανω πιο ξεκαθαρο.. οι γιατροι και οι νοσηλευτες εχουν καλυτερη τυχη επειδη κανουν μονο εφημεριες. Απο εκει και περα οι υπολοιπες ειδικοτητες του υγειονομικου (οδοντιατροι, ψυχολογοι, κτηνιατροι, φαρμακοποιοι κλπ) κανουν κανονικα υπηρεσιες. Σε περιπτωση που το στεπ του στρατοπεδου σου εχει οδοντιατρειο, τοτε θα πηγαινεις τις ημερες που δεν θα εχεις υπηρεσια για να προσφερεις την γιατρεια σου. Απλα αμα ανηκεις γενικοτερα στο υγειονομικο σωμα ειναι πιο χαλαρη η εκπαιδευση, το κλιμα κλπ..δεν ειναι πεζικο ή πυροβολικο ξερω γω. 

Μην αγχωνεσαι! Καλη θητεια να εχεις 

• Thanks 1
Δημοσ.

Καλημερα και συγνωμη για την ακυρη απορεια αλλα δεν εχω βγαλει ακρη ακομα οποτε στρεφομαι εδω. Θελω να μαθω για μεταθεση μετα απο την αρχικη εκπαιδευση.Ειμαι μοναχοπαιδι.Οι γονεις μου διαζευγμενοι και ο πατερας μου ανεργος εδω και μηνες οποτε το εισοδημα δεν ειναι και απο τα καλυτερα. Επισης η μητερα μου εχει βαρια καταθλιψη.Ποτε δικαιουμαι μεταθεση?

Δημοσ.

Παιδες μια ερωτηση απολυθηκα με πρασινο ειδικο φυλλο πορειας. Αυτο πρακτικα σημαινει οτι σε περιπτωση επιστρατευσης μπαινω απο του πρωτους οπως διαβασα στο ιντερνετ; Ή μηπως και οτι καλεισαι πιο συχνα σε μετεκπαιδευσεις κλπ; καθε ποτε γινονται ασκησεις μετεκπαιδευσης; 

• Super Moderators
Δημοσ.
7 minutes ago, nikosmon said:

Παιδες μια ερωτηση απολυθηκα με πρασινο ειδικο φυλλο πορειας. Αυτο πρακτικα σημαινει οτι σε περιπτωση επιστρατευσης μπαινω απο του πρωτους οπως διαβασα στο ιντερνετ; Ή μηπως και οτι καλεισαι πιο συχνα σε μετεκπαιδευσεις κλπ; καθε ποτε γινονται ασκησεις μετεκπαιδευσης; 

Όχι πιο συχνά, απλά υπάρχει πιθανότητα να σε καλέσουν για μετεκπαίδευση, ενώ με το λευκό όχι.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...