Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Σωστα σε πηραν. Μεχρι 1η Ιαν, μπαινεις Μαρτιο

μεχρι τοτε παντως οποιον ρωταγα ακομα και στο φρουραρχειο μου λεγαν Μαιο. Και στρατιωτικους φιλους. 

Ωστοσο ναι συμφωνα με το πινακακι αυτο ετσι ειναι τα πραγματα.

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παιδιά επειδή θα πάω σε νησί για να κάνω μειωμένη θητεία υπάρχει κάποιος να μου πει βυσματικα στρατόπεδα σε νησιά ?

Δημοσ.
1 hour ago, John12345678 said:

Παιδιά επειδή θα πάω σε νησί για να κάνω μειωμένη θητεία υπάρχει κάποιος να μου πει βυσματικα στρατόπεδα σε νησιά ?

Βυσματικό δεν είναι κανένα στρατόπεδο, ιδιαίτερα στη παραμεθόριο. Αυτό όμως που μπορεί να γίνει, είναι ανεξαρτήτως στρατοπέδου αν έχεις βύσμα να περάσεις εσύ θητεία "βυσματική" είτε λόγω ειδικότητας, είτε τοποθέτησης σε πόστο, απόσπασης σε κάποια γραφείο φάντασμα κλπ.

Καλή περίπτωση είναι η ειδικότητα χειριστής ραντάρ.  

Είχαμε 2 παιδιά σε φυλάκιο στη Χίο με αυτή την ειδικότητα. Πραγματικά δεν τους ακουμπούσε τίποτα. Ακόμα και ο ταξίαρχος να έσκαγε μύτη, αυτοί είχαν δικαίωμα να κοιμούνται (όταν δεν είχαν υπηρεσία) και να κυκλοφορούν με το σώβρακο. Πέρα από την υπηρεσία τους που ήταν μερικές ώρες το βράδυ, δεν έκαναν τίποτα άλλο όλη μέρα. 

Επίσης η όλη θητεία τους ήταν τύπου 15 μέρες μέσα και μετά 15 έξω με άδεια.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, MikeJ είπε

Βυσματικό δεν είναι κανένα στρατόπεδο, ιδιαίτερα στη παραμεθόριο. Αυτό όμως που μπορεί να γίνει, είναι ανεξαρτήτως στρατοπέδου αν έχεις βύσμα να περάσεις εσύ θητεία "βυσματική" είτε λόγω ειδικότητας, είτε τοποθέτησης σε πόστο, απόσπασης σε κάποια γραφείο φάντασμα κλπ.

Καλή περίπτωση είναι η ειδικότητα χειριστής ραντάρ.  

Είχαμε 2 παιδιά σε φυλάκιο στη Χίο με αυτή την ειδικότητα. Πραγματικά δεν τους ακουμπούσε τίποτα. Ακόμα και ο ταξίαρχος να έσκαγε μύτη, αυτοί είχαν δικαίωμα να κοιμούνται (όταν δεν είχαν υπηρεσία) και να κυκλοφορούν με το σώβρακο. Πέρα από την υπηρεσία τους που ήταν μερικές ώρες το βράδυ, δεν έκαναν τίποτα άλλο όλη μέρα. 

Επίσης η όλη θητεία τους ήταν τύπου 15 μέρες μέσα και μετά 15 έξω με άδεια.

Άρα οι διαβιβαστες στις περισσότερες περιπτώσεις περνάνε πιο χαλαρή θητεία από ότι καταλαβαίνω, γιατί έχω ακούσει ότι τρέχουν σε φυλάκια κλπ με αποτέλεσμα να μην κάνουν αγγαρείες κλπ

Δημοσ.
Στις 14/5/2021 στις 1:44 ΜΜ, stavros750 είπε

Να σου πω την αλήθεια, το είχα στο μυαλό μου ένα τέτοιο σενάριο και για αυτό την έχω καθυστερήσει λίγο την διακοπή της αναβολής (θέλω να μπω Σεπτέμβριο). Έλεγα να την κόψω τέλη Μαΐου, μήπως όμως να το πάω για 15+ Ιουνίου για να είμαι σίγουρος;

Έσπασα αναβολή 05/05/2021 για να μπω Ε' ΕΣΣΟ Σεπτέμβριο και χτες ελαβα αυτο:

Untitled.png.fe616ce772febcf8e1a1d26cfa0b43f8.png
Οπότε είτε έκαναν λάθος είτε υπερκάλυψαν την Δ' ΕΣΣΟ Ιουλίου σε σημέιο που γέμισε και ο Σεπτεμβρης.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Riskee είπε

Έσπασα αναβολή 05/05/2021 για να μπω Ε' ΕΣΣΟ

Οπότε είτε έκαναν λάθος είτε υπερκάλυψαν την Δ' ΕΣΣΟ Ιουλίου σε σημέιο που γέμισε και ο Σεπτεμβρης

Δεν διαλέγεις εσύ πότε θα μπεις πάντως 😉

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Δεν διαλέγεις εσύ πότε θα μπεις πάντως 😉

Όταν σπας αναβολή σου λέει σε ποιά ΕΣΣΟ θα καταταγείς, και στο κάτω κάτω ειναι απόλυτα φυσιολογικό να θες να ξέρεις ποτε θα μπεις.

Αποκεί και πέρα αν αυτό είναι τελείως εικονικό και ρίχνουν ζάρια με βάση τις ανάγκες της εκάστοτε ΕΣΣΟ, είναι δικό τους λάθος.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Riskee είπε

Έσπασα αναβολή 05/05/2021 για να μπω Ε' ΕΣΣΟ Σεπτέμβριο και χτες ελαβα αυτο:

Untitled.png.fe616ce772febcf8e1a1d26cfa0b43f8.png
Οπότε είτε έκαναν λάθος είτε υπερκάλυψαν την Δ' ΕΣΣΟ Ιουλίου σε σημέιο που γέμισε και ο Σεπτεμβρης.

Επομένως όλοι έτρεξαν να διακόψουν αναβολή από τις πρώτες μέρες, δεν το περίμενα αυτό 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

υπάρχει μήπως κάποιος στρατιωτικός γιατρός που παρακολουθεί το θέμα; Σαν κάτοικος εξωτερικού δεν έχω εύκολη πρόσβαση και θα μου ήταν πολύ χρήσιμο αν υπάρχει κάποιος που θα μπορούσα να κάνω 1-2 ερωτήσεις για θέμα υγείας και αναβολή/απαλλαγή. Ευχαριστω εκ των προτέρων!

Επεξ/σία από ghostaki
Δημοσ.
Στις 19/5/2021 στις 10:42 ΠΜ, kostasofokaldor είπε

Πέρασε κανεις πρόσφσατα απο το 424 για αναβολη?

πως ηταν η εμπειρια?

εγω παει για δευτερη φορα φετος και θα ηθελα να ρωτησω αν λενε εκεινη την στιγμη αν την πήρα την αναβολή ή όχι. Περυσι στην επιτροπη ηταν μονο 1 και μου ειπε οτι την πηρα.

Σε περιπτωση που δεν μου πουν ποσο καιρο κάνει να δω την αποφαση?

Εκανα τον Φεβρουάριο. Σου λέει η επιτροπή επιτόπου αν πήρες. Βασικά η επιτροπή δεν έχει λόγο να φέρει αντίρρηση, αν σου δώσει ο γιατρός στα εξωτερικά ιατρεία. Δεν είναι αυτοί που σε εξετάζουν 😉

Δημοσ.
Στις 17/5/2021 στις 10:26 ΠΜ, giorgoskoy είπε

Όσοι καταθέσαμε δελτίο απογραφής φέτος (στρατεύσιμοι 2024, γεννηθέντες το 2003) έχουμε πάρει αναβολή μέχρι το 24? η πρέπει να κάνουμε κάτι άλλο? 

Του χρόνου θα μπείτε εκτός αν πάρετε αναβολή, που νομίζω ότι τώρα γίνεται διαδικτυακά 

Δημοσ.

Εσπασα την αναβολή χθες το μεσημερι , και μου ηρθε σημερα το πρωι μειλ για να μπω στην Ε ΕΣΣΟ Σεπτεμβριου . Βεβαια στο site της στρατολογιας την αιτηση μου τη δειχνει ακομα υπο εξεταση

• Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Greekz είπε

Εσπασα την αναβολή χθες το μεσημερι , και μου ηρθε σημερα το πρωι μειλ για να μπω στην Ε ΕΣΣΟ Σεπτεμβριου . Βεβαια στο site της στρατολογιας την αιτηση μου τη δειχνει ακομα υπο εξεταση

Εγω χθες το πρωι, και σημερα μου την εμφανιζει ολοκληρωμενη. Ειναι θεμα χρονου.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...