dionisis1925 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 Στις 9/10/2020 στις 5:02 ΜΜ, vaggelisdimi είπε Καλησπερα παιδια! Εχω κανει prk πριν 15 μερας και εγω! Πόνο δεν ένιωσα ποτέ όμως δεν βλέπω καθόλου καθαρά ειδικά από το αριστερό μάτι η θολούρα είναι πάρα πολύ έντονη σε φάση να μην μπορώ να κέντραρω μια λεξη αν πχ διαβαζω κατι..Ο γιατρός μου λέει να κάνω υπομονή και ότι θα καθαρίσει η όραση μου..Επίσης μου λέει ότι είναι σπάνιο να καθυστερεί τόσο αλλά συμβαίνει. Έχω αγχωθεί αρκετά η αλήθεια είναι και σκέφτομαι μέχρι και δεύτερη γνώμη από άλλο οφθαλμίατρο να πάρω..δηλαδη αν εχω καποιο προβλημα.. Απο θολουρα πως πας; Εγω 15 μερες τωρα και την μερα εκτος οτι δεν μπορω να βγω στον ηλιο τα βλεπω κ ολα θολα..περαστικα μας ευχομαι κ επιτελους χωρις προβληματά Φίλε και εγώ Prk έκανα το 2016,μετά τον πρώτο μήνα θα αρχίζει να σταθεροποιείται η όραση σου, μπορεί την μια ήμερα να βλέπεις τέλεια και την επόμενη θολά, υπομονή και να βάζεις δάκρυα/κολλύρια και να μην έχεις άγχος, εγώ να φανταστείς μετά από 2 μήνες διάβασα όλους τους αριθμούς καθαρά στον έλεγχο.
atzelepi Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 13 ώρες πριν, jimis98 είπε η οπτικη οξυτητα με την ποιοτητα τι διαφορες εχουν? η οπτικη οξυτητα μετριεται στον πινακα του οφθαλμιατρου ,ποσο καλα βλεπεις τα γραμματα στα 6 μετρα υπο συγκεκριμενες συνθηκες. με την ποιοτητα εννοουμε πιο ευρυτερη ικανοτητα πχ νυχτερινη οραση, τι αντανακλασεις (φωτοστεφανα ,ακτινες απο φωτα κλπ)βλεπει καποιος τη νυχτα 3 λεπτά πριν, atzelepi είπε η οπτικη οξυτητα μετριεται στον πινακα του οφθαλμιατρου ,ποσο καλα βλεπεις τα γραμματα στα 6 μετρα υπο συγκεκριμενες συνθηκες. με την ποιοτητα εννοουμε πιο ευρυτερη ικανοτητα πχ νυχτερινη οραση, τι αντανακλασεις (φωτοστεφανα ,ακτινες απο φωτα κλπ)βλεπει καποιος τη νυχτα contrast sensitivity για να ειμαι ακριβης 2 1
jimis98 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 1 ώρα πριν, atzelepi είπε η οπτικη οξυτητα μετριεται στον πινακα του οφθαλμιατρου ,ποσο καλα βλεπεις τα γραμματα στα 6 μετρα υπο συγκεκριμενες συνθηκες. με την ποιοτητα εννοουμε πιο ευρυτερη ικανοτητα πχ νυχτερινη οραση, τι αντανακλασεις (φωτοστεφανα ,ακτινες απο φωτα κλπ)βλεπει καποιος τη νυχτα contrast sensitivity για να ειμαι ακριβης με την οπτικη οξυτητα βλεπεις καλα η΄πρεπει να εχεις καλη ποιοτητα ορασης για να επωφεληθεις?
meletis_m Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 8/7/2019 στις 4:54 ΜΜ, meletis_m είπε Kαλησπέρα , επισκέφθηκα σήμερα χειρούργο οφθαλμίατρο για απλή μέτρηση αστiγματισμού & μυωπίας. Όμως αλλιώς τα περίμενα και άλλα αποτελέσματα άκουσα. Μου είπε οτί έχω πάθηση με την ονομασία : κερατόκωνος H συγκεκριμένη πάθηση αναπτύσσεται απο 17 χρονών εώς και τα 30 χρόνια. Εγώ το μόνο που είχα αντιληφθεί ήταν λίγο πιο θολή όραση ειδικά απο το δεξί οφθαλμό. Μου είπε οτι είναι κρίσιομο και διορθώνεται ώστε να μην χειροτερέψει. Σαφώς θα πάρω και δεύτερη γνώμη και σκέφτομαι να απευθυνθώ στο Αττικό νοσοκομείο στο οφθαλμολογικό τμήμα. Το έχει ξανακούσει κάποιος άλλος , έχει κάνει παρόμοια επέμβαση; Έπειτα 1 χρόνο+ , ενημερώνω . Έγινε επέμβαση και στα 2 μάτια με τη κατάλληλη αναμονή ανάμεσα στίς επεμβάσεις . Έγινε μόνο Cross Linking και στα 2 μάτια λόγω ήδη προχωρημένου σταδίου και λέπτυνσης . Ξεκινήσαμε από το δεξί μάτι. Εν τέλει έγινε με το καιρό και διόρθωση της οπτικής οξύτητας όσο ήταν δυνατόν. Πήγα σε εφαρμοστή και έκανα 2-3 ωρες μετρήσεις και δοκιμές και καταλήξαμε σε υβριδικούς κερατοκωνικούς φακούς για τή περίπτωση μου. Τους περιμένω τέλος του μηνός. Προχώρησα στή παραγγελία και το ευχαριστό είναι οτι η όραση και στα 2 μάτια έφτασε 8/10 . Η αίσθηση τους κατά την διάρκεια που το φοράς δεν με ενοχλούσε . Τωρα μένει να δώσω ενα χρόνο στον ευατό μου να συνηθίσω πως φοράμε φακούς επαφής, γιατί πρώτη φορά θα φορέσω φακούς επαφής . Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2020 από meletis_m 5
marsiopi Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 Στις 9/10/2020 στις 1:12 ΜΜ, marsiopi είπε Γεια σου, ήθελα να σε ρωτησω πως τα πηγαινεις; περασε καθόλου η ευαισθησια στο φως και αν συνεχίζεις να θολώνεις; θα κάνω κ εγω λέιζερ σε λίγες μέρες και έχω αρχίσει να αγχώνομαι με αυτα που διαβάζω εδω μέσα. Τελικά έκανα το λείζερ την Τεταρτη 14/10 με τη μεθοδο lasik. Δεν πονεσα καθόλου, μόνο ετσουζαν λίγο τα ματια μου καμια ωριτσα μετα το λειζερ. δεν ειχα καθολου ευαισθησια στο φως ουτε και ξηροφθαλμια. Την επόμενη μέρα βγηκα εξω και οδηγησα και τη νυχτα. ολα ειναι πολυ καλα βλέπω τέλεια μακρια!!! Το μόνο πρόβλημα που έχω είναι οτι όταν κραταω κοντα ένα εγγραφο με γράμματα τα βλέπω θολα σαν να εχω πρεσβυωπια! ενω εχουν περάσει 6 μέρες δεν έχει διορθωθει. Πρεπει να κραταω πιο μακρια το εγγραφο ή το κινητο για να δω τα γραμματα. Μιλησα με τον γιατρο μου κ μου ειπε οτι οι μύωπες βλέπουν καθαρα πολυ κοντά αλλα αυτοι που δεν έχουν μυωπια δεν μπορούν να δουν τόσο κοντα και οτι είμαι μια χαρα! Αυτο δεν ισχύει γιατι έβαλα τον άντρα μου και αλλους φιλους να διαβασουν κάτι στα 15 με 20 εκατοστα αποσταση απο τα μάτια και μια χαρα μπορουσαν χωρις να έχουν μυωπια! εγω μπορω να διαβασω κατι μετα τα 23 εκατοστα αποσταση απο τα ματια. Απο οτι διαβασα στο ιντερνετ πρέπει να είναι υπερμετρωπια. εγω ειχα μονο μυωπια και αστιγματισμο. Αν μπορει ο @DrNick να μου απαντήσει γιατι συμβαίνει αυτό και αν ανέπτυξα υπερμετρωπια εξαιτιας λάθος του γιατρού μου και αν θα φύγει αυτό με τον καιρο γιατι ειναι πολυ ενοχλητικο! 2
atzelepi Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2020 Γεια σας, κλεινω σχεδον ενα μηνα απο την εχγειρηση lasik,και βλεπω ακομα βελτιωσεις ,τα συμπτωματα (φωτοευαισθησια,πονοκεφαλοι,νυχτερινες αντανακλασεις κλπ) σχεδον εχουν εκμηδενιστει.παραμενει η ξηροφθαλμια. Το περιεργο ειναι οι μεταβολες που παρατηρω στην οπτικη οξυτητα του αριστερου ματιου,που μειωνεται αργα τη νυχτα μετα τις 10.30 -11.00,(το διαπιστωνω στην τηλεοραση αυτο)αν εχει καποιος αντιστοιχη εμπειρια ,θα βοηθουσε.
dimips Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2020 5 hours ago, atzelepi said: Γεια σας, κλεινω σχεδον ενα μηνα απο την εχγειρηση lasik,και βλεπω ακομα βελτιωσεις ,τα συμπτωματα (φωτοευαισθησια,πονοκεφαλοι,νυχτερινες αντανακλασεις κλπ) σχεδον εχουν εκμηδενιστει.παραμενει η ξηροφθαλμια. Το περιεργο ειναι οι μεταβολες που παρατηρω στην οπτικη οξυτητα του αριστερου ματιου,που μειωνεται αργα τη νυχτα μετα τις 10.30 -11.00,(το διαπιστωνω στην τηλεοραση αυτο)αν εχει καποιος αντιστοιχη εμπειρια ,θα βοηθουσε. Καλά είσαι αν έχεις μόνο μια τέτοια μικρή παρενέργεια. Εμένα δύο μήνες σχεδόν μετά και είναι όλα όπως τη πρώτη μέρα. Καλή ανάρρωση.! 1
DrNick Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2020 20 ώρες πριν, marsiopi είπε Τελικά έκανα το λείζερ την Τεταρτη 14/10 με τη μεθοδο lasik. Δεν πονεσα καθόλου, μόνο ετσουζαν λίγο τα ματια μου καμια ωριτσα μετα το λειζερ. δεν ειχα καθολου ευαισθησια στο φως ουτε και ξηροφθαλμια. Την επόμενη μέρα βγηκα εξω και οδηγησα και τη νυχτα. ολα ειναι πολυ καλα βλέπω τέλεια μακρια!!! Το μόνο πρόβλημα που έχω είναι οτι όταν κραταω κοντα ένα εγγραφο με γράμματα τα βλέπω θολα σαν να εχω πρεσβυωπια! ενω εχουν περάσει 6 μέρες δεν έχει διορθωθει. Πρεπει να κραταω πιο μακρια το εγγραφο ή το κινητο για να δω τα γραμματα. Μιλησα με τον γιατρο μου κ μου ειπε οτι οι μύωπες βλέπουν καθαρα πολυ κοντά αλλα αυτοι που δεν έχουν μυωπια δεν μπορούν να δουν τόσο κοντα και οτι είμαι μια χαρα! Αυτο δεν ισχύει γιατι έβαλα τον άντρα μου και αλλους φιλους να διαβασουν κάτι στα 15 με 20 εκατοστα αποσταση απο τα μάτια και μια χαρα μπορουσαν χωρις να έχουν μυωπια! εγω μπορω να διαβασω κατι μετα τα 23 εκατοστα αποσταση απο τα ματια. Απο οτι διαβασα στο ιντερνετ πρέπει να είναι υπερμετρωπια. εγω ειχα μονο μυωπια και αστιγματισμο. Αν μπορει ο @DrNick να μου απαντήσει γιατι συμβαίνει αυτό και αν ανέπτυξα υπερμετρωπια εξαιτιας λάθος του γιατρού μου και αν θα φύγει αυτό με τον καιρο γιατι ειναι πολυ ενοχλητικο! Στη 1 εβδομάδα είναι πολύ νωρίς ακόμη. Δοκιμάσατε να δείτε κοντά αφού πρώτα βάλετε τεχνητά δάκρυα (πχ 5-10 λεπτά πριν); Από εκεί και πέρα δε γνωρίζω βασικά στοιχεία όπως πχ την ηλικία σας. 1
marsiopi Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2020 36 λεπτά πριν, DrNick είπε Στη 1 εβδομάδα είναι πολύ νωρίς ακόμη. Δοκιμάσατε να δείτε κοντά αφού πρώτα βάλετε τεχνητά δάκρυα (πχ 5-10 λεπτά πριν); Από εκεί και πέρα δε γνωρίζω βασικά στοιχεία όπως πχ την ηλικία σας. Δοκίμασα και αφου έβαλα δακρυα αλλά πάλι φαινονται θολα! Είμαι 36 χρονών. Είναι λες και έχω πρεσβυωπία, πρέπει να κρατάω πιο μακρία το κινητο!
DrNick Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2020 6 λεπτά πριν, marsiopi είπε Δοκίμασα και αφου έβαλα δακρυα αλλά πάλι φαινονται θολα! Είμαι 36 χρονών. Είναι λες και έχω πρεσβυωπία, πρέπει να κρατάω πιο μακρία το κινητο! Πόση μυωπία είχατε πριν την επέμβαση; Φορώντας τότε τα γυαλιά σας ή τους φακούς σας είχατε αντίστοιχη ενόχληση κοντά; (Εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι νωρίς και το μάτι δεν έχει προσαρμοστεί στην καινούρια οπτική κατάσταση του κερατοειδούς.)
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2020 Εγώ έχω μυωπία 4,75 στο ένα και 3,85 στο άλλο. Έχω και αστιγματισμό. Γενικά, δεν ψήνομαι να κάνω λειζερ, όχι μόνο για το κόστος, αλλά δεν βρίσκω το λόγο, καθώς και να το κάνω στα 27 , σε καμια 20αριά χρόνια όπως όλοι θα έχουμε πρεσβυωπία οπότε θα ξαναβάλω γυαλιά. Θεωρώ ότι όσοι κάνουν λέιζερ, το κάνουν από άποψη αισθητικής ,εκτός αν επείγει κάποιο πρόβλημα.
thanos78 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2020 7 λεπτά πριν, m.gial είπε Εγώ έχω μυωπία 4,75 στο ένα και 3,85 στο άλλο. Έχω και αστιγματισμό. Γενικά, δεν ψήνομαι να κάνω λειζερ, όχι μόνο για το κόστος, αλλά δεν βρίσκω το λόγο, καθώς και να το κάνω στα 27 , σε καμια 20αριά χρόνια όπως όλοι θα έχουμε πρεσβυωπία οπότε θα ξαναβάλω γυαλιά. Θεωρώ ότι όσοι κάνουν λέιζερ, το κάνουν από άποψη αισθητικής ,εκτός αν επείγει κάποιο πρόβλημα. Για κάποιον που έχει 8 μυωπία και αστιγματισμό 2 και στα 2 μάτια δεν τίθεται θέμα αισθητικής παρέμβασης αλλά επιβάλλεται να γίνει μιας και ο παθών δεν βλέπει στο μισό μέτρο. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2020 6 λεπτά πριν, thanos78 είπε Για κάποιον που έχει 8 μυωπία και αστιγματισμό 2 και στα 2 μάτια δεν τίθεται θέμα αισθητικής παρέμβασης αλλά επιβάλλεται να γίνει μιας και ο παθών δεν βλέπει στο μισό μέτρο. Με τόσους βαθμούς μπορεί να δει. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις με διπλάσιους βαθμούς μυωπίας και ίδιου αστιγματισμου που εκεί τα πράγματα είναι τραγικά και δεν μπορεί να γίνει laser Μόνη δυνατότητα ενδοφακοι. Εκανε φέτος πολύ πολύ δικό μου πρόσωπο. Ευτυχώς όλα καλά. 2
PLACEBO_89 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2020 5 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Με τόσους βαθμούς μπορεί να δει. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις με διπλάσιους βαθμούς μυωπίας και ίδιου αστιγματισμου που εκεί τα πράγματα είναι τραγικά και δεν μπορεί να γίνει laser Μόνη δυνατότητα ενδοφακοι. Εκανε φέτος πολύ πολύ δικό μου πρόσωπο. Ευτυχώς όλα καλά. Κυριε Γιαννη εχει να κανει με κληρονομικο παραγοντα? Μπραβο που πηγαν ολα καλα!
Γιάννης Platano Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2020 32 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε Κυριε Γιαννη εχει να κανει με κληρονομικο παραγοντα? Μπραβο που πηγαν ολα καλα! Η τόσο μεγάλη μυωπια όχι δεν έχει να κάνει σε εμάς με κάτι τέτοια 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις