Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Nicos69 είπε

το θετικο διαβαζω βιβλιο και στο τηλεφωνο χωρις γυαλια(το κερδος εδωσα 2000 για να διαβαζω στην τουαλετα)

τηλεοραση στα 2 μετρα με γυαλια

οδηγημα με γυαλια

και γενικα τα παντα με γυαλια,

Πραγματικα κριμα ..Φυσικα δεν μπορω να ξερω τι συνεβη ...

Δεν εχω ακουσει αλλη φορα κατι τετοιο με τοση λιγη μυωπια .

• Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Πραγματικα κριμα ..Φυσικα δεν μπορω να ξερω τι συνεβη ...

Δεν εχω ακουσει αλλη φορα κατι τετοιο με τοση λιγη μυωπια .

καλησπερα Γιαννη

πριν 1 χρονο εκανα την επεμβαση και ειχα υπερμετροπια και πρεσβυοπια

μου εβαλε μυοπια οπως κανουν η οποια θα κατεβαινε σε3-6μηνες

κατεβηκε αλλα οχι στο σημειο που θα εβλεπα χωρις γυαλια,

ευχαριστω

Νικος,

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Nicos69 είπε

καλησπερα Γιαννη

πριν 1 χρονο εκανα την επεμβαση και ειχα υπερμετροπια και πρεσβυοπια

μου εβαλε μυοπια οπως κανουν η οποια θα κατεβαινε σε3-6μηνες

κατεβηκε αλλα οχι στο σημειο που θα εβλεπα χωρις γυαλια,

ευχαριστω

Νικος,

Μαλστα...Αρα λαθος καταλαβα για μυωπια....

Δημοσ.
Στις 31/10/2020 στις 5:10 ΠΜ, meletis_m είπε

Όταν ξαναπάω στο γιατρό θα τόν ρωτήσω καθώς το σκέφτηκα τις τελευταίες ημέρες .

Έχω κάνει θεραπεία απο Κερατόκωνο και πλέον θα φοράω σε λίγο διάστημα φακούς επαφής - (υβριδικούς ) . 

Είμαι 24 χρονών τώρα , σε περίπτωση μετά απο 20 χρόνια εάν εμφανίσω πρεσβυωπία , τους ενσωματώνουν στους φακούς λογικά ; 

Οι φακοι από όσο έχω καταλάβει έχουν ηδη τη μυωπία και το αστιγματισμό και σπρώχνουν το κωνικό σημείο πρός τα μέσα.

@DrNick γνωρίζεις να με διαφωτίσεις ; Εάν και θα ρωτησω και τον εφαρμοστή σε λίγες ημέρες που θα παραλάβω τους φακούς.

Καλησπέρα, παρέλαβα τους φακούς επαφής - κερατοκωνικούς μου έδειξε πώς τοποθετούνται .

Σήμερα έκανα μόνος μου τη 1η δοκιμή να φορεθούν . Μεγάλη διαφορά πρός το καλύτερο .

Πρέπει να δώσω λιγο χρόνο να συνηθίσω για την εφαρμογή τους . Ενοχλήσεις δέν έχω .

Είμαι πολύ ευχαριστημένος , γιατί είχα απελπιστεί οτι δέν θα διορθωθεί το πρόβλημα .

Σε 20 ημέρες θα τους έχω μάθω πιστεύω .

• Like 3
Δημοσ.
8 ώρες πριν, meletis_m είπε

Καλησπέρα, παρέλαβα τους φακούς επαφής - κερατοκωνικούς μου έδειξε πώς τοποθετούνται .

Σήμερα έκανα μόνος μου τη 1η δοκιμή να φορεθούν . Μεγάλη διαφορά πρός το καλύτερο .

Πρέπει να δώσω λιγο χρόνο να συνηθίσω για την εφαρμογή τους . Ενοχλήσεις δέν έχω .

Είμαι πολύ ευχαριστημένος , γιατί είχα απελπιστεί οτι δέν θα διορθωθεί το πρόβλημα .

Σε 20 ημέρες θα τους έχω μάθω πιστεύω .

Μπραβο ! Οταν ειχα δκιμασει φακους για την μυωπια ειχα μεγαλο προβλμα να τους βαλω ..

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Μπραβο ! Οταν ειχα δκιμασει φακους για την μυωπια ειχα μεγαλο προβλμα να τους βαλω ..

Πρωτή φπρά φοράω και εγώ .

Περισσότερο αντίδραση του ματιού είναι .

Εγω ειχα το αντίθετο πως θα τους αφαιρέσω .

Ωστόσο δεν ήταν τόσο δύσκολο. Σε 20 ημέρες θα τους εχω μάθει.

Επεξ/σία από meletis_m
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 3/11/2020 στις 1:30 ΜΜ, Gemar123 είπε

Καλησπέρα. Έχω κάνει laser με τη μέθοδο prk για μειωπια και αστιγματισμό (3 βαθμούς κ 2.75 κ μίσος αστιγματισμός). Την έχω κανει εδώ και 2 μήνες σχεδόν. Βλέπω καλά αλλά στο ένα μάτι που είχα αστιγματισμό παραπάνω, πρόσφατα μου είπε η γιατρός ότι έχει μένει αστιγματισμός γι αυτό βλέπω λίγο θολα. Μου λέει μπορεί κ να φύγει αλλά δεν μου έβγαζε σιγουριά. Έχει περάσει κάποιος κάτι παρόμοιο? 

Η διαθλαστική χειρουργική έχει σα σκοπό την ανεξαρτησία από τα γυαλιά. Δεν μπορεί να εγγυηθεί κανείς ότι το μάτι μετά το laser θα έχει 0 βαθμούς μυωπίας, υπερμετρωπίας και αστιγματισμού. Τουλάχιστον αυτό τονίζω σε κάθε υποψήφιο στη συζήτηση που κάνουμε. Η πιθανότητα υπο/υπερ-διόρθωσης αναφέρεται από 3% εως και πάνω από 10%.

Στην περίπτωσή σας, λοιπόν, μπορεί όντως το θάμπωμα να οφείλεται σε παραμονή αστιγματισμού. Καταλαβαίνω ότι συγκρίνοντας με το άλλο μάτι το θάμπωμα "ενοχλεί". Αν όμως η όραση με τα 2 μάτια είναι καλή, η διαφορά αυτή είναι κάτι που συνηθίζεται. Αν όχι (δηλ αν η όραση δεν είναι καλή ή αν δεν μπορείτε να το συνηθίσετε) ίσως μπορείτε να ενημερωθείτε από το γιατρό σας για το ενδεχόμενο διορθωτικής επέμβασης.

• Like 4
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Γεια σας. Εκανα επεμβαση λεϊζερ πριν 3 μηνες για μυωπια και αστιγματισμο.
Το προβλημα διορθωθηκε και βλεπω χωρις γυαλια τωρα.

Ομως απο τη μερα της επεμβασης εχω haze-θαμπαδα.
Την ημερα αισθανομαι σαν να υπαρχει ενα θαμπωμενο τζαμι μπροστα μου και το φως μου φαινεται υπερβολικα δυνατο σε σχεση με πριν.
Τη νυχτα βλεπω ολα τα φωτα με φωτοστεφανο. Το χειροτερο ειναι οταν βλεπω ταινια στο σκοταδι, ειναι σχεδον αδυνατο να αντεξω τη θαμπαδα των γραμματων και το φωτοστεφανο της οθονης.
Αν εβλεπα σταδιακη βελτιωση θα εκανα υπομονη, ομως δεν βλεπω καθολου βελτιωση σε σχεση με τις πρωτες μερες. Το Thealoz δεν βοηθαει καθολου.
Οσους εχω ρωτησει μου λενε οτι ειχαν το ιδιο προβλημα μονο τις πρωτες μερες. Οσα σχολια διαβασα εδω επιβεβαιωνουν το ιδιο. 
Υπαρχει καποιος που να εχει/ειχε το ιδιο προβλημα; 

Δημοσ.
Just now, trendkill said:

Την ημερα αισθανομαι σαν να υπαρχει ενα θαμπωμενο τζαμι μπροστα μου και το φως μου φαινεται υπερβολικα δυνατο σε σχεση με πριν.
Τη νυχτα βλεπω ολα τα φωτα με φωτοστεφανο. Το χειροτερο ειναι οταν βλεπω ταινια στο σκοταδι, ειναι σχεδον αδυνατο να αντεξω τη θαμπαδα των γραμματων και το φωτοστεφανο της οθονης.
Αν εβλεπα σταδιακη βελτιωση θα εκανα υπομονη, ομως δεν βλεπω καθολου βελτιωση σε σχεση με τις πρωτες μερες. Το Thealoz δεν βοηθαει καθολου.
Οσους εχω ρωτησει μου λενε οτι ειχαν το ιδιο προβλημα μονο τις πρωτες μερες. Οσα σχολια διαβασα εδω επιβεβαιωνουν το ιδιο. 

Κι Εγώ έχω τα ίδια μέρα - νύχτα. Τα γράμματα τα αντέχω αλλά τα φωτοστέφανα υπάρχουν. Τα φώτα των αυτοκινήτων με τυφλώνουν τη νύχτα λόγω starburst halos και glare. Σε όλα τα φώτα βλέπω starburst και glare. Έχω επίσης και ένα ακόμη σύμπτωμα που βλέπω 3 κατακόρυφες γραμμές ίριδας από το δεξί μάτι. Έκλεισα τον 4ο μήνα και περιμένω ακόμη μήπως και υπάρξει βελτίωση. Χρησιμοποιώ το thealoz κι εγώ. Ωστόσο δεν ξέρω πόσο θα πάρει ή αν θα βελτιωθεί. Στον 6ο μήνα θα πάω για επανεξέταση.

• Sad 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, trendkill είπε

Καλημέρα και Χρόνια Πολλά! Πριν 6 μήνες έκανα και γω με την fem to lasik και τα προβλήματα που περιγράφεις τα είχα τις πρώτες εβδομάδες. Ποια μέθοδο ακολούθησες; Ο γιατρός σου τι γνώμη έχει για όλα αυτά; Σε ενημέρωσε πριν την επέμβαση πως υπάρχει περίπτωση να έχεις τέτοια προβλήματα μετέπειτα; 

Δημοσ.

Χρονια πολλα. Δεν θυμαμαι το ονομα της επεμβασης, ειναι αυτη που σου αφαιρουν το επιθυλιο, σου κανουν το λεϊζερ και μετα σου το επανατοποθετουν.
Ο γιατρος ειπε οτι θα εχω προβλημα με τα φωτα μονο τις πρωτες μερες και μετα θα βλεπω τελεια, πραγμα το οποιο τελικα δεν ισχυει. Οταν με επανεξετασε πριν 1.5 μηνα μου ειπε "βαζε Thealoz και θα περασει με τον καιρο". Πραγμα το οποιο δεν ισχυει επισης. Δεν υπαρχει βελτιωση, οσο θαμπα εβλεπα τις πρωτες μερες ετσι βλεπω και τωρα μετα απο 3 μηνες. Θα παω παλι για εξεταση μεσα στον Ιανουαριο...

Ελπιζω να βρω λυση, δε θελω να πιστεψω οτι για 1700 ευρω ολοκληροι γιατροι ειναι διατεθειμενοι να ρισκαρουν με την οραση ενος ανθρωπου.

• Sad 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, trendkill είπε

Χρονια πολλα. Δεν θυμαμαι το ονομα της επεμβασης, ειναι αυτη που σου αφαιρουν το επιθυλιο, σου κανουν το λεϊζερ και μετα σου το επανατοποθετουν.
Ο γιατρος ειπε οτι θα εχω προβλημα με τα φωτα μονο τις πρωτες μερες και μετα θα βλεπω τελεια, πραγμα το οποιο τελικα δεν ισχυει. Οταν με επανεξετασε πριν 1.5 μηνα μου ειπε "βαζε Thealoz και θα περασει με τον καιρο". Πραγμα το οποιο δεν ισχυει επισης. Δεν υπαρχει βελτιωση, οσο θαμπα εβλεπα τις πρωτες μερες ετσι βλεπω και τωρα μετα απο 3 μηνες. Θα παω παλι για εξεταση μεσα στον Ιανουαριο...

Ελπιζω να βρω λυση, δε θελω να πιστεψω οτι για 1700 ευρω ολοκληροι γιατροι ειναι διατεθειμενοι να ρισκαρουν με την οραση ενος ανθρωπου.

lasik ειναι.

Δημοσ.

Η fem to lasik που εφάρμοσες έχει μεγάλο ποσοστό επιτυχίας αρκεί βέβαια να τηρούνται μετεγχειρητικά όσα πρέπει να έχεις εφαρμόσει ιδιαίτερα τις πρώτες μέρες. Πίεσε το γιατρό για το πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί καθώς είναι υποχρεωμένος να δώσει λύση. 

• Like 1
Δημοσ.

Χρόνια πολλά με υγεία και... αετήσια όραση σε όλες και όλους!

Το επιθήλιο αφαιρείται και "ξανατοποθετείται" στην epi-LASIK και στη LASEK. Αν και μοιάζουν, δεν έχουν καμμία σχέση με την LASIK και τη femto LASIK.

@trendkill αν θυμάσαι να έχεις ενοχλήσεις-πόνο-φωτοφοβία τις πρώτες μέρες, τότε έκανες PRK / epi-LASIK / LASEK.

Αν όχι, τότε έκανες LASIK/femtoLASIK. 

Από τη στιγμή που ο γιατρός σου δεν σου δίνει κάποια αγωγή πέρα από τα δάκρυα, τότε φαντάζομαι ότι δεν υπάρχει κάποια επιπλοκή. 

Τα τεχνητά δάκρυα βοηθάνε καθόλου (έστω και παροδικά);

• Like 4
Δημοσ.
11 ώρες πριν, DrNick είπε

Τα τεχνητά δάκρυα βοηθάνε καθόλου (έστω και παροδικά);

Στο μονο που με βοηθα το Thealoz ειναι οτι μου ενυδατωνει το ματι, δεν μου καθαριζει το haze. Παρολα αυτα βαζω 5 - 6 φορες τη μερα 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...