Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 277
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πριν 3 εβδομάδες στη Vodafone (σύνταγμα), ζήτησα nano sim για το SE. Μου την έδωσαν δωρεάν και την ενεργοποίησαν σε ενάμιση λεπτό.

Δημοσ.

Γιαυτό είμαστε ραγιάδες όμως...

Γιατί όχι μόνο δεν θα έπρεπε να χρεώνεται μια πλαστική SIM που χρειάζεται προκειμένω να καταναλώσω (= να τους πληρώνω) τις υπηρεσίες τους.

Όχι μονο δεν θα έπρεπε να μπαίνουν λιγότερα στην κάρτα απόσα πληρώνω (γιατι σου πουλάνε ΑΕΡΑ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟ δεν ειναι ότι θα τους ανεβούν τα λειτουργικά έξοδα αν διατηρήσουν να σου παρέχουν τον ίδιο χρόνο με πριν και απλά να απορροφήσουν τους φόρους) 

Αλλά καθόμαστε και το βλέπουμε λογικό ή καλύτερα αυτονόητο και τα αποδεχόμαστε τόσο κλεισμένα μέσα στην πλατωνική σπηλιά μας είμαστε ..... όπως παλιά οι μαύροι αποδέχονταν ως αυτονόητο να υπακούσουν τον λευκό αφέντη 

Όχι κύριε δεν ειναι αυτονόητα γιατι απλούστατα δεν ειμαι σε ελεύθερη αγορά είμαι σε κλειδωμένη... αν δεν μαρέσει που πουλιέται η sim 5 ευρώ δεν έχω να πάω κάπου αλλου για να την πάρω δωρεάν (ίσω αν πάω σε άλλη χώρα) άρα αναγκαστικά την παίρνω η περιμένω να τις μοιράσουν τσάμπα κάθε τόσο που το κάνουν...

Όταν μου βάζουν λιγότερο χρόνο ομιλίας στην κάρτα δεν έχω επιλογή να πάω αλλού γιατί και αλλού τα ίδια σ@@τά ειναι...

και ειδικά το τελευταία θα πρέπει να σας εντυπωθεί στο μυαλό!! δεν υπάρχει Κ-Α-Ν-Ε-Ν-Α-Σ λόγος να σας βάζουν λιγότερο χρόνο στην κάρτα λόγω φόρων!!! δεν ειναι ότι σας πουλάνε λάδι ακρίβυνε το λάδι απο τον ΦΠΑ και παίρνετε λιγότερο λάδι έτσι για 3 ευρώ...

ΑΕΡΑΣ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΣ ειναι τα λεπτά... δεν χάνουν ούτε φορολογούνται στα λεπτά... φορολογούνται στον τζίρο τους τα λεπτά επομένως μπορούν να τα έχουν σταθερά (η ακόμη και να τα αυξήσουν!)  χωρίς να αλλάξει η φορολόγηση τους απο το κράτος ή τα λειτουργικά τους έξοδα!!!

Αλλά αντί να αντιβαίνουμε ένωμα με τέτοιες πολιτικές και να μην τους αφήνουμε να αλωνίζουν τα δεχόμαστε όλα παθητικά και σιωπηλά και καθόμαστε στον καναπέ βλέποντας TV ...

https://www.youtube.com/watch?v=4zLfCnGVeL4

Είσαι ωραίος...
Δημοσ.

Εντάξει αλλά δώσε μας πρώτα τη λίστα όπου έχεις αποφασίσει τι ανήκει άμεσα στις τηλεπικοινωνίες και τι όχι για να ξέρουμε πώς επιτρέπεται να εκφραστούμε.

Το internet ανήκει άμεσα στις τηλεπικοινωνίες; Υποθέτω ναι. Άρα εφόσον το bandwidth δεν "κοστίζει" τίποτα (υπεραπλουστεύω λίγο) θα έπρεπε όλοι να έχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα που μπορεί τεχνικά να επιτευχθεί αλλιώς είμαστε ραγιάδες.

Κάπου μαζί με τ' αυγά και τα πασχάλια έχεις μπερδέψει και το οικονομικό μοντέλο με το οποίο λειτουργούν οι δυτικές κοινωνίες. Αλλά δεν πειράζει, σε πάω κι έτσι.

Δεν χρειάζεται λίστα βασικές γνώσεις ελληνικών χρειάζονται

ποιος και με τι τηλεπικοινωνεί στην nova εσύ με το κανάλι ή το κανάλι με εσένα; 

Τέλος ειναι τόσο δύσκολο να συνειδητοποιήσεις πως πρόκειται για μεμονωμένο προϊόν μιας εταιρίας (δεν ειναι πλατφόρμα που την παρέχουν όλες μόνο η forthnet έχει nova και κανένας άλλος εκτός αυτού δεν ειναι αέρας κοπανιστός... επειδή ενα προϊόν ειναι intangible δεν σημαίνει πως ειναι αέρας που τον κόβεις και τον ράβεις όπως θες η forthnet πληρώνει πχ ομάδες ποδοσφαίρου για να της παρέχουν αποκλειστικότητα πληρώνει royalties σε studio βάσει επισκεψιμότητας/πλήθος πελατολογίου κτλ κτλ ο χρόνος ομιλίας ειναι απο την άλλη αέρας κοπανιστός τα μηχανήματα ειναι εκει αναμμένα είτε μιλήσεις για 1 λεπτό είτε για 1000 δεν αλλάζει κάτι και δεν εξαρτάται απο τιποτα ο χρόνος παρά μόνο απο την εταιρία το πόσο θέλει δηλαδή να σου δώσει) 

άρα πως συγχέεις ενα μεμονωμένο προϊόν με την πολιτική καρτέλ στην επικοινωνία; 

• Like 1
Δημοσ.

Πας και πληρώνεις 5€ για να πάρεις νέα κάρτα. Πας δίνεις άλλα 5€ για να πάρεις πάλι κάρτα αλλά σε άλλη μορφή και πας και βάζεις internet και σου δίνουν ένα ρουτερ τζάμπα... 

Τεσπα το να παίρνεις νέα κάρτα το καταλαβαίνω να πληρώνεις (ασχέτως που σε μετρό-ησαπ τις χαρίζουν) αλλά όχι και να σε χρεώσουν επειδή θες να πάρεις nano.

Όσο για το κόψιμο έχω την εντύπωση πως οι παλιές κάρτες sim δεν κόβονται γιατί οι επαφές πιάνουν μεγαλύτερη επιφάνεια. Το λέω γιατί κάρτα που την έχω από το 2002 πήγα να την κόψω για nano θήκη και οι επαφές ήταν μεγαλύτερες από την θήκη :P 

Δημοσ.

Είναι μια υπηρεσία με συγκεκριμένη και γνωστή χρεώση. Όποιος θέλει την χρησιμοποιεί. Όποιος δεν θέλει δεν την χρησιμοποιεί.
Πολύ το κουράσατε ορισμένοι.

• Like 4
Δημοσ.

Παιδιά εγώ νομίζω πως αν αγοράσεις πχ απο την vodafone ένα κινητό και πέρνει nano sim τότε πρέπει να σου την δώσουν δωρεάν εφόσον το κινητό που σου πούλησαν δεν δέχεται την παλιά σου sim είναι δικιά τους η ευθύνη και στην τελική αν θέλουν να σε χρεώσουν την sim να πουλάνε φθηνότερα το κινητό των 240 ευρώ που το αγοράζουν 70-100 ευρώ το πολύ από τον προμηθευτή τους.

Δημοσ.

Παιδιά εγώ νομίζω πως αν αγοράσεις πχ απο την vodafone ένα κινητό και πέρνει nano sim τότε πρέπει να σου την δώσουν δωρεάν εφόσον το κινητό που σου πούλησαν δεν δέχεται την παλιά σου sim είναι δικιά τους η ευθύνη και στην τελική αν θέλουν να σε χρεώσουν την sim να πουλάνε φθηνότερα το κινητό των 240 ευρώ που το αγοράζουν 70-100 ευρώ το πολύ από τον προμηθευτή τους.

Αν πάρεις καινούργιο κινητό δεν σε χρεώνουν, εδώ δε σε χρεώνουν πολλές φορές κι ας μη πάρεις καινούργιο κινητό.

Οι τιμές που γράφεις νομίζω πως είναι λίγο χαμηλές, δεν πιστεύω ότι τα παίρνουν τόσο φτηνά.

Δημοσ.

Κοίταξε να δεις χονδρικη σιγουρα καπου τοσο τα περνουνε αρα μπορεις να πεις και οτι αισχροκερδουνε το ξερω αλλα στην περιπτωση του φιλου πιο πανω που πηρε κινητο απο τον γερμανο του χρεωσαν κανονικα την sim ενω δεν θα επρεπε κανονικα να του την χρεωσουν λγοω δικης τους υπαιτιοτητας διοτι αυτοι του πουλησαν κινητο για το οποιο η προηγουμενη sim του δεν κανει και επρεπε να αγορασει καινουργια κατι το οποιο θα επρεπε στην συγκεκριμενη περιπτωση να γινεται δωρεαν.

• Like 1
Δημοσ.

οχι τα λεφτά αυτά είναι απλά για την αγορά της sim δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την ανανέωση χρόνου στην προκειμένη αυτή την πληρώνεις εξτρά.

Δημοσ.

Αν δεν κάνω (πολύ) λάθος τα λεφτά αυτά δεν μένουν μέσα στην κάρτα για να τα χρησιμοποιήσεις;

Αυτό νομίζω ισχύει αν αγοράσεις καινούριο νούμερο καρτοκινητό (τουλάχιστον ίσχυε παλιά, τώρα δεν έχω αν ισχύει ακόμη). Για αντικατάσταση/αλλαγή υπάρχουσας κάρτας sim, πληρώνεις.

Δημοσ.

Αυτό νομίζω ισχύει αν αγοράσεις καινούριο νούμερο καρτοκινητό (τουλάχιστον ίσχυε παλιά, τώρα δεν έχω αν ισχύει ακόμη). Για αντικατάσταση/αλλαγή υπάρχουσας κάρτας sim, πληρώνεις.

Ακριβώς

Δημοσ.

Οκ λάθος, ευχαριστώ!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...