Επισκέπτης Δημοσ. 28 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Παιδια γιατι ειμαι ασχετος, η αναβολη δεν κοβεται γιατι βρηκα δουλεια ετσι? Λεει μεχρι 2023. Παραλληλα κανω μεταπτυχιακο. Θα μπορω να δουλευω κανονικα μεχρι 2023? Ευχαριστω το φορουμ. Επεξ/σία 28 Αυγούστου 2020 από Επισκέπτης
Saminiga2 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2020 Καλησπέρα, παρουσιαζομαι Έβρο-Λαγο (Εφοδιασμού Μεταφορών) στις 7/9...μπορειτε να μ δωσετε κάποιες πληροφορίες σχετικά με το στρατόπεδο ή ακόμα και το πώς πάμε..γτ δεν έχω βγάλει άκρη με το φύλο πορείας κλπ
gokuthelegend Δημοσ. 28 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, Kwsths67 είπε Παιδια γιατι ειμαι ασχετος, η αναβολη δεν κοβεται γιατι βρηκα δουλεια ετσι? Λεει μεχρι 2023. Παραλληλα κανω μεταπτυχιακο. Θα μπορω να δουλευω κανονικα μεχρι 2023? Ευχαριστω το φορουμ. Δεν μπορείς να πάρεις αναβολή λόγω δουλειάς. Αλλά μπορείς να πάρεις αναβολή λόγω σπουδών, φυσικά μπορείς να δουλεύεις παράλληλα αν θέλεις. Επεξ/σία 28 Αυγούστου 2020 από gokuthelegend
Marios092 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2020 Καλησπέρα, μου είπαν πως υπάρχει μεγάλη περίπτωση να με κάνουν αποσπαση στο 219 ΚΙΧΝΕ Δίδυμοτοιχο από το 50ΤΥΠ που βρίσκομαι τώρα. Έχει κανείς εμπειρία από το συγκεκριμένο νοσοκομείο;
epir21 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2020 Στις 27/8/2020 στις 12:19 ΜΜ, jasonts21 είπε Καλημέρα σε όλους..μένω στην Ζάκυνθο και θα καταταγώ στην Χίο..να ρωτήσω μπορώ να εξασφαλίσω δωρεάν μετακίνηση μέχρι εκει? Νομίζω πως ναι, πάρε στο φρουραρχειο της περιοχής ή στο αστυνομικό τμήμα. 15 ώρες πριν, progressiv είπε Μπορείτε να μπείτε στο parousiasi.army.gr? Μου βγάζει λάθος στοιχεία όταν προσπαθώ να συνδεθώ. Επίσης υπάρχει κάποια διαφορά μεταξύ ΑΣΜ και ΣΑ? Νομίζω είναι το ίδιο πράγμα.
xorotaktis Δημοσ. 30 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2020 Υπάρχει άδεια απολησεως στο τέλος ξέρει κανείς; Τον τελευταίο μήνα; Αν όχι μπορώ να κρατήσω τις άδειες για το τέλος για να πάρω 3-4 βδομάδες άδεια τον τελευταίο μήνα; Θα μπω Ιανουάριο λογικά άρα θα είμαι έξω Οκτώβριο αλλά έχω δουλειά με τα χωράφια που αρχίζω συνήθως τέλη Σεπτέμβρη
gokuthelegend Δημοσ. 30 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 38 λεπτά πριν, xorotaktis είπε Υπάρχει άδεια απολησεως στο τέλος ξέρει κανείς; Τον τελευταίο μήνα; Αν όχι μπορώ να κρατήσω τις άδειες για το τέλος για να πάρω 3-4 βδομάδες άδεια τον τελευταίο μήνα; Θα μπω Ιανουάριο λογικά άρα θα είμαι έξω Οκτώβριο αλλά έχω δουλειά με τα χωράφια που αρχίζω συνήθως τέλη Σεπτέμβρη Δεν υπάρχει άδεια απολύσεως. Είναι αυτό που είπες, κρατάς όσες άδειες μπορείς από τις κανονικές και τις χαλάς στο τέλος, απλώς οι φαντάροι τις έχουν βαφτίσει έτσι διότι τις παίρνουν λίγο πριν απολυθούν. Αλλά μήπως εννοείς 3-4 μέρες; Αποκλείεται να έχεις αρκετή άδεια για 3-4 εβδομάδες. Επεξ/σία 30 Αυγούστου 2020 από gokuthelegend
rus Δημοσ. 30 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2020 Προφανως προκειται για προφορικη αδεια και προαιρετικη. Εγω ειχα παρει, 8 μερες αν θυμαμαι καλα. Μολις ειχαμε γυρισει απο ταξιδι (ΠΝ) και ο υπαρχος μου εδωσε προφορικη, επροκειτο για τις τελευταιες 8 μερες που ειχαν απομεινει απ τη θητεια μου.
xorotaktis Δημοσ. 30 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2020 18 λεπτά πριν, rus είπε Προφανως προκειται για προφορικη αδεια και προαιρετικη. Εγω ειχα παρει, 8 μερες αν θυμαμαι καλα. Μολις ειχαμε γυρισει απο ταξιδι (ΠΝ) και ο υπαρχος μου εδωσε προφορικη, επροκειτο για τις τελευταιες 8 μερες που ειχαν απομεινει απ τη θητεια μου. Δηλαδή ρε παιδιά αν είναι μακριά από το σπίτι μου δεν μπορώ να πάρω όλες τις άδειες στον τελευταίο μήνα;
gokuthelegend Δημοσ. 30 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, xorotaktis είπε Δηλαδή ρε παιδιά αν είναι μακριά από το σπίτι μου δεν μπορώ να πάρω όλες τις άδειες στον τελευταίο μήνα; Όποτε θέλεις μπορείς να πάρεις τις κανονικές άδειές σου. Αν θεωρείς ότι μπορείς να την παλέψεις όλο τον καιρό, και να τις πάρεις όλες τις άδειες στο τέλος, τότε μπορείς. Επεξ/σία 30 Αυγούστου 2020 από gokuthelegend
BlueBlade Δημοσ. 30 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2020 2 ώρες πριν, xorotaktis είπε Υπάρχει άδεια απολησεως στο τέλος ξέρει κανείς; Τον τελευταίο μήνα; Αν όχι μπορώ να κρατήσω τις άδειες για το τέλος για να πάρω 3-4 βδομάδες άδεια τον τελευταίο μήνα; Θα μπω Ιανουάριο λογικά άρα θα είμαι έξω Οκτώβριο αλλά έχω δουλειά με τα χωράφια που αρχίζω συνήθως τέλη Σεπτέμβρη Όπως σου είπαν. Δεν υπάρχει άδεια απολύσεως. Έτσι έχουν βαφτίσει οι φαντάροι τις άδειες που παίρνουν λίγο πριν απολυθούν, ώστε να γυρίσουν είτε για ελάχιστες μέρες, είτε κατευθείαν για να πάρουν ταυτότητα. Ναι τις άδειες σου μπορείς να τις κρατήσεις και να τις πάρεις όποτε θες. Αν και νομίζω αυτό διαφέρει από στρατόπεδο σε στρατόπεδο. Σε μερικές μονάδες ας πούμε επιτρέπουν μόνο τις κανονικές άδειες για το τέλος. Ενώ αλλού τις επιτρέπουν όλες (τιμητικές, αιμοδοσίας, κανονικές, παραμεθορίου κτλ.). Προσωπική άποψη. Κρατήθηκα και τους 8 μήνες και βγήκα με 25+ μέρες άδεια απολύσεως. Δεν θα το ξανα έκανα. Το να μην πάρεις ούτε μια μέρα άδειας να ξελασκάρεις είναι πολύ ζόρι και δεν αξίζει το κόπο. Για τα χωράφια, υπάρχουν αγροτικές άδεις που μπορείς να πάρεις.
xorotaktis Δημοσ. 30 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2020 51 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε Όποτε θέλεις μπορείς να πάρεις τις κανονικές άδειές σου. Αν θεωρείς ότι μπορείς να την παλέψεις όλο τον καιρό, και να τις πάρεις όλες τις άδειες στο τέλος, τότε μπορείς. Μάλιστα ευχαριστώ αδερφέ. Πόσες μέρες συνολικά δικαιούμαστε άδεια κατά την διάρκεια θητείας (9μηνο) 10 λεπτά πριν, BlueBlade είπε Όπως σου είπαν. Δεν υπάρχει άδεια απολύσεως. Έτσι έχουν βαφτίσει οι φαντάροι τις άδειες που παίρνουν λίγο πριν απολυθούν, ώστε να γυρίσουν είτε για ελάχιστες μέρες, είτε κατευθείαν για να πάρουν ταυτότητα. Ναι τις άδειες σου μπορείς να τις κρατήσεις και να τις πάρεις όποτε θες. Αν και νομίζω αυτό διαφέρει από στρατόπεδο σε στρατόπεδο. Σε μερικές μονάδες ας πούμε επιτρέπουν μόνο τις κανονικές άδειες για το τέλος. Ενώ αλλού τις επιτρέπουν όλες (τιμητικές, αιμοδοσίας, κανονικές, παραμεθορίου κτλ.). Προσωπική άποψη. Κρατήθηκα και τους 8 μήνες και βγήκα με 25+ μέρες άδεια απολύσεως. Δεν θα το ξανα έκανα. Το να μην πάρεις ούτε μια μέρα άδειας να ξελασκάρεις είναι πολύ ζόρι και δεν αξίζει το κόπο. Για τα χωράφια, υπάρχουν αγροτικές άδεις που μπορείς να πάρεις. Ναι αλλά δεν είναι σίγουρο πως θα σου την δώσουν είναι στα χέρια του διοικητή έχω διαβάσει . Επίσης ο πατέρας μου έχει χωράφια και εγώ θέλω να δουλέψω στα χωράφια του πατέρα μου την περίοδο εκείνη αλλά έχω διαβάσει πως πρέπει να πάρω χαρτί από τον δήμο . Δηλαδή ο Δήμος που θα ξέρει ότι εγώ πχ μάζευα τις ελιές του πατέρα. Μου;
Orpheas1992 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2020 15 μερες ειναι η κανονικη αδεια και ειναι κακή ιδεα να τις κρατήσεις ολες για το τελος. Μεγαλο ρολο βεβαια παιζει το στρατοπεδο απο το οποιο θα απολυθεις. Σε εμας προσπαθούσαν με καθε τροπο να μας φανε τις κανονικες για να μην τις εχουμε για το τελος. Οι καραβαναδες θελουν να ξεφορτωθουν αμεσα τις κανονικες αδειες των στρατιωτων, αφενος γιατι τις παιρνεις οποτε θες και αφετερου γιατι αν ξεμεινει καμια κανονικη και απολυθεις, πρεπει να σου την πληρωσουν. Επισης, στο τελος συνηθως ο λοχος κολλαει αγραφες αδειες σε στρατιώτες που δεν εχουν κανονικες. Ετσι την πατησα και εγω και εφτασα στο τελος με 11 μέρες κανονική, κολλησα αδεια απο αιμοδοσια και καποιες τιμητικές και εφυγα με 19 μερες. Με τις ιδιες μερες εφυγαν και αλλοι που ειχαν μεινει με 7 και με 5 μερες κανονικη. Η προταση μου στην περίπτωση σου ειναι να παρεις τις αδειες σου με μετρο, να φτασεις στο τελος με 8-9 μερες και σε συνεννοηση με τον διοικητη του λοχου σου, θα πάρεις σιγουρα καποιο εξτραδακι εφοσον πρόκειται για δουλειά. Αν εχεις δειξει καλο προσωπο, οσο στραβαδι και να ειναι ο καραβανας, θα δειξει καποια κατανοηση αν του μιλησεις με ωραιο τροπο και του εξηγήσεις ότι υπαρχει σοβαρός λογος.
gokuthelegend Δημοσ. 30 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 40 λεπτά πριν, xorotaktis είπε Μάλιστα ευχαριστώ αδερφέ. Πόσες μέρες συνολικά δικαιούμαστε άδεια κατά την διάρκεια θητείας (9μηνο) Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι διότι εγώ μπήκα το 2009 που ήταν 12μηνο. Τότε δικαιούμασταν 3 άδειες κάθε 2 μήνες, δηλαδή 18 σε όλο το έτος. Αν κάποιος έκανε λιγότερους μήνες για οποιονδήποτε λόγο, τότε γινόταν αναγωγή στους μήνες που ήταν να υπηρετήσει, και αν έβγαινε δεκαδικός τότε στρογγυλοποιούνταν προς τα πάνω, για παράδειγμα στους 9 μήνες έβγαινε 13.5 μέρες, οπότε 14 με την στρογγυλοποίηση. Κάποιος που να μπήκε πρόσφατα ας το επιβεβαιώσει. Επεξ/σία 30 Αυγούστου 2020 από gokuthelegend
Orpheas1992 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 15 μερες ειναι το 9μηνο (απολυθηκα 2020), νομίζω 12 το 6μηνο για τους πολύτεκνους . Επίσης, ξεχασα να αναφερω οτι σε πολλα στρατοπεδα υπαρχει το κολλημα να μην παιρνεις ολη την αδεια μεχρι την "ταυτοτητα". Κυριως στα στρατόπεδα εκτός παραμεθοριου, θελουν την τελευταία εβδομάδα οι στρατιωτες να εχουν επιστρεψει απο την αδεια απολυσεως. Εγώ γύρισα μετα απο 19 μερες, ημέρα Κυριακή, εκανα και υπηρεσία και απολυθηκα την Παρασκευή. Το παραπανω συμβαίνει γιατί (εκτός απο το οτι τα στελεχη στον στρατό ξηρας ειναι στρατοκαυλοι) υπαρχει μια διαδικασία να παραδοσεις οπλα, στολες, εξοπλισμο, να βγαλεις ακτινογραφία, να μαζεψεις υπογραφές μεχρι να εισαι ετοιμος να απολυθεις. Αυτα δυσκολα γινονται σε μια μερα, ειδικα αν απολύονται αρκετοι την ιδια ημερομηνια. Επεξ/σία 30 Αυγούστου 2020 από Orpheas1992
Προτεινόμενες αναρτήσεις